Hızlı Soru - Cevap

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Arkadaşlar cehaletimi mazur görün,forum kuralları konusunda cezalar varmış
Hep mi vardı,yeni mi eklendi bilmiyorum
Neyse
Esas merak ettiğim birçok maddede bazı eylemler mesaj artırmaya yönelik yorumlandığı için yasakmış
Neden?
Yani mesaj arttırmanın ne zararı yada yararı var?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar cehaletimi mazur görün,forum kuralları konusunda cezalar varmış
Hep mi vardı,yeni mi eklendi bilmiyorum
Neyse
Esas merak ettiğim birçok maddede bazı eylemler mesaj artırmaya yönelik yorumlandığı için yasakmış
Neden?
Yani mesaj arttırmanın ne zararı yada yararı var?
Forum sitelerinde tek kelime ile mesaj atanlar, alıntı yapıp alıntıya cevap yazmayanlar, sadece smiley (gülücük vb ikonlar) koyup çoğu zaman amaçsız mesajlar atanlar yüzünden bu tarz kurallar konur. Genelde yeni üyelerin mesaj sayısı artırmak amacıyla kullandığı şeylerdir. Ayrıca forumumuzda da mesaj sayısına bağlı olarak değişen kullanıcı rütbeleri mevcut. 0 mesaj sayisi bulunan üyeler acemi detayci, 25 mesaji bulunanlar amatör detayci,250 mesaji bulunanlar usta detayci ve 500 mesaj üzeri üyeler profesyonel detayci olarak rütbelendiriliyor. Ve ileride mesaj sayılarına bakarak sadece aktif üyelerin katılım yapabileceği yarismalar duzenlenecek.:fisilti:;) Senin gibi değerli üyelerimiz için hiç sorun olmayacak bir kural.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kendimden utandım,Polo grubun da paylaşmışlar bende orda gördüm. Kendisi gibi birinin Türkiye de bir iki kişi olduğunu iddia ediyor.
:kop::kop::kop:
Madem bu kadar hasta ve Türkiye'de kendisinden başka böyle biri olmadığını iddaa ediyor., Valla ben söylediğine inanıyorum fren pedalını streç film ile saran bir süper-zekalı daha yoktur zaten., Arkadaşa arabayı değil de kendisini streç 'lemesini öneririm., Mazallah soğuk algınlığı falan geçirmişşken arabaya binerse mikroplar-virüşler arabaya bulaşmış olmasın., Nasıl bir zeka varsa artık bilemiyorum., görgüsüzlük böyle bişey.,

buraktf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
hayırlı akşamlar efendim güzel forumlar alcantara koltuk temizleyici , koruyucusu olarak tavsiye edebilceğiniz birşey varmı ? teşekkürler şimdiden.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
hayırlı akşamlar efendim güzel forumlar alcantara koltuk temizleyici , koruyucusu olarak tavsiye edebilceğiniz birşey varmı ? teşekkürler şimdiden.
Temizlik için Koch Chemie Polstar 1:10. BMW’nin de köpüğü var ama pahalı.

Edit: Miktofiber temizlik pedi alın lucullan marka olanlar ucuz. Alcantara döşemeyi yatacak şekilde tek yöne tarayıp yatırın. Ped ile tek yöne silin. Sonra bir tane ıslak bezle durulayıp bir başka bezle kurulayın. Gerekirse ters yöne tarayıp (dik olacak şekilde) ters yönü de temizleyin.

Son düzenleme:

buraktf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Temizlik için Koch Chemie Polstar 1:10. BMW’nin de köpüğü var ama pahalı.

Edit: Miktofiber temizlik pedi alın lucullan marka olanlar ucuz. Alcantara döşemeyi yatacak şekilde tek yöne tarayıp yatırın. Ped ile tek yöne silin. Sonra bir tane ıslak bezle durulayıp bir başka bezle kurulayın. Gerekirse ters yöne tarayıp (dik olacak şekilde) ters yönü de temizleyin.
koch chemie i halı yıkama makinasıyla sıkıp çeksem , ped ile tek yöne silsem alcantarada sıkıntı olabilir mi ?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
koch chemie i halı yıkama makinasıyla sıkıp çeksem , ped ile tek yöne silsem alcantarada sıkıntı olabilir mi ?
Silmeden temizleyebileceğini pek sanmıyorum çok çok güçlü bir temizleyici değil. Alcantara hassas bir materyal olduğu için çabuk kurutuyor zaten güçlü temizleyiciler. Ama denemediği için kesin birşey de söylemeyeyim. Örnek temizliğe buradan bakabilirsiniz;

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sonax alcantara temizliyiciye de bakabilirsin. Oda işini iyi yapar.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sprey şişede hazırlanmış karışım ile sıkıp, ped ile tek yöne silip, ardından halı yıkama makinası ve duru-su ile çektirmeniz daha iyi olur., son aşamada da susuz çektirme yaparsınız

buraktf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sprey şişede hazırlanmış karışım ile sıkıp, ped ile tek yöne silip, ardından halı yıkama makinası ve duru-su ile çektirmeniz daha iyi olur., son aşamada da susuz çektirme yaparsınız
susuz çekimden sonra sertleşme olabilir mi sizce ? koruyucu olarak döşeme koruyucu iş görür mü ? teşekkürler efenim

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Alcantara için Wurth Active Clean deneyebilirsiniz. Ben bizzat denedim, işini gayet iyi yapıyor ve halı şampuanları kadar da rahatsız etmiyor. Kokusu da çok yumuşak.

Eğer bulabilirseniz Sonax da alabilirsiniz. Eminim o da iyi iş yapıyordur. Denemedim, fakat genel olarak basınçlı spreylerin içindeki kumaş temizleyiciler alcantara için kullanılabilir gibi.

Mydyingwish

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Alcantara için Wurth Active Clean deneyebilirsiniz. Ben bizzat denedim, işini gayet iyi yapıyor ve halı şampuanları kadar da rahatsız etmiyor. Kokusu da çok yumuşak.

Eğer bulabilirseniz Sonax da alabilirsiniz. Eminim o da iyi iş yapıyordur. Denemedim, fakat genel olarak basınçlı spreylerin içindeki kumaş temizleyiciler alcantara için kullanılabilir gibi.
Sonax extreme alcantara cleaner
Kullandım
Köpük şeklinde olduğu için alcantara için oldukça uygun
Temizlemek istediğiniz bölgeye sıkıp
Yumuşak bir fırça ile hafif fırçalayıp
Nemli bir microfiber bez ile silerseniz gayet başarılı bir sonuç alırsınız.
Ama amaç leke çıkarmak ise farklı yöntemler gerekebilir

someone

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara