Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #29,101
Arkadaşlar selamlar,

Açık renkli kumaş koltuklu 20 yaşında bir araç aldım. Aşağıda koltukların fotoğraflarını bırakıyorum. Yıkama makinası / profesyonel aletler olmadan bu koltukları nasıl temizleyebilirim? Koch po denedim ancak işe yaramadı. Ürün ve metot tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

K2 Tapis veya ADBL Bonnet

dmnebbkr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar.
Aracıma seramik veya ppf yaptırmak konusunda kararsız kaldım. (PPF sadece ön üç parça düşünüyorum) ancak bu ön üç parçadan en önemli parça kaput zaten değişen parça ve tramere işlenmiş zaten. Bu durum kafamı karıştırıyor. Sizce gerek var mı?
Seramik daha mantıklı mı olur? Fakat seramik konusunda da kafamın karışık olmasının sebebi şu; eskisi gibi aracımı kendim yıkayamıyorum. genelde fırçasız yıkayan oto yıkamacılarda yıkatıyorum buda seramiğin kimyasal yapısına zarar verebilecek kostik şampuan kullanmalarından kaynaklı param boşa gider diye düşünüyorum.
size yerimde olsanız ne yapardınız?

Seramiği temelde aslında isteme nedenim, seramiğin vermiş olduğu ekstra parlaklık ve şık görüntü.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
Aracıma seramik veya ppf yaptırmak konusunda kararsız kaldım. (PPF sadece ön üç parça düşünüyorum) ancak bu ön üç parçadan en önemli parça kaput zaten değişen parça ve tramere işlenmiş zaten. Bu durum kafamı karıştırıyor. Sizce gerek var mı?
Seramik daha mantıklı mı olur? Fakat seramik konusunda da kafamın karışık olmasının sebebi şu; eskisi gibi aracımı kendim yıkayamıyorum. genelde fırçasız yıkayan oto yıkamacılarda yıkatıyorum buda seramiğin kimyasal yapısına zarar verebilecek kostik şampuan kullanmalarından kaynaklı param boşa gider diye düşünüyorum.
size yerimde olsanız ne yapardınız?

Seramiği temelde aslında isteme nedenim, seramiğin vermiş olduğu ekstra parlaklık ve şık görüntü.
Çevremdeki arkadaşlarımada söylerim kendin yikamayacaksan arabaya hicbisey yaptirma. 2 senede bir polisaj yaptir gec.

dmnebbkr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Çevremdeki arkadaşlarımada söylerim kendin yikamayacaksan arabaya hicbisey yaptirma. 2 senede bir polisaj yaptir gec.
Evet hocam mantıklı fikir. Önceki aracımda ön üç parça ppf mevcutta. ppf markası da öyle dandik değildi kaliteli bir markaydı. oto yıkamacı arkadaş sağ olsun aşırı basınçlı tazikli su ile ppf'i yırtmıştı

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, egealarda kronik olan farın su alma problemi en son yaşadığım ufak kazadan sonra iyice artmaya başladı. Ankarada güvenilir far tamiri yaptırabileceğim
memnun kaldığınız usta var mıdır acaba?

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhabalar
En uzun dayanımı olan katı wax fusso, sprey olani ise ADBL sentetik midir?
En son araca vonixx blend cleaner uygulayip üstüne 1 hafta sonra blend sprey uyguladim. 1 ay dayandı. Bu süre zarfinda hiç yikama yapmadim. Tabi hava şartları kötüydü. Yağmur, kar derken herhalde bu yuzden kısa süre dayandi diye düşünüyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar
En uzun dayanımı olan katı wax fusso, sprey olani ise ADBL sentetik midir?
En son araca vonixx blend cleaner uygulayip üstüne 1 hafta sonra blend sprey uyguladim. 1 ay dayandı. Bu süre zarfinda hiç yikama yapmadim. Tabi hava şartları kötüydü. Yağmur, kar derken herhalde bu yuzden kısa süre dayandi diye düşünüyorum.
Evet hocam dogru Dayanim Olarak Sentetik Wax Vonixx ten 1 tik iyidir,Vonixx te parlaklik olarak 1 tik ADBL den iyidir :)

Kisin Kati Wax Uygulamak gercekten çok zor en pratik yolu Sprey wax.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Evet hocam dogru Dayanim Olarak Sentetik Wax Vonixx ten 1 tik iyidir,Vonixx te parlaklik olarak 1 tik ADBL den iyidir :)

Kisin Kati Wax Uygulamak gercekten çok zor en pratik yolu Sprey wax.
Valla sefa hocam, artik Ekim-Kasim gibi fusso uygulayacağım, sanirim kışı çikarir artik 6 ay kadar. 2 ayda bir de adbl sentetik uygularim. Sanirim fussoda sentetik, ikisi birbirini tutar diye düşünüyorum. Yazında native ya da blende dönerim

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun zamandır yoktum. Geri döndüm. Araç parçası da atarsak benim sayfaya sığmaz yav evde kendi odam parça dolu olduğundan ben odamda uyumuyorum. Clionun ön amortisörü spor yayından tut dpf ve son susturucusuna ses sistemine rs halı paspas takımına x2 üstelik vectranın sıfır kadranına vespanın jantlarına egzozuna yağ ve detay malzemelerine varana kadar bir sürü evde parça var. Yetmedi diğer odada kanepe arkasında bekleyen kule gergileri var
Durun durun ben detay malzemelerini atayım yeni partide ve bu yıl gerçekten çok güzel ürünler ekledim. Mutluyum. Birkaç bişey daha eklersem on numara olacak :)
Menzernalarım eski stok.
Onun dışında aldıklarım bu yıl eklediklerim.
Polytop diamant pasta grubu yaptım ama 2000 ve 7000 de ekleyeceğim onlar için ayrı ped de alıcam.
Bunlar dışında pedlerim keçe ve uzatma kitim kochchemie gs vs daha ürünlerim var.
Özellikle son partide
Vonixx grubu tek adım pasta cila black serisi yine hızlı sprey wax black serisi ve seramikli carnaubalı wax ve fireball graphene wax ekledim
Silecek iptali olduğu için aracımda cam su itici için glass shield lite aldım.
Ayrıca mts kimyadan KLİN markasının harika bezlerini aldım.
Bu ay da beş bin tl harcadık detaya bu yıl 20 25 bin tlyi buldu galiba

graphene wax'ı deneyimlediniz mi artısı eksisi nedir

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Abilerim sizce araca hızlı cilayi kuru şekilde uygulamak hare yaparmi ayda bir özel buffing bezlerle hızlı cila uygulamak çizik artirirmi ??

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
En maliyetli stokları serelim paylaşımım olabilir :)
Neyse bakımları aksatmamak gerekli ne gerekiyorsa yapılmalı.
Baskı balata ben ömürümü doldurmaya yaklaştım diyordu debriyaj sertleşmişti yüksek hızlarda kaçırmada yapınca değiştirmek ve fikir almak adına ustamın yolunu tuttum aracı lifte alınca arka krank keçesinden yağ kaçağı olduğunu gördük ne kadar az da olsa onuda aradan çıkaralım dedik zaten değişmesi için şanzımanın çıkması gerekiyormuş biz baskı balata için zaten çıkaracağımız için ekstradan bir işçilikte olmamış olacak 1 taşla 2 kuş, Volant tornaya gidecek yeni baskı balata takılacak ardından yeni yağ dolumu ve montaj olacak kısmetse arka balatalarda bitmeye yakındı onlarıda yenileyelim dedik.

Tüm markaları ustanın önerisiyle aldım.
Valeo baskı balata rulman seti
Orijinal Arka Krank Keçesi
trw arka balata takımı
Liqui Moly 75W Şanzıman Yağı 2 adet
Fikir olması adına sadece malzemeler 7765 TL tuttu.

Arabanın marka / model / motor bilgisi nedir…?

Valeo markası yedek parça hususunda en berbat sabıkalı olan markalardan biridir,

Marka vizyon olarak kâr getireceğini bilse tekstil sektörüne bile el atarlar, Son 20 yılda ürettikleri parçalarda sürekli kalite sıkıntıları olan, Araç üreticileri tarafından parça kaynaklı sürekli geri çağırmalar yaşanan bir markadır,

Baskı-balata olarak; Sachs ve LUK en kaliteli üreticilerdir. fiyatları da uçuk rakamlar değildir, Valeo ile benzer rakamlara satılmaktadır.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Arabanın marka / model / motor bilgisi nedir…?

Valeo markası yedek parça hususunda en berbat sabıkalı olan markalardan biridir,

Marka vizyon olarak kâr getireceğini bilse tekstil sektörüne bile el atarlar, Son 20 yılda ürettikleri parçalarda sürekli kalite sıkıntıları olan, Araç üreticileri tarafından parça kaynaklı sürekli geri çağırmalar yaşanan bir markadır,

Baskı-balata olarak; Sachs ve LUK en kaliteli üreticilerdir. fiyatları da uçuk rakamlar değildir, Valeo ile benzer rakamlara satılmaktadır.
Kia sportage 2014 1.6GDİ manuel aracım orjinalinde seco marka çıkmaktaydı çalıştığım ustada 15 sene yetkili serviste çalışmış ve sonrasında kendi dükkanını açmış bir usta valeo marka debriyaj setinden olumsuz veya kötü dünüş olmadığını ayrıca problem yaşamadıklarını belirtti bende araştırdım internetten vs luk ve sachs markalarınıda gördüm ancak güvenilir tedarik edebileceğim bir nokta bulamadım yerel parçacılarda ise sadece seco ve valeo satılmaktaydı bende tercihimi valeodan yana kullandım henüz yeni olması birlikte haliyle şuanda oldukça iyi ve memnunum. Ayrıca yapılan paylaşım ve alınan ürünleri sadece olumsuz yönde eleştirmek yerine hayırlı olsun dileklerinizde iletebilirsiniz diye düşünüyorum sonuçta alınan alınmış yapılan yapılmış. :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kia sportage 2014 1.6GDİ manuel aracım orjinalinde seco marka çıkmaktaydı çalıştığım ustada 15 sene yetkili serviste çalışmış ve sonrasında kendi dükkanını açmış bir usta valeo marka debriyaj setinden olumsuz veya kötü dünüş olmadığını ayrıca problem yaşamadıklarını belirtti bende araştırdım internetten vs luk ve sachs markalarınıda gördüm ancak güvenilir tedarik edebileceğim bir nokta bulamadım yerel parçacılarda ise sadece seco ve valeo satılmaktaydı bende tercihimi valeodan yana kullandım henüz yeni olması birlikte haliyle şuanda oldukça iyi ve memnunum. Ayrıca yapılan paylaşım ve alınan ürünleri sadece olumsuz yönde eleştirmek yerine hayırlı olsun dileklerinizde iletebilirsiniz diye düşünüyorum sonuçta alınan alınmış yapılan yapılmış. :)
Taktırdığınızı bilmiyordum,
hayırlı olsun, Olumsuz yorum değildi yanlış anlamışsınız, bilgilendirme olarak söyledim.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Tekrar arıza yapan Xiaomi; hava pompamın ücretini iade etmeyi tercih ettti.
Yeni bir pompa arıyorum. FP olarak Polhamın hava pompası radarıma takıldı. Kullanan var mıdır aramızda acaba ? Veya Xiaomi dışında farklı pompa kullanıp tavsiyeleriniz var ise dinlemek isterim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Tekrar arıza yapan Xiaomi; hava pompamın ücretini iade etmeyi tercih ettti.
Yeni bir pompa arıyorum. FP olarak Polhamın hava pompası radarıma takıldı. Kullanan var mıdır aramızda acaba ? Veya Xiaomi dışında farklı pompa kullanıp tavsiyeleriniz var ise dinlemek isterim.
Ben resimdeki ürünü aldım, yaklaşık 8-9 aydır kullanıyorum. Bisiklet lastiğinde, top şişirme de vede modifiye ettiğim alta da kullanıyorum. Ben alırken en ucuzlarindan biriydi, şimdi ne durumda pek haberim yok.