Hızlı Soru - Cevap

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #7,281
Bildiğimiz hacı şakir ile yıkıyorum. Önce ıslatıyorum sonra sabunla köpürtüyorum. Elimle ovalıyorum bezleri sonrasında su ile duruluyorum. Fazla sıkmadan (çevirerek sıkmak yerinde elinizde sıkıştırarak sıkın) yıkamayı bitiriyorum.
Teşekkürler abi, sağolasın. Cam bezlerimi yıkıyorum hemen bu şekilde :D

mustyldz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba Arkadaşlar
Aracımda yeni yapılan hikari pro seramik var
ilk sorum bunun bakımını nasıl yapabilirim örneğin turtle sealand kullanabilirmiyim.

(Forumda biraz araştırdım en iyisi turtle ice seal n shine yazıyordu fakat satılan bir yer göremedim)
ikinci sorum Camlarda yağmur kaydırıcı ne kullanabilirim daha önceki aracımda nanolife yağmur kaydırıcı kullanıyordum f/p olarak gayet memnun kaldım iyimidir.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar merhaba, fotodaki paspası valet pro apc 1:10 sulandırılmış ile fırçaladım duruladım. Üstünden aynı şekilde bir daha geçtim. Sonra araca yerleştirip eve geçtim. Başka uygulama yapmadım. Ertesi sabah durumu buydu.. Bu yıkanmış hali, üzerine basılmadı yani.. Bu kahverengilikler gitmiyor. Ben mi temizleyemedim yoksa paspasın kalitesinden mi böyle oldu acaba fikri olan var mı ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Arkadaşlar merhaba, fotodaki paspası valet pro apc 1:10 sulandırılmış ile fırçaladım duruladım. Üstünden aynı şekilde bir daha geçtim. Sonra araca yerleştirip eve geçtim. Başka uygulama yapmadım. Ertesi sabah durumu buydu.. Bu yıkanmış hali, üzerine basılmadı yani.. Bu kahverengilikler gitmiyor. Ben mi temizleyemedim yoksa paspasın kalitesinden mi böyle oldu acaba fikri olan var mı ?
Bende aynı sorunu geçen sene eski paspasımda yaşamıştım, apcyi biraz daha yoğunlaştırıp daha sert bir fırçayla geçip bir dene istersen. Bende ki eski paspas ömrünü yitirdiği için ne yaparsam yapıyım kirler geçmiyordu.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Benzer problemi bende yaşıyorum. 3D Organe Degreeser ile lastik fırçası ile 2-3 tur fırçalamada dahi bazı yerlerde kalıyor. Tamamen paspas kalitesi ile alakalı bir durum. Tahmin ediyorum ki sizinki de Rizline'dir. Bizde neredeyse aynı tarzda L.locker paspas var onda hiç problem yok mesela kolayca temizlenebiliyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Bazi izlerin ya da kirlerin cikmamasini anlarim ama fotograftan gordugum kadariyla bariz cikmasi gereken yerler cikmamis gibi.

Oncelikle 1:10 vp apc cok guvenli bir oran, bu oranda dashboard tozu alirsin ancak. Daha guclu bir apc kullanmalisin. Yoksa derhal bime kos 10 tl ye satilan asperoxtan al :)

Ikinci detay fircasiyla mi giristin? Daha sert bir firca ile dene.

Yine de cikmayan kisimlar gorulebilir ama bu fotograftan daha iyi olacagi kesin

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bazi izlerin ya da kirlerin cikmamasini anlarim ama fotograftan gordugum kadariyla bariz cikmasi gereken yerler cikmamis gibi.

Oncelikle 1:10 vp apc cok guvenli bir oran, bu oranda dashboard tozu alirsin ancak. Daha guclu bir apc kullanmalisin. Yoksa derhal bime kos 10 tl ye satilan asperoxtan al :)

Abi yukarıda yazdığım paspastan ise eğer ben lastik fırçası ile 2-3 tur güçlü sulandırılmalı degreeser ile girişiyorum yok bırakmıyor. ANSF ve tazyikli su ile ön yıkama yaparak denemeyi planlıyorum benzer problem bende de var.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi yukarıda yazdığım paspastan ise eğer ben lastik fırçası ile 2-3 tur güçlü sulandırılmalı degreeser ile girişiyorum yok bırakmıyor. ANSF ve tazyikli su ile ön yıkama yaparak denemeyi planlıyorum benzer problem bende de var.
Yok anladım yerleşmiş kirler olabilir, onlar çıkmayabilir ama 1:10 vp apc ile çıkmasını beklemek çok iyimser olur. Fotoğrafa dikkatli bakınca bazı yerlerde bariz toprak kiri duruyor, onlar kesin kaybolur ama yine kahverengi ince bir tabaka kalabilir tabi malzeme kaynaklı.

Bu arada ansf de pasif kalır, b33 olabilir.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende aynı sorunu geçen sene eski paspasımda yaşamıştım, apcyi biraz daha yoğunlaştırıp daha sert bir fırçayla geçip bir dene istersen. Bende ki eski paspas ömrünü yitirdiği için ne yaparsam yapıyım kirler geçmiyordu.
Benzer problemi bende yaşıyorum. 3D Organe Degreeser ile lastik fırçası ile 2-3 tur fırçalamada dahi bazı yerlerde kalıyor. Tamamen paspas kalitesi ile alakalı bir durum. Tahmin ediyorum ki sizinki de Rizline'dir. Bizde neredeyse aynı tarzda L.locker paspas var onda hiç problem yok mesela kolayca temizlenebiliyor.

Fırça olarak küçük boya fırçalarından vardı elimde onunla denedim. Stargil detay fırçaları var onunla denerim bir sonrakine. O zaman APC oranını 1:1 olarak deneyim birde.

Bu arada paspası trendyoldan söylemiştim. Markası rizline mı gelmişti emin olamadım tam hatırlamıyorum. İkinci denemeden sonra bilgi veririm. Onda da geçmiyorsa dediğiniz gibi muhtemelen paspas kaynaklı.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Fırça olarak küçük boya fırçalarından vardı elimde onunla denedim. Stargil detay fırçaları var onunla denerim bir sonrakine. O zaman APC oranını 1:1 olarak deneyim birde.

Bu arada paspası trendyoldan söylemiştim. Markası rizline mı gelmişti emin olamadım tam hatırlamıyorum. İkinci denemeden sonra bilgi veririm. Onda da geçmiyorsa dediğiniz gibi muhtemelen paspas kaynaklı.
En son müşterim olan golfte benzer bir problem vardı. Önce normal sıvı sabun ve fırça ile musluk altında temizlemeye çalıştım ama çıkmadı. Sonrasında matkap ucuna takılan sert bir fırça + Koch GS ile çıkarmıştım, bilginiz olsun.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
En son müşterim olan golfte benzer bir problem vardı. Önce normal sıvı sabun ve fırça ile musluk altında temizlemeye çalıştım ama çıkmadı. Sonrasında matkap ucuna takılan sert bir fırça + Koch GS ile çıkarmıştım, bilginiz olsun.
Teşekkürler ibrahim hocam. GS'yi ne kadar sulandırdın ? Bende valet pro apc var 1:1 deneyim diyorum yeterli olur umarım :)

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye

Paspası iyice fırçalayamamış olabilirsiniz çünkü kirler daha duruyor. Bir de her APC sonrası mutlaka bir dressing ile koruma altına alırsanız bir dahaki yıkamada daha kolay Ve iyi temizlenir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bezleri nasıl istifliyorsunuz varmı bir çaresi?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rafa kaldırırken sınıf sınıf ayırıyorum. Cam bezi, jant bezi, temiz bezler gibi ayırdıkdan sonra sınıf aralarına karton yerleştiriyorum. Eğer cam bezi lazım ise diğer sınıfları bozmadan kartonla çekip çıkartıyorum.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Rafa kaldırırken sınıf sınıf ayırıyorum. Cam bezi, jant bezi, temiz bezler gibi ayırdıkdan sonra sınıf aralarına karton yerleştiriyorum. Eğer cam bezi lazım ise diğer sınıfları bozmadan kartonla çekip çıkartıyorum.
oda çok mantıklı ben belki dolabın yanına bölme yapıcam ama bakalım ne zaman :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Yarın uzun bir süreden sonra araçlarımı temizleyeceğim. Yeni malzemeler aldım.

Valet Pro Apc
Valet Pro Carpet Cleaner
Würth Araç İçi temizleyici
3D Magic Dressing
Auto Finesse Spritz
Sır Asprin (Neden aldıysam:))

Uzun süredir araçlar temizlenmediği için Vp apc ile 1:10 mu 1:20 mi yapmak lazım ?

Jant için bu malzemelerden nasıl kullanım yapabilirim?

Vp apc yi 1:3 oranında karıştırsam hem motor hem jant için kullanabilir miyim ki? :)