Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,361
Cila wax pedlerinin temizliği için ne önerirsiniz? Kısa yıkama makine de yıkamak zarar verir mi?
Bir tane pad'ımi yaklaşık 7-8 kere makinaya atıp sirke ile yıkadım, bir sıkıntı çıkmadı. Ama makinaya atmadan önce fazlalıklarını çeşmede götürdüm.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Gerek jant fırçası, gerek se davlumbaz fırçası bulmak başlı başına sorun, Tchibo fırça aldım ama güven vermedi, kılları sert geldi bana
Aynen dediğin gibi fırçalar en berbat konu, yıkama eldivenleri daha uygun valla. Tchibo cidden orta veya sert bir fırça. Aslında bu fırçayı piano black olmayan jantlar da kullanılması gerekiyor bide sadece jantın arka bölümünü temizlemek amaçlı, yoksa her tarafı çizer.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bir tane pad'ımi yaklaşık 7-8 kere makinaya atıp sirke ile yıkadım, bir sıkıntı çıkmadı. Ama makinaya atmadan önce fazlalıklarını çeşmede götürdüm.
Makineye Ped'in yanına başka temizlik bezleri atmak sıkıntı olur mu? Deterjan da koydunuz muydu? Sirkeyi yumuşatıcı gözüne mi yoksa deterjan gözüne mi koyuluyor? Bir de elma veya üzüm sirkeyi oluyor di mi, beyaz sirke olmasının zorunluluğu vs var mı? :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Makineye Ped'in yanına başka temizlik bezleri atmak sıkıntı olur mu? Deterjan da koydunuz muydu? Sirkeyi yumuşatıcı gözüne mi yoksa deterjan gözüne mi koyuluyor? Bir de elma veya üzüm sirkeyi oluyor di mi, beyaz sirke olmasının zorunluluğu vs var mı? :)
Ben bezlerle atıyorum sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Perwoll ile yıkıyorum, yumuşatıcı gözüne sirke. Sirke beyaz (temizlik sirkesi) olacak :)

Bezleri yumuşatmak istiyorsanız sirkeli suda 1 gece bekletip yıkayabilirsiniz de.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben wax padlerinin yanında wax silme bezlerini de atıyorum, eğer kirli gibiyseler deterjan bölümüne 1 kapak yumuşatıcı bölümüne 1 kapak sirke atıyorum. Can abinin dediği gibi bazen wax sile sile bezler ve padler tıkanıyor, 1 gece sirkede bekletin sonra su ile durulayıp fırça ile nazikçe fırçalayın.
Marketler de satılan beyaz sirkeler var onlardan kullanıyorum.:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Gerek jant fırçası, gerek se davlumbaz fırçası bulmak başlı başına sorun, Tchibo fırça aldım ama güven vermedi, kılları sert geldi bana
Yanlis anlamayin da baska jant fircalarini gorseniz tchiboya sert dediginiz icin uzulurdunuz :) tercih sizin tabi guven vermemis, sert gelmis olabilir. Ama bu tarzlar arasinda bu fiyata, bu kadar sık dokulu olup bu fiyata satilan ve etkili temizleyen firca ben bilmiyorum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben wax padlerinin yanında wax silme bezlerini de atıyorum, eğer kirli gibiyseler deterjan bölümüne 1 kapak yumuşatıcı bölümüne 1 kapak sirke atıyorum. Can abinin dediği gibi bazen wax sile sile bezler ve padler tıkanıyor, 1 gece sirkede bekletin sonra su ile durulayıp fırça ile nazikçe fırçalayın.
Marketler de satılan beyaz sirkeler var onlardan kullanıyorum.:)
Teşekkür ederim. Uygularım dediklerinizi. :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar ‘’sgcb’’ lastik temizleme fırçasını nereden bulabilirim yardımcı olabilir misiniz?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ben bezlerle atıyorum sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Perwoll ile yıkıyorum, yumuşatıcı gözüne sirke. Sirke beyaz (temizlik sirkesi) olacak :)

Bezleri yumuşatmak istiyorsanız sirkeli suda 1 gece bekletip yıkayabilirsiniz de.
Beyaz sirke eksik, temin edeyim ondan. Yıkama eldivenim sert oluyor benim. Ona da sirke ve perwol üstesinden gelir di mi? Perwoll de turuncu olan şart mı, yoksa evde pembe kutulu ve siyah kutulusundan var. Deterjan gözüne detarjan mı yoksa oraya da mı sirke koyuyorsunuz?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Cila wax pedlerinin temizliği için ne önerirsiniz? Kısa yıkama makine de yıkamak zarar verir mi?
Ben önce prill ile bir kovada cila bezlerimi ve pedlerimi bekletip sonra yine az prill ve kosla kireç önleyici ile kısa programda makinede düşğk ısıda yıkıyorum. Prill cilayı söküyor ve henüz bir sorun yaşamadım belki 7-8 kez yıkamışımdır

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sana güveniyorum.Ben adamları tanımam sen tamam dersen tamam :)
Bana patlamasın:komik:, @Gyepestp abi dediyse sıkıntı çıkmaz ama oda e-ticaretlerini bilmiyormuş. Ama sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. İnternet de biraz araştırdım kötü yorumlarını görmedim, zaten premium ürünler satıyor.