Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,761
Demir tozu temizleyiciler kapak janta zarar verir mi
Verebilir hocam OEM Jant kapaklari biraz daha dayaniklidir,ancak Yan Sanayi ürünlerinin Solmasi ve Renk atmasi gibi durumlar yaşanabilir.
Kostikli Şampuanlar dahi Jant Kapaklarina zarar veriyor,kararma yapiyor Canli örnekleri vardir.
Asitli Jant Temizleyiciler bile zarar verir.

Tavsiyem Jant Kapaklarini çikartabiliyorsaniz,kendiniz daha pratik bir sekilde yikayabilirsiniz.

Kapak üzerine illaki demirtozu kullanacaksaniz cok fazla beklemeyin ve detay fircasi ile kurumadan ovalayin ve durulayin.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
autobrite magifoam'ım azaldı, çok memnunum. benzer kalitede ön yıkama için ne önerirsiniz?
amaç farklılık olsun
Selamlar

Güzel bir markanin ürününden devam etmeni öneririm Dk Chemie,K2 Bela,AD Superfoam uygun fiyatli olanlar bunlar daha da uygun fiyatli ürünlere bakma

Piyasada cok fazla kullanilan sampuanlar arasinda;

Atas DLS/Divortex V6/İnterwax i uzun süre test ettim kostik orani yuksek Sulandirinca her ne kadar PH notr e yaklaşsada uzun kullanim sonrasi araciniza ve kendine zarar veriyor :)

Kendi bidonlarini deliyor artik yogunluktan,zaten su şisesine koy ertesi gün deldigini farkedersiniz.

O yüzden forumda bilinen ve önerilen ürünlerden devam etmek en mantiklisi

K2 Pro Bela-Flowey Ev12/Ev13 Uygun fiyatli ürünler eskiden Valet Pro lar güzel fiyatti malesef onlarda fiyatlari bayagi artirdi.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Sefa46 hocam bundan 12-13 sene önce kaliteli ürün bulmak ne güçtü, bulunanlarda çok çok pahalıydı, K2'ler Flowey'ler ozaman olsaydı keşke :D Atas vardı , Vinet'i For-Est'i ile banyo yapacaktık ozamanlar neredeyse, nerden nereye :) Atas diyince aklıma geldi öyle :D

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sefa46 hocam bundan 12-13 sene önce kaliteli ürün bulmak ne güçtü, bulunanlarda çok çok pahalıydı, K2'ler Flowey'ler ozaman olsaydı keşke :D Atas vardı , Vinet'i For-Est'i ile banyo yapacaktık ozamanlar neredeyse, nerden nereye :) Atas diyince aklıma geldi öyle :D
tamam biz yeniyiz, çok yüklenmeyin :D :D

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün bir heves arabayı yıkamaya gittim benzinliğe. Yok arkadaş bu benzinlik işi bu hobiyi bıraktıracak bana. Neyse soruya geleyim. Evim 4. Katta. Mutfak musluğundan hortum çekip araba yıkama fikri nasıl olur? Hortum, bağlantı aparatı, tabanca vs. önerebilecek var mı? Hortumu toplaması vs. benzinlikten daha mı zahmetli olur? Gerçi saçma tiplerle uğraşmaktan iyidir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün bir heves arabayı yıkamaya gittim benzinliğe. Yok arkadaş bu benzinlik işi bu hobiyi bıraktıracak bana. Neyse soruya geleyim. Evim 4. Katta. Mutfak musluğundan hortum çekip araba yıkama fikri nasıl olur? Hortum, bağlantı aparatı, tabanca vs. önerebilecek var mı? Hortumu toplaması vs. benzinlikten daha mı zahmetli olur? Gerçi saçma tiplerle uğraşmaktan iyidir.
Hocam inan o daha zahmetli , bende bazen o sekilde yapiyorum ama hortumu cek, bazrn hortum katlanir su gelmez , hortumun cesmeden cikma ihtimaline karsin evde birinin olmasi gerekir, istedigin basinci alamazsin, sonrasinda hortumu katla kaldir filan daha dert oluyor. Yani benim icin oyle, ama belki apartmanin bahce muslugu filan var ise o kullanilip su parasi apartmana verilebilir.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam inan o daha zahmetli , bende bazen o sekilde yapiyorum ama hortumu cek, bazrn hortum katlanir su gelmez , hortumun cesmeden cikma ihtimaline karsin evde birinin olmasi gerekir, istedigin basinci alamazsin, sonrasinda hortumu katla kaldir filan daha dert oluyor. Yani benim icin oyle, ama belki apartmanin bahce muslugu filan var ise o kullanilip su parasi apartmana verilebilir.
Tahmin ettiğim şeyleri yaşamışsınız :)Teşekkürler cevabınız için.

