Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,381
Hocam Polisaj işleminim bitiminden sonra temizliyoruz Biz Keçeyi Yumuşak tüy toplama fırçasıyla tozunu alıyoruz Daha sonra Pedleri ve Keçeyi sabitlenmiş temiz mikrofiber Bez le Ped üzerindeki kalıntıyı da kurumadan yavaş devirde temizliyoruz.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam Polisaj işleminim bitiminden sonra temizliyoruz Biz Keçeyi Yumuşak tüy toplama fırçasıyla tozunu alıyoruz Daha sonra Pedleri ve Keçeyi sabitlenmiş temiz mikrofiber Bez le Ped üzerindeki kalıntıyı da kurumadan yavaş devirde temizliyoruz.
en son yapmak temizliği çizik almayı zorlaştırıyor mu? forumda her parçadan sonra temizleme yapmalı diye okudum bazı yorumlarda.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
en son yapmak temizliği çizik almayı zorlaştırıyor mu? forumda her parçadan sonra temizleme yapmalı diye okudum bazı yorumlarda.
Hocam biz herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık bu zaman a kadar herkezin fikri önemli her detay dan sonra da silinebilir tercih meselesi üzerindeki kalıntı kurumadan temizlendiği sürece problem kalmaz

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam biz herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık bu zaman a kadar herkezin fikri önemli her detay dan sonra da silinebilir tercih meselesi üzerindeki kalıntı kurumadan temizlendiği sürece problem kalmaz
bende kararsız kaldım ped yıkama kovası vs mı alsam yoksa elle temizleyebilir miyim diye. kimisi diş fırçası ile makinayı döndürerek temizliyorum falan yazmış. hangisi daha iyi olur bilemedim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
polisajda keçe ve pedleri her parçadan sonra temizliyor musunuz? yoksa en son araç bitince mi temizliyorsunuz? ve ne şekilde temizliyorsunuz?
Aslında 2 parçada bir temizlik fazla fazla yeter. Kullanılan ürüne veya miktarına bağlı olarak da değişebilir ancak 2-3 parçadan fazla çalışmaya çalışırsanız keçe dolduğundan çizik almamaya başlıyor. Ben kendi aracımı yaparken keçe temizlemeden yapmaya kalktım hem çok zorlanmaya başlıyorsunuz hem de benim keçe dağılmıştı, tüyler havada uçuyordu o derece. Ben sadece arada ıslatıp canyonun arkasıyla biraz içini temizliyordum ancak mümkünse ped yıkama kovasıyla 2 parçada bir temizleyip makineyi devrini biraz yükseltip bırakırsanız bir kaç dakika içerisinde kuru ve temiz hale gelecektir. Elinizde kova yoksa da söküp sadece suyla yıkamanız yeterli oluyor. Mümkünse başlarken keçeyi yedekleyip çalışın.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aslında 2 parçada bir temizlik fazla fazla yeter. Kullanılan ürüne veya miktarına bağlı olarak da değişebilir ancak 2-3 parçadan fazla çalışmaya çalışırsanız keçe dolduğundan çizik almamaya başlıyor. Ben kendi aracımı yaparken keçe temizlemeden yapmaya kalktım hem çok zorlanmaya başlıyorsunuz hem de benim keçe dağılmıştı, tüyler havada uçuyordu o derece. Ben sadece arada ıslatıp canyonun arkasıyla biraz içini temizliyordum ancak mümkünse ped yıkama kovasıyla 2 parçada bir temizleyip makineyi devrini biraz yükseltip bırakırsanız bir kaç dakika içerisinde kuru ve temiz hale gelecektir. Elinizde kova yoksa da söküp sadece suyla yıkamanız yeterli oluyor. Mümkünse başlarken keçeyi yedekleyip çalışın.
Elimde su an kova yok ama yılda 1 polisaj icin almaya değer mi bilmiyorum. Keçe 1 tane ufs premium aldım :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eser

