Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #14,021
Vinil yüzey de hiç tecrübem olmadı önce varsa iç trim ürünü kullanın olmazsa vinil deri temizleyici ve bakım ürünü deneyelim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kolonya gelen parçayı komple m700 ile silip bir şey uygulamıştın diye hatırlıyorum abi. Ama sert plastikti galiba o.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Arkadaşlar araçlarınıza ufak sürtme gibi durumlar için nasıl malzemeler bulunduruyorsunuz? Nasıl bir pasta yeterli olur? Komşunun aracına ufakça bisiklet tekeri sürtmüş gibi.

sabese

Amatör Detaycı
Üye
İl
Karabük
Merhaba arkadaşlar ikinci el Karcher hd 6 /15 C marka basınçlı yıkama makinesi aldım. Aşağıdaki linkini attığım ürün resimlerini eklediğim bu tetik için uygun mu

US $22.90 | MJJC köpük püskürtücü için Karcher HDS Pro modelleri, Karcher için HD modeli m22 kadın konu adaptörü ile yüksek kalite
22.9US $ |MJJC Snow Foam Lance for Karcher HDS Pro Models, for Karcher HD Model with m22 Female Thread Adapter with High Quality|mjjc snow foam lance|mjjc foam lancelance foam - AliExpress

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Arkadaşlar araçlarınıza ufak sürtme gibi durumlar için nasıl malzemeler bulunduruyorsunuz? Nasıl bir pasta yeterli olur? Komşunun aracına ufakça bisiklet tekeri sürtmüş gibi.
Cif ile varsa bir deneyin çıkartabilir pamuk yardımı ile

Başka bir arabanın tamponuna sürtmüştüm tampondaki şeyler olduğu gibi kapının yüzeyine geçti (boyaya işlemiş biraz uğraştırdı)
Sintaş ince pasta vardı onunla bir kaç kez elle pasta ile giderdim hiç iz kalmadı

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
İPA veya M700 tiner işinizi görecektir. Görmezse kil o da olmazsa ince pasta.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
DSC_0610 - Hızlı Resim

bu boya durumu için menzerna 1000 gibi agır aşındırıcı kullanmaya gerek var mı? flowey 3.3 medium ve sert sünger iş görür mü? Amacım çizikleri tamamını almak degil minimum aşındırma.Çiziklerin %80/90 gitse yeter.Yüzeyde seramik kaplama var birde.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba arkadaşlar ikinci el Karcher hd 6 /15 C marka basınçlı yıkama makinesi aldım. Aşağıdaki linkini attığım ürün resimlerini eklediğim bu tetik için uygun mu

US $22.90 | MJJC köpük püskürtücü için Karcher HDS Pro modelleri, Karcher için HD modeli m22 kadın konu adaptörü ile yüksek kalite
22.9US $ |MJJC Snow Foam Lance for Karcher HDS Pro Models, for Karcher HD Model with m22 Female Thread Adapter with High Quality|mjjc snow foam lance|mjjc foam lancelance foam - AliExpress

Evet hocam doğru, eski tip namlu cihazınız. “Ordinary gun” olarak geçiyor modeli

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Hayırlı olsun., evet linkteki ürün doğru ürün., yalnız resimlerden gördüğüm kadarıyla cihaz pek 2. el gibi durmuyor., eski seri olması hiç önemli değil HD 6/15 güzel cihazdır ne kadara aldınız..?

KaanB.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, aracım yaklaşık 1 ay önce Meguiars'da uygulaması yapıldı. Daha sonra yıkamasını ve korumasını kendim yaparım diye düşündüm. Yıkamak için ürünlerimi toplarken sadece 2 kere aracımı dışarıda yıkattım. Bu arada ilk yıkama sonrası Soft99 Fusso uygulamasını yaptım. Dün araca güneş vurunca farkettim, çok az da olsa harelenmeler vardı. Meguiars yıkama kaynaklı olduğunu söyledi.

Forumda araştırmalarım sonucu, glaze ürünlerinin kapatıcı özelliği olduğu bir çok konuda konuşulmuş. Elle uygulama yapmak istiyorum, çizik giderilmeyeceğini ve sadece dolgu yapacağını biliyorum. Zaten yaz geliyor bol bol uygulama yapıp uğraşabilirim.

AF Rejuvenate, CG Glossworkz, Sam's Glaze ürünleri arasında kararsız kaldım. Üzerine de wax uygulaması yapmayı düşünüyorum.

Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim? Farkı bir yöntem veya ürün de tavsiye edebilirsiniz. Türkiye'de ulaşımı kolay olan ürünler olduğu için yukardaki seçenekler arasında kaldım.

Saygılar.

sabese

Amatör Detaycı
Üye
İl
Karabük
Hayırlı olsun., evet linkteki ürün doğru ürün., yalnız resimlerden gördüğüm kadarıyla cihaz pek 2. el gibi durmuyor., eski seri olması hiç önemli değil HD 6/15 güzel cihazdır ne kadara aldınız..?
Ürün ikinci el ama hiç kullanılmamış. 3000 TL ye aldım. Sadece tekerinin teki eksik

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhabalar, aracım yaklaşık 1 ay önce Meguiars'da uygulaması yapıldı. Daha sonra yıkamasını ve korumasını kendim yaparım diye düşündüm. Yıkamak için ürünlerimi toplarken sadece 2 kere aracımı dışarıda yıkattım. Bu arada ilk yıkama sonrası Soft99 Fusso uygulamasını yaptım. Dün araca güneş vurunca farkettim, çok az da olsa harelenmeler vardı. Meguiars yıkama kaynaklı olduğunu söyledi.

Forumda araştırmalarım sonucu, glaze ürünlerinin kapatıcı özelliği olduğu bir çok konuda konuşulmuş. Elle uygulama yapmak istiyorum, çizik giderilmeyeceğini ve sadece dolgu yapacağını biliyorum. Zaten yaz geliyor bol bol uygulama yapıp uğraşabilirim.

AF Rejuvenate, CG Glossworkz, Sam's Glaze ürünleri arasında kararsız kaldım. Üzerine de wax uygulaması yapmayı düşünüyorum.

Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim? Farkı bir yöntem veya ürün de tavsiye edebilirsiniz. Türkiye'de ulaşımı kolay olan ürünler olduğu için yukardaki seçenekler arasında kaldım.

Saygılar.
Hocam hepsinden öte dışarda yıkatılınca %75 ihtimalle hare oluşacak. Bu sebeple kendiniz , ön yıkamalı daha sonra temaslı yıkama ile yıkadığınız sürece mümkün olduğunca çizik ve hare oluşumunu engellemiş olursunuz.
Bu arada glaze ürününü bende araştırıyorum fakat hangisi iyidir bilmiyorum , kullananlar yada deneyenler sonuçları paylaşacağından eminim

KaanB.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam hepsinden öte dışarda yıkatılınca %75 ihtimalle hare oluşacak. Bu sebeple kendiniz , ön yıkamalı daha sonra temaslı yıkama ile yıkadığınız sürece mümkün olduğunca çizik ve hare oluşumunu engellemiş olursunuz.
Bu arada glaze ürününü bende araştırıyorum fakat hangisi iyidir bilmiyorum , kullananlar yada deneyenler sonuçları paylaşacağından eminim
Evet o nedenle tüm yıkama ürünlerimi topladım, artık yıkamasını kendim yapacağım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
DSC_0610 - Hızlı Resim

bu boya durumu için menzerna 1000 gibi agır aşındırıcı kullanmaya gerek var mı? flowey 3.3 medium ve sert sünger iş görür mü? Amacım çizikleri tamamını almak degil minimum aşındırma.Çiziklerin %80/90 gitse yeter.Yüzeyde seramik kaplama var birde.
Merhaba, opak beyaz vw boyasında flowey medium ile sonuç alamazsınız. Koch h8-9 ile derin hareler hariç yüzeyi istediğiniz kıvama getirirsiniz. Menzerna ile daha rahat olur, 400 yeşil tavsiye ederim. İmkan varsa daha hızlı sonuç alabileceğiniz pasta ped kombinasyonu da söyleyebilirim elinizde ne var bilmiyorum. Yüzeydeki seramik kaplamadan daha hayır gelmez hocam onu yenilemeniz lazım.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, opak beyaz vw boyasında flowey medium ile sonuç alamazsınız. Koch h8-9 ile derin hareler hariç yüzeyi istediğiniz kıvama getirirsiniz. Menzerna ile daha rahat olur, 400 yeşil tavsiye ederim. İmkan varsa daha hızlı sonuç alabileceğiniz pasta ped kombinasyonu da söyleyebilirim elinizde ne var bilmiyorum. Yüzeydeki seramik kaplamadan daha hayır gelmez hocam onu yenilemeniz lazım.
Menzerna 1000 flowey 3.3 ve flowey 3.4 var. Birde befar sünger seti

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Cif ile varsa bir deneyin çıkartabilir pamuk yardımı ile

Başka bir arabanın tamponuna sürtmüştüm tampondaki şeyler olduğu gibi kapının yüzeyine geçti (boyaya işlemiş biraz uğraştırdı)
Sintaş ince pasta vardı onunla bir kaç kez elle pasta ile giderdim hiç iz kalmadı
Geçmiş olsun sonucun güzel olması tatmin edici lakin cif öneriniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
@35detailing35 arkadaşımızda kendi konusunda sihirli sünger, melamin süngeri denemiş. Renk transferi gidermek için kullanılmış.
Evet bu ürünler renk transferini giderir ama araçtan araca bir sürü vernik silsilesi var, kişiden kişiye bir sürü araç kullanım şekli var. Bu önerileriniz işe yaramıl olabilir ama az ilerde hoş olmayan sonuçlarla karşılaşmamız pek tabi.
Türkiye'nin en büyük ve en aktif forumunda bu getirisinin yanında götürüsü olan yalnış tekniklerin hala önerilmesi ve kullanılması hoş olan şeyler değil.
Bunun yöntemleri bellidir. Ve dahi nice uygulamalarda seyrettik, okuduk gördük. İnce pasta alır almazsa orta o da almazda kalın pastayla uygun bir pedle uygulama yapılır ve sonuç götürü olmadan alınır.

Belli ki bu yöntemleri sadece ucuzluğu için tercih ediyoruz. Tomarla para verdiğimiz arabalarımızı minik bir iş için hem defaatle para harcamak hemde can sıkıntısıyla sonuçlanabilecek, yahut başka başka sonuçlara gebe bırakacak yöntem ve tekniklerle uygulamalardan okuyanları men edici öneriler beklerim
Keyifli forumlar dilerim

Saygılar.
1 ay önce seramik yapılmamış anladığım. Sadece çizik giderme ve boya koruma.
Bunun neticesinde koruma zayıflayınca fusso uyguladınız.
Her ne glaze uygularsak uygulayalım kısa süreli olacaktır, üstüne atılanda alttakinin ömrüne bağlıdır zaten malumdur.

Genellikle Aio(3in1) ürünlerde de dolgu malzemesi oluyor onlar hem lekeleri alır hem parlatır hem çizik gizler. Glazelerin bazılarında da temizlik kabiliyeti vardır. Aslında aralarındaki temel fark biri temizlemek ve çizik doldurmaya yönelik biri sadece dolgu ve parlaklığa yönelik.

Glosswork elimde var ve dolgu kabiliyeti az. Hem makine ile hem manuel olarak denedim. Güzel parlaklık katıyor sadece.
Önceki konularda konuşulmuştu @Tonyukuk07 arkadaşımız Autoglanz süpernova isimli bir glaze kullanmıştı çok iyi çizik gizliyordu.

İsmini hatırlayamadığım için af dileyeceğim başka bir forumdaşımızda 3d speed ürününü bir ürünle daha kıyaslamış ve speed diğer ürünü baya geride bırakmıştı.
Gözüken örümcek ağlarını gizleyebilecek ürünleri internetten firmanın hesaplarından video izleyerek keşfetmekte zor.
Şu durumda tavsiyem eski nesil olsa da kullandıklarım olarak 3d speed ve Autoglym srp olacaktır.