Hızlı Soru - Cevap

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba saygıdeğer üstadlar
Aracımda herhangi bir koruma yok, forumdan ve youtube’dan ne nasıl yapılır öğrenme aşamasındayım ve sizlere bir kaç şey danışmak istiyorum.
şimdilik aracıma wax uygulacak seviyede olmadığımı düşünüyorum fakat bi süre sonra denemelere başlayacağım. Şimdilik sık sil veya sık durula şeklinde parlaklık verici ürünleri inceliyorum. Forumda konuları defalarca okudum fakat güncel fikirlerinize ihtiyacım var. Kc pw, cg p40, fukupika arasından beni parlaklık anlamında mutlu edecek ürün hangisidir? Başka bir ürün de tavsiye edebilirsiniz mümkünse nedeniyle:)
İkinci sorum ise karbon siyah(koyu lacivert) aracıma uygulamak için kiwami almak istiyorum, acemi olmamı ve ilk uygulamaları doğru düzgün yapamayacağımı göz önünde bulundurursak sizce memnun eder mi? Amatör eğlendirir mi daha doğrusu:D
Şimdiden teşekkür ederim:)

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımda herhangi bir koruma yok, forumdan ve youtube’dan ne nasıl yapılır öğrenme aşamasındayım ve sizlere bir kaç şey danışmak istiyorum.
şimdilik aracıma wax uygulacak seviyede olmadığımı düşünüyorum fakat bi süre sonra denemelere başlayacağım. Şimdilik sık sil veya sık durula şeklinde parlaklık verici ürünleri inceliyorum. Forumda konuları defalarca okudum fakat güncel fikirlerinize ihtiyacım var. Kc pw, cg p40, fukupika arasından beni parlaklık anlamında mutlu edecek ürün hangisidir? Başka bir ürün de tavsiye edebilirsiniz mümkünse nedeniyle:)
İkinci sorum ise karbon siyah(koyu lacivert) aracıma uygulamak için kiwami almak istiyorum, acemi olmamı ve ilk uygulamaları doğru düzgün yapamayacağımı göz önünde bulundurursak sizce memnun eder mi? Amatör eğlendirir mi daha doğrusu:D
Ben de aynı durumda aldım. KC PW'den çok memnun kaldım.

PS: Adımı KC Efe diye değiştireceğim yakında.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Wax uygulamak için çok tecrübeye ihtiyacınız yok hocam, yüzeye waxı ince bir şekilde sürmeniz gerekli(bol miktarda sürmek ürün israfı ve silmesi zor ürünlerde başınıza bela) sonrasında ise temiz ve yumusak bir bezle parlatmanız yeterlidir. Kiwami acemiyide profesyonelide memnun eder kesinlikle. 3 aya kadar dayanım gösterebiliyor ve hibrit bir wax olması nedeniyle parlalıkltanda fazla ödün verdirmiyor. Yıkama sonrasında hızlı kullanım içinse koch pw ile günü kurtarabilirsiniz. :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Wax uygulamak için çok tecrübeye ihtiyacınız yok hocam, yüzeye waxı ince bir şekilde sürmeniz gerekli(bol miktarda sürmek ürün israfı ve silmesi zor ürünlerde başınıza bela) sonrasında ise temiz ve yumusak bir bezle parlatmanız yeterlidir. Kiwami acemiyide profesyonelide memnun eder kesinlikle. 3 aya kadar dayanım gösterebiliyor ve hibrit bir wax olması nedeniyle parlalıkltanda fazla ödün verdirmiyor. Yıkama sonrasında hızlı kullanım içinse koch pw ile günü kurtarabilirsiniz. :)
Evet test konunuzu görmüştüm zymol ile uzunca süre kafa kafaya gitmişlerdi, o halde kiwamiyi sepete ekleyeyim ben, teşekkür ederim:)
1:200 yaptım ben, oldukça memnun kaldım. Soğuk ve ıslak araca uygulayıp, sonra kuruladım.
1:200 ise sarfiyat çok az olacak, bölünmüş pw’yi de sepete ekleyeyim, teşekkür ederim:)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kiwami waxtan bahsediyorsunuz dimi hocam? Diğer waxlardan farkı nedir?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Evet test konunuzu görmüştüm zymol ile uzunca süre kafa kafaya gitmişlerdi, o halde kiwamiyi sepete ekleyeyim ben, teşekkür ederim:)

