Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #12,501
Herkese selamlar, iyi günler, bol kazançlar. Mayıs başında aracıma Nanolex si3d seramik uygulaması yaptırmıştım. Her 3 yıkamada bir gyeon wet coat ile desteklememe, ph nötr şampuanlarla yıkamama rağmen bu hafta yağan yağmurlarda gözlemlediğim kadarıyla ömrü tükenmeye başladı gibi geldi ya da 3 haftadır arabayı yıkayamadım bundan dolayı aşırı trafik filmi oldu araba ve seramiği örttü. Tam anlayamadım. Kar-kış öncesi fusso wax uygulamayı düşünüyorum. Bu yüzeye uygulayabilir miyim? Yoksa tamamen seramiğin gittiğinden emin olup mu uygulamalıyım?
Bir sorum daha var değerli forumdaşlarım. Kil eldiveni almayı düşünüyorum. Yüzeyde çiziğe neden olur mu? Çünkü polisaj yapma imkanım yok. Aracımın yüzeyinde çok miktarda çizik veya hare de yok. Bu yüzden sadece demirtozu-kil ve wax yapmayı düşünüyorum. Ama kil eldiveninden emin olamadım.
Nanolex si3d ömrü benim gözlemim 6-8 ay civarı. Zayıflaması normal. Seramik üzerine carnauba wax yapmanızı tavsiye ederim, fusso yapmanın çok bir anlamı yok çünkü ne yaparsanız yapın wax tam tutunamayacaktır. Bir de fussoda gazyağı benzeri bir solvent var uygulama aşamasında daha da fazla zarar verir seramiğe. Eğer seramik artık keyif vermiyorsa kil temizliği yapıp seramiği söküp waxa geçin derim en azından wax yüzeye tutunur. Kil eldivende pek çizilme ile karşılaşmazsınız.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle seramik üstüne wax uygulayabilirsiniz. Bunda herhangi bir engel yok. Sadece seramiğin etkisini göremezsiniz ve wax biraz daha erken veda edebilir yüzeye.

Kil eldiven neredeyse hiç çizmiyor. Tabii ki yüzey temiz olmalı ve şampuanlı su ile uygulamalısınız.. Normal kil deseydiniz kesin çiziyor derdim. Ancak kil eldiveni gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim üstad. Wax yapayım o zaman. Ne zamandır da merak ediyordum. :)

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nanolex si3d ömrü benim gözlemim 6-8 ay civarı. Zayıflaması normal. Seramik üzerine carnauba wax yapmanızı tavsiye ederim, fusso yapmanın çok bir anlamı yok çünkü ne yaparsanız yapın wax tam tutunamayacaktır. Bir de fussoda gazyağı benzeri bir solvent var uygulama aşamasında daha da fazla zarar verir seramiğe. Eğer seramik artık keyif vermiyorsa kil temizliği yapıp seramiği söküp waxa geçin derim en azından wax yüzeye tutunur. Kil eldivende pek çizilme ile karşılaşmazsınız.
Önerileriniz için teşekkürler üstadım. Nanolex'in ömrü kesinlikle dediğiniz gibi. Aslında carnauba wax da aklımdaydı. Aracım opak beyaz leon 2020 model Carnauba'da da tatmin eden parlaklığı verir diye düşünüyorum. Onu uygulayayım. Sizin gibi bu işi defalarca yapan moderatörlerimizin bilgisi altın değerinde bizim için. İnanın yapılan uygulamalardan ve soru-cevap başlığından ekran görüntüleri alıyorum. Uygun olduğum zamanlarda defalarca okuyorum. 150ye yakın görüntü almışım. Ama yerim olmadığından ve benzinci tayfa olmamdan dolayı öğrendiklerimi ve istediklerimi bir türlü yapamıyorum. Her araba yıkamamda stres oluyorum. Tekrar teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Önerileriniz için teşekkürler üstadım. Nanolex'in ömrü kesinlikle dediğiniz gibi. Aslında carnauba wax da aklımdaydı. Aracım opak beyaz leon 2020 model Carnauba'da da tatmin eden parlaklığı verir diye düşünüyorum. Onu uygulayayım. Sizin gibi bu işi defalarca yapan moderatörlerimizin bilgisi altın değerinde bizim için. İnanın yapılan uygulamalardan ve soru-cevap başlığından ekran görüntüleri alıyorum. Uygun olduğum zamanlarda defalarca okuyorum. 150ye yakın görüntü almışım. Ama yerim olmadığından ve benzinci tayfa olmamdan dolayı öğrendiklerimi ve istediklerimi bir türlü yapamıyorum. Her araba yıkamamda stres oluyorum. Tekrar teşekkürler.
Rica ederim öğrenmenin bilginin sonu yok hocam herkesin herkesten öğreneceği şeyler vardır. Stres olmayın sonuçta bu bir hobi, sakin bir saatte gidin yıkamanızı yapın önemli olan keyifle yapmak deşarj olmak. İyi detaylar :)

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar öyle bir katı vaks arıyorum ki hem jantlara süreyim hem kaportaya süreyim kir tutmasın su tutmasın temiz dursun uzun ömürlü olsun. Ahım şahım patlamasına gerek yok, Varmı öyle bir icat :) önceden parlatmak için uğraşıyordum şimdi nasıl daraldıysan temizlemekten daha geç kirlensin diye uğraşıyorum :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
arkadaşlar öyle bir katı vaks arıyorum ki hem jantlara süreyim hem kaportaya süreyim kir tutmasın su tutmasın temiz dursun uzun ömürlü olsun. Ahım şahım patlamasına gerek yok, Varmı öyle bir icat :) önceden parlatmak için uğraşıyordum şimdi nasıl daraldıysan temizlemekten daha geç kirlensin diye uğraşıyorum :)
Teorik olarak boyaya kullandığınız wax'ı jantlara da sürebilirsiniz amma velakin jantlarda oluşacak ısıya dayanamayacağı için kaportaya oranla janta sürülen wax daha çabuk yüzeyden ayrılacaktır. Jantlar için özel ürünler var. Kimisi uzun süre dayanabiliyor kimisi de en fazla 1 ay dayanım sergiliyor.
Soft99 Fusso12'yi jantlarda da kullananlar var. Bence aradığınız ürün fusso12 :)

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teorik olarak boyaya kullandığınız wax'ı jantlara da sürebilirsiniz amma velakin jantlarda oluşacak ısıya dayanamayacağı için kaportaya oranla janta sürülen wax daha çabuk yüzeyden ayrılacaktır. Jantlar için özel ürünler var. Kimisi uzun süre dayanabiliyor kimisi de en fazla 1 ay dayanım sergiliyor.
Soft99 Fusso12'yi jantlarda da kullananlar var. Bence aradığınız ürün fusso12 :)
Fusso 12 nin ısıya dayanımı var yani doğru anladım değil mi? Peki ömrü ne kadar. Yani jantlarım kirlenmeyecek mi. :) alayım 1 2 kilo :)

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Bende ilk olarak Fusso derdim fakat alternatif ararsanız yaşlı kurt FK1000P'yi öneririm. Zaten başka da rakip gelmiyor aklıma. Varsa bende öğrenmek isterim üstadlardan.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bende ilk olarak Fusso derdim fakat alternatif ararsanız yaşlı kurt FK1000P'yi öneririm. Zaten başka da rakip gelmiyor aklıma. Varsa bende öğrenmek isterim üstadlardan.
Eskilerden bir ürün o da olur. Neticede katı olsa da aslında Fk1000p bir sealant :)

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
O değil de birkaç video izledim sanki fk1000 daha mı amaca yönelik..??

Hadi karar verelim soft99 mu yoksa fk1000 mi? :)
Karar sizin olmakla beraber, Fusso'dan yana kullanırım tercihimi. İki bölgeye de uygulamak istiyorsunuz lakin janta özel üretilmemiş bir koruma ürününün ömrü ne yaparsanız yapın çok uzun olmayacaktır. O yüzden önceliklerimi belirler ona göre karar verirdim. Fusso'nun olağanüstü dayanımı, süper boncukları ve temizliğe yardımcı oluşu beni jantlardan bağımsız olarak ona yöneltir. Ayrıca kendisi ilk göz ağrımdır :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
O değil de birkaç video izledim sanki fk1000 daha mı amaca yönelik..??

Hadi karar verelim soft99 mu yoksa fk1000 mi? :)
Hangisi kesenize uygunsa bence onu alın :) Neticede her ikisi de janta özel ürünler değil :) Ha ben fk1000p yerine fusso tercih ederdim :) Japona japon malı ürün yakışır :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Geçen C4'ü yıkamacıya götürdüğümde fark ettim, yan panellerde hala su itişi orta düşük seviyede dahi olsa mevcuttu. Kaput ve tavan 1-1.5 ay civarında gidiyor kaput tavana çift kat geçip denemek lazım. Yeni halinde boncuklarını inceleyememiştim ancak 2 ay sonra boncukları çok bozuk ve düzensizdi. Yanlış hatırlamıyorsam 4 kez benzinlik/yıkamacı köpüğüyle yıkanmasına rağmen ve dolgu içerikli bir polisaj ardından m700 olmadan direk olarak kullanılmasına rağmen yan panellerde bile olsa 3 ay ömür bence gayet iyi. Ancak tek bir problem var, araç haftada 1 yada 2 gün kullanıldığı için ömrü uzamış olması yüksek ihtimal. Günlük olarak kullanılıp, kaput tavana çift kat yapılırsa doğru yıkama ile birlikte minimum 2 ay koruma sağlayacaktır.

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anlaşıldı mevzu,, janta ayrı boya için ayrı alacağız. :) ben boya için che guys butterwax düşünüyordum aslında. Forumda jant için koruma waxı satan var mı acaba? Alayım hemen :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale