Hızlı Soru - Cevap

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,161
Elinizdeki ürünü bitirin, sonrasında zaten forumdan edineceğiniz deneyimle güzel bir seçim yaparsınız.
Koruma öncesi kesinlikle cilalı sampuan kullanmayın dediniz bunu özellikle kesinlikle dediğiniz için, dediğim gibi uygulama yapıp en azından zararı azaltma durumum olursa bu şekilde yapayım ben.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
O zaman koruma yapacağım zaman cilasız şampuan alayım, koruma yapmayacağım zaman bu cilalı şampuanı bitireyim eritmem lazım sonuçta doğru mudur ?

herşeyi sökmek derken kastım, bazik agresif şampuanla korumayı vs tamamen sökmekti. hiç ipa olayını girip süreci uzatmayım zaten garajım olmadığı için mahallede yoruyor, ben valet pro conc. ya da floowey ev12 alayım.

koruma uygulamasını yapmadığım rutin yıkamada kullanayın autoglym şampuanı. perdeleme olacak dersiniz belki ama bunu bitirmem lazım benim.
kil yüzeyde bir şey bırakmayacaktır zaten. Uygulama sırası detaylı yıkama > demir tozu temizliği > kil şeklinde başlayıp devam etmeli.

Autoglym şampuan her yıkamada kullanabilirsiniz. Ben gayet memnunum. Mevcut korumayı canlandıran bir yapısı var.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
kil yüzeyde bir şey bırakmayacaktır zaten. Uygulama sırası detaylı yıkama > demir tozu temizliği > kil şeklinde başlayıp devam etmeli.

Autoglym şampuan her yıkamada kullanabilirsiniz. Ben gayet memnunum. Mevcut korumayı canlandıran bir yapısı var.
Ama waxı sökmüyor sonuçta sanıyorum. Dediklerinizden onu anladım. Yine ben yaparken sıfırdan uygulama zamanlarına denk getirmeye çalışırım tabiki.

Autoglym kullanırsam ipa ile yüzey temizliği dediniz. Onunla uğraşmak çok istemediğimden cilasız bir şampuan alayım dedim. Yoksa çok güzel bir şampuan.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
anladım hocam. kil eldiven ile bütün arabayı gezecek miyim yani durulamadan? parçaları daha da derine gömer miyim acaba? neye dikkat etmem gerekir?
Kil eldiven için temiz bir kova şampuanlı su hazırlayacaksınız her panelde şampuanlı kovaya daldırıp temizleyip işlem tekrar edecek en son durulama.

DENİZLİ

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Kil eldiven için temiz bir kova şampuanlı su hazırlayacaksınız her panelde şampuanlı kovaya daldırıp temizleyip işlem tekrar edecek en son durulama.

DENİZLİ
gerçekten çok teşekkür ederim hocam bu şekilde olunca kafama yattı sonunda:)
müsadenizle size bir şey daha sorayım. Autoglym leather cleaner almıştım parlayan direksiyonum için ve gayet başarılı bir sonuç aldım. Fakat şöyle bir problem olduğunu farkediyorum, kurulama aşamasında çok çok az deformelere sebep olmuşum. Mikrofiber bezi fazla bastırmışım direksiyona. İğne ucundan bir tık daha büyük ama 4-5 farklı noktada gördüm. Bi tane incecik yarım santimlik var mesela. Dikkatli bakılmadığında görünmüyolar tabi. Bunlar için ne yapabilirim acaba?

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Ayrıca cehalet ile leather cleaner’ı konsol ve kapı içlerine uyguladım. Sanki tozlar yapıştı, hafif bulanıklaştı yüzeyler. Bu yüzden nanolex interior cleaner sipariş ettim bugün. Denedim yanıldım:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
gerçekten çok teşekkür ederim hocam bu şekilde olunca kafama yattı sonunda:)
müsadenizle size bir şey daha sorayım. Autoglym leather cleaner almıştım parlayan direksiyonum için ve gayet başarılı bir sonuç aldım. Fakat şöyle bir problem olduğunu farkediyorum, kurulama aşamasında çok çok az deformelere sebep olmuşum. Mikrofiber bezi fazla bastırmışım direksiyona. İğne ucundan bir tık daha büyük ama 4-5 farklı noktada gördüm. Bi tane incecik yarım santimlik var mesela. Dikkatli bakılmadığında görünmüyolar tabi. Bunlar için ne yapabilirim acaba?
Ne ile uyguladınız leather cleaner'ı?

Sizin deforme ettiğinizi sanmıyorum, bana kalırsa direksiyonun eskiliği, yıpranmışlığı temizlendiğinde ortaya çıkmıştır. Kirliyken yağ ve kirden bu gözenekler belli olmaz, temizlenip açılınca deformasyonlar belirgin hale gelir. Bence başınıza bu gelmiş...

Leather cleaner o alanlarda kullanılmaz ama oldu ki kullandınız (bu direksiyon için de geçerli) ardından çok hafif nemli bir bezle geçin üstünden. Artıkları daha iyi alır, kurulamada yıpratma ihtimalinizi azaltır. Ben böyle yapıyorum, daha mat, daha pürüssüz bir yüzey kalıyor.

Bunlar için ne yapılabilir konusunda ise bu alanlara deri yenilemesi yapılabilir, malzeme kaybı varsa bu giderilir, üzerine boya atılır. Kabaca yazdım, kapsamlı ve işinde uzman kişilerin yapması gereken bir işlemdir. İşin ehline bırakılmalı diye düşünüyorum.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ali Express'ten hangi jant fırçasını alayım?
Bir de yararlı olacağını düşündüğünüz ürünler varsa ekler misiniz?

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım öncelikle aracımı petrolde yıkayacam.araç korumasız ve suv.Yıkamacılar 50 tl istiyor bizim burada.Ayda 2 kez araba yıkatıyorum.
—Ön yıkama ile yıkamak istiyorum.daha sonra çift kova yapmayı düşünüyorum.İlerde belki çift kova zor gelirse köpük yöntemine geçebilirim.
**İlaç pompası alıp modifiye mi etsem?—Bu arada 5lt-10 lt olandan mı alayım?Maliyeti—100 TL
**Kwazar 6 lt köpük yapan pompasını mı alsam?maliyeti—330 TL
Öneriniz nedir?
—Bu arada araç korumasız ön Yikama için **Vp-citrus pre wash mı?
**Vp-advanced mı?
**Yada önereceğiniz başka bir marka?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım öncelikle aracımı petrolde yıkayacam.araç korumasız ve suv.Yıkamacılar 50 tl istiyor bizim burada.Ayda 2 kez araba yıkatıyorum.
—Ön yıkama ile yıkamak istiyorum.daha sonra çift kova yapmayı düşünüyorum.İlerde belki çift kova zor gelirse köpük yöntemine geçebilirim.
**İlaç pompası alıp modifiye mi etsem?—Bu arada 5lt-10 lt olandan mı alayım?Maliyeti—100 TL
**Kwazar 6 lt köpük yapan pompasını mı alsam?maliyeti—330 TL
Öneriniz nedir?
—Bu arada araç korumasız ön Yikama için **Vp-citrus pre wash mı?
**Vp-advanced mı?
**Yada önereceğiniz başka bir marka?
Öncelikle araca bir koruma uygulayın işinizi kolaylaştırır. Secho fx2 modefiye edip kullanabilirsiniz. Citrus işinizi görmeyecektir zayıf kalır korumasız araçta.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Ne ile uyguladınız leather cleaner'ı?

Sizin deforme ettiğinizi sanmıyorum, bana kalırsa direksiyonun eskiliği, yıpranmışlığı temizlendiğinde ortaya çıkmıştır. Kirliyken yağ ve kirden bu gözenekler belli olmaz, temizlenip açılınca deformasyonlar belirgin hale gelir. Bence başınıza bu gelmiş...

Leather cleaner o alanlarda kullanılmaz ama oldu ki kullandınız (bu direksiyon için de geçerli) ardından çok hafif nemli bir bezle geçin üstünden. Artıkları daha iyi alır, kurulamada yıpratma ihtimalinizi azaltır. Ben böyle yapıyorum, daha mat, daha pürüssüz bir yüzey kalıyor.

Bunlar için ne yapılabilir konusunda ise bu alanlara deri yenilemesi yapılabilir, malzeme kaybı varsa bu giderilir, üzerine boya atılır. Kabaca yazdım, kapsamlı ve işinde uzman kişilerin yapması gereken bir işlemdir. İşin ehline bırakılmalı diye düşünüyorum.
İlk uygulamada valet pro detay fırçası kullanmıştım. Baya bi kendine gelmişti. Sonra biraz daha araştırıp sonax deri fırçası aldım ve yaklaşık 1 ay sonra deri fırçası kullandım. Fabrika çıkış haline geldi diyebilirim son uygulamamda.
bilmediğim için soruyorum hocam, direksiyon m sport deri direksiyon, temizlemek için leather cleaner yerine ne kullanmam gerekirdi acaba? Araç 3 yaşında 35binde. Youtube kanallarında bu işlem hep leather cleanerlarla yapıldığından dolayı bu ürünü uygulamıştım.
Bu arada nemli bez konusunda çok haklısınız çünkü durularken kuru bezle canına okudum diyebilirim. Muhtemelen o noktada problem yaşadım