Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #19,601
Ben olsam aynısını yapardım. Grit guard'a göre uygun bir kova bakardım nalburdan, züccaciyeciden, vs.
Detailing için satılan kovalar iyi güzel ama aşırı pahalı, ederinin üzerinde. Link verdiğiniz kova gayet güzel, iş görür.
Kova güzel ama kovanın çapı 30 cm aldıgım grit guardın ölçüleri ise 24.5 cm yukarı kalkma yapar dediler bakalım kova bakıyorum şimdi

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Carpro perl 1/3 1/5 sulandırıp kullanabilirsiniz
Hocam dış plastikler için kullanacağım fakat seyreltme oranını tam anlayamadım. "Dış plastikler: 1 kısım PERL : 1 ~ 3 kısım su." denilmiş. Yani karışımın üçte biri perl mi olacak (örn, 10ml perl+20ml su) yoksa dörtte biri mi perl olacak (örn, 10ml perl+30ml su)? 1~3 yazılması kafamı karıştırdı bir de matematik öğretmeni olunca

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam dış plastikler için kullanacağım fakat seyreltme oranını tam anlayamadım. "Dış plastikler: 1 kısım PERL : 1 ~ 3 kısım su." denilmiş. Yani karışımın üçte biri perl mi olacak (örn, 10ml perl+20ml su) yoksa dörtte biri mi perl olacak (örn, 10ml perl+30ml su)? 1~3 yazılması kafamı karıştırdı bir de matematik öğretmeni olunca
Hocam bu linkteki hespalayabilirsin
DetailForum.com - Karışım Hesapla

Şöyle özetleyim: 1/3 için 500ml şişe ile su: 375 ve ürün: 125ml olarak karışımı yapıp şişeye kouyorsunuz hocam.

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cam bezi olarak önerdiğiniz bez var mıdır? Gördüğüm kadarıyla Cartainer Carbonfaser çok tercih edilmiş diğerlerine ek bir özelliği var mıdır? Veya başka bez öneriniz?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Cam bezi olarak önerdiğiniz bez var mıdır? Gördüğüm kadarıyla Cartainer Carbonfaser çok tercih edilmiş diğerlerine ek bir özelliği var mıdır? Veya başka bez öneriniz?
Ben waffle bez kullanıyorum gyeon’un çok memnunum. Carbon bez kullanmadım ama waffle tarzı cam bezinden oldukça memnunum

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Wetcoat kullanmadım fakat Hydro2lite kullanıyorum, dayanım tek başına 2 3 hafta kadar gidiyor tabi bu kullanım şartlarına göre değişir.
Alttaki boya koruma ve yıkama şampuanı çok etkiliyor, ara ara turtlewax rinse and shine de kullanıyorum o zaten 2-3 hafta gidiyor ama hydro2 lite daha üstün bir ürün, benim aracım da 2 ay dayandığını gördüm.. Hatta hyro2lite ilk uygulamadan sonraki ilk yıkamada da tekrar uygulanırsa 2 ayıda geçiyor..

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Aracımda şu an wax ya da seramik yok cilalı şampuanla yıkıyorum her yıkama sonrası kullanmayı düşünüyorum
Her yıkama sonrası kullanacaksanız dayanım süresi olarak bir düşünceniz olmasın ama bu ürün cila sınıfı bir ürün, koruma özelliği yok. Kendi kullanım tecrübemden dolayı size tavsiyem iyi bir koruma sonrası ara ara kullanırsanız hem sarfiyat az olur, ekonomik olmuş olur hem de kirlendiği zaman olsun, yapışan kirler vb. durumlarda daha rahat temizlersiniz..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Aracımin dışında plastik aksam bolca var. Özellikle dodikler ,kapı altları ve tamponlar plastik aksamdir. Bu kısımları korumak ve canlılığını muhafaza etmek için ne kullanmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi. Aracımin dışında plastik aksam bolca var. Özellikle dodikler ,kapı altları ve tamponlar plastik aksamdir. Bu kısımları korumak ve canlılığını muhafaza etmek için ne kullanmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Meguiars m40 veya hyper dressing

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın