Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #12,821
Urunun fiyati 1100 ₺ ki daha da uyguna aliyordur eminim. İşin aslı asgari ucretin 2850 ₺ olacagi yeni yilda 1000 ₺ işçilik hiçte fena değil diye dusunuyorum. Ama bu işlerde yeniyim öyle diyorsaniz vardir bir bildiginiz saygı duyarim.
Simdi soyle birsey soyleyeyim hocam hem bilmeyen arkadaslarda olabilir
Seramik Kaplama oncesinde Araciniza polisaj yani Pasta ( Cutting ) ve Cila hologram(Finish Polish)calismasi yapilir sifir arac icinde ayni sey gecerlidir.

Seramik Kaplama Asamasi

1 Ön Yikama
2 Jant ve Dis Trim Temizligi
3 Demirtozu Temizligi
4 Kil Temizligi
5 Maskeleme
6 Pasta Polisaj İslemi
7 Tekrar Yikama
8 Hologram giderme
9 Yuzey Hazirlama Alkol veya M700
10 Seramik Kaplama

Bu islemler icin 2000 Tl iyi eger ki bu donguyu sagliyorsa :)

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Urunun fiyati 1100 ₺ ki daha da uyguna aliyordur eminim. İşin aslı asgari ucretin 2850 ₺ olacagi yeni yilda 1000 ₺ işçilik hiçte fena değil diye dusunuyorum. Ama bu işlerde yeniyim öyle diyorsaniz vardir bir bildiginiz saygı duyarim.
Bir de olayin ücretinde degilim

Aracim bu arkadaşlar. Ford ecosport Kurşun gri. Acaba diyorum seramik yerine wax işine mi girsem. Henuz 1 aylik araç sadece 1 kere serviste yikandi. Hal boyleyken wax işinden once yinede pasta polisaj vs. Yapilmasi gerekur mi. Yoksa demir tozu temizligi ve kil uygulamasindan sonra yapilabilir mi bu wax olayi. Hiç bir bilgim yok ama elim yatkindir hemen ogrenirim bir kac video izlesem. Ayrica kapali bir mekanim da yok benzinlikler bu işlemler için uygun mudur. Ilginize tesekkurler simdiden.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar, şu 2 aydır canımı aşırı sıkan beni deli eden cama yumruk attiricak raddeye getiren bı mevzu var. Şimdi ben detaylı iç temizlik yaptım tüm plastik aksamı hafif bı apc ile geçtim sonrasında göğüs temizliği yaptım üstüne de şok veya bim hatırlamıyorum satılan koku bombasını deneyeyim dedim bu koku bombasını yolcu kısmının tabanına koydum önerildiği şekilde yani sonrada aracın göğüsüne spritz sürdüm işimi bitirdim aardından 2 gün geçti ön camda buğu gördüm iç kısımda dedim soguktandir sonra hava güneş açtı yok hala buğu var sonrasında sildim ben bunu baktım böyle yağlı bişey yapışmış gibi olmuş iç cama garip böyle yani neyse sonra dedim spritz yaptı heralde güneş altında kaldı buharlaştı cama yapıştı falan diye teori ürettim gittim IPA aldım 1:1 sulandirdim uyguladım 1 gün sıkıntı olmadı 2. Gün yine bu buğulama oldu özellikle camlar kapalı seyehat ediyorsam oluyor sildikten 1 saat sonra falan yine buğu oluyor sonra saf IPA denedim yine aynısı oldu BUĞU. Dün arabanın alt ayak kısmına LED çekeyim dedim ledleri yapistirirken bı baktım kalorifer menfezine bı parmağımı soktum yağlı böyle nasıl anlatsam kuru bı yağ aynı camdaki gibi yani cama buğu yapan şey yani . Velhasıl bence koku bombasinin azizligine uğradım bence bunu nasıl geciricem nasıl temizleyebilirim bu kalorifer sistemini (yağlı maddeyi 3d magic dressinge benzetebilirim dokusunu demek istediğimi kullananlar anlar)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sizin aşındırıcı grubu ürünlerle işiniz olmayacak çünkü aracınızda zaten seramik var kullanacağınız her ürün onu sökecek. Essence plusun seramik içermesi sizi yanıltmasın sonuçta aşındırıcı. Şu aşamada tekrar Polisaj yapana kadar sadece hızlı cila ya da seramik sealant tarzı ürünler kullanmanız gerek. Carpro reload, hydro2 lite ve elixir. Ya da gyeon cure ve wetcoat, ya da Tacsystem shinee wax ve Quartz max. Siz bunları kullanın. Tavsiyem elixir :)

