Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #11,261
Bugün dedemin garajı polisaj yapma amacı ile kontrole gittim. Garaj bayagı dagınık durumda. Adam edebiliriz ama ısık olayı konusunda yardım lazım. Masraf edip her yere ısık cekmek istemiyorum. Tavanda bir adet sarı ısık projektör var. Bu polisaj icin yeterli olur mu? Konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Bayağı eşya varmış

Işık için tek nokta projektör yeterli olmaz. Seyyar olarak kullanırsan işini görür.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün dedemin garajı polisaj yapma amacı ile kontrole gittim. Garaj bayagı dagınık durumda. Adam edebiliriz ama ısık olayı konusunda yardım lazım. Masraf edip her yere ısık cekmek istemiyorum. Tavanda bir adet sarı ısık projektör var. Bu polisaj icin yeterli olur mu? Konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Çok eşya varmış kolay gelsin.

DENİZLİ

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

Purestar aşkımız devam ediyor. Mavi vax bezi diğer iki vax bezinden (gri ve mor renkte olanlar) farklı yapıda. Ve bilseydim onların yerine de bundan alırdım ama seti tamamlamış oldum hatta bazılarını çiftledim. Mavi vax bezinin dokusu tıpkı purestar supreme havlu gibi hatta sanırım aynılar. Supreme den de bir adet daha aldım. Purestar rafı oluşturdum. Dokunmasam bile orda durmaları hoşuma gidiyor.
Hocam öncelikle hayırlı olsun ürünleriniz. Bence de turuncu ve mavi olan pazarlama olarak farklı isimler altında satılsa da kesinlikle aynılar ;) Size bir şey sormak istiyorum. Ben turuncu olanını da mavi olanını da Carpro Elixiri bufflamak için kullanıyorum her yıkama sonrası. Size sormak istediğim normal kurulama havlusu yıkama prosedürüne ek olarak nasıl bir yol izlemek gerek? Sonuçta ürün havluda kalmış oluyor ve 30 derece de bunu çıkarmak için yeterli olmayacaktır sanıyorum. 40 derece yeterli mi öncesinde bir geçe sirkeli suda bekletip yıkasak? Her yıkamada 40 derece tolere edilir mi?

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Hocam öncelikle hayırlı olsun ürünleriniz. Bence de turuncu ve mavi olan pazarlama olarak farklı isimler altında satılsa da kesinlikle aynılar ;) Size bir şey sormak istiyorum. Ben turuncu olanını da mavi olanını da Carpro Elixiri bufflamak için kullanıyorum her yıkama sonrası. Size sormak istediğim normal kurulama havlusu yıkama prosedürüne ek olarak nasıl bir yol izlemek gerek? Sonuçta ürün havluda kalmış oluyor ve 30 derece de bunu çıkarmak için yeterli olmayacaktır sanıyorum. 40 derece yeterli mi öncesinde bir geçe sirkeli suda bekletip yıkasak? Her yıkamada 40 derece tolere edilir mi?
Teşekkür ederim. Aslında benim de ikinci supreme havluyu (turuncu havlu) alış amacım; wax silme olarak kullanabilmekti, mavi vax bezine alternatif olarak. Sanırım ben de normal vax bezlerim gibi yıkama yapıcam. 30 derecede pervol ile kısa program ve beyaz sirke yumuşatıcı kısmına dökerek yıkayacağım. Ama havlunun performansı zamanla nasıl etkilenir onu bilemiyorum. Sanırım uzun kullanımlardan sonra belli olur. Ya da direk mikrofiber yıkama deterjanlarından alınıp da kullamak daha sağlıklı olabilir. Yani pek fikrim yok kısacası. Bilen üstadlar daha iyi cevap verebilirler muhtemelen.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Teşekkür ederim. Aslında benim de ikinci supreme havluyu (turuncu havlu) alış amacım; wax silme olarak kullanabilmekti, mavi vax bezine alternatif olarak. Sanırım ben de normal vax bezlerim gibi yıkama yapıcam. 30 derecede pervol ile kısa program ve beyaz sirke yumuşatıcı kısmına dökerek yıkayacağım. Ama havlunun performansı zamanla nasıl etkilenir onu bilemiyorum. Sanırım uzun kullanımlardan sonra belli olur. Ya da direk mikrofiber yıkama deterjanlarından alınıp da kullamak daha sağlıklı olabilir. Yani pek fikrim yok kısacası. Bilen üstadlar daha iyi cevap verebilirler muhtemelen.
Hocam waxdan ziyade sio2 içerikli sealantlar kullandığım için belli bir süre sonra 30 derece perwoll+sirke iş yapmıyor. Gyeon soft wipe ve superclean 600 gsm bezlerim zamanla taşlaştı resmen iş yapmıyordu. Bu gün 60 derecede yıkadım, tık yok. En son aldım elime deri fırçasını yumuşayana kadar fırçalarım doğrusal hareketlerle. Bi 100 gsm azalttık sanırım Çünkü altı bezden bir avuç iplik yumağı çıktı küçük küçük :)) ama ilk günkü pamukluğuna ulaştılar çok şükür :) bu arada suprem havluyu proocleandan mı aldınız?

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Hocam waxdan ziyade sio2 içerikli sealantlar kullandığım için belli bir süre sonra 30 derece perwoll+sirke iş yapmıyor. Gyeon soft wipe ve superclean 600 gsm bezlerim zamanla taşlaştı resmen iş yapmıyordu. Bu gün 60 derecede yıkadım, tık yok. En son aldım elime deri fırçasını yumuşayana kadar fırçalarım doğrusal hareketlerle. Bi 100 gsm azalttık sanırım Çünkü altı bezden bir avuç iplik yumağı çıktı küçük küçük :)) ama ilk günkü pamukluğuna ulaştılar çok şükür :) bu arada suprem havluyu proocleandan mı aldınız?
Anladım sorunuzu. Bu konu cevap için ustalık istiyor sanırım beni aşıyor. Bende de gyeon softwipe ler var 11 adet duruyorlar. Bir ikisi dışında genel olarak iyi durumdalar şuan için. Gerçi arada ben de fırçalıyorum yıkandıktan sonra belki ondandır. Acaba mikrofiber detarjanlarından mı devam etsek yıkama işine. Zira çok önemli bir konu, değindiniz. Evet proclean de bulabildim sadece. İlkini superclean den almıştım ancak ikinci dublex ve supreme havluları sadece proclean de bulabilmiştim. Sanırım şu aralar başka yerlerde yok.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Anladım sorunuzu. Bu konu cevap için ustalık istiyor sanırım beni aşıyor. Bende de gyeon softwipe ler var 11 adet duruyorlar. Bir ikisi dışında genel olarak iyi durumdalar şuan için. Gerçi arada ben de fırçalıyorum yıkandıktan sonra belki ondandır. Acaba mikrofiber detarjanlarından mı devam etsek yıkama işine. Zira çok önemli bir konu, değindiniz. Evet proclean de bulabildim sadece. İlkini superclean den almıştım ancak ikinci dublex ve supreme havluları sadece proclean de bulabilmiştim. Sanırım şu aralar başka yerlerde yok.
Çünkü ben de ordan almıştım bir tek orda vardı. Yakında tekrar güncellenecekmiş. Hiç bir markanın ürünün iki haftadır alamamış hiç bir satıcı gümrükten, bekletiyorlarmış. Hocam ilk konuya gelecek olursak, mikrofiber deterjanını ben de düşünmüyor değilim. Şu an alınası yamaçlarda valet pro var 70tl, yine aynı fiyata Parlatanadamlarda var CG, yarım litre ikisi de. Maliyet olarak çok fazla çünkü 50-80 ml önerilmiş yıkama başı. Acaba perwoll+sirke+m.fiber deterjan kombinasyonu nasıl olur diye düşünüyorum.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
merhabalar hocam fazla detarjan uzun programda yıkama işe yararmı acaba denedinizmi hiç bende soft wipe kullanmayı düşünüyordum yada soft dryer - supreme gibi kurulama alacaktım supreme iyi ama yazık olurmu havluya diye düşünüyordum. en son aldığınız valetlerle ilgili ne düşünüyorsunuz.