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar
Konsol temizliği için koch chemie cockpit refresh care ve auto spritz denedim her ikisi de finish çok güzel ama daha sonra elin değer değmez iz, parmak izi ve su değdi mi leke kalıyor, önerebileceğiniz bir torpido bakımı var mıdır

İkinci sorum, solvent içerikli lastik parlatıcı kullanıyorum, sizce zararlı mıdır, siz hangi marka önerirsiniz

Teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar
Konsol temizliği için koch chemie cockpit refresh care ve auto spritz denedim her ikisi de finish çok güzel ama daha sonra elin değer değmez iz, parmak izi ve su değdi mi leke kalıyor, önerebileceğiniz bir torpido bakımı var mıdır

İkinci sorum, solvent içerikli lastik parlatıcı kullanıyorum, sizce zararlı mıdır, siz hangi marka önerirsiniz

Teşekkürler
Meguiars İnterior Detailer Önerebilirim kendim de bu ürünü kullanıyorum Canlı ve Yagsız bir görünüm elde edebilirsiniz.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar

Teşekkürler
Bende Spritz kullanıyorum, daha o tarz bir problem yaşamadım. Önceden apc ile temizlik yaptınız mı ?
Lastik parlatıcı olarak da magic dressing kullanıyorum ben bol solventli ancak daha lastiğe zarar verdiğini görmedim.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Merhaba arkadaşlar

Teşekkürler
İki ürünü de kullanıyorum öyle bir problem yaşamadım hiç bir vs kalmıyor hocam.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaşlar

Teşekkürler
@Eser bahsettiğiniz ürünler koruma ürünü diye geçerler. Spritz de ise az miktarda temizlik kabiliyeti ile birlikte korumayı hedefler.

Aşağı yukarı bu tür ürünleri kullandığınızda yüzeye farklı bir şey temas ettiğinde az da olsa yüzeydeki koruma alındığı için parlama ya da matlaşma olacaktır.

Nasıl oluyor derseniz örneğin Autoglym in super sheen ürünü parlak bir sonuç verir. Kapıyı açarken ürünü sürdüğünüz yere defalarca eliniz değerse yüzeyde matlaşma olur. Ya da tam tersi tamamen mat bir sonucu olan bir ürün sürerseniz elinizin sürekli değdiği yerlerde parlama olabilir.

Ya da kapıyı açtığınızda yağmur suyu değen yerlerde leke kalabilir.

Bunların hepsi normal sonuçlardır.

Sadece bir kere uyguladığım ve tecrübe ettiğim Gtechniq C6 Matte Dash ürününde bu sorunlar olmayabilir.

Onunla ilgili de @Berkay daha detaylı açıklama yapacaktır. Kendisi sürekli kullanıyor.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Antalyadan istanbul küçükçekmeceye geldim fakat buralarda aracımı yıkayabileceğim bir benzin istasyonu bulamadım. Her türlü öneriye açığım. Belki bilmediğim bir yerde olabilir
Ooooo bende çekmecedeyim halkalıda oturuyorum. Tanışıp beraber araç yıkamak isterim.
Armoni park alış veriş merkezine gelmeden shell var,ben eskiden orda yıkıyordum.birde yine armoni parkın en alt katında yıkamacı var eğer oraya gidip abdullah abiyi bulursan arabanı kendi malzemelerinle yıkamana izin verirler çok yoğun değillerse,ben uzun zamandır orda yıkıyorum ama cuma akşamı yapıyorum bu işi hafta sonu yoğun oluyorlar,armoni parka gidersen beyaz golfü olan celal abi tavsiye etti dersen yardımcı olurlar tabi yoğun değiller ise
Hocam sende yakınmısın ?

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Yakınmışız. Bende mng bluenun orda oturuyorum. Benim gittiğim yıkama var ama sana uzak gelebilir.
Ben yıkamacımdan memnunum üstad,gidiyorum kendi alzemelerimle yıkıyorum..diğer arkadaşımız sormuştu ben ona istinaden cevap yazmıştım..yıkamacılarımızı boş verip bir hafta sonu benzinlik yıkaması yapalım hemde iki iki lafın beline vurmuş oluruz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Eser bahsettiğiniz ürünler koruma ürünü diye geçerler. Spritz de ise az miktarda temizlik kabiliyeti ile birlikte korumayı hedefler.

