Hızlı Soru - Cevap

crimeboos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Öne çıkan konu #29,581
Tavsiye ederim güzel ürün. İlk uygulama sonrasında motor ısısı ile beraber yuzeye cok guzel emiliyor ve yagsiz bir finali var. Bulundugunuz bolge ve kullanima bagli tabiki degisir ama toz cekmeme konusunda basarili buluyorum.

Öncesinde Meguiars Hyper Dressing kullaniyordum. Ortalama aynı kullanım sürelerinde o biraz daha yagli ve toz cekiyordu.
carpro perl önerir misiniz

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar merhaba,

Maalesef kuş pisliği piano black kısmı mahvetmiş. Bu alanın düzeltilmesi için nasıl bir ürünle nasıl bir uygulama yapmalıyım?

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir çok değişken var. Arabanızda seramik var mı, wax var mı, sealant var mı, ya da hiç koruma yok mu? Yıkama sonrasında hızlı cila, sprey wax vb uyguluyor musunuz?

Bu soruların cevabını bilmeden kesin bir şey söylemek zor.

1. Carpro lift (güçlü kir çözücüdür seramik varsa ok wax varsa olmaz)
2. Koch gs (koruma yoksa ve her yıkamada ben hızlı cila vb uygularım sorun değil dersen iyi kir söker)
3. Adbl Yeti (korumaya zarar vermez wax, seramik fark etmeksizin fakat kir çözücülüğü çok yüksek olmaz)
4. Carpro reset (ph nötr kategorisinde bence en iyi kir çözücüdür ama pahalıdır, temaslı yıkamaya da uygundur)
5. Vonixx v-floc (ph nötr kir çözücülük orta korumaya zarar vermez, temaslı yıkamaya da uygundur)
6. Autoglym polarblast (korumaya zarar vermez, kir çözücülük ortadan bir tık iyi)
7. VP ANSF (kir çözücülük eh işte, ben tercih etmem)
8. AB Magifoam (kir çözücülük iyi fakat içerik tam güvenli değil, korumayı etkiler)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Korumaya ellemesin derseniz başka alternatifler de muhakkak var, mesela k2 bela fakat henüz stok yok hiçbir yerde. Koruma zaten yok derseniz başka, var ama her yıkamada basic uyguluyorum derseniz başka, korumaya ellemesin derseniz başka.

Yani bir çırpıda tavsiye vermek biraz zor :)

Dilerseniz özelden yazabilirsiniz detayları konuştuktan sonra bir yol çizeriz.
Hocam surekli wax veya seramik sprey var aracta birkac yıkamada bir de adbl sprey wax uyguluyorum yaz aylarinda da kati wax kullanip spreyle destekliyorum

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hocam surekli wax veya seramik sprey var aracta birkac yıkamada bir de adbl sprey wax uyguluyorum yaz aylarinda da kati wax kullanip spreyle destekliyorum
O zaman her yıkamada uygulama yapmadığınız için;

Reset
Adbl yeti
K2 bela
V-floc

Seçeneklerini değerlendirin derim. Yerli markaları tavsiye etmem.

Cilalı şampuan kullanırım derseniz de;

Fraber bersolwax
Koch NMS

Olabilir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba sarjlı bosch 36v100 makina aldım. Evden aşşağı su indirmek icin 20 ltik kovalardan bakıyorum sızdırmaz kapaklı. Tavsiye ettiğiniz bir kova veya yöntem var mı? Ev kücük ve koyacak yer olmadığı için bidon alamıyorum. Kovalar iç içe geçtiği için saklaması kolay olur diye düşündüm.

ikinci sorumda makinaya su gelirken cok randıman alamıyorum. Acaba gardenpump 18v2000 su pompası alsam onu makinaya bağlasam kayda değer bir performans artışı alır mıyım?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba sarjlı bosch 36v100 makina aldım. Evden aşşağı su indirmek icin 20 ltik kovalardan bakıyorum sızdırmaz kapaklı. Tavsiye ettiğiniz bir kova veya yöntem var mı? Ev kücük ve koyacak yer olmadığı için bidon alamıyorum. Kovalar iç içe geçtiği için saklaması kolay olur diye düşündüm.

ikinci sorumda makinaya su gelirken cok randıman alamıyorum. Acaba gardenpump 18v2000 su pompası alsam onu makinaya bağlasam kayda değer bir performans artışı alır mıyım?
Ben bidon kullanıyorum. Kova ile rahat edemediğim için bidon yöntemine geçtim. Kovaya hortumu saldığımda içinde sabit durmuyor ve can sıkıcı oluyor. Saklayacak yer yok ise tabi en mantıklısı kova yöntemi olur.

Makineye su gelmesi ile ilgili bir problem yaşamadım sadece ilk bağlantısı ensasında hortuma ağzımla vakumlayıp su çektirip hortumdan su akışı gelince makineye takıyorum. Aracımı hafif eğimli bir yerde yıkadığımdan en yüksek noktaya bidonu koyuyorum su akışı çok rahat hale geliyor.

Tabi bir pompa yardımı ile su akışı sağlanırsa makineden en yüksek verimi almanız muhtemel özellikle foam lance yaparken debi artacağı için köpük yapması daha stabil hale gelecektir.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze

Su taşımak için plastik kapaklı boya kovaları işinizi rahatça görür bence. Makinenin su çekmesi için durgun sudan su çekme kitiniz mevcut mu?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Hocam aynı makineden bende de var. Makinanın ,çalışır çalışmaz su atmasını istiyorsan şunu yap.
Öncelikle walflı Bosh hortumu al. Suyu geri kaçırmaz.
İkinci olarak o hortumu keserek kısalt , ne kadar kısaltacağını,kova ve makineye tam yetecek kadar ölçerek ,pay bırakıp kes. Kesmekteki amaç az bir su ile hortumun içini su dolduracağız.
Üçüncü olarakta , bidonun içine saldığın ve kestiğin yeşil hortuma ,ağız kısmından içi dolana kadar bir pet şişe ile su dök.( amaç makinenin havasını atmasını ve beklemeyi engellemek) Hemen doluyor zaten. Makinaya tak çalıştır hiçbir şekilde boşa çalıştırmak zorunda kalmazsın.
Buarada Bosh siyah uzatma basınç hortumu muhakkak al.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
bosch Universalaquatak memnun musunuz? kaç litre su taşımamız gerekiyor? basıncı vs nasıl sizce
Hocam aracınızı kaç litre suyla yıkayabiliyorsunuz ben de aynı cihazı düşünüyoruma ama su taşıması benş düşündürüyor
Hocam petrolde sabahın köründe yıkamaktan ve gölge yer kapmaktan bıkmıştım.
Araç Terramar ,3 tane 20 lik bidonum var. Suv araca 2,5 bidon rahatlıkla yetiyor. Bidon taşımak benim için sorun değil , ve kapalı pazar yerinde yıkıyorum, açıyorum masamı sandalyemi , keyfini çıkara çıkara jantımı lastiğimi en ince ayrıntısına kadar temizliğimi , wax ımı yapıyorum.

Gelelim cihaza. 2 batarya şart. Petroldeki gibi basınç kesinlikle beklemeyin, ve herhangi bir elektrikli yıkama makinası ile aynı sürede durulama yapamayacağınızı bilin hocam.
Ben memnunum yıkama işini sevdiğim için , taşımayı dert etmediğim için ve basınç ta idare eder düzeyde olduğu için seviyorum cihazı.
Alıp pişman olup satabilirsinizde yada sizi tatmin ederse uzun süre kullanabilirsinizde.
Tavsiye konusunda sizi nelerin tatmin edeceğini bilmediğim için , birşey söyleyemem.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hocam petrolde sabahın köründe yıkamaktan ve gölge yer kapmaktan bıkmıştım.
Araç Terramar ,3 tane 20 lik bidonum var. Suv araca 2,5 bidon rahatlıkla yetiyor. Bidon taşımak benim için sorun değil , ve kapalı pazar yerinde yıkıyorum, açıyorum masamı sandalyemi , keyfini çıkara çıkara jantımı lastiğimi en ince ayrıntısına kadar temizliğimi , wax ımı yapıyorum.

Gelelim cihaza. 2 batarya şart. Petroldeki gibi basınç kesinlikle beklemeyin, ve herhangi bir elektrikli yıkama makinası ile aynı sürede durulama yapamayacağınızı bilin hocam.
Ben memnunum yıkama işini sevdiğim için , taşımayı dert etmediğim için ve basınç ta idare eder düzeyde olduğu için seviyorum cihazı.
Alıp pişman olup satabilirsinizde yada sizi tatmin ederse uzun süre kullanabilirsinizde.
Tavsiye konusunda sizi nelerin tatmin edeceğini bilmediğim için , birşey söyleyemem.
Sağolun hocam yıkamalardaki gibi performansı bataryalı cihazda beklememek lazım onun farkındayım. O bidonları nerede dolduruyorsunuz. Benim etrafımda hiç çeşme türü bişey yok evden doldurup taşımak biraz gözümde büyüyor.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Sağolun hocam yıkamalardaki gibi performansı bataryalı cihazda beklememek lazım onun farkındayım. O bidonları nerede dolduruyorsunuz. Benim etrafımda hiç çeşme türü bişey yok evden doldurup taşımak biraz gözümde büyüyor.
Evden dolduruyorum hocam. Park bahçe varsa oradanda doldurabilirsin. Ama ben taşırken zorlanmıyorum , hergün ağırlık sporu yaptığım için. 2 bidonu 100 metre yere koymadan götürebilirim .
Üşengeçlik varsa yada kas gücü yoksa bıktırır , kenara kaldırıp atabilirsin hocam.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Evden dolduruyorum hocam. Park bahçe varsa oradanda doldurabilirsin. Ama ben taşırken zorlanmıyorum , hergün ağırlık sporu yaptığım için. 2 bidonu 100 metre yere koymadan götürebilirim .
Üşengeçlik varsa yada kas gücü yoksa bıktırır , kenara kaldırıp atabilirsin hocam.
Üşengeçlik yok da lojmanda 5. Katta oturuyorum ve asansör yok.:incelemex:

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abiler merhabalar, daha önce aracıma 2-3 ayda bir wax uyguladığımı, kışın da 1.5- 2 ayda bir ancak yıkama yaptığımı söyleyip ön yıkama şampuanı sormuştum. Araştirmalarım sonucu K2 Bora'ya karar verdim ancak, hiç bir yerde ne 5 litrelik ne de 1 litrelik olanın stoğunu bulamadım. Sitelerde de neorim gibi çok tutulan şeylerin de stoğu yok gibi. K2 çekiliyor mu? Bir de K2 Bora muadili korumayı nispeten etkilemeyen ön yıkama şampuanı önerileriniz nedir?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abiler merhabalar, daha önce aracıma 2-3 ayda bir wax uyguladığımı, kışın da 1.5- 2 ayda bir ancak yıkama yaptığımı söyleyip ön yıkama şampuanı sormuştum. Araştirmalarım sonucu K2 Bora'ya karar verdim ancak, hiç bir yerde ne 5 litrelik ne de 1 litrelik olanın stoğunu bulamadım. Sitelerde de neorim gibi çok tutulan şeylerin de stoğu yok gibi. K2 çekiliyor mu? Bir de K2 Bora muadili korumayı nispeten etkilemeyen ön yıkama şampuanı önerileriniz nedir?
K2 Borayı geçen hafta Sefa abiden temin etmiştim, Neorim de stoğunda vardı sanırım. Ürünler gümrükte 10 güne kadar stoklara gelir deniyordu.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
"]Abiler merhabalar, daha önce aracıma 2-3 ayda bir wax uyguladığımı, kışın da 1.5- 2 ayda bir ancak yıkama yaptığımı söyleyip ön yıkama şampuanı sormuştum. Araştirmalarım sonucu K2 Bora'ya karar verdim ancak, hiç bir yerde ne 5 litrelik ne de 1 litrelik olanın stoğunu bulamadım. Sitelerde de neorim gibi çok tutulan şeylerin de stoğu yok gibi. K2 çekiliyor mu? Bir de K2 Bora muadili korumayı nispeten etkilemeyen ön yıkama şampuanı önerileriniz nedir?[/QUOTE]

Koch chemia GS Ben foam lance ile 1 litreye 150 ml koyuyorum kirleri söküp atıyor korumaya falanda zarar vermiyor ama güvenmeyenler 10/1 sulandırabilir

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Selamlar, aracıma yarın wax uygulayacağım zemin hazırlığı için kil uygulaması yapmayı düşünüyorum ama elimde soft kil yok, codetha sert kil mevcut.

Bu ürün ile uygulama yaptığımda bolca çizik elde etmiş olur muyum?