Hızlı Soru - Cevap

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Öne çıkan konu #16,281
Merhabalar;
Bende aracımı benzilikte yıkıyorum uygun fiyatlı arabayı hızlıca dönebileceğim citrus wash ürünleri kullanmak için zirai pompa tavsiyesi rica edebilir miyim ?
Çokca yazılmış zaten cevap Akbel hocam. Minimum maliyetle daha iyi çözüm bulamadığım için almıştım ben de, nefesi çok çabuk tükenmiyor 3-4 pompalamayla dönebiliyorum arabayı. 140₺ ye almıstım.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Merhabalar;
Bende aracımı benzilikte yıkıyorum pratik ve nispeten daha uygun fiyatlı oldugu için ön yıkamada citrus pre wash tarzı kullanıyorum. Köpük yapan pompa + sarjlı pompa işine maliyetinden dolayı girmek istemiyorum bu şekilde mutluyum fakat spreylemekten artık minnoş parmaklarım ağrıdığı için zirai ilaçlama pompasına terfi almak istiyorum uygun fiyatlı arabayı hızlıca dönebileceğim citrus wash ürünleri kullanmak için zirai pompa tavsiyesi rica edebilir miyim ?
Bende sizinle aynı yöntemi uyguluyorum, turuncu renkli veta marka pompayı 1 senedir sorunsuz kullanıyorum, fiyatı da uygundu 40 tlye almıştım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar selamlar araba hiç iç detay temizlik görmedi , 5-6 yaşında .elimde valet pro apc ve kc pol star ile top star var . Göğüslük , torpido gibi hassas yerlerde acemi olduğum için vp apc kullanmaya çekiniyorum beyaz lekeler falan bırakabilir diye okudum. Bu tarz yerlerde pol star kullanabilirmiyim ? Pol star ile temizleyip üstüne ts atsam uygun olur mu?

Kaynim araba almisti icide cok pisti abi gel temizleyelim dedi ve giristim vp apc ile... Benim araba 6 yasinda ama herhangi bir zararini gormemistim 2 ayda bir vo apc kullanirdim ama kaynimin 2005 model arabasinda beyaz leke yapti goguste, o yuzden eski bir arabaysa onermem vp apc yi..

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İç temizlik için Nanolex bildiğim kadarıyla güzle ancak fiyat çok yüksek, sulandırılmayan bir ürün olduğu için F/P olarak çok mantıklı değil. Valet Pro Interior Cleaner, Koch Chemie MZR, Flowey I2 gibi ürünler nispeten daha uygun. Periyodik temizlik için Spritz'in benim bildiğim tek rakibi Meguiars Quick Interior Detailer, onun da fiyatı zaten uçuk olduğu için Spritz bence de mantıklı.
Tavan döşemesi için kuru köpük kullanmanızı tavsiye ederim, alkantaralar ve taban döşemesi için Koch Chemie PO olabilir. Aynı zamanda PO ile derilerinizi de temizleyebilirsiniz, deri olduğu taktirde direksiyon ve kolçağınızı da temizleyebilirsiniz. Plastikse yine iç mekan temizleyicilerinizi kullanabilirsiniz.
Bunların yanında aslında iç plastiklerin bence de interior cleanerlar ile temizlenmeli ancak hem uzun süre temizlenmemiş bir araç hem de bazı durumlarda mesela ayak değen yerler gibi yerlerde bazen yetersiz kalıyor. Onun için de hem iç hem dışta kullanmak için Koch Chemie GS, dışarıya fazla soft gelir ancak içerde kullanmak için de nispeten daha güvenli olan VP APC temin etmeniz faydanıza olacaktır.
Benim merak ettiğim bir husus var. Acaba iç plastik aksamda 1/30 veya 1/40 GS yine de tehlike arz eder mi? Bu oranda hazırlanmış bir GS yeterince soft değil mi?
Interior Cleanerlerin özelliği soft temizleyici olması.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Benim merak ettiğim bir husus var. Acaba iç plastik aksamda 1/30 veya 1/40 GS yine de tehlike arz eder mi? Bu oranda hazırlanmış bir GS yeterince soft değil mi?
Interior Cleanerlerin özelliği soft temizleyici olması.
Ben 1:20 kullanıyorum, yine bir zararını görmedim ancak tahmin ediyorum ki iç mekan temizleyiciler kimyasal olarak daha güvenli. Yoksa GS ile bir şey olacağından değil ama periyodik olarak kullanımda anca riskli olabilir. Hazır periyodik kullanıma göre ürünler var, fiyatları da makul öyle olunca pek de riske atmaya gerek kalmıyor açıkçası.

