Hızlı Soru - Cevap

Agrone

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #17,741
Herkese Merhaba aracıma fusso uygulaması yaptım.Bu uygulama sonrası parlaklığı dahada fazla arttırabilceğim ve bunun yanında waxın ömrünü uzatabilceğim hızlı cila arayışındayım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet kullanıyorum zaman zaman aslında ama kusura bakmayın büyük ihtimalle yanlış aktardım sorumu. Demek istediğim; aracı yıkadım ve kullanıyorum, ama misal yıkamanın üzerinden 2 hafta geçti, yağmur yok, çamur yok ama araç epey tozlandı. Benim amacım bu tozu ortadan kaldırmak. Yaz için de aynısı geçerli. Basınçlı su imkanım olsa zaten ön yıkama yapıp suyla geçer tertemiz ederim ama ne yazık ki apartmanın kapalı garajı olunca imkanlar daralıyor. Benzinlikte su tutma imkanım hep olmuyor, olsa bile kireçli ve arıtma suyu başlı başına leke kaynağı. QD kullansam alttaki ürünü gölgeliyor. O yüzden acaba dedim susuz yıkamalar iş yapar mı. Temas çizecek farkındayım ama niyeyse siyah ve tozlu araba gören çocuklar yazı yazmadan bırakmıyorlar. Onlar yazılı çiziyor:).
Qdnin alttaki ürünü gölgelemesi hiç önemli değil sizin için. Çok daha ciddi bir sorununuz var. Bahsettiğiniz şekilde temizlemeye çalışırsanız aracınız bir gün zımparalık olması kaçınılmaz. Kirli kalması daha iyi olur veya ön yıkamalı bir şekilde fırsat buldukça yıkatabilirsiniz. Susuz yıkamaların her türlü şeklini test ettim, olmuyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Qdnin alttaki ürünü gölgelemesi hiç önemli değil sizin için. Çok daha ciddi bir sorununuz var. Bahsettiğiniz şekilde temizlemeye çalışırsanız aracınız bir gün zımparalık olması kaçınılmaz. Kirli kalması daha iyi olur veya ön yıkamalı bir şekilde fırsat buldukça yıkatabilirsiniz. Susuz yıkamaların her türlü şeklini test ettim, olmuyor.
Teşekkür ederim cevabınız için. Eledim kafamda bu seçeneği. Ama zımpara gibi bir sonuca götürüyorsa bütün büyük firmalar neden bu isim altında ürün üretiyor anlamadım. Bir dönem Amerika’da yaşadım ve basit işlerde kullanan çok kişi gördüm. Üstelik nispeten kirliyken kullanıyorlardı bu ürünleri. Ben yalnızca toz için düşünmüştüm. Neyse olmazsa olmaz değil zaten sadece fikir almak istedim.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhaba aracıma fusso uygulaması yaptım.Bu uygulama sonrası parlaklığı dahada fazla arttırabilceğim ve bunun yanında waxın ömrünü uzatabilceğim hızlı cila arayışındayım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
vonixx blend carnauba ceramic spray wax kullanabilirsiniz aracınızın rengine göre koyu veya açık renkler için olan modelini seçip alabilirsiniz kalıcılık olarak parlaklık olarak her anlamda mutlu eder hatta katı wax kullanmaya bile gerek kalmıyor

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Fusso üzerine Sonax BSD kullanıyorum. Seviyorum bu ikiliyi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkür ederim cevabınız için. Eledim kafamda bu seçeneği. Ama zımpara gibi bir sonuca götürüyorsa bütün büyük firmalar neden bu isim altında ürün üretiyor anlamadım. Bir dönem Amerika’da yaşadım ve basit işlerde kullanan çok kişi gördüm. Üstelik nispeten kirliyken kullanıyorlardı bu ürünleri. Ben yalnızca toz için düşünmüştüm. Neyse olmazsa olmaz değil zaten sadece fikir almak istedim.
Biz aracın boyasını, mikronunu inceltmeden uzun yıllar kullanmayı amaçlıyoruz. Diğer ülkelerin ekonomik imkanları dolayısıyla insanlar bunu önemsemeyebilir. Önemseyen işten keyif alıyordur zaten. Bu noktada kıyaslamak doğru olmayacaktır. Ben sadece bu tür ürünlerin zarar verdiğini söylemekle yükümlüyüm :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Evet kullanıyorum zaman zaman aslında ama kusura bakmayın büyük ihtimalle yanlış aktardım sorumu. Demek istediğim; aracı yıkadım ve kullanıyorum, ama misal yıkamanın üzerinden 2 hafta geçti, yağmur yok, çamur yok ama araç epey tozlandı. Benim amacım bu tozu ortadan kaldırmak. Yaz için de aynısı geçerli. Basınçlı su imkanım olsa zaten ön yıkama yapıp suyla geçer tertemiz ederim ama ne yazık ki apartmanın kapalı garajı olunca imkanlar daralıyor. Benzinlikte su tutma imkanım hep olmuyor, olsa bile kireçli ve arıtma suyu başlı başına leke kaynağı. QD kullansam alttaki ürünü gölgeliyor. O yüzden acaba dedim susuz yıkamalar iş yapar mı. Temas çizecek farkındayım ama niyeyse siyah ve tozlu araba gören çocuklar yazı yazmadan bırakmıyorlar. Onlar yazılı çiziyor:).
Açıkçası çok alternatif yok belirttiğiniz şartlarda. Ben, kışta olsa araç kirlendiğinde eğer düzgün bir yıkama yapamayacaksam hiç yıkamıyorum. Çünkü üstün körü yıkamak veya sadece su tutmak bana daha kötü bir yol gibi geliyor. Yani sözün özü eğer düzgün bir yıkama yapamayacaksam kirli kalsın daha iyi diyorum.
Size de tavsiyem bu yönde. Aracınızda korumayı eksik etmeyin yeter. (Yıkama sonrası hızlı korumalarda dahil)

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
benim konum ;)

Hiçbir demir tozu temizleyici için verir yada vermez diye bir genelleme yapmak doğru olmayacaktır.

Ancak dkchemie Ferroff için şu denebilir; önceden bir şekilde zarar verilmemiş orijinal araç parçalarında kullanım talimatına uygun davranırsanız kesinlikle zarar vermeyecek olsa da aşağıdaki uyarıları tüm demir tozu temizleyiciler için dikkate alın;

- sıcak parçalara uygulamayın,
- uygulamayı rüzgarsız ve gölge bir alanda gerçekleştirin,
- her zaman ilk önce görünmeyen bir kısımda ürünü deneyin,
- çıplak metallere kesinlikle UYGULAMAYIN,
- spreyini solumayın,
- sonradan boyalı plastiklerde ve/veya krom kaplama yapılmış parçalarda her zaman tedirgin olun, uzun süre bekletmeyin.
- kirli ve kuru yüzeylere uygulamayın. ( bizleri zengin etmek istemiyorsanız uygulamayın fazla kullanılan demir tozu zengin etmeyecektir. Ancak milli servet boşuna akıp gitmesin...)
- her zaman yıkanmış, fazla suyu yüzeyden akmış ve nemli yüzeye ürünü uygulayın (aslında bu tüm temizleyiciler için genel tavsiyemdir)
- üreticinin maksimum bekleme süresini aşmayın

merak ettiğiniz kısımları ayrıca detaylandırabilirim

selamlar

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
autobrite magifoam'ım azaldı, çok memnunum. benzer kalitede ön yıkama için ne önerirsiniz?
amaç farklılık olsun
VP ANSF olabilir, bende uzun süredir kullanmıyordum son yıkamada kullanınca bi hoşuma gitti. :smilex: Ama tüketim her türlü fazla onu şimdiden söyleyeyim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hafta sonu araci guzelce yikamistim, bugun ise giderken onumde bir tuz araci vardi. Hava sifir derece olmasina ragmen yola oyle bir tuz atiyordu ki yol bembeyaz olmustu. Kisin karli yollara boyle tuz atilmiyor oyle soyleyim. Dedim sunu sollayp geceym yoksa tuza bulanacagiz, lakin gecerken aracin her tarafina da tuz atti :argox: ve tamponda beyaz beyaz kaldi. Araci henuz ctsi yikadigim icin sadece on yikama yapip kurulasam sorun olur mu ? Temasli
Yikama yapmak gerekir mi :(

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hafta sonu araci guzelce yikamistim, bugun ise giderken onumde bir tuz araci vardi. Hava sifir derece olmasina ragmen yola oyle bir tuz atiyordu ki yol bembeyaz olmustu. Kisin karli yollara boyle tuz atilmiyor oyle soyleyim. Dedim sunu sollayp geceym yoksa tuza bulanacagiz, lakin gecerken aracin her tarafina da tuz atti :argox: ve tamponda beyaz beyaz kaldi. Araci henuz ctsi yikadigim icin sadece on yikama yapip kurulasam sorun olur mu ? Temasli
temaslı olmadan yapacağınız yıkamada kurulama aşamasında yüzeyi daha fazla çizmeniz hayli yüksek ihtimal. Ön yıkama ürünleri kaba kiri alır ancak özellikle kış aylarında mikro trafik filmi için illaki temaslı müdahale daha sağlıklı olacaktır.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Mümkünse temaslı yıkayın, mümkün değilse de magifoam gibi bir sampuanı kuru yüzeye sıkarak ön yıkamanızı yapmalısınız.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
aslında o tuz değil, farklı bir solüsyon ve kuruduğu zaman yüzeyde iz yapıyor. Asidik prewash kullanılması gerekiyor.

dkchemie RF+hd ile yıkamanızı sonrasında wet coat ile hidrofobi ve parlaklığı desteklemenizi tavsiye ederim.

Ne kadar geç kalınırsa izler o kadar sabitlenecektir

Başınıza gelenin kış tam başlamadan diğer arkadaşlar için uyarıcı olması dileğiyle

Geçmiş olsun

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
aslında o tuz değil, farklı bir solüsyon ve kuruduğu zaman yüzeyde iz yapıyor. Asidik prewash kullanılması gerekiyor.

dkchemie RF+hd ile yıkamanızı sonrasında wet coat ile hidrofobi ve parlaklığı desteklemenizi tavsiye ederim.

Ne kadar geç kalınırsa izler o kadar sabitlenecektir

Başınıza gelenin kış tam başlamadan diğer arkadaşlar için uyarıcı olması dileğiyle

Geçmiş olsun
Yok hocam bildiginiz kaya tuzu, tas gbi firlatiyordu yola. Evet dediginiz gbi yollara solusyon da sıkıyorlar onlarda arac yuzeyinde kuruyunca bembeyaz oluyor. Bunun için kışın daha sık yıkamak gerekiyor ama malum kış şartları :(