Hızlı Soru - Cevap

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Öne çıkan konu #29,621

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba hocam aslında bu ürünler benim de aklımda ancak soft killerle hemen hemen aynı fiyat 100 gram soft kilo alıp kullanmak çok daha mantıklı geldi bana daha önce bu şekilde bir kil kullanmamıştım açıkçası o yüzden biraz ikilemde kaldım
Evet ilk başta biraz pahalı görünüyor ama defalarca kullanılabiliyor. Neredeyse ömürlük diyebilirim. Bir de bana daha pratik geliyor. Ama kil sonrası polisaj yapılacaksa derinlemesine temizlik için tabi ki hamur kullanırdım.

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar herkese, K2 Active foam ürünü edindim. Bu ürünün kullanım sıklığı ne olmalıdır? Bir de her yıkamada PW atıyorum. Bu koruyucuya bir zararı var mıdır merak ediyorum.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
H

Hocam merhaba, siz sanırım vonixx hydrox pro satıyordunuz ben onu sonradan satın almıştım başkasından. Denemiş miydiniz performansı nasıldı sizce benzer konsantre cilalara göre?
Satmıyorum ama kullanıyorum. Bizde 3 araç var hocam değişik değişik hepsinde kullanıyorum. Islak hızlı cila olarak Autoglym polar seal ve kochchemie pw den daha dayanımlı.

EmreD

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba herkese iyi bayramlar, BMW e36 aracımın deri koltuklarını Colourlock deri temizleyicisi ile temizledim ve deri kalkanı uyguladım ama aracımın ön koltukları aşırı sert nasıl yumuşatabilirim deriyi , teşekkürler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba herkese iyi bayramlar, BMW e36 aracımın deri koltuklarını Colourlock deri temizleyicisi ile temizledim ve deri kalkanı uyguladım ama aracımın ön koltukları aşırı sert nasıl yumuşatabilirim deriyi , teşekkürler
Gerekli yağları kaybolduğu için temizlik sonrası daha da sertleşmiş olabilir. Colourlock deri koruyucu isimli ürünü var. Yumuşatma ve bakım amaçlı kullanılıyor. Tavsiye ederim.

eminewe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Hocam yaz kış ADBL.Yeti önerrim Magifoam kadar agresif degil.ama kir çözücülügü ph nötr şampuana göre güzel.
Abi, aracımda seramik kaplama yok, iki yıkamada bir hızlı cila atıyorum.
Benim profilimde biri için yaz-kış kullanabileceğim, kir çözücülüğü mümkün olduğu kadar iyi olan hangi ön yıkama şampuanını önerirsin ? verdiğin cevaptan ötürü adbl yeti mi yoksa k2 bora mı? zira k2 bora'yı da bire bir aynı şartlar için önerdiğini görmüştüm öncesinde.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi, aracımda seramik kaplama yok, iki yıkamada bir hızlı cila atıyorum.
Benim profilimde biri için yaz-kış kullanabileceğim, kir çözücülüğü mümkün olduğu kadar iyi olan hangi ön yıkama şampuanını önerirsin ? verdiğin cevaptan ötürü adbl yeti mi yoksa k2 bora mı? zira k2 bora'yı da bire bir aynı şartlar için önerdiğini görmüştüm öncesinde.
Sorun olmaz kardesim eger kir sökücülük 1 Tik fazla.olsun dersen K2 Bora / AD Pre Wash
AD Magifoam/K2 Aktive Foam / Fraber Neve Ph Notr Olmayan Alkali Sampuanlar yani agresiftir Kir Sökücükleri Ph notr sampuanlara göre iyidir.

ADBL Yeti / K2 Bela / VP Foamula sampuanlar Ph nötr yani agresif degildir.Orta Halli sampuan

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Evet kova yönteminde hortumun kovanın içinde gezmesi can sıkıcı, aslında basit bir aparatla çözülebilir şeyler ama 3d yazıcı gerekli,

Evet hocam su çekme kitini makineyle beraber sipariş vermiştim.

Hocam aslında çalışır çalışmaz su atma değilde çalışma esnasında bazen basınç azalıyor stabil olmayabiliyor, o da sanırım en son hortumu suya daldırıp içini suyla doldurmayı unutmuşum ondan oldu sanırım. yoksa boschun kendi durağan sudan su çekme kiti var. Uzatma hortumunu da aldım. O da olmazsa olmaz zaten. Bu arada sisteme eklemeyi düşündüğüm pompa bu.

Acaba hiç çeşmede denediniz mi siz makinayı. Çeşmede bariz şekilde performans artıyor mu? Birde siz foam Lance ve kısa tetik kullanıyor musunuz? Birde bizim burda parkta çimleri sulamak için çeşme var ama su doldurmak yasaktır diye hiç yanaşmadım tabiki

Merhaba,

Bu hafta sonu çeşmeden ilk kez makinenin denemesini yaptım. Performans farkı hiç olmadı. Olduysada çok az olmuştur ben farkedemedim. Bilginize.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Teşekkür ederim. Kokunun kendisini çok beğendim. Akşamüstü araca uyguladım. Bakalım ne oranda kalıcılık yaratacak. Özellikle klima menfezlerinin oradaki halı kısımlara uyguladım ve klima iç sirkülasyonu 5 dk. Kadar çalıştırdım. Bilgi veririm tekrar.
Kokunun kandisi, koku karakteri çok güzel. Kalıcılık sıktıktan sonra max. 12 saat öyle arabaya bindiğinizde askı kokular veya jel kokular gibi ağır bir koku gelmiyor. Ancak arabada premium bir koku hissi mevcut.

Bir jel kokunun 350-400 tl olduğu yerde arabaya her binişte Chemical guys kokuyu 2-3 fıs sıkarsanız fiyat&performans olarak zaten aynı seviyeye geliyor. Hatta haftada 1 kez arabaya binenler için daha bile bereketli olabilir.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
ön yıkama için valetpro ansf, magifoam ve lift ürünüm var. vaxın durumuna göre bu ürünlerde birini seçiyorum. temizlikte hiç sorun yaşamıyorum. daha önce reset denediniz mi bence en iyi kova şampuanı
Reseti ilk kez denedim. Kayganlık hissiyatı olarak kullanmış olduğum Koch Chemie Nms daha önde. Reset ise yeterli.

Köpürme performansı ise NMS den daha dolgun.

Reset’in durulamasının daha temiz his verdiğinide ekleyebilirim.

Sonuç olarak beğendim.

crimeboos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Reseti ilk kez denedim. Kayganlık hissiyatı olarak kullanmış olduğum Koch Chemie Nms daha önde. Reset ise yeterli.

Köpürme performansı ise NMS den daha dolgun.

Reset’in durulamasının daha temiz his verdiğinide ekleyebilirim.

Sonuç olarak beğendim.
ben de gaza gelip aldığım chemical guys jdm squash ve signatura (stripper) koku ürünlerini almıştım ama ikisini de hiç beğenmedim. aracın premium kokusunu öldürdü. ucuza isteyene veririm :D

crimeboos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Carpro Perl ile GYEON Q²M Preserve arasında kaldım. hangisini önerirsiniz? aracımın plastik difizöründe ve motor içinde kullanıcam

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
ben de gaza gelip aldığım chemical guys jdm squash ve signatura (stripper) koku ürünlerini almıştım ama ikisini de hiç beğenmedim. aracın premium kokusunu öldürdü. ucuza isteyene veririm :D
Koku için birşey diyemem kişiden kişiye değişir. Signature Sent (Stripper) bana görede çok iyi.

O zaman sıfır araç kokusu adı altında satılan ürünleri alın. Diğer bütün kokular zaten aynı hissi vermez.