Hızlı Soru - Cevap

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #8,761
Elinde Divortex hızlı Cila olan var mı acaba? Dolapta divortex hızlı Cila şişesi buldum ama kokusu baya genzimi yakan yoğun ipa gibi bir koku var. Elinde olan bir teyit edebilir mi, bu kadar ağır değildi diye hatırlıyorum kokusunu?
hayır Mustafa şekerli su gibi kokması lazım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
hayır Mustafa şekerli su gibi kokması lazım
Teşekkürler abi, başka bişi koymuşum içine o zaman ve ne olduğunu yazmamışım :( dökeyim en iyisi. İçindeki neyse artık geçmiş olsun :D ürün çeşidi az olduğu zamanlar üzerine isim yazmaya dikkat etmiyordum nasılsa hatırlarım diye.

Mutlaka içine koyduğunuz ürünün adını şişeye yazın mutlaka :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Teşekkürler abi, başka bişi koymuşum içine o zaman ve ne olduğunu yazmamışım :( dökeyim en iyisi. İçindeki neyse artık geçmiş olsun :D ürün çeşidi az olduğu zamanlar üzerine isim yazmaya dikkat etmiyordum nasılsa hatırlarım diye.

Çözeriz karşılaştırırz ne almışsın önceden bir bak. :komik:

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hahahahahahaha, okulda öğretmenin anlattığı şeyleri deftere not almazdım, nasıl olsa hatırlarım diye.
Asla not alma alışkanlığım olmadı. Sonra üniversitede final zamanları çok zor anlar yaşadım hep. :)))
Şimdi fısfısa bez nemlendirmek için su koysam bile "SU" yazıyorum, unutacağımı bildiğim için. :))))

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

atma yazık, iç gitsin....

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bro Rossman'a gidiyorsun 7 tl ye cam bezinden 3 tane alıyorsun keyfine bakıyorsun :)

Wet coat'ın alternatifi yok gibi bir şey. PW istemiyorsan X50 düşünülebilir. Daha uygun bir şey ama dayanımı az bir şey dersen Divortex Quick Wax'a da bakabilirsin.
hey heeey :) Wet caota alternatif yok mu? Daha iyisi var :mutlu:

Wet coata alternatif arayanlar yarışma konumu inceleyin arkadaşlar tw'nin ürünü var açıkladım hepsini.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar on yıkama ürünüm bitmek üzere ve pre wash almayı düşünüyorum şuanda fis fis şişede sıkarak uyguluyorum vp citrus pre washi, malum flowey kampanyasi var bu yüzden floweyin on yikamasini almak istiyorum fakat köpük yapıcı makinem yok veya pompam kwazar vs fis fis da floweyin hangi ürünü iş görür veya görür mü?
Kullanan yokmu bu floweyin pre wash ürünlerini:yazik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bana kalırsa bütçen varsa davlumbazlara ve kapı içleri için b33 al, jantın da koruman yoksa b33 veya ceviz ile ön yıkama yapabilirsin. Güvenli ön yıkama için ev13 al, kirli durumlar da 1:8 1:10 gibi uygularsın eğer 1 hafta önce yıkanmış üstünde sadece toz olan araca 1:20 uygulayabilirsin. Hatta geçen hafta seramikli tozlu araca 1:40 yıkadım bütün kirleri indirdi, çift kovaya iş bişe düşmedi.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bana kalırsa bütçen varsa davlumbazlara ve kapı içleri için b33 al, jantın da koruman yoksa b33 veya ceviz ile ön yıkama yapabilirsin. Güvenli ön yıkama için ev13 al, kirli durumlar da 1:8 1:10 gibi uygularsın eğer 1 hafta önce yıkanmış üstünde sadece toz olan araca 1:20 uygulayabilirsin. Hatta geçen hafta seramikli tozlu araca 1:40 yıkadım bütün kirleri indirdi, çift kovaya iş bişe düşmedi.
dostum bir şey soracağım, ev13 ü hiç 1:8 veya 1:10 kullandın mı

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet abi geçenler de kendi aracıma ön yıkama için kullandım ancak kirliydi, yoksa 1:10 sert geliyor 1:20-1:30 gibi daha ideal oluyor.
Bu ürünleri belli bir orandan daha fazla kullanmak temizlik kabiliyetini arttırmıyor ürün israf oluyor dikkat etmeni tavsiye ederim. Ceviz prewash gibi değil yani bu snowfoam ürünler. ansf 1:20 den fazla kullanmak tamamen boş mesela. Ev13 ü özellikle denemedim bu konuda ama bu da öyle gibime geldi söyleyeyim dedim :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çözeriz karşılaştırırz ne almışsın önceden bir bak. :komik:
vallahi bayadır duruyordu, sonra denerim diye divortex hızlı cila dursun diyordum.bugün bir bakayım koklayım dedim genzim yandı, ordan şüphelendim :D ne vardı bilmiyorum ama rengi beyazdı yine, ama döktüm gitti ya nereye kullansam risk :D
Hahahahahahaha, okulda öğretmenin anlattığı şeyleri deftere not almazdım, nasıl olsa hatırlarım diye.
Asla not alma alışkanlığım olmadı. Sonra üniversitede final zamanları çok zor anlar yaşadım hep. :)))
Şimdi fısfısa bez nemlendirmek için su koysam bile "SU" yazıyorum, unutacağımı bildiğim için. :))))
valla abi ben de son dönemde her şeye yazıyorum mutlaka,sulandırma oranları da dahil. Ama bu bayadır duruyordu, cila var diye hatırlıyorum rengi de aynı. İyi ki açıp kokladım da farkettim :D
atma yazık, iç gitsin....
ahahaha aman abi :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu ürünleri belli bir orandan daha fazla kullanmak temizlik kabiliyetini arttırmıyor ürün israf oluyor dikkat etmeni tavsiye ederim. Ceviz prewash gibi değil yani bu snowfoam ürünler. ansf 1:20 den fazla kullanmak tamamen boş mesela. Ev13 ü özellikle denemedim bu konuda ama bu da öyle gibime geldi söyleyeyim dedim :)
Hımm demek istediğini anladım abi, mesela bazı şampuanlar da fazla yoğun kullanmak iz bırakıyor gibi sonuçları olabilir. Bundan sonra kirli olsa bile 1:25den fazla yoğun bir şekilde kullanmam. Ama 1:10 kullandığım da hiç bir sıkıntı yaşamadım, kirleri düzgün çıkardı. (Belki de 1:30 sulandırsam yine de aynı kiri sökücekti.)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hımm demek istediğini anladım abi, mesela bazı şampuanlar da fazla yoğun kullanmak iz bırakıyor gibi sonuçları olabilir. Bundan sonra kirli olsa bile 1:25den fazla yoğun bir şekilde kullanmam. Ama 1:10 kullandığım da hiç bir sıkıntı yaşamadım, kirleri düzgün çıkardı. (Belki de 1:30 sulandırsam yine de aynı kiri sökücekti.)
iz bırakmaz iyi durularsan ama hem daha iyi durulaman lazım hem de temizlik kabiliyeti artmıyor. Ürünü ve enerjini boşa hacamış oluyorsun yani :)