Aşağı yukarı bu tür ürünleri kullandığınızda yüzeye farklı bir şey temas ettiğinde az da olsa yüzeydeki koruma alındığı için parlama ya da matlaşma olacaktır.

Nasıl oluyor derseniz örneğin Autoglym in super sheen ürünü parlak bir sonuç verir. Kapıyı açarken ürünü sürdüğünüz yere defalarca eliniz değerse yüzeyde matlaşma olur. Ya da tam tersi tamamen mat bir sonucu olan bir ürün sürerseniz elinizin sürekli değdiği yerlerde parlama olabilir.

Ya da kapıyı açtığınızda yağmur suyu değen yerlerde leke kalabilir.

Bunların hepsi normal sonuçlardır.

Sadece bir kere uyguladığım ve tecrübe ettiğim Gtechniq C6 Matte Dash ürününde bu sorunlar olmayabilir.

Onunla ilgili de @Berkay daha detaylı açıklama yapacaktır. Kendisi sürekli kullanıyor.
@Eser merhaba, Can hocamın açıkladığı gibi temas durumlarında leke olabilir ama bu sorunu en az yaşayacağınız iki ürün colourlock vinil koruyucu ve autobrite pink sheen. Bunlardan sonra gtechniq c6 geliyor benim gözlemlediğim. Ama c6 nın spritzden daha iyi olduğunu söyleyebilirim leke konusunda.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 kendisi de yazmış,yine ekleyeyim bendeki cg white Waxtı kardeşim. Geçenlerde ankarada olan toprak fırtınası üstüne bir de yağmur yağınca araba berbat haldeydi. Araba yeterince kirli diyerek su tuttum ve geçen seferki yıkamadan eser kalmadan boncuklanmalı su iten yüzey ile karşılaştım :) son yıkamada yaşadığım şoku bu sefer tam tersi sevinçle yaşadım :D sanırım çift kovaya koyduğum soft99 beni yanılttı ve konuya attığım fotodaki durum oluştu. Haftaya bir yıkama düşünüyorum Vp concentrated ile. O zaman ortaya tamamiyle çıkacak durum :D herhangi bir kimyasal kullanmadan sadece benzinlik suyu tutarak oluşan durum umutlandırdı baya :)

Meguiarsınkini de çok merak ediyorum. Su itişi vs içeren uygulama paylaşırsabilir misiniz rica etsem @Sefa46 ?biz de fikir edinmiş oluruz :)
Mustafa Hocam az evel uygulamamızı yaptık sonuç bu önce Araç yıkandı Daha sonra M 34 Yüzey Temizleme ve Kil uygulaması yapıldı
Kurulandı.

Daha Sonra Wax ın Ne kadar uygukanacagı ve Kaput üzerindeki işlemi

Wax ı 1.5 Saat Kadar Bekledikten sonra Yıkama Testine geçtik ve Sonuç

Esser0036

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul anadolu yakası maltepe bölgesinde self servis araç yıkama yerlerı var mı? Nerelerde vardır varsa? Hangi benzinliklerde. Maltepe köprüsü civarsı olursa daha yakın olur.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafa Hocam az evel uygulamamızı yaptık sonuç bu önce Araç yıkandı Daha sonra M 34 Yüzey Temizleme ve Kil uygulaması yapıldı
Kurulandı.

Daha Sonra Wax ın Ne kadar uygukanacagı ve Kaput üzerindeki işlemi

Wax ı 1.5 Saat Kadar Bekledikten sonra Yıkama Testine geçtik ve Sonuç

Teşekkür ederim geri dönüş için :) gördüğüm kadarıyla parlaklık odaklı bir ürün, güzel bir derinlik katmış. Su itişi parlaklığa oranla Bi tık zayıf gibi. Dayanımı nasıl ürünün, ortalama ne kadar gün gidiyor?