Hızlı Soru - Cevap

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,901
Malesef uzun bi süredir bende de aynı görüntü var.vp dragon sonrası olmuştu,hep maskeler boyarım dedim ama bitürlü el gitmiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla güzelim çelik/demir görüntüsü gitti iğrenç pas görüntüsü geldi. Ben aracı alacak olsam sorarım buraya naptınız da paslandırdınız diye:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Valla güzelim çelik/demir görüntüsü gitti iğrenç pas görüntüsü geldi. Ben aracı alacak olsam sorarım buraya naptınız da paslandırdınız diye:)
Ben sırf bu nedenlerden ötürü demir tozu temizliğini yazlık/kışlık jant/lastik değişimlerinde sadece janta uyguluyorum. Çok nadir olarak da (geçen yaptığım detaylı temizlikte örneğin) komple yürür aksama uyguluyorum. Paslanmayı arttırdığı için dikkatli kullanılmalı bence.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben sırf bu nedenlerden ötürü demir tozu temizliğini yazlık/kışlık jant/lastik değişimlerinde sadece janta uyguluyorum. Çok nadir olarak da (geçen yaptığım detaylı temizlikte örneğin) komple yürür aksama uyguluyorum. Paslanmayı arttırdığı için dikkatli kullanılmalı bence.
Zaten 1 kerede bu kadar pas olduysa devamlı yapmayı düşünemiyorum bile. Sadece boyalı zemine yapacağım artık gerekli durumlarda.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Zaten 1 kerede bu kadar pas olduysa devamlı yapmayı düşünemiyorum bile. Sadece boyalı zemine yapacağım artık gerekli durumlarda.

VW grubunda çabuk karşılaşılıyor bu durumla diğer markalarda mümkün tabi diskin göbek kısmı üzerindeki kaplamayı çabuk bıraktığı için korozyon gibi görünüyor , yetkili serviste yeni takılan disk-balata fotoğrafları diskler komple çinko kaplı geliyor göbek kısımlarıda aynı şekilde würth-liqui moly gibi markaların çinko spreyleriyle aynı görüntüyü geri yakalayabilirsiniz hocam

4F794CAA-D463-4A96-AE24-77A7A5CED27D.jpeg

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
VW grubunda çabuk karşılaşılıyor bu durumla diğer markalarda mümkün tabi diskin göbek kısmı üzerindeki kaplamayı çabuk bıraktığı için korozyon gibi görünüyor , yetkili serviste yeni takılan disk-balata fotoğrafları diskler komple çinko kaplı geliyor göbek kısımlarıda aynı şekilde würth-liqui moly gibi markaların çinko spreyleriyle aynı görüntüyü geri yakalayabilirsiniz hocam

Ekli dosyayı görüntüle 10295
Daha önce söyleseydin ya bunu arkadaş :D İlk defa duydum biliyor musun :komik: Alayım da uygulayayım ben de

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 10295
Gerçekten o paslı görüntüden kurtulabilir miyim bu dediğiniz spreyi kullanırsam?

Sprey olarak würt sprey fiyat olarak pahalı ancak motip marka çinko sprey uygun fiyatlı, markalar arasında çok bir fark var mı?

Bir de uygulamak için tekeri komple sökmek mi gerekiyor?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@can26 hocam o spray koruma için diye biliyorum. yüzeyde oluşan Paslı tabakayı yok edemez gibime geldi. ama uyguladım ve sonuç aldım dersen o zaman tamam :):)

Hocam aslında bildiğiniz gibi pas değil o tel fırça yardımıyla hafif bi kazıma yapıp, güzelce tozunu aldıktan sonra spreyleyip boyayabilirsiniz evet uyguladım daha önceden gayet memnun olduğum bir uygulama oldu. Sizinde dediğiniz gibi sprey koruma amaçlı bu tarz ürünlerle yüzeyden akıp gidiyor sonra o korozyon görüntüsü ortaya çıkıyor :) normalde hali hazırda döküm parçalar çıplak gelmesinler diye bu uygulama yapılıyor diye düşünüyorum hocam :)

Gerçekten o paslı görüntüden kurtulabilir miyim bu dediğiniz spreyi kullanırsam?

Sprey olarak würt sprey fiyat olarak pahalı ancak motip marka çinko sprey uygun fiyatlı, markalar arasında çok bir fark var mı?

Bir de uygulamak için tekeri komple sökmek mi gerekiyor?

Geçen gün aynı şekilde düşünerek bir arkadaşım motip tercih edip boyadı ben pek beğenmedim hocam motipin rengini o yüzden iki markayı tercih ettim, internette örnekleri varsa incelemekte fayda var :) evet komple sökmek gerekiyor hocam jantlara bulaştırmamak için.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam aslında bildiğiniz gibi pas değil o tel fırça yardımıyla hafif bi kazıma yapıp, güzelce tozunu aldıktan sonra spreyleyip boyayabilirsiniz evet uyguladım daha önceden gayet memnun olduğum bir uygulama oldu. Sizinde dediğiniz gibi sprey koruma amaçlı bu tarz ürünlerle yüzeyden akıp gidiyor sonra o korozyon görüntüsü ortaya çıkıyor :) normalde hali hazırda döküm parçalar çıplak gelmesinler diye bu uygulama yapılıyor diye düşünüyorum hocam :)

Geçen gün aynı şekilde düşünerek bir arkadaşım motip tercih edip boyadı ben pek beğenmedim hocam motipin rengini o yüzden iki markayı tercih ettim, internette örnekleri varsa incelemekte fayda var :) evet komple sökmek gerekiyor hocam jantlara bulaştırmamak için.
O zaman bu direk bildiğimiz çinko rengi boya oluyor aslında. Jantları sökme işi biraz uğraştırıcı olur şimdilik yapmayalım ileride inş yapabilirim. Teşekkürler.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
O zaman bu direk bildiğimiz çinko rengi boya oluyor aslında. Jantları sökme işi biraz uğraştırıcı olur şimdilik yapmayalım ileride inş yapabilirim. Teşekkürler.

Renkli bir kaplama ürünü hocam çinko bu tarz sorunlar için pası küfü geciktirme maksatlı kullanım alanları var , kötü görüntüyü kesinlikle düzeltiyor ondan şüpheniz olmasın :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Daha önce söyleseydin ya bunu arkadaş :D İlk defa duydum biliyor musun :komik: Alayım da uygulayayım ben de

Tabi abi jant sökmeyi falan seversin, bencede uygula kötü görüntü çıkmaya başladıysa :komik: ben bir kere uyguladıktan sonra jantların demir tozu temizliğini sökerek yaptım ondan sonrada aynı görüntüyle tekrar karşılaşmadım :aksii:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Tabi abi jant sökmeyi falan seversin, bencede uygula kötü görüntü çıkmaya başladıysa :komik: ben bir kere uyguladıktan sonra jantların demir tozu temizliğini sökerek yaptım ondan sonrada aynı görüntüyle tekrar karşılaşmadım :aksii:
Disklerin jant ile birleştiği yerlerde hafiften başladı da asıl kötü görüntü disklerin tam ortasındaki hava kanallarının olduğu yerde. Oraları da boyadım mı bununla işlem tamam demektir.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Disk ve kaliper boyama işini defalarca yaptım, bunun nedeni sadece demir tozu temizleyici değil, normalde de korozyona uğrayan birşey bunlar, önlemi zor, ara sıra çinko sprey, ısıya dayanıklı sprey boyalar ile boyananilir, en güzeli önce çinko sprey atıp, üstüne ısıya dayanıklı bir spreyle geçmek en uzun ömürü bu şekilde alabilirsiniz, ben vernikte uyguladım ancak ısıya dayanamıyorlar.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Arkadaşlar yarın araca demirtozu-kil temizliği yapıp daha sonra fusso wax uygulamayı düşünüyorum. Son kısımda aklıma takılan yer var, son kısımda belirteceğim.
Yapacağım işler şu şekilde, eksik veya doğru mu;

Benzinlikte yapacağım yerim olmadığı için,

Araca en başta su tutup ıslatacağım.
Daha sonra çift kova ile aracı şampuanlayacağım(kendi şampuanım ve yün eldivenle)
Tekrar su tutup durulayacağım
Demirtozu temizleyiciyi araca uygulayıp bekleyip su tutacağım.
Kil temizleyiciyi uygulayacağım.(kayganlaştırıcı olarak şampuanlı su kullanacağım)

Kil temizliği uygulamasından sonra su tutsam yeterli mi yoksa çift kova ile silip mi su tutmam lazım?

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Sulandırma oranı konusu vardı galiba bulamadım.
3m torpido parlatıcı daha önce (1e 20 ve 1e 10) valet pro apc ile denedim çıkmadı malesef. (yaptıkları iş kadar iş çıkardılar bana 3mde) Koch chemie gs ve 3d orange sipariş ettim. Bu 3 apcyi en agresif hangi oranda kullanabilirim. Önce gs çıkmazsa 3d orange ile denemeyi düşünüyorum tavsiye verirseniz sevinirim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar yarın araca demirtozu-kil temizliği yapıp daha sonra fusso wax uygulamayı düşünüyorum. Son kısımda aklıma takılan yer var, son kısımda belirteceğim.
Yapacağım işler şu şekilde, eksik veya doğru mu;

Benzinlikte yapacağım yerim olmadığı için,

Araca en başta su tutup ıslatacağım.
Daha sonra çift kova ile aracı şampuanlayacağım(kendi şampuanım ve yün eldivenle)
Tekrar su tutup durulayacağım
Demirtozu temizleyiciyi araca uygulayıp bekleyip su tutacağım.
Kil temizleyiciyi uygulayacağım.(kayganlaştırıcı olarak şampuanlı su kullanacağım)

Kil temizliği uygulamasından sonra su tutsam yeterli mi yoksa çift kova ile silip mi su tutmam lazım?
Genelde yüzeyde kil uygularken kullanacağınız kimyasal kuruyacağından tekrar yıkamak daha iyidir, aslında köpük varsa köpük atıp durulanabilir. Yoksa yıkamada yapabilirsiniz