Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,701
Arkadaşlar hazir Havlu ve Mikrofiber Şampuan durumlari var iken suan en uygun fiyatli Mikrofiber Şampuani

Goodstuff Markanin

500 Ml 89₺

Yikama başina 40/50 Ml gidiyor.Fiyat uygun duruyor bölünmüs olarak satildigi icin.
Stokta kalmamis malesef hepsi tükenmiş :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aaa hocam özür dilerim hemen ekledim , ürün ve satıcı bu..
Satici konusunda sorun yok hocam daha öncede çok arkadas alisveris yapti sorun yaşamadi ama illaki eger ikilemde kalirsaniz Torpido koruyucu olarak K2 Pro Satina yi da tavsiye ederim 1 litre 127₺ geliyor orjinal Sprey Şişeli

Moderatör tarafında düzenlendi:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Linkteki satıcı forumda filtrelenmiştir. Lütfen satış vb. linklerini paylaşmayınız.

Ürün tavsiyesi olarak k2 satina veya tls deri kalkanı mat, hatta yakında çıkacak olan deri kalkanı extra mat ürünlerini tercih edebilirsiniz. Çok daha kaliteliler.

genzo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Bir hata yaptıysam affola @Berkay öğrenmek için soruyorum filtrelenmiştir ne demek oluyor.

@Sefa46 hocam worldpuan var. O yüzden online satış sitesinden almak istedim puan geçiyor. Bende k2 ürününe bakmıştım olmayınca buna yöneldim. Sizin dediğiniz gibi yapayım puanı başka yere harcarım olmadı.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Dostlar ön cam bugu sorunundan iyice biktim usandim. Gyeon Antifog ve CarPro Fog Fight kullandım yok kesinlikle çok kötü oldu cam. Ürünü ped ile cizgi seklinde uyguladim güzelce. Hava sicaktı cam kuruydu. 5 dk 10 dk arası bekleyip mikrofiber ile düzgünce bastirmadan sildim, test yaptım bugu oluyor. Test videolarını izliyorum yok olmuyor yani benim araç efsunlu sanki. Tras köpügü deniycem en son biktim. Bi önerisi yöntemi olan varmı?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir hata yaptıysam affola @Berkay öğrenmek için soruyorum filtrelenmiştir ne demek oluyor.

@Sefa46 hocam worldpuan var. O yüzden online satış sitesinden almak istedim puan geçiyor. Bende k2 ürününe bakmıştım olmayınca buna yöneldim. Sizin dediğiniz gibi yapayım puanı başka yere harcarım olmadı.
Estağfurullah nereden bileceksiniz. İsmi yazıldığında otomatik silinip düzenleniyor, mesajlar vs. hepsi engellenmiş oluyor.

genzo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Dostlar ön cam bugu sorunundan iyice biktim usandim. Gyeon Antifog ve CarPro Fog Fight kullandım yok kesinlikle çok kötü oldu cam. Ürünü ped ile cizgi seklinde uyguladim güzelce. Hava sicaktı cam kuruydu. 5 dk 10 dk arası bekleyip mikrofiber ile düzgünce bastirmadan sildim, test yaptım bugu oluyor. Test videolarını izliyorum yok olmuyor yani benim araç efsunlu sanki. Tras köpügü deniycem en son biktim. Bi önerisi yöntemi olan varmı?
Hocam aynı problemi yaşıyordum. Ilık suya bulaşık tableti deterjanını eritip ön camı güzelce temizledim. Daha sonra anam babam usulu ön camı duru suyla güzelce duruladım. Artık eskisi kadar buğu olmuyor. İlk 1 dakika flulaşıyor zaten klima açık olduğundan gidiyor.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Aracınızın kalorifer tesisatında, borularında ve bağlantılarında hafif sızıntı varsa, paspaslar, taban halısı, göğüs altında kalan halı kısımlarında ıslaklık ya da nemlilik varsa İç kabin ısısı yükseldiğinde sızan antifiriz buharlaşarak soğuk olan camın üzerinde tabaka oluşturur. Buğu dediğiniz şey bu olabilir. Bahsettiginize göre test yapınca sorun yok ürünler iş yapıyor ama aracı kullanirken bugu oluyor anladığım kadarıyla.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Vonixx Blend'in Black Edition katı waxını açık renk araçta ve mümkünse bir kaç araçta denemiş olan var mı acaba ?

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Aracınızın kalorifer tesisatında, borularında ve bağlantılarında hafif sızıntı varsa, paspaslar, taban halısı, göğüs altında kalan halı kısımlarında ıslaklık ya da nemlilik varsa İç kabin ısısı yükseldiğinde sızan antifiriz buharlaşarak soğuk olan camın üzerinde tabaka oluşturur. Buğu dediğiniz şey bu olabilir. Bahsettiginize göre test yapınca sorun yok ürünler iş yapıyor ama aracı kullanirken bugu oluyor anladığım kadarıyla.
Test yaptigimda ürünlerin ise yaramadigini görüyorum. Ilginç sekilde tüm uygulama yöntemlerini denedim. Ipa ile de sildim camı hazırlık asamasi için ama etkili olmadı ürünler. Hala bugu oluyor maalesef

Yunusss

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba aracimin icini detayli sekilde temizlemek istoyorum. Taban, tavan koltuklar plastik aksam vs. Acaba forumda daha omce paylasildi mi hangi urunleri nasil hangi sirayla kullanmaliyim? Bir post var mi goremedim de? Tesekkurler

