Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #8,301

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ben kullandım, çok çabuk kırıldı, bence de daha uygun olan tchibo almanız daha mantıklı.
Hocam tchibo güvenli diyebilir miyiz? Çok kollu jantlarda jant iç kavisini temizlemek için kullanacağım, aralarından fırçayı sokarken kolları çizme gibi bir sıkıntı yaşar mıyız? Kıl yapısı yumuşak mı bilgilendirirsen çok makbule geçer ☺️

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam tchibo güvenli diyebilir miyiz? Çok kollu jantlarda jant iç kavisini temizlemek için kullanacağım, aralarından fırçayı sokarken kolları çizme gibi bir sıkıntı yaşar mıyız? Kıl yapısı yumuşak mı bilgilendirirsen çok makbule geçer ☺️
Ben yaklaşık 4-5 yıkamadır piano black jantlarım da kullanıyorum, ışıkla baktığım da çok zor görülen çizikler gördüm tabi bütçem düzeldiğin de hemen değiştiricem. Ancak Corolla'nın jantlarında bir sıkıntı olacağına sanmıyorum, sadece kollar arasını temizlerken detay fırçası ya da yıkama eldiveni tarzı birşey kullanırsanız daha iyi olur. Tchibo belki kol aralarını çizebilir.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul

Ben bundan aldım ez detail brush. Tedarik imkanınız varsa En iyisi olarak belirtiliyor jant fırçasında. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ben yaklaşık 4-5 yıkamadır piano black jantlarım da kullanıyorum, ışıkla baktığım da çok zor görülen çizikler gördüm tabi bütçem düzeldiğin de hemen değiştiricem. Ancak Corolla'nın jantlarında bir sıkıntı olacağına sanmıyorum, sadece kollar arasını temizlerken detay fırçası ya da yıkama eldiveni tarzı birşey kullanırsanız daha iyi olur. Tchibo belki kol aralarını çizebilir.
Jet cevap için teşekkür ediyorum öncelikle ☺️ Jantlar profil fotoğrafındaki jantlar değil yeni jantları çizmek istemiyorum gunmetal renginde olduğu için çizikleri belli eder gün geçtikçe matlaşır parlaklığını kaybeder diye umuyorum. Kollar arasını mikrofiber yıkama eldiveni ile temizleyeceğim ama jantın iç kısmını temizlemek için kollar arasına girerken çizmesin istiyorum yoksa jantın dışında kullanmayacağım kesinlikle.

Birde ek soru Türkiye şartlarında şu an en mantıklı fırça öneriniz nedir? Ulaşılabilir en premium ürün Gyeon görünüyor ama fiyatı değer mi düşündürüyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Jet cevap için teşekkür ediyorum öncelikle ☺️ Jantlar profil fotoğrafındaki jantlar değil yeni jantları çizmek istemiyorum gunmetal renginde olduğu için çizikleri belli eder gün geçtikçe matlaşır parlaklığını kaybeder diye umuyorum. Kollar arasını mikrofiber yıkama eldiveni ile temizleyeceğim ama jantın iç kısmını temizlemek için kollar arasına girerken çizmesin istiyorum yoksa jantın dışında kullanmayacağım kesinlikle.

Birde ek soru Türkiye şartlarında şu an en mantıklı fırça öneriniz nedir? Ulaşılabilir en premium ürün Gyeon görünüyor ama fiyatı değer mi düşündürüyor.
Rica etsem fotoğraf atabilir misiniz ? Veya alternatif bir jant da olur, en güzel yorumu yapabilirim.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Flowey r1 jant temizleyici jantlardaki korumaya zarar veriyor mu? Bilberyden gecmeyi dusunuyorum alternatiflere acigim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tesekkurler @Sercan20 hocam, evvelden 5lt almistim markanin ismine guverek simdi davlumbaz, wax oncesi gibi uygulamalarda kullanmayi dusunuyorum kendisini :)
Parlatan Adamlar da CG Signature 43 TLydi alınabilir veya Flowey foruma özel indirim yapıcak R1 alabilirisniz. :)

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
cümleten iyi geceler VW Passat B7 Variant sunroof temizliği yapmak için würth silikon ve hhs2000 aldım temizliği yapıp HHS2000 sıktım sunroof ağırlaştı çalışmıcak hale geldi diyebilirim,,
şimdi bu hhs2000'i sökmek amaçlı bir kimyasal varmı ? elimden geldiği kadar temizledim ama yapıştı kaldı yardımlarınızı bekliyorum :utan:
Hocam ayni olay forumda bi arkadasin daha basina gelmisti bahsetmiş ti ama hhs gressa olandan muzdarip ti hatta o
hhs 2000 le cozudurdugunu soyledi tuhaf bi durum var vw variant wurth sevmiyor anlaşılan yada bi teknik hata var fabrikasyon kullanılan yagdan oturumu yapar acaba

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eğer jantların piano black değilse çok sıkıntı yaratmaz, jantlarının bir resmini atsan ona göre öneri yapardım. Eğer en güvenli istiyorsan wheel woolies ama sık kolluysa kullanamazsın, gyeon da kullanamazsın, fırça kullanman lazım, bu durumda en iyisi ez dir. Kesinlikle ez tavsiye ederim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Konu mu açsam buraya mı yazsam kararsız kaldım ama neyse :deli:
Pasta cila işlemi için boya ölçümü yapmak ıstiyorum, ekipman olarak almak mantıksız geliyor az buz paralar değil bı kere bakacağım araba için bunun için bakan eden neresi vardır İstanbul'da veya forumdan yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır
Çevrenizde veya bulunduğunuz şehirde elinde boya ölçüm cihazı olan varsa ondan faydalanabilirsiniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Gyeon o jant arasına girmeyebilir. Flexipads vardı kalmadı sanırım, wheel woolies de geçen geldi bitti. Kendiniz yapın kuzu postu eldivenden :)

Rokxah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Herkese merhabalar.Aracım 2011 model bugüne kadar hiç polisaj işlemi görmemiş o yüzden boyası çok canlı değil.Kiwami ya da Fusso uygulamayı düşünüyorum.Sizce polisaj yapmadan bunlardan birini uygulasam büyük ölçüde canlanır mı?