Son düzenleme:

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
merhabalar hocam fazla detarjan uzun programda yıkama işe yararmı acaba denedinizmi hiç bende soft wipe kullanmayı düşünüyordum yada soft dryer - supreme gibi kurulama alacaktım supreme iyi ama yazık olurmu diye düşünüyordum. en son aldığınız valetlerle ilgili ne düşünüyorsunuz.
Onları drying aid olarak almıştım ama hiç bu tür havluları kurulama aşamasında kullanmadım hep pileli kullandım. Bunlar drying aidde facia, pile çok büyük nimetmiş. Ancak kuru zemine elixiri bir pad ile uygulayıp bufflamak için kullandığımda çok iyiler özellikle yeşil olan. Çünkü aynı havlu 40x40 ebatta buffing towel adı altında satılıyor. 50x80 olanı drying towel olarak. Yine aynı şekilde supercleanın 40x80 olanı kurulama, 40x40 olanı wax bezi olarak satılıyor. Çok incelediö hiç bir fark yok ebat ve renk dışında. Yani Vp olanlar güzel bufflarken. Gri olan WS gentlemen ile aynı gsm olarak 460, performansı da aynı. Yeşil olan 650 gsm o daha iyi tabi.

Gripen93

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
herkese merhabalar,
fastliquid marka ürünler hakkında bir bilgisi olan var mıdır tavsiye eder misiniz? sözkonusu markanın cam seramiğini wax cilasını ve ph nötr şampuanını almayı düşünüyorum

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar kış için fusso almayı düşünüyorum. Belki authentic de alıp fusso üstüne authentic uygularım iyi havalarda. Bu formülü yabancı forumlarda okudum bayağı bi.

Fusso yerine önereceğiniz başka wax var mıdır ?

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Konu Dışı, Ön fren diski ve balata değişim vaktimiz geldi. Serviste takım olarak hepsi 3.5k işçilik hariç fiyat aldım. Dışarıda blueprint disk + balata 750 TL gibi bi rakama halloluyor. Daha önce bu markayı kullanan var mı disk veya balata olarak ? Tavsiyeleriniz varsa başka marka için onlarada bakabilirim.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Konu Dışı, Ön fren diski ve balata değişim vaktimiz geldi. Serviste takım olarak hepsi 3.5k işçilik hariç fiyat aldım. Dışarıda blueprint disk + balata 750 TL gibi bi rakama halloluyor. Daha önce bu markayı kullanan var mı disk veya balata olarak ? Tavsiyeleriniz varsa başka marka için onlarada bakabilirim.
Blueprint uygundur iyidir. Alman markasıdır diye biliyorum. Orjinal ürün yapıyor bazı firmalara. Ama disk de trw daha iyi bence ona da bir bakın.

S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Blueprint uygundur iyidir. Alman markasıdır diye biliyorum. Orjinal ürün yapıyor bazı firmalara. Ama disk de trw daha iyi bence ona da bir bakın.

Ortalama aynı fiyatlara bulunuyor trw marka disk. Fren balatası olarak yumuşak mı bu blueprint marka bilgin var mı hocam. Frene basınca ses yapsın istemiyorum o yüzden yumuşak alıcam.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Ortalama aynı fiyatlara bulunuyor trw marka disk. Fren balatası olarak yumuşak mı bu blueprint marka bilgin var mı hocam. Frene basınca ses yapsın istemiyorum o yüzden yumuşak alıcam.
Ben disk balata trw aldım ses falan yok memnunum. Tavsiye ederim. Blueprint hiç disk denemedim deneyen de çok görmedim. Diskte trw brembo ate en iyiler arasında. Feredo ve bosch da fena değildir.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar orjinal koltuk ısıtmalı koltuğu normal koltuk gibi halı yıkama makinesi ile temizlesem olur mu? Ya da ısıtmalı koltuk nasıl temizlenir?

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Ben yakın zamanda disk balata değişimi yaptım. Ferodo'da ses yapmama garantisi varmış diye okudum, gerçek mi bilmiyorum. Yaklaşık 1 aydır hiç ses yok.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
forumdaşlar kil önerisi varsa rica edebilir miyim. felgenblitz ile ön temizlik yapıp kil ile üzerinden geçeceğim.