Hızlı Soru - Cevap

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #30,061
Merhaba Autobrite direct magifoam kullanıyordum ön yıkama için ppfli araca. Ama piyasada artık yokmuş ne kullanıyorsunuz bunun yerine acaba :/
K2 Active Foam işinizi fazlasıyla görür hem fiyatı oldukça hesaplıdır, hem de temizliği iyidir,

K2 bora kadar agresif olmayan ve K2 bela kadar fazla kirli araçta zayof olmayan ikisinin arasında bir üründür.

Diğer alternatif Carpro Lift olabilir.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, aracım için deri paspasları, kumaş döşemeleri, iç ve dış plastik aksamları temizleyecek; ayrıca parlak siyah jantlarım için güvenle kullanabileceğim ürün tavsiyeleriniz var mı? Koch Chemie ürünlerinden çok memnunum; şu an güncel olarak ProtectorWax (Pw) ve Refresh Cockpit Care kullanıyorum. Koch chemie veya baska uygun fiyatlı kaliteli marka ürünler olabilir.​
İç plastikler,döşeme ve deriler için agresif olmayan interior celaner grununda alternatif epey mevcut. KC Polstar bu grubun tamamında güvenle kullanılır. CarPro İnnerQD ile dönüşümlü kullanıyorum ve gayet memnunun bu ikiliden. Dış plastikler için özel bir temizleyici kullanmanız ne kadar gerekir emin değilim açıkçası. Ön yıkama ve sonrasında o bölgeleri ayrı bir peluş ile temizleyip iyi duruluyor, ardından Meguiar's M40 ile bakımını yapıyorum iki hafta boyunca araçtaki en şık kombinasyon bu geçişler oluyor.
Jantlar için de Meguiars Non Acid ile ön yıkama öncesi kirleri çözdürdüğümden, sonraki temaslı yıkamalarda az kir kalıyor ve final daha sorunsuz oluyor.

Slowmoti

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
merhaba herkese iyi forumlar karcher k5 basınçlı yıkama makinası almak istiyorum ama internette bir sürü k5 modeli var hem paket içeriği olarak hem de makina tipi olarak bir çok farklı seçenek mevcut kullanan ya da aralarındaki farkı bilen var mı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Koch Chemie PolStar 1:10 sulandırma ve scrubpad kullanarak rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Koch PO yu 1:10 hatta belki az daha po ekleyerek deri fırçası ile nazikçe ovalayın scrup pad işe yaramayabilir bu tür konularda.
Temizleyici olarak aslında Koch Po 1:10 kullanıyordum zaten fakat cıkmadı lekeler. baska bir çözüm bakacağım saolun yardımlarınız için

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun

Araçta dodiği boyatmıştım, ustalara tembihlememe rağmen her yerini boya tozu yapmışlar arabanın. Min düzeyde çizik oluşturmak için hangisini tavsiye edersiniz? 3D Dual orbital polisaj makinem var. kil pedini en düşük devirde kil kaydırıcı ile kullanabilirim. Siz ne dersiniz? Amacım boyayı min düzeyde çizerek boya tozlarını almak. araç daha 1 yıllık.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Araçta dodiği boyatmıştım, ustalara tembihlememe rağmen her yerini boya tozu yapmışlar arabanın. Min düzeyde çizik oluşturmak için hangisini tavsiye edersiniz? 3D Dual orbital polisaj makinem var. kil pedini en düşük devirde kil kaydırıcı ile kullanabilirim. Siz ne dersiniz? Amacım boyayı min düzeyde çizerek boya tozlarını almak. araç daha 1 yıllık.
Kil diskini iyi bir kaydirici urunle kullanmaniz gerekiyor hologram birakma durumu olur, bunun icin ADBL Wash And Clay harikadir kokusuna da bayilirsiniz calisirken :) Birde Bu Attiginiz killer cok pahali Ayni Gramajdaki Carpro killerin Neredeyse 2 katina denk geliyor gerek yok kalite olarak zaten carpro guzel bir ona bakin derim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
merhaba herkese iyi forumlar karcher k5 basınçlı yıkama makinası almak istiyorum ama internette bir sürü k5 modeli var hem paket içeriği olarak hem de makina tipi olarak bir çok farklı seçenek mevcut kullanan ya da aralarındaki farkı bilen var mı?
Selam, bütçeniz minimum - maksimum nedir..? araç marka - modeli nedir..?

Karcher ‘K5 in farklı farklı modellerinin olmasının sebebi, basınç değerlerinin modelden modele değişkenlik göstermesi, tabanca tetiğinin mekanik veya digital ekranlı olması gibi gibi hususlardan dolayı ve bazı modeller hava soğutmalıdır, bazıları su soğutmalıdır (su soğutmalı olanlar —>hem hava hem su soğutmalıdır) işte bu sebeblerden fiyatları farklılık gösterir,

Örneğin K5 Classic ele alırsak;
Motor gücü: 2,1 kW
metal döküm pompa
Basınç: 120 bar (markadan bağımsız yıkama makineleri üreticilerin verdiği maksimum basınç değerinde hiç bir zaman çalışmazlar, yani cihaz 145 bar değildir)

hava soğutmalı motor (su soğtmalı değil)

hortum ızunluğu: 8 metre (alacağınız makinenin hortumu min. 8 metre olsun çünkü daha kısa olduğunda yıkama esnasında sürekli makineyi sağa sola çekmeniz gerekir, makine olduğu yerde sabitken hortum kısa olduğun için hizmet veremez) ideali 10 metre’dir.

Esasen makinenin basınç gücü hiç bir zaman ilk öncelik olmamalıdır,

Bir yıkama nakinesinde en önemli teknik değer cihazın 1 dk. ‘da veya 1 saatte ne kadar basınçlı su sağlayabildiği önemlidir, yani cihazın (operating water flow rate) Litre/minute veya Litre/saat değerini dikkate alacaksınız,

bu teknik değerde de max water flow rate değerini dikkate almayınız çünkü dediğim gibi cihaz hiç bir zaman maksimum çalışma değerlerine çıkmak için tasarlanmamıştır, cihaz ister karcher olsun, ister bosch olsun isterse de başka marka olsun hepsinde durum aynıdır.,

Karcher ‘in dezavantajı aksesuarları çok pahalıdır, Örneğin Bosch için hortumu uzatmak için ek uzatma hortumunu 700-900 liraya alabiliyorken Karcher ‘de bu hortumu almak istediğinizde 3-4 kat pahalıdır,

Bosch’un diğer avantajı cihazların çoğu su soğutmalı ve metal döküm pompaya sahiptir, Karcher ‘de sadece K5 ve üzeri modellerde metal döküm pompa kullanılır,

Bosch Aquatak 130 veya 135 modeli öneririm , Ancak bütçenizi zorlamayacaksa Bosch Advanced Aquatak 160 modelini öneririm, 160 modeli üzün ömürlü güzel bir cihazdır,

Bosch Aquatak 130 (6 metre hortum) ve 135 (7 metre hortum) yani hortumları biraz kısadır ama dediğim gibi bosch ‘ta hortumu uzatmak için vereceğiniz ücret cebinizi yormaz yani ucuzdur

Karcher ‘de makinenin tabancası veya soket bağlantıları bir sebebten dolayı bozulursa veya kırılırsa servisler sizden yeni makine ücreti kadar fiyat isterler, hatta aldığınız karcher ‘in tabancası digital bir makine ise geçmiş olsun, özetle karcher ‘in parçaları ve aksesuarları ciddi pahalıdır,

Bosch ‘ta ise tabanca ve diğer bağlantı soketleri daha kalitelidir, aksesuarları pahalı değildir,

Bu hobide en önemli kriter yıkama işi yorucu olmamalıdır, ne kadar az yorulma o kadar fazla keyif alırsınız, bu sebebten kısa hortumlu, cihazın pompalayabildiği basınçlı su miktarı (su debisi düşük) cihazlar ile yorucu bir yıkama tecrübesi sonucu bir süre sonra sıkılır makine bir kenarda atıl halde kalır;

Bu hobide en önemli ekipmanınız yıkama makinesidir, saygılar.. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selam, bütçeniz minimum - maksimum nedir..? araç marka - modeli nedir..?

Karcher ‘K5 in farklı farklı modellerinin olmasının sebebi, basınç değerlerinin modelden modele değişkenlik göstermesi, tabanca tetiğinin mekanik veya digital ekranlı olması gibi gibi hususlardan dolayı ve bazı modeller hava soğutmalıdır, bazıları su soğutmalıdır (su soğutmalı olanlar —>hem hava hem su soğutmalıdır) işte bu sebeblerden fiyatları farklılık gösterir,

Örneğin K5 Classic ele alırsak;
Motor gücü: 2,1 kW
metal döküm pompa
Basınç: 120 bar (markadan bağımsız yıkama makineleri üreticilerin verdiği maksimum basınç değerinde hiç bir zaman çalışmazlar, yani cihaz 145 bar değildir)

hava soğutmalı motor (su soğtmalı değil)

hortum ızunluğu: 8 metre (alacağınız makinenin hortumu min. 8 metre olsun çünkü daha kısa olduğunda yıkama esnasında sürekli makineyi sağa sola çekmeniz gerekir, makine olduğu yerde sabitken hortum kısa olduğun için hizmet veremez) ideali 10 metre’dir.

Esasen makinenin basınç gücü hiç bir zaman ilk öncelik olmamalıdır,

Bir yıkama nakinesinde en önemli teknik değer cihazın 1 dk. ‘da veya 1 saatte ne kadar basınçlı su sağlayabildiği önemlidir, yani cihazın (operating water flow rate) Litre/minute veya Litre/saat değerini dikkate alacaksınız,

bu teknik değerde de max water flow rate değerini dikkate almayınız çünkü dediğim gibi cihaz hiç bir zaman maksimum çalışma değerlerine çıkmak için tasarlanmamıştır, cihaz ister karcher olsun, ister bosch olsun isterse de başka marka olsun hepsinde durum aynıdır.,

Karcher ‘in dezavantajı aksesuarları çok pahalıdır, Örneğin Bosch için hortumu uzatmak için ek uzatma hortumunu 700-900 liraya alabiliyorken Karcher ‘de bu hortumu almak istediğinizde 3-4 kat pahalıdır,

Bosch’un diğer avantajı cihazların çoğu su soğutmalı ve metal döküm pompaya sahiptir, Karcher ‘de sadece K5 ve üzeri modellerde metal döküm pompa kullanılır,

Bosch Aquatak 130 veya 135 modeli öneririm , Ancak bütçenizi zorlamayacaksa Bosch Advanced Aquatak 160 modelini öneririm, 160 modeli üzün ömürlü güzel bir cihazdır,

Bosch Aquatak 130 (6 metre hortum) ve 135 (7 metre hortum) yani hortumları biraz kısadır ama dediğim gibi bosch ‘ta hortumu uzatmak için vereceğiniz ücret cebinizi yormaz yani ucuzdur

Karcher ‘de makinenin tabancası veya soket bağlantıları bir sebebten dolayı bozulursa veya kırılırsa servisler sizden yeni makine ücreti kadar fiyat isterler, hatta aldığınız karcher ‘in tabancası digital bir makine ise geçmiş olsun, özetle karcher ‘in parçaları ve aksesuarları ciddi pahalıdır,

Bosch ‘ta ise tabanca ve diğer bağlantı soketleri daha kalitelidir, aksesuarları pahalı değildir,

Bu hobide en önemli kriter yıkama işi yorucu olmamalıdır, ne kadar az yorulma o kadar fazla keyif alırsınız, bu sebebten kısa hortumlu, cihazın pompalayabildiği basınçlı su miktarı (su debisi düşük) cihazlar ile yorucu bir yıkama tecrübesi sonucu bir süre sonra sıkılır makine bir kenarda atıl halde kalır;

Bu hobide en önemli ekipmanınız yıkama makinesidir, saygılar.. :)
Eline saglik hocam güzel bilgiler net bilgiler.

Yikama makinasi alirsam sana sormadan almam hocam :terlisırıtan:

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Autobrite direct magifoam kullanıyordum ön yıkama için ppfli araca. Ama piyasada artık yokmuş ne kullanıyorsunuz bunun yerine acaba :/
Bende de TPU ppf mevcut.
Ön yıkamada Adbl Yeti gayet güzel köpürüyor.
Ardından ayda bir Gyeon PpfWash kullanıyorum. Ppf'i çok güzel toparlıyor. Gyeon'u 2-3 yıkamada bir kullanıyorum. An itibariyle son kullandığım TacSystem Mystic Bubble da tatmin ediciydi. CarPro Reset de var ama ön yıkamada Yeti değişmiyor.Ortalama 10 günlük periyotlarla yıkıyorum.

KAANYLDZ

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Kil diskini iyi bir kaydirici urunle kullanmaniz gerekiyor hologram birakma durumu olur, bunun icin ADBL Wash And Clay harikadir kokusuna da bayilirsiniz calisirken :) Birde Bu Attiginiz killer cok pahali Ayni Gramajdaki Carpro killerin 2 katina denk geliyor neredeyse gerek yok kalite olarak zaten carpro guzel bir ona bakin derim.
Carpro kilde 300 TL ₺değil 500 TL nasıl 2 katı oluyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Carpro kilde 300 TL ₺değil 500 TL nasıl 2 katı oluyor
Parlatanadamlardan alabilirsiniz.360₺

@ShineSportage

Carpro Kil 500₺ degil,Orjinal Satis Fiyati 400₺ dir.Alisveris Platformlari Komisyon+Kargo Ücretini yansittiklari icin ortalama 150₺/200₺ Fazla Ücrete satilmaktadir.

KAANYLDZ

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Parlatanadamlardan alabilirsiniz.360₺

@ShineSportage

Carpro Kil 500₺ degil,Orjinal Satis Fiyati 400₺ dir.Alisveris Platformlari Komisyon+Kargo Ücretini yansittiklari icin ortalama 150₺/200₺ Fazla Ücrete satilmaktadir.

Carpro Artık ParlatanAdamlar da Değil disbiritörü Değişti