1:200 ise sarfiyat çok az olacak, bölünmüş pw’yi de sepete ekleyeyim, teşekkür ederim:)
Pişman etmeyeceğine emin olabilirsiniz :) Şimdiden hayırlı olsun

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Kiwami waxtan bahsediyorsunuz dimi hocam? Diğer waxlardan farkı nedir?
Evet wax hocam. soft99 waxlarının özelliklerinin olduğu mini bir tablo görmüştüm, o tabloya göre karar verdim aslında. Parlaklık, kalıcılık, uygulama kolaylığı, boncuklanma gibi değişkenler vardı, her modelin kendine özgü özellikleri vardı tabi. Ardından @Pro hocamın bir incelemesi vardı orada daha bi ilgimi çekti. Yani tamamen beklentinize göre değişiyor modeller:)

Pardon editi:benden alıntı yaptınız sandım @Pro hocam daha temiz bilgiyi verecektir

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi bana kalırsa mikrofiber ped çizcekmiş gibi bir his yaratıyor ondan dolayı sadece plastiklere cila uygularken kullanıyorum.
Sarı pedin ufo şeklinde olan daha kaliteli pedler var bu sarı pede göre epey kaliteli. Onlarda daha rahat edersin.

DENİZLİ
Hocam bu sarı çinliler kullan at tarzı pedler çabuk deforme oluyor, şundan bir tane al güzelce kullan Ve sakla uygularken de rahat ettiğini göreceksin

WORK STUFF Sünger Wax El Pedi - 85mm - Made in POLAND

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu cok yumusak bilginiz olsun. Bazen iyiyken bazen rahatsiz edici olabiliyor.

@mustafacagri

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevaplar için teşekkürler :) Çinli ped dışı tecrübem olmadığı için arayıştayım :) sanırım sert ve yumuşak ayrı ped edinmek gerek ki sert ve yumuşak waxlarda rahat kullanım sağlasın. Ufak (50 ml) Waxlar için hangi pedler makuldur? Büyük pedlerle alım zor oluyor

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@zizoum, cg p 40 in parlaklık ve uygulamasını çok severim tavsiye ederim.
Wax uygulamaktan çekinecek hiç bir durum yok gayet basit bir uygulamadır. @Pro yazmış zaten.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
@zizoum, cg p 40 in parlaklık ve uygulamasını çok severim tavsiye ederim.
Wax uygulamaktan çekinecek hiç bir durum yok gayet basit bir uygulamadır. @Pro yazmış zaten.
Evet abi p40 ı çok beğendiğinizi okumuştum, o yüzden seçenkelerimin arasında hatta:) dayanım ve parlaklık olarak kıyaslarsak pw’den iyi midir acaba?

Orçun

Tecrübeli Detaycı
Üye
@onurçiko abi uzun bir süre önce selsil sprey lastik parlatıcı ile yorumunu bekliyorum demiştim o yorumu alabilirmiyim şu an atas fasco kullanıyorum memnunum selsil almalimjyim?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Evet abi p40 ı çok beğendiğinizi okumuştum, o yüzden seçenkelerimin arasında hatta:) dayanım ve parlaklık olarak kıyaslarsak pw’den iyi midir acaba?
Benim tercihim p 40 olur ikisi arasında, parlaklık olarak, dayanım belki pw biraz daha uzun gidebilir ama çok fark da yok arasında benim ilk tercihim parlaklık.
@onurçiko abi uzun bir süre önce selsil sprey lastik parlatıcı ile yorumunu bekliyorum demiştim o yorumu alabilirmiyim şu an atas fasco kullanıyorum memnunum selsil almalimjyim?
Selsilden gayet memnunum kesinlikle tavsiye ederim, dayanım ve parlaklık gayet tatminkar, fiyat olarak da güzel. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Ben lastiklere kullanmıyorum ama, dış plastik akşamlarda girdili çıktılı yerlerde eciş bücüş el ve pedin zor girdiği yerlere kullanıyorum, boncuklamasıda güzel.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar
Aracımda seramik kaplama mevcut fakat küçük bir kaza sonucu sağ iki kapı boyasız göçük düzeltme işlemi gördü. Orada da çizikleri gidermek için polisaj yapmışlar ve iki kapının seramiği gitmiş. Sizden yapmam gerekenler hakkında önerilerinizi bekliyorum. Kendimce düşündüğüm seçeneklerim.
1. Elimde c2v3 var onu ara ara sağ iki kapıya uygulamak
2. Gyeon cure alıp aynı şekilde onu uygulamak
3. Gyeon wet coat ile iki yıkamada bir uygulama yapmak
veya sizin başka önerilerinize de açığım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba arkadaşlar
Aracımda seramik kaplama mevcut fakat küçük bir kaza sonucu sağ iki kapı boyasız göçük düzeltme işlemi gördü. Orada da çizikleri gidermek için polisaj yapmışlar ve iki kapının seramiği gitmiş. Sizden yapmam gerekenler hakkında önerilerinizi bekliyorum. Kendimce düşündüğüm seçeneklerim.
1. Elimde c2v3 var onu ara ara sağ iki kapıya uygulamak
2. Gyeon cure alıp aynı şekilde onu uygulamak
3. Gyeon wet coat ile iki yıkamada bir uygulama yapmak
veya sizin başka önerilerinize de açığım.
Merhaba,

Seramik kaplama ne zaman uygulandı? Uygulandığı zamandan beri doğru yıkama teknikleri ve doğru ürünler ile yıkaması yapıldı mı?

Seramik ömrünü tamamlayana kadar bu söylediğiniz geçici bakımlar ve korumalar ile seviye eşit tutabilirsiniz ancak bu ürünler seramiğin kimyasal dayanımı veremeyeceklerdir.

Ben olsam seramiğim yeniyse gyeon can coat ya da tac systems'in seramikli bir ürünü vardı adını unuttum, o ikisinden birini alıp uygulardım.
Ama bunların fiyatları da ucuz değildir, belki yaptırdığınız yer uygun fiyatlı aynı seramikten uygulama yapabilir o iki kapıya.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

Seramik kaplama ne zaman uygulandı? Uygulandığı zamandan beri doğru yıkama teknikleri ve doğru ürünler ile yıkaması yapıldı mı?

Seramik ömrünü tamamlayana kadar bu söylediğiniz geçici bakımlar ve korumalar ile seviye eşit tutabilirsiniz ancak bu ürünler seramiğin kimyasal dayanımı veremeyeceklerdir.

Ben olsam seramiğim yeniyse gyeon can coat ya da tac systems'in seramikli bir ürünü vardı adını unuttum, o ikisinden birini alıp uygulardım.
Ama bunların fiyatları da ucuz değildir, belki yaptırdığınız yer uygun fiyatlı aynı seramikten uygulama yapabilir o iki kapıya.
cevabınız için teşekkür ederim.
araca 1 yıl önce seramik uygulandı o günden beri kendim uygun ürünlerle yıkadım. Yıkama çizikleri harici seramikte bir sıkıntı yok hala su iticiliği devam ediyor.
bu söylediğiniz ürünler de seramik olarak mı geçiyor. Yani 1 gün kapalı kalıp kürleşme gerekiyor mu acaba.