Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #18,701
Opak beyaz boyada demir tozu temizleyicinin çok faydasını görüyorum. Sıktıktan 5 dakika sonra eldivenle yayınca daha etkili oluyor gibi geliyor.

Autobrite Purple Velvet, Flowey 2.5 ve Vonixx Vfloc deneyip memnun kaldığım ürünler
Carpronun Demir tozu sökücü şampuanı vardı. Yaymak için spray üründense o tarzda bir şampuan kullanmak daha kullanışlı olmaz mı Emre hocam

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
bebek şampuanı iyi yada kötü bi sıkıntı yapmaz , kostik veya sls gibi ağartıcı yada zararlı sayılabilecek maddeler yoktur fakat temizliği araba şampuanı kadar iyi değildir. Eğer elinizde varsa asidik yani düşük ph içeren şampuan da önerebilirim. Bende koruma olarak tac system moonlight yani giriş seviyesi seramikli koruma ürünü varken 2 kere fraber descale ile yıkayıp hem yüzeydeki kireçlerin gittiğini hemde kayganlık durumunun arttığını gördüm. Hatta 2.yıkamamı yüzeye ilk demirtozu temizleyici ürün sıkıp beklerken daha sonra eldivene descale sıkıp yüzeyde o şekilde kimyasal temizlik yapmıştım ve gayet iyi sonuç almıştım.
dediğiniz şampuanı inceledim, baya etkili bir şeye benziyor. biraz da pahalıymış. malum bayram üzeri siparişlerin gelmeme durumu olduğundan şimdilik yeni bir şampuan yerine dalin kullanmayı düşündüm.. zaten elimde divortex, autoglym ve gyeon bathe plus var, bunlar da agresif değil.. yalnız sormak istediğim, bu şampuanı her yıkamada kullanabiliyor muyuz? carpro nun da descale şampuanı var onda da rutin yıkamalarda kullanmayınız uyarısı vardı.. bir de çift kova yöntemiyle kullanabilir miyiz? açıklamasında foam lance talimatı var

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Carpronun Demir tozu sökücü şampuanı vardı. Yaymak için spray üründense o tarzda bir şampuan kullanmak daha kullanışlı olmaz mı Emre hocam
CarPro şampuanını kullanmadım O göreve uygun üretilmiş ürünler her zaman daha iyi sonuç verecektir. Şampuan ayrı , demirtozu sökücü ayrı kullanılmalı bence :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
O ürün çok pahalı diye kalmış aklımda. Normal demir tozu temizleyiciler gibi etkili olur mu bilemiyorum.
Evet fiyat olarak epey pahalı. Siz yayıyorum diyince ben de yayarken belki bu daha etkili olur diye düşündüm. Sağ olun :)
CarPro şampuanını kullanmadım O göreve uygun üretilmiş ürünler her zaman daha iyi sonuç verecektir. Şampuan ayrı , demirtozu sökücü ayrı kullanılmalı bence :)
evet abi doğru diyorsun. Ben de daha önce bu ürünü kullanmadım ama eğer yaymak istiyorsam Demir tozu sökücünün ardından bu ürünü de kullanırdım ama bu şahsi fikrim tabii ki :) teşekkür ederim :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam bu ürünü kullandınız mı? Ben baya niyetlenmiştim ama araştırırken hiç sprey tarzı sıkımdaki kadar morarma vs göremedim fiyatından da dolayı vazgeçmiştim

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam bu ürünü kullandınız mı? Ben baya niyetlenmiştim ama araştırırken hiç sprey tarzı sıkımdaki kadar morarma vs göremedim fiyatından da dolayı vazgeçmiştim
Hocam kullanmadım. Ama zaten ürünün açıklamasında hafif kir sökücülük yazıyor. Yani önce asıl Demir tozu temizliğini yaptıktan sonra ek takviye gibi kullanılması tavsiye ediliyor galiba.

Alınsa neden aldınız denmez :) ancak o fiyata 2 tane k2 roton alırsınız zaten :D biraz verimsiz bir seçenek olur hocam :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben bu bahsettiğiniz carpro şampuanın deneme boyutlu 50ml ürünü alıp kullanmıştım bu ürünler etkisi azalıyor normal demir tozu sökücüye göre. İs yapar fakat fiyatına değmez. Normal demir tozu sökücünun yüzde 30 u kadar is yapar anca ki o fiyata değmez de. Tavsiyem önce normal demir tozu sökücü kullanıp sonrasında şampuan ile temizlik yapılması. Hatta YouTube da Pan kanalında bahsetmişti sonrasında gördüm videoyu da.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ben bu bahsettiğiniz carpro şampuanın deneme boyutlu 50ml ürünü alıp kullanmıştım bu ürünler etkisi azalıyor normal demir tozu sökücüye göre. İs yapar fakat fiyatına değmez. Normal demir tozu sökücünun yüzde 30 u kadar is yapar anca ki o fiyata değmez de. Tavsiyem önce normal demir tozu sökücü kullanıp sonrasında şampuan ile temizlik yapılması. Hatta YouTube da Pan kanalında bahsetmişti sonrasında gördüm videoyu da.
Sağ olun bilgi için :)

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Arkadaşlar merhaba liquid wax yada katı wax alarak elimdeki Carpro elixir ve Vonix blend seramik sprey ile uzun ömür parlaklık açısından desteklemek ne derece doğru olur ? Aklımda Meguiars liquid seramik wax , soft99 fusso coat 12 , soft99 kiwami var. Tavsiyelerinize açığım

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba liquid wax yada katı wax alarak elimdeki Carpro elixir ve Vonix blend seramik sprey ile uzun ömür parlaklık açısından desteklemek ne derece doğru olur ? Aklımda Meguiars liquid seramik wax , soft99 fusso coat 12 , soft99 kiwami var. Tavsiyelerinize açığım
Ben fusso coat üzerine elixir uyguluyorum parlaklığı oldukça destekliyor dayanımı da üzüyor. Tabi bu 3 wax içinde fussonun öyle aman aman bir parlaklığı yok koruma olarak ise yarar parlaklık da elixir ile sağlanır. En azından uzun süre wax yapmak ile ugrastirmaz.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Demir tozu temizliğini araç kuruyken yapmayı düşünüyorum kapalı garajda. Sizce bir sorun olur mu? Aracı ıslak bekletmel istemiyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Demir tozu temizliğini araç kuruyken yapmayı düşünüyorum kapalı garajda. Sizce bir sorun olur mu? Aracı ıslak bekletmel istemiyorum
Demir tozu temizliğini ben yıkamayı bitirdikten sonra ıslakken yapıyorum ancak kuru yapmak isterseniz de olur tabi sorun olmaz. Ancak demir tozu temizliğinden sonra bol su ile durulamayı unutmayın.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Demir tozu temizliğini ben yıkamayı bitirdikten sonra ıslakken yapıyorum ancak kuru yapmak isterseniz de olur tabi sorun olmaz. Ancak demir tozu temizliğinden sonra bol su ile durulamayı unutmayın.
Akabinde tekrar yıkamayı düşünüyorum zaten çok teşekkür ederim.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
kuru araca ya da ön yıkama yapıp öyle deneyin derim ben o şekilde yapıyorum. Islak araç olduğunda etkisi azalır işlemin.

Akabinde tekrar yıkamayı düşünüyorum zaten çok teşekkür ederim.
Etkisi azalırdan ziyade ürüne göre de değişiklik gösterebiliyor aslında. Mesela carpro iron x ıslak yüzeye tavsiye ediliyor.

koch chemie veya k2 ürünlerini hem ıslak hem kuru yüzeye uygulayan da var. Biraz “ikisini de dene tarafını seç” bir durum olabilir :)

ancak kuru yüzeye uygulanırsa yüzeyde kurumama

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Allah rızası için bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Su lekesi sorunumu anlatmıştım. Geçen hafta bu lekelerden dolayı tavana komple polisaj yapmıştım. Geçen haftasonu yağmur yağmıştı, tavana dikkat etmedim sadece kaputtaki lekeleri gördüm. Bugün de kaputu bitirdim. Yarın demirtozu temizliği ve asitli yıkama yapacaktım. Bir de baktım ki tavan ve kapıların üst kısımları tamamiyle su lekesi kaplı. Yine CP Spotless 2.0 ve KC FSE denedim çıkmadı. Yine verniğe işlemiş sanırım. Bütün emeğimin boşa gitmesine mi yanayım, aracın bu haline mi yanayım bilemedim. Polisaj işlemini KC F6 ve M3 kombinasyonuyla yapmıştım. Daha sonra ipa ile silip temizledim. Polisajdan sonra yüzeyde ne kalmış olabilir ki? Ben bu sıkıntıdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Aracım daha 6 aylık nereye kadar polisaj yapacağım. Bu lekeleri ne kadar süre bırakabilirim? Lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim, moralim çok bozuldu.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Etkisi azalırdan ziyade ürüne göre de değişiklik gösterebiliyor aslında. Mesela carpro iron x ıslak yüzeye tavsiye ediliyor.

koch chemie veya k2 ürünlerini hem ıslak hem kuru yüzeye uygulayan da var. Biraz “ikisini de dene tarafını seç” bir durum olabilir :)

ancak kuru yüzeye uygulanırsa yüzeyde kurumama
Olabilir ama ıslak yüzeye uygulanirsa seyrelecegi için etkisi azalır diye düşünmüştüm ben.

Dediğiniz gibi kurumamasi önemli

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Allah rızası için bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Su lekesi sorunumu anlatmıştım. Geçen hafta bu lekelerden dolayı tavana komple polisaj yapmıştım. Geçen haftasonu yağmur yağmıştı, tavana dikkat etmedim sadece kaputtaki lekeleri gördüm. Bugün de kaputu bitirdim. Yarın demirtozu temizliği ve asitli yıkama yapacaktım. Bir de baktım ki tavan ve kapıların üst kısımları tamamiyle su lekesi kaplı. Yine CP Spotless 2.0 ve KC FSE denedim çıkmadı. Yine verniğe işlemiş sanırım. Bütün emeğimin boşa gitmesine mi yanayım, aracın bu haline mi yanayım bilemedim. Polisaj işlemini KC F6 ve M3 kombinasyonuyla yapmıştım. Daha sonra ipa ile silip temizledim. Polisajdan sonra yüzeyde ne kalmış olabilir ki? Ben bu sıkıntıdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Aracım daha 6 aylık nereye kadar polisaj yapacağım. Bu lekeleri ne kadar süre bırakabilirim? Lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim, moralim çok bozuldu.
Merhaba Resim Paylasabilirmisiniz bir inceleyeyim ona gore yardimci olayim size Kirec lekesi dediginiz lekeleri net cekip atmanizi bekliyorim