Hızlı Soru - Cevap

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Öne çıkan konu #16,461
Arkadaşlar merhaba. Koltuk yıkama için fırça önerisinde bulunabilirmisiniz ? Polisaj makinası yada şarjlıya takılabilecek şekilde her türlü öneriye açığım. Keyifli forumlar.
Koltuklara orta sertlikte herhangi bir fırça kullanabilirsiniz aşırı sert olanlar kumaş yüzeye biraz zarar veriyor onun için ne kadar yumuşak olursa o kadar iyidir. Ürünü kullanmadım ama şu tarz birşey alabilirsin
Eagles Yumuşak Koltuk Temizleme Polisaj Fırçası (renkli )+ Matkap Aparatı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba. Koltuk yıkama için fırça önerisinde bulunabilirmisiniz ? Polisaj makinası yada şarjlıya takılabilecek şekilde her türlü öneriye açığım. Keyifli forumlar.
Bu ürünü aliexpressten bile alsanız daha pahalıya geliyor, parasına göre gayet iyi. Sarı olan da taban halısı için olan her sitede ucuza var, 60-70 liraya da sarı set alın ikisi de çok iş görür.
Depolife Matkap Temizlik Fırça Seti Banyo Mutfak Oto Jant Koltuk Halı Fayans Temizleme Fırça Kiti 3lü Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

howlingsword

Usta Detaycı
Üye
İl
İZMİR

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
selamlar, elimde bathe+ var bu hafta yapacağım yıkama sırasında kullanmayı düşünüyorum ancak eldiven döküp kullananlar da var kovaya döküp de kullanan da, en verimli ve az sarfiyatlı yöntem sizce hangisi?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Ankarada klima gazı için öneri bir yer var mı? Ortalama fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Yakınımın Peugeot 206 aracı hiç soğuk üflemiyor. Umarım sorun klima gazındandır.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ankarada klima gazı için öneri bir yer var mı? Ortalama fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Yakınımın Peugeot 206 aracı hiç soğuk üflemiyor. Umarım sorun klima gazındandır.
Hocam İnsallah Klima Gazindandir.Degil ise mutlaka Tanidik veya bilindik bir yere gidin yoksa Hem Fahiş fiyatlar hemde Türkiye nin en kötü işciliği sizi bekliyor olacaktir.Gittiginiz yer in isciligi kötüdür begenmezsiniz baska yere gidersiniz ordaki usta bu olmamis bunu kim yapmis der sökmeye baslar ve isin sonunda bir önceki yerden 2 kati fiyat alir ve daha kötü işcilik sizi bekliyor olacaktir.O yüzden Ankara da yasiyorsaniz ben Servisleri öneriyorum.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hocam İnsallah Klima Gazindandir.Degil ise mutlaka Tanidik veya bilindik bir yere gidin yoksa Hem Fahiş fiyatlar hemde Türkiye nin en kötü işciliği sizi bekliyor olacaktir.Gittiginiz yer in isciligi kötüdür begenmezsiniz baska yere gidersiniz ordaki usta bu olmamis bunu kim yapmis der sökmeye baslar ve isin sonunda bir önceki yerden 2 kati fiyat alir ve daha kötü işcilik sizi bekliyor olacaktir.O yüzden Ankara da yasiyorsaniz ben Servisleri öneriyorum.
Yakınım da Ankara da yaşıyor. Klima olayı pek bilgimiz olmayan konu. İçimize sinen bir yer bulamazsak yetkili servis dediğiniz gibi daha mantıklı.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
merhaba yılda bir kez , belki iki kez kullanabileceğim mümkünse şarjlı bir polisaj makinesi ihtiyacım var. şarjı 1 saat gitse yeter.
ufak tefek kil veya bez çiziklerini almak ve parlatmak amacım.

meguiars ultimate compoud, autoglym srp tarzı hafif aşındırıcı ürünleri elle değil de makine ile uygulasam daha az yorucu olucak ve daha iyi sonuç alabilicem sanki. teşekkür ederim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
merhaba yılda bir kez , belki iki kez kullanabileceğim mümkünse şarjlı bir polisaj makinesi ihtiyacım var. şarjı 1 saat gitse yeter.
ufak tefek kil veya bez çiziklerini almak ve parlatmak amacım.

meguiars ultimate compoud, autoglym srp tarzı hafif aşındırıcı ürünleri elle değil de makine ile uygulasam daha az yorucu olucak ve daha iyi sonuç alabilicem sanki. teşekkür ederim
Hocam Sarjli Konusunda Suan En Makul ve Mantikli Secenek KL Pro nun Sarjli Orbital Makinasi Makina İle Uyguladiginiz zaman El ile uygulamaya gore 5 Kat Daha verim alirsiniz :)

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
biraz fiyatlı bir ürünmüş açıkçası daha uygunları iş görmez mi einhell vs gibi. ama bu önerdiğiniz makine uzun yıllar iş görüp kendini amorti edeceği de kesin. şimdi gitsen bi oto detay dükkanına en bilinmedik yer bile aracın 1 saatlik işine en az 500 diyecek ne sürpriz beklediği muamma . en azından kendim yaparım kafam rahat eder.

listeye ekleyelim bakalım belki Allah yüzümüze güler :) teşekkür ederim Sefa hocam

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
İ
İnşallah gazdandir klima kompresörü arızalı ise masraf fazla çıkabilir ayrıca uflemesinde sorun var mı yani kuvvetli üflüyor mu

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
İ
İnşallah gazdandir klima kompresörü arızalı ise masraf fazla çıkabilir ayrıca uflemesinde sorun var mı yani kuvvetli üflüyor mu
Demesine göre üfleme kuvvetinde sorun yok . Sadece sıcak üflüyormuş. O da motor sıcaklığı oluyor. Klima çalışmıyormuş yani. Yarın bir ara baktırtacak bakalım.

Achilles

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba herkese.
Detail olayında sıfırım. 2 haftadır okuyorum baya konu var. Kısaca sizlere şunu sorayım.
Clio5 turuncu renk aracımı haftada 1 petrolde günes batarken yada batınca gölgede karanlıkta yıkarım. Pre wash yapmıyorum, Önce tazyikli su ile pisliği temizlerim. plastik jant kapakları var dvx red storm sıkıyorum, çift kova yöntemi mikrofiber eldiven dvx wash berry ph nötr sampuanla aracı yıkar sonrada durularım Sadece BSD uyguluyorum güzelce sakince kapı içlerine kadar 3 yıkmada 1. Ben BSDden memnunum ama forumda waxlar vs konuşuluyor, bsd tek basına yeterli mi ? İlla wax , seramik vs yaptırmak zorunda mıyım ?
Şimdiden teşekkürler

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhaba herkese.
Detail olayında sıfırım. 2 haftadır okuyorum baya konu var. Kısaca sizlere şunu sorayım.
Clio5 turuncu renk aracımı haftada 1 petrolde günes batarken yada batınca gölgede karanlıkta yıkarım. Pre wash yapmıyorum, Önce tazyikli su ile pisliği temizlerim. plastik jant kapakları var dvx red storm sıkıyorum, çift kova yöntemi mikrofiber eldiven dvx wash berry ph nötr sampuanla aracı yıkar sonrada durularım Sadece BSD uyguluyorum güzelce sakince kapı içlerine kadar 3 yıkmada 1. Ben BSDden memnunum ama forumda waxlar vs konuşuluyor, bsd tek basına yeterli mi ? İlla wax , seramik vs yaptırmak zorunda mıyım ?
Şimdiden teşekkürler
Wax, seramik tamamen kişisel beklentileriniz ve zevkleriniz ile alakalı esasında.
Hızlı cila, sprey wax sık sil tarzı ürünlerin geneli dayanım olarak daha kısa süreli oluyor.Katı wax aracin zemin hazırlığı boya durumu uygulama vs. gibi şartlara bağlı olarak daha uzun süreli koruma sağlayabilir.Ama zevk meselesi tabi. Siz mesela diyorsanız ki ben her yıkamadan sonra veya kisa periyotlarla aracıma bir şeyler sürmeyi vakit geçirmeyi severim.O zaman bsd ile de devam edebilirsiniz.Yok 1 kere yapayım bir süre beni götürsün derseniz katı wax kullanabilirsiniz gibi.

Achilles

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wax, seramik tamamen kişisel beklentileriniz ve zevkleriniz ile alakalı esasında.
Hızlı cila, sprey wax sık sil tarzı ürünlerin geneli dayanım olarak daha kısa süreli oluyor.Katı wax aracin zemin hazırlığı boya durumu uygulama vs. gibi şartlara bağlı olarak daha uzun süreli koruma sağlayabilir.Ama zevk meselesi tabi. Siz mesela diyorsanız ki ben her yıkamadan sonra veya kisa periyotlarla aracıma bir şeyler sürmeyi vakit geçirmeyi severim.O zaman bsd ile de devam edebilirsiniz.Yok 1 kere yapayım bir süre beni götürsün derseniz katı wax kullanabilirsiniz gibi.
Çok teşekkür ederim, oldukça aydınlatıcı oldu içim rahatladı

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar Flowey EV13 ne zamandır stoklara gelmiyor, artık satışı bitti mi hiç firmadan bilgi alan oldu mu? Alternatif olarak ne önerirsiniz? EV 13 fusso waxı sökmüyordu ve çok memnundum.

Son düzenleme:

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Arkadaşlar Flowey EV13 ne zamandır stoklara gelmiyor, artık satışı bitti mi hiç firmadan bilgi alan oldu mu? Alternatif olarak ne önerirsiniz? EV 13 fusso waxı sökmüyordu ve çok memnundum.
Flowey daha kargoya verilmiş ürünlerin akıbetini verilip verilmediğini söyleyemiyor hocam.Ürünün ne zaman temin edileceği bir yana :)
Yazın çok kirli olmayan rutin yikamarda, Vp foamula 1 kullanabilirsiniz korumayı ellemez.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bütçeniz var ise auto brite süperfoam tavsiye ederim Koruma Ellemez Köpüğü Daha Uzun Süre Bekler.