Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,421
@Shirb13 gece modunda siyah yazılar okunmuyor gözlerim acıdı :)

@caner92 küçük mikrofiberlerin kenar kısımları temas ederse çizer bilginiz olsun. Superclean wax bezi baya kaliteli ve parlatanadamlarda satılan kenarsız wax bezleri fena değil, bunları tavsiye ederim.

Sandrake

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Herkese İyi Forumlar

AkzoNobel Sikkens M700 ile sildiğim yerlerde su iticilik oluyor hatta 1 aya yakındır aracı hiç yıkamadım herhangi cilalı şampuan hızlı cilada kullanmadım zaten sadece m700 le sildiğim yerlerde su iticilik var sebebi nedir wax atmadan önce m700le siliyoruz sonuç olarak bu waxın ömrünü kısaltmaz mı?

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Herkese İyi Forumlar

AkzoNobel Sikkens M700 ile sildiğim yerlerde su iticilik oluyor hatta 1 aya yakındır aracı hiç yıkamadım herhangi cilalı şampuan hızlı cilada kullanmadım zaten sadece m700 le sildiğim yerlerde su iticilik var sebebi nedir wax atmadan önce m700le siliyoruz sonuç olarak bu waxın ömrünü kısaltmaz mı?
M700 yüzey temizleyicidir tersine yüzeydeki korumayı sökmesi gerek. Yüzeyde hidrofobik etki var ise yağ veya silikon bulunduran bir ürün olması ihtimali aklıma geliyor. İçindekinin M700 olduğundan emin misiniz ? Daha kullanmak nasip olmadı ama ilginç.

Sandrake

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
M700 yüzey temizleyicidir tersine yüzeydeki korumayı sökmesi gerek. Yüzeyde hidrofobik etki var ise yağ veya silikon bulunduran bir ürün olması ihtimali aklıma geliyor. İçindekinin M700 olduğundan emin misiniz ? Daha kullanmak nasip olmadı ama ilginç.
5kg orjinal tenekesini aldım ilk defa ben açtım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bana kalırsa yeteri kadar sıkmadığınızdan veya yeteri kadar bez ile bastırıp silmediğinizden olabilir, aklıma gelenler bu belki başka bir sebep düşünemiyorum.

Sandrake

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Bana kalırsa yeteri kadar sıkmadığınızdan veya yeteri kadar bez ile bastırıp silmediğinizden olabilir, aklıma gelenler bu belki başka bir sebep düşünemiyorum.
araçta öncesinde de herhangi bir koruma yoktu ve cilalı şampuanda kullanılmadı

edit: acaba aracın boyasına işlemiş yağı kiri mi yüzeye çıkardı böyle bir şey mümkün mü
edit2: koyduğum şişe iyi bir şekilde temizlenmiş cillit bang yağ çözücü şişesiydi bir alakası olabilir mi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
araçta öncesinde de herhangi bir koruma yoktu ve cilalı şampuanda kullanılmadı

edit: acaba aracın boyasına işlemiş yağı kiri mi yüzeye çıkardı böyle bir şey mümkün mü
Dediğininiz de olabilir, yağ kir gibi şeylerde etkiliyor. En iyisi b33, VP sfc2 gibi ön yıkama şampuanlar yla yıkayıp sonrasında bir daha m700 ile silmek.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
valet pro detay fırçaları, aracın dışında ön yıkama köpüğünü fırçalarken çizme yapar mı?
Bütün detay fırçaları dış detayda kılcal olarak çizme yapar. Bu ister VP olsun ister work stuf olsun küçükte olsa yapıcaktır. Dış detay için VP İnce Detay Fırçası ile daha rahat uygulama yapabilirsiniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Cavraoğlu stokları serelim konusunu kirletmemek için burdan cevap veriyorum. Petek aralarını temizlerken veya koruyucu sürerken, kapı fitil aralarını temizledikden sonra koruyucu sürerken kullanılıyor, fırça girmeyen dar yerler de de iyi iş yapıyor. Daha değişik yerlerde kullanmak sizin hayal gücünüze de kalmış birşey.

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Galon veya litrelik sık-sil tarzinda hizli cila onerilerinizi alabilir miyim?

Son düzenleme:

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tercihlerinize PW uyar mı bilmiyorum ancak 1L alsanız 50L ürün çıkar 1:50 sulandırmayla bile.
Tesekkurler :) Ancak kus pisligi , kapi icleri vb islerde kullanmalik sık sil tarzi urun aramaktayim.

Flowey X50. Verdiği parlaklık ve kokusunu çok beğeniyorum. Yakın zamanda kampanya olacak bildiğim kadarıyla
Ufak bir arastirma yapalim neden olmasin. Tesekkur ederim :)

edit : bu da pw tarzinda imis sanirim..

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Shirb13 gece modunda siyah yazılar okunmuyor gözlerim acıdı :)

@caner92 küçük mikrofiberlerin kenar kısımları temas ederse çizer bilginiz olsun. Superclean wax bezi baya kaliteli ve parlatanadamlarda satılan kenarsız wax bezleri fena değil, bunları tavsiye ederim.
bendekilerinde kenarları yok şansa bak :D ama küçük ve çok tüylü değill ince biraz yanı. işimi görür mü bilemedim :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
@Cavraoğlu stokları serelim konusunu kirletmemek için burdan cevap veriyorum. Petek aralarını temizlerken veya koruyucu sürerken, kapı fitil aralarını temizledikden sonra koruyucu sürerken kullanılıyor, fırça girmeyen dar yerler de de iyi iş yapıyor. Daha değişik yerlerde kullanmak sizin hayal gücünüze de kalmış birşey.
Cevabinız için tesekkür ederim

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bahsettiğiniz tarzda 3D final touch olabilir galon olarak, kil kaydırıcı olarakta kullananlar vardı bi alternatif alan daha açmış olur size

3D Fınal Touch - Quıck Detaıler- Hızlı Cila 3.79 Lt. 403 G 01
https://www.hepsiburada.com/3d-fina...379-lt-403-g-01-p-OTOGOLD3001523?magaza=ippon
@Gearbox aslında 3D Final güzel ürün ancak su kaydırıcılığı yok ve tozuda ittiğini söyleyemem. Ben daha çok parlatmak amaçlı janta, cama, kapı aralarına uyguluyorum. Kil kaydırıcı olarak kullanıldığında yüzeyden sökmek problem oldu diye duymuştum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@Gearbox aslında 3D Final güzel ürün ancak su kaydırıcılığı yok ve tozuda ittiğini söyleyemem. Ben daha çok parlatmak amaçlı janta, cama, kapı aralarına uyguluyorum. Kil kaydırıcı olarak kullanıldığında yüzeyden sökmek problem oldu diye duymuştum.
Kapı arasına kuş pisliği temizliğine vs istemişler o yüzden :)