Hızlı Soru - Cevap

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #6,301
Dostlar ufak bir sorum olacak: wax, dressing vs. uygulama pedlerini nasıl yıkıyorsunuz? APC pek fayda etmedi de.

BSI

Usta Detaycı
Üye
Merhabalar. Bemde bir sorum var bilen arkadaşlar varsa çok makbule geçer. Malum kışı atlatıyoruz. Çok kar olmadı ama 1 tur tuzlama gördük. Şubat sonu mart başı gibi bir ihtimal yine olursa diye bekledim ama olmayacak gibi görünüyor.

Sadete geleyim... İstanbul anadolu yakasında araç altı yıkatabileceğim bir yer var mı acaba?

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Önümüzdeki bir kaç ay içinde arabaya demir tozu, kil, polisaj ve seramik ya da wax yaptırmayı düşünüyorum.
Kendim yapmak için uygun alanım yok. Aslında kullanılacak malzemelerden tutun, nasıl yapılacağına kadar öğrendim. Ama hem riske atmamak hem de ehli birinin elinden çıksın istiyorum. Tavsiye edeceğiniz biri var mı?

Bir de aracıma Borusan'da yapılan filmlerden memnun değilim, çok açık renkleri. Yeni cam filmi yaptıracağım. Bunun için de Tanzer ve Ahmet dışında bir yer tavsiyeniz olur mu?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar ufak bir sorum olacak: wax, dressing vs. uygulama pedlerini nasıl yıkıyorsunuz? APC pek fayda etmedi de.
Atıyorum makinaya keçe pad sünger cinsi ne olursa olsun ilk ılık suda biraz bekletiyorum sonra eşim düşük devirde orta süreli programda yıkıyor tertemiz çıkıyor eğer ki çok sıkıntılı ürün varsa biraz degreaser tarzı bir ürün sıkıp bekletip o şekilde yıkıyorum yalnız şöyle ki lastikte kullandığın ekipman temizlenmiyor :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar benim için her yıkama sonrası davlumbaz temizliği çok önemli aracı bayiden çıkarmış gibi olmak çok hoşuma gidiyor. Mothers davlumbaz fırçası almak istedim ama Şu an hiç bir yerde stok yok. Yurtdışından almak istesem sorunsuz olarak hangi siteyi önerirsiniz yada alternatif uzun saplı ve uygun fiyatlı hangi fırçayı tercih etmeliyim?
@Murat abi de vardır belki. Kendisi cevap yazacaktır.

Ben elde beyaz sabun ile yıkıyorum. Baktım arınmadı elimin dayanabileceği sıcaklıktaki su ile tekrar yıkıyorum sabun eşliğinde.

Merhabalar. Bemde bir sorum var bilen arkadaşlar varsa çok makbule geçer. Malum kışı atlatıyoruz. Çok kar olmadı ama 1 tur tuzlama gördük. Şubat sonu mart başı gibi bir ihtimal yine olursa diye bekledim ama olmayacak gibi görünüyor.

Sadete geleyim... İstanbul anadolu yakasında araç altı yıkatabileceğim bir yer var mı acaba?
Alt yıkama yapan bir yer bulursanız iyi tabii ancak benim yöntemim şu şekilde.

Secho 5 litrelik pompa ile cevizi tüm aracın altına sıkıyorum. Püskürtme ucunun 40 cm uzunluğu olduğu için hemen hemen her yere ulaşabiliyor. Daha sonra yıkamacı köpüğünü tüm aracın altına sıkmaya çalışıyorum. Akabinde de tazyikli su ile duruluyorum. Ayrıca yazlık-kışlık jantlarımı kendim değiştirdiğim için detaylı davlumbaz temizliği de yapabiliyorum. Bu yöntemimin işe yaradığını araç bakımı sırasında lifte kalktığında alt kısımların temiz olduğunu gördüğümde anladım.

BSI

Usta Detaycı
Üye

Secho 5 litrelik pompa ile cevizi tüm aracın altına sıkıyorum. Püskürtme ucunun 40 cm uzunluğu olduğu için hemen hemen her yere ulaşabiliyor. Daha sonra yıkamacı köpüğünü tüm aracın altına sıkmaya çalışıyorum. Akabinde de tazyikli su ile duruluyorum. Ayrıca yazlık-kışlık jantlarımı kendim değiştirdiğim için detaylı davlumbaz temizliği de yapabiliyorum. Bu yöntemimin işe yaradığını araç bakımı sırasında lifte kalktığında alt kısımların temiz olduğunu gördüğümde anladım.
Hocam tavsiye için teşekkür ederim. Bu arada bir kaç arkadaşa sordum... Lifte alıp köpük+fırçalama+basınçlı sıcak su şeklinde yıkayan yerler olduğunu söylediler. Genelde yağ kaçakları yüzünden muayeneden kalan araçların özellikle gittiği yerlermiş. Bana da yakınlar. Muhtemelen onlardan birine gideceğim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hocam tavsiye için teşekkür ederim. Bu arada bir kaç arkadaşa sordum... Lifte alıp köpük+fırçalama+basınçlı sıcak su şeklinde yıkayan yerler olduğunu söylediler. Genelde yağ kaçakları yüzünden muayeneden kalan araçların özellikle gittiği yerlermiş. Bana da yakınlar. Muhtemelen onlardan birine gideceğim.
Eğer yağ kaçaklarınız yoksa sizin o kadar agresif bir yıkamaya ihtiyacınız yok.

Yapılırken bir fotoğraf alırsanız bizler de görmüş oluruz :cool:

BSI

Usta Detaycı
Üye
Eğer yağ kaçaklarınız yoksa sizin o kadar agresif bir yıkamaya ihtiyacınız yok.

Yapılırken bir fotoğraf alırsanız bizler de görmüş oluruz :cool:
Kaçak yok şükür. Ama sıcak suyu felan da duyunca insanın hoşuna gitmiyor değil. :) Dediğim gibi sadece kışın kirini, tuzunu arındırmak için... Özellikle tuz herşeye zarar.

Gittiğimde detaylı fotoğraflar çekmeye çalışırım tabii ki.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Geçenlerde internette denk geldim böyle bir görüntüye. Marşpiyel, ön ek, plaka altına siyah silikon uyguluyorlar ve sökümünde böyle bir tablo oluşuyor. Bunun yüzeyden en az zararla temizlenmesi için ne yapmak gerekir?

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ümraniye de arada gittiğim bir yer var genelde arazi araçlarının altını yıkıyorlar. En son kasım ayında gitmiştim bol çamurlu ve 100 tl idi fiyatı.

Adresi Çıtlıoğlu Oto Yıkama
Topağacı, Adem Yavuz Cd. No:199, 34766 Ümraniye/İstanbul, Turkey
Google Maps

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Geçenlerde internette denk geldim böyle bir görüntüye. Marşpiyel, ön ek, plaka altına siyah silikon uyguluyorlar ve sökümünde böyle bir tablo oluşuyor. Bunun yüzeyden en az zararla temizlenmesi için ne yapmak gerekir?

Plakalığa plakamı takarken araştırmıştım, çeşitli söylentiler var hiçbirini denemedim ama iş göreceklerdir.

1.si aseton ile temizlenebiliyormuş,
2 ipa ile temizlenebiliyor,
3 yüzey temizleyici tiner ile temizlenebiliyormuş.

Öncesinde dikkatlice silikonun görünen kısımlarını jilet ya da misina ile ayırmak gerekli tabi. Sonrasında pamukla ya da mf bez ile sabırla bu kimyasallardan birini kullanarak ovalamak gerekliymiş.

Aseton içlerinde en çok zarar verebilecek olan gibi geliyor bana. Onu ufak bir alanda denemek lazım. Diğerleri zaten kullandığımız şeyler.

Sıcak su ya da tabanca ile ısıtmak da önemli.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Kaba silikonlardan arındırıldıktan sonra dikkatli bir şekilde ısı tabancası ile temizlenmesi gerekiyor.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara

Valla onu bunu bilmem ama yaptırdığım dönemde eski aracında ilk önce şeffaf koruma folyosu çektirin onun üzerine montaj yaptırmıştım kafa rahattı şimdi yine yaptırcak olsam aynı yöntemle yapardım
Eski silikonlar jilet falçata tarzı alet ile inceltilecek gerisi ya kimyasal yada ısı yardımıyla ovalanacak ama en önemli nokta sabır lazım bolca zor iş vesselam

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Valla onu bunu bilmem ama yaptırdığım dönemde eski aracında ilk önce şeffaf koruma folyosu çektirin onun üzerine montaj yaptırmıştım kafa rahattı şimdi yine yaptırcak olsam aynı yöntemle yapardım
Eski silikonlar jilet falçata tarzı alet ile inceltilecek gerisi ya kimyasal yada ısı yardımıyla ovalanacak ama en önemli nokta sabır lazım bolca zor iş vesselam
Çok mantıklı iş yapmışsın :) Birşey olacaksa folyoya olsun :)

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Polytop şampuan kullanan var mıdır?

5lt 100tl civarında satılıyor ama gören duyan kullanan bulamadım hiç.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Plakalığa plakamı takarken araştırmıştım, çeşitli söylentiler var hiçbirini denemedim ama iş göreceklerdir.

1.si aseton ile temizlenebiliyormuş,
2 ipa ile temizlenebiliyor,
3 yüzey temizleyici tiner ile temizlenebiliyormuş.

Öncesinde dikkatlice silikonun görünen kısımlarını jilet ya da misina ile ayırmak gerekli tabi. Sonrasında pamukla ya da mf bez ile sabırla bu kimyasallardan birini kullanarak ovalamak gerekliymiş.

Aseton içlerinde en çok zarar verebilecek olan gibi geliyor bana. Onu ufak bir alanda denemek lazım. Diğerleri zaten kullandığımız şeyler.

Sıcak su ya da tabanca ile ısıtmak da önemli.
Siyah silikon donunca kauçuk gibi bir şey oluyor. Jiletle bile zor kesiliyor. Kimyasallar etki etmiyor. Hele ipa falan hiç etkisi yok

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Siyah silikon donunca kauçuk gibi bir şey oluyor. Jiletle bile zor kesiliyor. Kimyasallar etki etmiyor. Hele ipa falan hiç etkisi yok
Bir kac videoda da izledim aslinda kolay degil tabi ama bu sekilde cikariyorlardi.

Tabi kendim yapmadigim icin bilemem olabilir

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir kac videoda da izledim aslinda kolay degil tabi ama bu sekilde cikariyorlardi.

Tabi kendim yapmadigim icin bilemem olabilir

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben plakayı yapıştırdım siyah silikonla. Plakayı söktüm ama kalıntıyı Isıtmadan sökmek imkansız gibi. Isıtıp dibinden jiletle kesmek lazım.