Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #29,141
wax öncesi aracı ipa ile silerken kullandığınız kaliteli ve uygun bir ipa markası var mı. nette çok çeşit var güvenemedim. bir de bunların yerine k2 klinet alıp geçmek daha mı iyi

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende de bu kovadan var. Kapakli oldugu için yanlarinda fazlalik var, normal olanlar uymuyor. Hocam bunlarla ilgili bilgi alabilir miyim?
Abi benim elimde araç yıkama kovası yok ama kapasitesini görmek için bi tane leğene taktım leğende de duruyordu :) genel kovalara uygun şekilde sizde de aynı kova varsa @Enes Gökmen kardeşime sorunsuz uymuş bende herhangi bi kovada deneme şansım oldu görselini ileteyim

bu şekilde uyum sağladı
stok serelim konusunu meşgul etmemek adına buraya yazdım :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

pencetr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhabalar, wax alıcam 3 urun arasında kaldım vonixx carnauba hybrid wax, soft99 fusso, tonyin ceramic wax öneriniz varmıdır teşekkürler

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Fusso yu uyguladıktan sonra elinizde fuso parçacıkları veya bulaşı ile araç içine veya plastik aksama temas etmekten kaçının derim, dezenformasyona yol açabilir. O yüzden nitril eldiven ile uygulayıp sonra eldiven çöp ve wax bezlerini başka bezler ile makinede yıkamamaya dikkat etmekte fayda var. Ben genelde hiç makinada yıkamadan çeşme suyu ile durulayıp öyle kullanıyorum fuso bezini ve uygulama pedini. Gerçi bez bile su tutmuyor temizleme esnasında. Hatta sonra onu ayrı bir kutuda saklıyorum. Diğer ürünler ile yanyana tutmuyorum. Bu detaylara dikkat etmekte fayda var. Kolay gelsin.

pencetr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Fusso yu uyguladıktan sonra elinizde fuso parçacıkları veya bulaşı ile araç içine veya plastik aksama temas etmekten kaçının derim, dezenformasyona yol açabilir. O yüzden nitril eldiven ile uygulayıp sonra eldiven çöp ve wax bezlerini başka bezler ile makinede yıkamamaya dikkat etmekte fayda var. Ben genelde hiç makinada yıkamadan çeşme suyu ile durulayıp öyle kullanıyorum fuso bezini ve uygulama pedini. Gerçi bez bile su tutmuyor temizleme esnasında. Hatta sonra onu ayrı bir kutuda saklıyorum. Diğer ürünler ile yanyana tutmuyorum. Bu detaylara dikkat etmekte fayda var. Kolay gelsin.
teşekkürler hocam dikkat edicem birde sofft99 speed barrier ile waxı destekleyin diyorlar gerek kalır mı acaba

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
teşekkürler hocam dikkat edicem birde sofft99 speed barrier ile waxı destekleyin diyorlar gerek kalır mı acaba
Gerek yok bence, sonraki yıkamalarda üzerine sıvı wax olabilir, wax kullanmak adına :) , ben genelde 4-5 ayda bir fusso , sonraki yıkamalarda meguiars x-press veya adbl sentetik wax kullanıyorum. Önemli olan yıkama aşaması, temiz olan araca ne uygularsan güzel oluyor diye düşünüyorum.

pencetr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Gerek yok bence, sonraki yıkamalarda üzerine sıvı wax olabilir, wax kullanmak adına :) , ben genelde 4-5 ayda bir fusso , sonraki yıkamalarda meguiars x-press veya adbl sentetik wax kullanıyorum. Önemli olan yıkama aşaması, temiz olan araca ne uygularsan güzel oluyor diye düşünüyorum.
wet coat kullanıyordum ilk defa katı wax yapıcam o yüzden merak ettim sagolasın

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Foam lance ye kullanilan sampuanlar köpük tankindada kullanilir üstad.
Makul Secenek icin 5lt ürünler tercih edilir.
Mesela ADBL Yeti K2 Bela Valet Pro Foamula gibi ama yok daha uygun olsun derlerse Divortex Wash Berry ph notr fena degil güzeldir.20 Lt ligide mevcut.
K2 active foamda olabilir diye düşünüyorum uygun ve güzel şampuan
Problemi yıkama makinesi ve foam lance aldırarak çözüme kavuşturdum :gulumsemex:Aldıkları köpük tankını da iade ettirdim,

Bahçe hortumunun ucuna (bitki-çiçek sulama tabancası) ile araba yıkamayı planlıyordu,

Kuzuyu korkutup kaçırmamak için ilk başta; Karcher K3 / Bosch Aquatak 125 gibi giriş seviyesi makineler…., Sonra onun hortumu kısa, bunun pompası plastik vs. derken finalde Bosch Advanced Aquatak 160 aldırdım, Virüsü çok fena bulaştırdım :sırıtan1: