Cif ile varsa bir deneyin çıkartabilir pamuk yardımı ile
Başka bir arabanın tamponuna sürtmüştüm tampondaki şeyler olduğu gibi kapının yüzeyine geçti (boyaya işlemiş biraz uğraştırdı)
Sintaş ince pasta vardı onunla bir kaç kez elle pasta ile giderdim hiç iz kalmadı
Geçmiş olsun sonucun güzel olması tatmin edici lakin cif öneriniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
@35detailing35 arkadaşımızda kendi konusunda sihirli sünger, melamin süngeri denemiş. Renk transferi gidermek için kullanılmış.
Evet bu ürünler renk transferini giderir ama araçtan araca bir sürü vernik silsilesi var, kişiden kişiye bir sürü araç kullanım şekli var. Bu önerileriniz işe yaramıl olabilir ama az ilerde hoş olmayan sonuçlarla karşılaşmamız pek tabi.
Türkiye'nin en büyük ve en aktif forumunda bu getirisinin yanında götürüsü olan yalnış tekniklerin hala önerilmesi ve kullanılması hoş olan şeyler değil.
Bunun yöntemleri bellidir. Ve dahi nice uygulamalarda seyrettik, okuduk gördük. İnce pasta alır almazsa orta o da almazda kalın pastayla uygun bir pedle uygulama yapılır ve sonuç götürü olmadan alınır.
Belli ki bu yöntemleri sadece ucuzluğu için tercih ediyoruz. Tomarla para verdiğimiz arabalarımızı minik bir iş için hem defaatle para harcamak hemde can sıkıntısıyla sonuçlanabilecek, yahut başka başka sonuçlara gebe bırakacak yöntem ve tekniklerle uygulamalardan okuyanları men edici öneriler beklerim
Keyifli forumlar dilerim
Merhabalar, aracım yaklaşık 1 ay önce Meguiars'da uygulaması yapıldı. Daha sonra yıkamasını ve korumasını kendim yaparım diye düşündüm. Yıkamak için ürünlerimi toplarken sadece 2 kere aracımı dışarıda yıkattım. Bu arada ilk yıkama sonrası Soft99 Fusso uygulamasını yaptım. Dün araca güneş vurunca farkettim, çok az da olsa harelenmeler vardı. Meguiars yıkama kaynaklı olduğunu söyledi.
Forumda araştırmalarım sonucu, glaze ürünlerinin kapatıcı özelliği olduğu bir çok konuda konuşulmuş. Elle uygulama yapmak istiyorum, çizik giderilmeyeceğini ve sadece dolgu yapacağını biliyorum. Zaten yaz geliyor bol bol uygulama yapıp uğraşabilirim.
AF Rejuvenate, CG Glossworkz, Sam's Glaze ürünleri arasında kararsız kaldım. Üzerine de wax uygulaması yapmayı düşünüyorum.
Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim? Farkı bir yöntem veya ürün de tavsiye edebilirsiniz. Türkiye'de ulaşımı kolay olan ürünler olduğu için yukardaki seçenekler arasında kaldım.
Saygılar.
1 ay önce seramik yapılmamış anladığım. Sadece çizik giderme ve boya koruma.
Bunun neticesinde koruma zayıflayınca fusso uyguladınız.
Her ne glaze uygularsak uygulayalım kısa süreli olacaktır, üstüne atılanda alttakinin ömrüne bağlıdır zaten malumdur.
Genellikle Aio(3in1) ürünlerde de dolgu malzemesi oluyor onlar hem lekeleri alır hem parlatır hem çizik gizler. Glazelerin bazılarında da temizlik kabiliyeti vardır. Aslında aralarındaki temel fark biri temizlemek ve çizik doldurmaya yönelik biri sadece dolgu ve parlaklığa yönelik.
Glosswork elimde var ve dolgu kabiliyeti az. Hem makine ile hem manuel olarak denedim. Güzel parlaklık katıyor sadece.
Önceki konularda konuşulmuştu @Tonyukuk07 arkadaşımız Autoglanz süpernova isimli bir glaze kullanmıştı çok iyi çizik gizliyordu.
İsmini hatırlayamadığım için af dileyeceğim başka bir forumdaşımızda 3d speed ürününü bir ürünle daha kıyaslamış ve speed diğer ürünü baya geride bırakmıştı.
Gözüken örümcek ağlarını gizleyebilecek ürünleri internetten firmanın hesaplarından video izleyerek keşfetmekte zor.
Şu durumda tavsiyem eski nesil olsa da kullandıklarım olarak 3d speed ve Autoglym srp olacaktır.