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba aracimin icini detayli sekilde temizlemek istoyorum. Taban, tavan koltuklar plastik aksam vs. Acaba forumda daha omce paylasildi mi hangi urunleri nasil hangi sirayla kullanmaliyim? Bir post var mi goremedim de? Tesekkurler
Aracın kir durumuna göre bir reçete çıkartmak daha doğru olur fakat az kirli olduğunu düşünürsek, koltuk ve taban halısı için Valetpro carpet cleaner, Dk Chemie interior tarzı ürünler kullanılabilir, Tavan için önerim aracınızın marka modelini bilmediğim için en basit usulde zarar vermeden K2 Velor ile geçebilirsiniz. Plastik kısımlar için K2 Apc yada diğer markaların soft apcsi ile geçebilirsiniz, daha sonra K2 Satina, Dk chemie deri plastik koruyucu v.b koruyucu ürünler ile korumaya alabilirsiniz. Yada Sonax v.b hem koruyucu hem temizliyici ürünler ile tek aşamada da geçebilirsiniz.

Sıralama kısmı ise size kalmış, tavandan başlamak en mantıklısı, koltuklar, taban, plastik aksamlar şeklinde gidilebilir...

Son düzenleme:

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Sigara içiliyorsa, asılı parfüm varsa ve/veya camlarınızda yağ, ter, vb kalıntıları varsa, torpido sütü, vb yağ/silikon içeren koruyucular kullanıyorsanız daha çok buhar yapar. Ön camınızı ve yağ/silikon içeren koruyucular kullanıyorsanız, kullanılan kısımları yağ temizleme özelliği bulunan ürünlerle temizleyin ve varsa koku vb çıkartın. Buhar sorununuz bahsedildiği gibi bir nem/ıslaklık yoksa bitecektir.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Aracın kir durumuna göre bir reçete çıkartmak daha doğru olur fakat az kirli olduğunu düşünürsek, koltuk ve taban halısı için Valetpro carpet cleaner, Dk Chemie interior tarzı ürünler kullanılabilir, Tavan için önerim aracınızın marka modelini bilmediğim için en basit usulde zarar vermeden K2 Velor ile geçebilirsiniz. Plastik kısımlar için K2 Apc yada diğer markaların soft apcsi ile geçebilirsiniz, daha sonra K2 Satina, Dk chemie deri plastik koruyucu v.b koruyucu ürünler ile korumaya alabilirsiniz. Yada Sonax v.b hem koruyucu hem temizliyici ürünler ile tek aşamada da geçebilirsiniz.

Sıralama kısmı ise size kalmış, tavandan başlama en mantıklısı, koltuklar, taban, plastik aksamlar şeklinde gidilebilir...
Islak kuru vakum makineniz, araç içini kurutacak bir kurutucunuz yoksa iç detaylı temizlik işini bir profesyonele yaptırmanızı tavsiye ederim. Hangi kumaş temizleyiciyi kullanacağınızın hiç önemi yok.

Çünkü yüzeye sıkılan temizleyiciyi ıslak kuru vakum makinesi ile almadan, sonrasında temiz su sıkarak durulamadan ve yine fazla suyu almadan yapacağınız temizlik maalesef süreçte zarar verecektir. Kurutma makineniz yoksa vereceğiniz zarar daha da büyük olacaktır.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Islak kuru vakum makineniz, araç içini kurutacak bir kurutucunuz yoksa iç detaylı temizlik işini bir profesyonele yaptırmanızı tavsiye ederim. Hangi kumaş temizleyiciyi kullanacağınızın hiç önemi yok.

Çünkü yüzeye sıkılan temizleyiciyi ıslak kuru vakum makinesi ile almadan, sonrasında temiz su sıkarak durulamadan ve yine fazla suyu almadan yapacağınız temizlik maalesef süreçte zarar verecektir. Kurutma makineniz yoksa vereceğiniz zarar daha da büyük olacaktır.
Bende yorumu vakum için bir makine var olduğunu düşünerek yorumladığımı belirtmek isterim :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Vonixx Blend'in Black Edition katı waxını açık renk araçta ve mümkünse bir kaç araçta denemiş olan var mı acaba ?
Meguiars Black Wax i denedim Beyaz ve gri aracta istenilen parlakligi vermiyor gölgemsi bir parlaklik oluyor.

Black Waxlar özellikle Koyu araçlarda kapaticilik saglayarak,ekstra parlaklik sagliyor.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Meguiars Black Wax i denedim Beyaz ve gri aracta istenilen parlakligi vermiyor gölgemsi bir parlaklik oluyor.

Black Waxlar özellikle Koyu araçlarda kapaticilik saglayarak,ekstra parlaklik sagliyor.
Dolduruculuk çok net var zaten ama forumda daha önce kullanan birisi gayet memnun ancak onun haricinde üretici leke yapabilir diyor. İnsanlar yurt dışında da merak edip sormuşlar ancak kesin bir cevap hala ortalarda yok açıkçası.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dolduruculuk çok net var zaten ama forumda daha önce kullanan birisi gayet memnun ancak onun haricinde üretici leke yapabilir diyor. İnsanlar yurt dışında da merak edip sormuşlar ancak kesin bir cevap hala ortalarda yok açıkçası.
O zaman kesin bir cevablik test atayim :terlisırıtan: