Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #10,981
BSD'yi pw ile karıştırıp köpük yapan pompayla araca atan birisini görmüştüm. Sonuçtan da çok memnun kalmıştı. İsterseniz o şekilde deneyebilirsiniz.
Hocam köpük pompayla ön yıkama yaptığım için sonrasında onun içini yıkayıp pw koyup atma zamanım kalmıyor benzinlikte. Direk sprey ile sıkıyorum.
Eğer sıktıktan sonra bekleme süresi uzun olursa silmesi zor oluyor doğru ama ben panel panel sıkıp hemen siliyordum sulandırmadan kullandığım zaman.Ama dediğim gibi genelde c2v3 ile beraber kullandım.Üstünde seramik varsa hızlı cila macerasına gerek yok bence gyeon cure gibi seramik yenileyici ürünleri belli periyotlarla kullanmanız daha iyi olur (6 ay gibi, bulunduğunuz bölgeye göre değişir)
Hocam gyeon cure bence marketteki en lüzumsuz ürün. Gerçekten Berkay hocama katılıyorum. Onu zaten seramik aşamasından sonra uygulamıştım. Araca yağ döksem daha az toz tutardı. Ve dayanımlı da 10 günden fazla değil.

Merhaba :)
Seramik destekleme konusunda birkaç şey söyleyeyim;
Seramik kürleştikten sonra seramik katmanının yapısına müdahale edemezsiniz. Yani seramik yenileme diye bir şey yoktur. Ancak kürleşme aşamasında üreticinin talimatları doğrultusunda uygulandığında top coat yani en üste atılan ürün anlamında, seramik yüzeyine daha iyi tutunup hidrofobi gibi özellikleri bir süre arttırabilir.

Gyeon cure dediğiniz ürünü kaç sene test ettim bilmiyorum ama sulandırma oranları, parlaklık ve toz çekme gibi kriterlerde bir çok testim var konularımda mevcut. Gyeon cure %5 silika içeriğine sahip, uygulandığı yüzeyde hızlı cila gibi bir tabaka oluşturan bir sealanttır. Herhangi bir hızlı ciladan farkı yok yani seramik yenileme gibi bir durum söz konusu değil. 6 ayda bir demişsiniz ama dayanımı 2 haftayı geçmez seramik üzerinde ve ciddi toz çeker. C2v3 dediğiniz ürün vasat bir ürün bu kadar net söylüyorum. Sudan farkı yok, koruma sıfır, dayanım sıfır.
Seramik kürleştikten sonra iş bitmiştir, sırf bundan piyasa yapıp kazanç elde edenler var oraya girmeyeceğim..

Seramiğin ömrünü uzatmak mümkün değil mi diyorum? Tabiki hayır. Doğru yıkama ve yan ürünlerle uzatılabilir. En güzel ıslak kullanım ürün Turtle wax Dry&Shine rinse wax (asta k detailing başlıklı konumda kullanım tüyolarına bakabilirsiniz.) Diğer yöntem carnauba wax kullanmak (hybrit veya sentetik değil, saf canauba) Hızlı cilaların hiçbirini tavsiye etmiyorum, ne kadar temas o kadar çizik demek. Seramik kaplama da fazla temas ile çizilir.
@afkazankayaa umarım cevap verebilmişimdir
hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ben de mümkün olduğunca temas etmemeye özen gösteriyorum. Sık durula ürünleri kullanıyorum hali hazır olarak, Wetcoat ve pw. Çoğunluğun aksine pw hoşuma gidiyor. Yine toz tutma olayı çok ciddi oranlarda fazla ama yaşadığım yerin de çok etkisi var. Silica içeriği en fazla olan ürün cg bir ürünü var, yine destek için kullanılıyor. %40 gibi bir oranı vardı ama dayanımı çok kötü. Carpro reload da kullandım ancak testlerde tw hibritin ve bsdnin dayanımı çok daha fazlaydı. O yüzden tw aldım ama sanırım seramik üzerinde normalden daha fazla iz bırakıyor. O yüzden bsd almıştım artık kapı içlerine falan uygularım dursun dolapta. Pw, bathe+ ikilisi zaten seramik olmayan aracımın ön camımı 3-4 yıkama sonrası seramikle yüzeylerden farksız bir şekilde su performansı gösteriyor. Pw ve bathe+ kullanmaya devam ederim öyleyse teşekkür ederim cevabınız için.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sevilmemesinin nedeni sanırım fiyatının modifiye secho'ya göre çok pahalı olması. Ben kwazar'ı her yıkamamda kullanıyorum ve memnunum. Sonra modifiye işini çıkardılar. 30-40tl gibi bir rakama aynı (hatta bazılarında çok daha iyi) sonuç alanlar olunca 160tl kwazar'a vermenin bir anlamı kalmadı. Yoksa kötü ürün değil, pahalı :)
Açıkçası kwazar tek başına insanı çok yoruyor ancak şarjlı pompa ile kullanılınca büyük bir nimet. 350 şarjlı pompaya 150 de kwazara ödemiştim. Aslında fazla bir rakam. Ama iyi ki almışım dediğim ürünlerin başında geliyor. Yıkama esnasında elim Ayağım oldular ben çok memnunum.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Açıkçası kwazar tek başına insanı çok yoruyor ancak şarjlı pompa ile kullanılınca büyük bir nimet. 350 şarjlı pompaya 150 de kwazara ödemiştim. Aslında fazla bir rakam. Ama iyi ki almışım dediğim ürünlerin başında geliyor. Yıkama esnasında elim Ayağım oldular ben çok memnunum.
Katılıyorum, böyle 2 litrelik şişeyi elle pompalayarak bir aracı bitirmek eziyet oluyor. Ben aracın orijinal hava kompresörüne 3 tane 18650 pili seri bağlayıp öyle kullanıyorum. Benim için sıfır maliyetli bir çözüm oldu. Üstelik 2 litreyi bitirip üstüne 1 litre daha ekleyince ucu ucuna yetiyor şarjı. Diğer türlüsü çok maliyetli gerçekten.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bende kwazar var birde şarjlı pompa taktım. Geçen hafta. 30-35 ml köpük superfoam koydum normalde 40-50 ml koyarım. Ve siyah başlık takarım. Bu sefer. 30-35 ml köpük işe kendi rengindeki başlığı taktım. Köpük bitmedi. 50 ml köpük koyunca bu kadar verimli olmuyordu. Dikkatimi çekti yazayım dedim

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Bende kwazar var birde şarjlı pompa taktım. Geçen hafta. 30-35 ml köpük superfoam koydum normalde 40-50 ml koyarım. Ve siyah başlık takarım. Bu sefer. 30-35 ml köpük işe kendi rengindeki başlığı taktım. Köpük bitmedi. 50 ml köpük koyunca bu kadar verimli olmuyordu. Dikkatimi çekti yazayım dedim
Ek olarak mavi başlığı taktığınız zaman şarjlı pompa da çıkan havaya daha kolay ayak uyduruyor, siyah başlıkta çıkan havayı şarjlı pompanın yakalaması pek mümkün olmuyor.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye

İşe yarar mı ki bu ürün, bu tarz süpürge kullanan var mı araç için.
bende a101den alınma kiwi var aynın7.2 v gücünde olandan.hafif toz toprak alırsın ama öyle detaylı temizlik bekleme.çakmaklığa takılandan çok iyi tabi ama beklenti ne o önemli.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
bende a101den alınma kiwi var aynın7.2 v gücünde olandan.hafif toz toprak alırsın ama öyle detaylı temizlik bekleme.çakmaklığa takılandan çok iyi tabi ama beklenti ne o önemli.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi işte haftalık yıkamada tozu, külü tabandaki toprağı alsın yeter

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Arkadaşlar iyi geceler haftalık rutin her yıkamanızda çift kova kesinlikle kullanıyor musunuz? Her yıkamada ön yıkama + çift kova ve durulama sonra kurulama şeklinde mi gerçekleştiriyorsunuz?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Arkadaşlar iyi geceler haftalık rutin her yıkamanızda çift kova kesinlikle kullanıyor musunuz? Her yıkamada ön yıkama + çift kova ve durulama sonra kurulama şeklinde mi gerçekleştiriyorsunuz?
Ön yıkama köpüğü ile köpük atma+ durulama

Cİft kova + durulama

Hızlı cila flowey x50 ve bsd karışım. + Durulama

En son kurulama

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Ön yıkama köpüğü ile köpük atma+ durulama

Cİft kova + durulama

Hızlı cila flowey x50 ve bsd karışım. + Durulama

En son kurulama

Maşallah arabaya girişesim geldi gece gece :D ah şu benzinlik yok mu elimden gelse uygun bir gecekondu kiralayacağım. Çift kova çok zor oluyor benzinlikte.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Haftalık rutin temizlik de ön yıkamadan sonra peçete testi yapıyorum, peçete testi çoğunlukla etekler de kirli kapı kolları civarı, kaput ve tavan kısımları tertemiz çıkıyor. Kirli olan yerlere tek kova çoklu eldiven ile geçip duruluyorum sonra kuruluyorum. Ama bu yaptığımı sadece yazın ve sadece tozluysa yapıyorum eğer bu şartlar yoksa hiç riske atmayıp normal bir yıkama yapıyorum.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah arabaya girişesim geldi gece gece :D ah şu benzinlik yok mu elimden gelse uygun bir gecekondu kiralayacağım. Çift kova çok zor oluyor benzinlikte.
Bende uzun süredir benziklikte yikamiyordum. Şehir değiştirdim mecbur kaldım benziklik yolunu tuttuk belkide çok küfür yedim ama yıkadım bu şekilde