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Ben pompa kullanmadığım için net bir ürün tavsiyesinde bulunamam fakat zirai aletlerin başkenti Konya'dasınız, uygun fiyatlı bir zemzem, veta veya akbel pompa benzeri bir ürün alsanız işinizi görür diye tahmin ediyorum. Aynı tip olsun yeter, mekanizma farkı olduğunu sanmıyorum.
En uygun fiyat akbel kimyanin köpüklü pompasına ait. Fena ürün değil ama bir epoca, marolex, alta ...değil tabi ki.
Bende sizinle aynı yöntemi uyguluyorum, turuncu renkli veta marka pompayı 1 senedir sorunsuz kullanıyorum, fiyatı da uygundu 40 tlye almıştım.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim akbelin köpüksüz şişesi yada veta'dan alacağız artık hangisi denk gelirse :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ben 1:20 kullanıyorum, yine bir zararını görmedim ancak tahmin ediyorum ki iç mekan temizleyiciler kimyasal olarak daha güvenli. Yoksa GS ile bir şey olacağından değil ama periyodik olarak kullanımda anca riskli olabilir. Hazır periyodik kullanıma göre ürünler var, fiyatları da makul öyle olunca pek de riske atmaya gerek kalmıyor açıkçası.
Koch Chemie’nin profesyonel serilerini kullanırken tecrübesiz arkadaşların sağlık açısından ekstra dikkatli olması gerekir. Sadece onlar değil bizler de aynı şekilde.

Özellikle Koch Chemie GS ürününü kullanırken koruma gözlüğü kullanmakta fayda var. Yüksek alkali (ph-12.5) olması ve göze zarar verebilecek bir kaç madde içermesi sebebiyle firma bu konuda uyarıyor. Koch Chemie Almanya’da profesyonel ürünlerini internet üzerinden normal son kullanıcıya satmıyordu. Sadece uygulama merkezleri alabiliyordu. Sonradan firma başka ülkeye satılınca yeni sahipleri aynı bizim ülkemizdeki gibi son kullanıcıya da satar oldu.

Koch Chemie veya diğer markalar fark etmez. Arabalarımızı korumadan önce kendi sağlığımızı korumak için bu tarz kimyasallar kullanırken önlem almakta fayda var.

örnek olması açısından aşağıya da 16 nisanda gerçekleşen bir vakanın görselini koyayım. Ürün gözüne gelmesi sonucu bol suyla yıkıyor ancak 20-25 dakika sonra şiddetli ağrı oluşuyor. 2. Derecede korneası etkileniyor. Hangi marka ürün olursa olsun fark etmez bu tarz kimyasallarda önlemi almak gerekir. Hele ki yeni başlayan arkadaşların daha da dikkatli olması gerekir.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
İyi akşamlar, sarp lastik parlatıcım bitti sayılır yeni lastik parlatıcısı alacağım fakat fiyatlar ateş palası olmuş. Endurance 200 TL üstüne çıkmış sarp 60 70 TL arası gidiyor.

Şu an f/p olarak ıslak görünüm ve dayanım olarak en iyisini vaad eden ürün nedir arkadaşlar?

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
İyi akşamlar, sarp lastik parlatıcım bitti sayılır yeni lastik parlatıcısı alacağım fakat fiyatlar ateş palası olmuş. Endurance 200 TL üstüne çıkmış sarp 60 70 TL arası gidiyor.

Şu an f/p olarak ıslak görünüm ve dayanım olarak en iyisini vaad eden ürün nedir arkadaşlar?
Sarpın sıvı olanı var birebir aynı mı bilmiyorum ayrıca ikili alımda normal sarp da 130 TL gibi bir rakama denk geliyor

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Sarp'ın iyi yanı neredeyse her petrolde var, eski fiyatlı denk gelirse biraz stok yapabilirsiniz.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
selamlar. 3d' nin kireç temizleyici eraser water spot ürünü tr' ye ne zaman gelir bilginiz var mı . teşekkürler.

Son düzenleme:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Autokitin Falkenin Sarp gibi ürünleri var. Daha uygun fiyatlı hatta. Deneyebilirsin. Performansı nasıl bilmiyorum.

Onun dışında Endurancı alıp 2 kişi paylaşabilirsiniz.

Onun dışında valla işimiz zor :)

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya

İçlerinde yine en iyi seçim sarp duruyor fiyat fayda açısından bakarsak bence.Bir de Sarp'ın uygulama başı tüketimi de oldukça az.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar malum yaz geldi klima çalışmaya başladı :)
Klimayı açıp kapattığımda bakteriyel çok kötü bir koku geliyor. Geçen sene michelin klima koku gidericisini kullanmıştım ama dönemlik bir koku dışında içerideki klima kokusunu gidermemişti.

bu konu hakkında önerilebileceğiniz bir ürün var mı ?
Ozonla temizle yaptırmayı düşünüyorum, sizce %100 etkili olur mu?

not: normalde aracı durdurmadan önce klimayı kapatıp yoğunlaşmayı azaltıyorum ama bu koku aracı aldığımda vardı :/

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar malum yaz geldi klima çalışmaya başladı :)
Klimayı açıp kapattığımda bakteriyel çok kötü bir koku geliyor. Geçen sene michelin klima koku gidericisini kullanmıştım ama dönemlik bir koku dışında içerideki klima kokusunu gidermemişti.

bu konu hakkında önerilebileceğiniz bir ürün var mı ?
Ozonla temizle yaptırmayı düşünüyorum, sizce %100 etkili olur mu?

not: normalde aracı durdurmadan önce klimayı kapatıp yoğunlaşmayı azaltıyorum ama bu koku aracı aldığımda vardı :/

İlk olarak hortumla menfezlerden içeri basılan köpükleri deneyebilirsiniz, aynı zamanda ozon da yaptırsanız iyi olur tabi. Forumda birisi sorun yaşamıştı bir çok yöntemi denedi. Orada uygulanması ile ilgili bilgiler de mevcuttu.