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Yıkama makinesi için 5. Kattan su 4. Kattan elektrik salıyorum aşağı, hiç zoruma gitmiyor valla. Benzinliğe gitmektense aşağısı müsait ise evden salıp yalnızca hortum ve tabanca kullanmayı yeğlerim

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mrt @Eaglemre az kaldi Ankara Balgat a Butik Uygulama Studyosu ve 3 Peronlu bireysel uygulama alani icin çalismam var bu 3 Peronlu alan Detayseverler için. Hersey hazir ancak Prensipte hala anlasamadik kiralar çok yüksek :terlisırıtan: orta yolu bulmaya çalisiyoruz.
Hadi insallah, ankarada bir detay mekanimiz olsun :sarılx:

Eksen

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam arkadaşlar yeni bir araç aldım içi temiz kullanılmamış bayandan detaylı bir iç temizliğe ihtiyacı var tavanda sigara dumanın izleri var ve vinil temizliği ihtiyacı detaycılarda fiyatlar fiyAtlar belli iş başa düştü gene
İhtiyac olacak malzeme ve temizleyici tavsiyelerinize ihtiyacım var

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Detaydeposu K2 ürünlerine bak bence suan en uygun fiyat onlar bez havlu alacaksanda Purestar veya Klin baska bisey almani tavsiye etmem en azindan adi belli Marka olsun

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Dostlar selamlar Klin Kurulama havlusundan alip ta kullanan varmi memnuniytiniz nasilBlackhole ve wizard eskidi artik birde tavsiyelerinize açigim lutfen smartbe adams spark bunlar haricnde oneri alabilirmiyim yoksada amazondan blackhole alacagim

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mrt @Eaglemre az kaldi Ankara Balgat a Butik Uygulama Studyosu ve 3 Peronlu bireysel uygulama alani icin çalismam var bu 3 Peronlu alan Detayseverler için. Hersey hazir ancak Prensipte hala anlasamadik kiralar çok yüksek :terlisırıtan: orta yolu bulmaya çalisiyoruz.
gerçekten böyle bir şey lazım, Ankara'da ünlü olanın rakamları uçuyor, ünlü olmayana da ya denk gelmiyorsun ya da işçilik/fiyat olarak güvenemiyorsun

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Dostlar selamlar Klin Kurulama havlusundan alip ta kullanan varmi memnuniytiniz nasilBlackhole ve wizard eskidi artik birde tavsiyelerinize açigim lutfen smartbe adams spark bunlar haricnde oneri alabilirmiyim yoksada amazondan blackhole alacagim
Black hole eskimez hocam 5 sene önceki havlumu senede 2 kere yenileme işlemi yapıyorum yeni havlu almak yerine iyi bir MF deterjanı alın. Bir sprey başlıkla havluya sıkın akabinde deri kumaş fırçasıyla fazla bastırmadan fırçalayın. İşlemi her iki yüzey için yapın. Fırçalama işlemini uzun tutun. Maksat mekanik müdahale ile birbirine yapışan mikro iplikleri çözerek eski haline getirmek. Akabinde makinede 1000 devir 40 derecede yıkayıp kurulayın.

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Black hole eskimez hocam 5 sene önceki havlumu senede 2 kere yenileme işlemi yapıyorum yeni havlu almak yerine iyi bir MF deterjanı alın. Bir sprey başlıkla havluya sıkın akabinde deri kumaş fırçasıyla fazla bastırmadan fırçalayın. İşlemi her iki yüzey için yapın. Fırçalama işlemini uzun tutun. Maksat mekanik müdahale ile birbirine yapışan mikro iplikleri çözerek eski haline getirmek. Akabinde makinede 1000 devir 40 derecede yıkayıp kurulayın.
He yok eskime derken o anlamda degil hocam kendime heyecan ariyorum saol guzel bilgiler yazmissin tskler

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yazın gene tenha saatte gidilip rahatca detay yapabiliyorsun ama kışın ankara gibi yerde illa gun batmadan yikamak gerekiyor donmaması icin oda tam kalabalıga geldi mi rezil ediyor ,gecen evin yakininda anayol ustu bi shell acildi araci yikayayim dedim harfiyat kamyoncusu mu dersin tir mi dersin perona yanasip kafayi yikiyor sinir oldum ,benzinlik gorevlisine sikayet ettim ama pek etkisi olmadi en son ben sitem ettim kamyoncuya burda agir vasita mı yıkanır diye