Hızlı Soru - Cevap

Cliocu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yurtdışından gelen yolcu yanında bagajında araç bakım ürünleri getire bilir mi wax hızlı cila jant temizleyici gibi, sıvı ürün sıkıntı olur mu gümrükte.

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Wax sürmek için ne kullanıyorsunuz genelde ? Bende meguiars ped vardı fakat yanımda değiller. Bu hafta VP beading wax aldım sürmek istediğimde ped yok :D ne önerirsiniz ?

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kullandım, memnunum kirlerle güzel mücadele ediyor henüz bir alanda da problemle karşılaşmadım hocam :)
@can26 hocama katiliyorum ben de kullandim ve memnundum. Bana gore tek sikintisi bazen arkasinda kalinti biraktigini gozlemledim ustunden nemli bezle gecince hicbir sey kalmiyor tabiiki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler genel kanı srp lehine oldu bu durumda srpyi alacağız. Bu arada srp tür olarak hangi sınıfa girmekte pasta-glaze vs olarak?
Srp pasta sınıfına girmez. Glaze sınıfı diyebiliriz. Aslında tam olarak o sınıfta da değil. Temizlik özelliği çok iyi. Bu özelliği sayesinde boyaya parlaklıkta veriyor. Ancak şunu belirtmeliyim ki ben srp'nin geliştirilmiş versiyonu olarak da bilinen radiant waxtan daha memnundum.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Srp pasta sınıfına girmez. Glaze sınıfı diyebiliriz. Aslında tam olarak o sınıfta da değil. Temizlik özelliği çok iyi. Bu özelliği sayesinde boyaya parlaklıkta veriyor. Ancak şunu belirtmeliyim ki ben srp'nin geliştirilmiş versiyonu olarak da bilinen radiant waxtan daha memnundum.
Burdaki boya temizliğinden kasıt nedir mesela biraz açabilir miyiz. Hali hazırda zaten kil ile yüzeyi hazırlıyoruz. SRP boya üzerindeki su lekesi gibi kalıntıları vs mi temizliyor.

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, bu kurulama bezinden kullanan oldu mu acaba

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler genel kanı srp lehine oldu bu durumda srpyi alacağız. Bu arada srp tür olarak hangi sınıfa girmekte pasta-glaze vs olarak?
Srp AIO bir üründür yani all in one türkçesi hepsi bir arada diye çevirebiliriz. Aynı anda birkaç iş yaptığı için öyle denir. Hem çizik kapatır hem yüzey temizler ardında da koruma bırakır. Srp nin koruması birkaç yıkama anca dayanır ondan üstüne extra koruma ürünü atmak tavsiye edilir. Çizik kapatma özelliği çok fazla değildir ama temizlik özelliği iyidir. Burdaki temizlik kimyasal temizliktir . Boyadaki hafif ölü tabakayı alır derin kirleri temizler oksidasyonu temizler boyalı yüzey ondan daha parlak gözükür. Velhasıl kelam bir pasta gibi aşındırıcı değildir ve parlaklık beklentisi ona göre olmalıdır.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Srp AIO bir üründür yani all in one türkçesi hepsi bir arada diye çevirebiliriz. Aynı anda birkaç iş yaptığı için öyle denir. Hem çizik kapatır hem yüzey temizler ardında da koruma bırakır. Srp nin koruması birkaç yıkama anca dayanır ondan üstüne extra koruma ürünü atmak tavsiye edilir. Çizik kapatma özelliği çok fazla değildir ama temizlik özelliği iyidir. Burdaki temizlik kimyasal temizliktir . Boyadaki hafif ölü tabakayı alır derin kirleri temizler oksidasyonu temizler boyalı yüzey ondan daha parlak gözükür. Velhasıl kelam bir pasta gibi aşındırıcı değildir ve parlaklık beklentisi ona göre olmalıdır.
Teşekkür ederim güzel açıklama oldu. Wax/sealant öncesi güzel ve parlak bir yüzey oluşturmaya yardım eden bir ürün.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu

Ben kullandım fena bez değil yapısı wax silme bezlerine benziyor fiyatı uygun iş görür bence

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

allper8

Amatör Detaycı
Üye

Marka isim olmasada muhtemelen aynı ürün ben toptancıdan almıştım lazer kesm çok yuöuşak yapısı var. Direk kurulamaya uygun olmayabilir ama kurulama yardımcısı olarak silmeye korkulan yerlerde iyi iş çıkartıyor. Aynen bende wax cila silme bezi olarak kullanıyorum bir renginide ipa m700 silmeye. İşlemden sonra kıyılamadığından yumuşak ve uzun tüy yapısından el gidiyor o amaçla güzel ama boyutu büyük kalıyor. Zikzak makasla kenarından kesmeyi denedim tüyleri dağılma meyilli olacağından vazgeçtim. O yüzden bir ufak boyutunu bi uğradığımda almayı planlıyorum.

Özetle Alış amacına göre kurulamaya nekadar etkili olur bilmiyorum ama kenarda uzun yumuşak tüylü bir bez olarak durmasında fayda var fiyat avantajından

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Burdaki boya temizliğinden kasıt nedir mesela biraz açabilir miyiz. Hali hazırda zaten kil ile yüzeyi hazırlıyoruz. SRP boya üzerindeki su lekesi gibi kalıntıları vs mi temizliyor.
Daha çok beyaz boyalarda net görebildiğimiz ve yıkama ile çıkmayan lekeler ve küçük zift kalıntıları alıp yumuşak bir yüzey bırakıyor. Temizlikten kasıt bu. Kilin yaptığı gibi bir temizlik beklemeyin. Ancak koruma öncesi zemini hazırlıyor ve hafif dolgu yapıyor.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye

Elimde ikisi koyun yünü olmak üzere 4 adet eldivenim var. Dirt traplı Tek kova ile yıkama sistemine geçmek istiyorum. Bu eldivenler ile tek kova çok eldiven şeklinde yıkama yapılabilir mi? Artan panellere uzun tüylü yün eldiveni ikinci kez kullanmayı planlıyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Elimde ikisi koyun yünü olmak üzere 4 adet eldivenim var. Dirt traplı Tek kova ile yıkama sistemine geçmek istiyorum. Bu eldivenler ile tek kova çok eldiven şeklinde yıkama yapılabilir mi? Artan panellere uzun tüylü yün eldiveni ikinci kez kullanmayı planlıyorum.
Yapabilirsin ama çok kirli değilse araç. Eldiven sayısını zaman içinde iki üç tane daha arttırırsan daha iyi olur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

En az 6-7 eldiven lazım jantlar hariç tabiki. :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Yapabilirsin ama çok kirli değilse araç. Eldiven sayısını zaman içinde iki üç tane daha arttırırsan daha iyi olur.
Teşekkürler genelde 2 haftada bir yıkama yapıyorum ve aracı genelde haftasonları kullanıyor olmamdan dolayı ağır kir olmuyor. Deneyebilirim bu hafta bu yöntemi.

En az 6-7 eldiven lazım jantlar hariç tabiki. :)
Bu durumda çift kova daha mantıklı oluyor:) bu arada jantlara artık eldivenle yıkamıyorum fırça ve detay fırçaları kiri sökmek için kafi geliyor.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ceviz kullandım kullanalı sünger sürmüyorum arabaya .. kirin durumuna göre ceviz ve vp naturel snow foam ile araba ter temiz oluyor çok rahat ettim.. tabi bunda araçtaki waxinda önemli olduğunu düşünüyorum

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ceviz kullandım kullanalı sünger sürmüyorum arabaya .. kirin durumuna göre ceviz ve vp naturel snow foam ile araba ter temiz oluyor çok rahat ettim.. tabi bunda araçtaki waxinda önemli olduğunu düşünüyorum
Sünger sürme zaten.