Hızlı Soru - Cevap

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Aynen öyle abi, tabi bazı sıralar fazla sıkıp daha iyi waxı sökmek gerekiyor.
Eyvallah kardesim. Her soruma yetisiyorsun, tesekkur ederim. Ben daha cok yuzeyi temizlemek icin kullanirim diye dusunuyodum. Demirtozu sonrasi kil yapip ustune m700 ile de son temizligi yapmayi dusunuyordum.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Eyvallah kardesim. Her soruma yetisiyorsun, tesekkur ederim. Ben daha cok yuzeyi temizlemek icin kullanirim diye dusunuyodum. Demirtozu sonrasi kil yapip ustune m700 ile de son temizligi yapmayi dusunuyordum.

Rica ederim abi. :) Ön hazırlık yaparken 1:1 İPA'da iş görüyor, aklında bulunsun abi.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar. Yoğunluğu ön camımda olmak üzere aracımın camlarında küçük küçük nokta şeklinde, güneş tam karşıdan vurduğunda daha çok belli olan(kristal gibi parlıyor mübarek) reçine olacağını düşündüğüm lekeler var. 3d glass cleaner ile geçirmeye çalıştım işe yaramadı. Yıkamalarda da geçmedi. Bunlardan nasıl kurtulabilirim. Reçine temizleyici sıksam ve durulasam camda işe yarar mı yoksa son çare kil mi yapacam? Üstadların ve bunu yaşayan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Saygılar. Sağlıcakla kalın :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese selamlar. Yoğunluğu ön camımda olmak üzere aracımın camlarında küçük küçük nokta şeklinde, güneş tam karşıdan vurduğunda daha çok belli olan(kristal gibi parlıyor mübarek) reçine olacağını düşündüğüm lekeler var. 3d glass cleaner ile geçirmeye çalıştım işe yaramadı. Yıkamalarda da geçmedi. Bunlardan nasıl kurtulabilirim. Reçine temizleyici sıksam ve durulasam camda işe yarar mı yoksa son çare kil mi yapacam? Üstadların ve bunu yaşayan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Saygılar. Sağlıcakla kalın :)
kil yapın düzelir kontamine olmuştur, her arabada zamanla oluyor

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Üstadlar arkadaşlar pasta bakıyorum. Koch chemie sizce iyi midir?

Koch H9.01 Heavy Cut
Koch F6.01 Fine Cut
Koch P3.01 Micro Cut & Finish

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Kilin üstüne neden m700 kullanmak istiyorsunuz?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Nasil yapmaliyim hocam? Kilden sonra araci yikayip wax asamasina mi gecmeliyim?
Büyük ihtimalle Can abi niye bu kadar güçlü bir temizleyici kullanıyorsunuz gibisinden sordu. Sonuçta az da olsa zift reçine tarzı kirleri çıkartıyor ve biraz da bu amaçla kullanılıyor, zaten bunları kil yaptığı için niye m700 ile bir daha geçiyorsunuz dedi bana kalırsa. İPA kullandığımız da ise sadece yüzeyde yağları temizleyerek ön hazırlığı yapıyor.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Büyük ihtimalle Can abi niye bu kadar güçlü bir temizleyici kullanıyorsunuz gibisinden sordu. Sonuçta az da olsa zift reçine tarzı kirleri çıkartıyor ve biraz da bu amaçla kullanılıyor, zaten bunları kil yaptığı için niye m700 ile bir daha geçiyorsunuz dedi bana kalırsa. İPA kullandığımız da ise sadece yüzeyde yağları temizleyerek ön hazırlığı yapıyor.
Kafam iyice karisti :)
M700 kullanmama gerek yok o zaman. Ben bildigim yontemle yapayim o helde.
Demirtozu kil ustune yikayip wax mi atamaliyim?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Hocam siz ne uygulamayi planlıyorsunuz?

Wax vs koruma yapacaksanız demirtozu, böcek ve zift temizligi ardından kil ile devam edin. Bazi kil kaydırıcılarin ardindan kurulasaniz da olur yikama ihtiyaci olmaz. Onun haricinde bu asamalarin hepsinden sonra bir durulama yapsaniz iyi olur. Demirtozundan sonra kesinliklr ama kesinlikle cok iyi durulamalisiniz.

En son bu islemler bitti arabayi kuruttunuz m700 ile gecin arabayi. Beze sıkıp gecebilirsiniz, her yere gectiginizden emin olun. Sonra koruma uygulayin. Acik havadaysaniz 5 dakika yetecektir buharlasmasina. Kapali alanda biraz daha bekleyebilirsiniz ki iyice ucsun bu temizlik tineri.

Bu tine ne ise yariyor? Kaportada islemler sonrasi kalmis wax vs artıklarını, yaglari, sampuan vs artiklarini temizleyip ciplak uygulama yapmaya hazir bir yuzey birakiyor.

Ipa da bu isi yapabilir ama bu kadar etkili degildir. Hic yoktan iyidir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Ömer abi sağolasın içimden geçenleri tek hamlede açıklamış, bana bir söz kalmamış. :)