Aracim bu arkadaşlar. Ford ecosport Kurşun gri. Acaba diyorum seramik yerine wax işine mi girsem. Henuz 1 aylik araç sadece 1 kere serviste yikandi. Hal boyleyken wax işinden once yinede pasta polisaj vs. Yapilmasi gerekur mi. Yoksa demir tozu temizligi ve kil uygulamasindan sonra yapilabilir mi bu wax olayi. Hiç bir bilgim yok ama elim yatkindir hemen ogrenirim bir kac video izlesem. Ayrica kapali bir mekanim da yok benzinlikler bu işlemler için uygun mudur. Ilginize tesekkurler simdiden.

aracın durumunu görmeden polisaj hakkınds bir yorum yapılamaz. Sıfır araçlarda da kılcal çizik olabiliyor. Buna detay merkezlerinin aydınlatma altında bakılıp karar verilmelidir. Ama genelde demir tozu, kil ve çok hafif aşındırıcı bir ürün kullanılabiliyor. Ya da duruma göre demir tozu yetebiliyor. Seramik kaplama iyi bir şekilde yapılırsa çok iyi olur. Ömrü uzun olur kılcal çiziklere karşı direnç sağlar ama bütçem çıkışmıyor derseniz waxlarda seramik kadar koruyucudur. 1-2-3 ay çevre şartlarına göre giden waxlar var daha fazla da gidebilir, bütçe olarak yormaz ama derseniz bu işleri seviyorum wax atmakta keyiflidir. Sonrası zaten yıkama tekniğinin doğru yapılması arada bir Hızlı cila türü ürünle desteklenmesiyle araç size uzun süre parlaklık verir, harelenme azalır :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Konumunuzu İzmir görüyorum,eğer orada ikamet ediyorsanız @Detail 35 ile iletişime geçin elinden geldiğince yardımcı olacaktır. Seramiğin gerçek anlamda uygulanması için mutlaka ön hazırlık ve gerekli kontroller yapılması gerekir. Bayi teslim araç dahi olsa ne yazık ki ilk yıkamada gerekli tahribatı verebiliyorlar bunlarında kontrolünü sağlamış olursunuz

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
arkadaşlar 25ml katı wax bir araca yeter mi? sanırsam waxlar öyle kolay kolay biten ürünler değil galiba?
Hocam merhaba,

Elinizin bolluğuna bağlı olarak değişir ama uygularken de farkedeceksiniz minimum ürün ile maksimum alana uygulama yapabiliyorsunuz. Bir uygulamada ortalama 8-9 gr harcasanız yaklaşık 3 kez uygulayabilirsiniz.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar,

Aylardır takip ediyorum forumu sayenizde bir çok şey öğrendim ve bir çok güzel ürün satın aldım öncelikle teşekkür ederim sizlere.

Gelelim soruma; aracıma Kiwami white wax uyguladım kil ve demirtozu sökme uygulamadan. Aracım opak kırmızı, parlaklığa müthiş katkısı oldu. Fakat hidrofobik etkisi biraz hayal kırıklığı oldu. Kullananların yorumlar nedir?
Kil uygulamak istemiyorum çizikleri arttırmamak için acaba Lucullan’ın kil barını alıp uygulasam nasıl olur çizik açısından ve İş görür mü?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Konumunuzu İzmir görüyorum,eğer orada ikamet ediyorsanız @Detail 35 ile iletişime geçin elinden geldiğince yardımcı olacaktır. Seramiğin gerçek anlamda uygulanması için mutlaka ön hazırlık ve gerekli kontroller yapılması gerekir. Bayi teslim araç dahi olsa ne yazık ki ilk yıkamada gerekli tahribatı verebiliyorlar bunlarında kontrolünü sağlamış olursunuz
Ilginize tesekkurler. Forumdan mi Detail 35 arkadaş nasil iletisime gecebilirim acaba

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Selamlar,

Aylardır takip ediyorum forumu sayenizde bir çok şey öğrendim ve bir çok güzel ürün satın aldım öncelikle teşekkür ederim sizlere.

Gelelim soruma; aracıma Kiwami white wax uyguladım kil ve demirtozu sökme uygulamadan. Aracım opak kırmızı, parlaklığa müthiş katkısı oldu. Fakat hidrofobik etkisi biraz hayal kırıklığı oldu. Kullananların yorumlar nedir?
Kil uygulamak istemiyorum çizikleri arttırmamak için acaba Lucullan’ın kil barını alıp uygulasam nasıl olur çizik açısından ve İş görür mü?

Kil barını sanırsam Süleyman abi kullanmıştı. @Dragstar

Kil hamurunun çiziklerinden korkuyorsanız kil eldiveni alıp rahat edebilirsiniz. :) En son çinden Marflo kil eldiven almıştım gayet güvenli ve kaliteli. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese iyi forumlar, şu 2 aydır canımı aşırı sıkan beni deli eden cama yumruk attiricak raddeye getiren bı mevzu var. Şimdi ben detaylı iç temizlik yaptım tüm plastik aksamı hafif bı apc ile geçtim sonrasında göğüs temizliği yaptım üstüne de şok veya bim hatırlamıyorum satılan koku bombasını deneyeyim dedim bu koku bombasını yolcu kısmının tabanına koydum önerildiği şekilde yani sonrada aracın göğüsüne spritz sürdüm işimi bitirdim aardından 2 gün geçti ön camda buğu gördüm iç kısımda dedim soguktandir sonra hava güneş açtı yok hala buğu var sonrasında sildim ben bunu baktım böyle yağlı bişey yapışmış gibi olmuş iç cama garip böyle yani neyse sonra dedim spritz yaptı heralde güneş altında kaldı buharlaştı cama yapıştı falan diye teori ürettim gittim IPA aldım 1:1 sulandirdim uyguladım 1 gün sıkıntı olmadı 2. Gün yine bu buğulama oldu özellikle camlar kapalı seyehat ediyorsam oluyor sildikten 1 saat sonra falan yine buğu oluyor sonra saf IPA denedim yine aynısı oldu BUĞU. Dün arabanın alt ayak kısmına LED çekeyim dedim ledleri yapistirirken bı baktım kalorifer menfezine bı parmağımı soktum yağlı böyle nasıl anlatsam kuru bı yağ aynı camdaki gibi yani cama buğu yapan şey yani . Velhasıl bence koku bombasinin azizligine uğradım bence bunu nasıl geciricem nasıl temizleyebilirim bu kalorifer sistemini (yağlı maddeyi 3d magic dressinge benzetebilirim dokusunu demek istediğimi kullananlar anlar)
Kerem sanırsam konu altda kalmış herkes sorunu görmemiş ben hortlatıyım.
Klima borularını temizlemek için köpükler vardı onlar iş görmez mi ki acaba. :( Yakın arkadaşımın aracında da böyle bir sorun vardı kendiliğinde geçti, anlattığın gibi habire buğu oluyordu ne yaptıysam geçmemişti.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kerem sanırsam konu altda kalmış herkes sorunu görmemiş ben hortlatıyım.
Klima borularını temizlemek için köpükler vardı onlar iş görmez mi ki acaba. :( Yakın arkadaşımın aracında da böyle bir sorun vardı kendiliğinde geçti, anlattığın gibi habire buğu oluyordu ne yaptıysam geçmemişti.
Valla Sercan hortlatman iyi olmuş ama cevap yine yok bilmiyorum ama deliricem :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Kolay kolay başımıza gelmeyen bir durum. Ben zamanla oluşan yağlar yok olur diye düşünüyorum. O kısımlara uzatmalı sprey klima kanalı temizleyiciler var Würth ve bir kaç markada olması lazım öyle bir ğrün deneyebilirsiniz. Veya ipa yı bir şekilde o kısıma atmanız gerekiyor ipa iç trim plastik temasınıda dikkat etmek gerek.

DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Selamlar,

Kil parlaklık ve yüzey temizliğinde çok önemli kil bar veya kil eldiven işinizi kolaylaştırır ve usülüne uygun uygulanırsa çizilme riski sıfır.

DENİZLİ

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selâm, colourlock vinil koruyucu nereden satın alabilirim ve uygulaması nasıl yapılır?
Merhaba aşağıdaki linkten satın alabilirsiniz. Yılbaşı indiriminden dolayı fiyatlar indirimli. Uygulamayıda aynı firmanın sattığı viskoz bez yada makyaj temizleme pamuğu kullanarak yapabilirsiniz.
Yıl Sonu İndirimi

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Kil parlaklık ve yüzey temizliğinde çok önemli kil bar veya kil eldiven işinizi kolaylaştırır ve usülüne uygun uygulanırsa çizilme riski sıfır.

DENİZLİ
Lucullan, kil barı sadece suyla kullan diyor, bana pek mantıklı gelmedi açıkcası,
çizmesi yüksek ihtimal gibi. Siz nasıl kullanıyorsunuz?