Hızlı Soru - Cevap

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Forum aplikatorumuz icin wax surmek icin hangi pedi onerirsiniz. Daha onceden hic ped almadigim ve kullanmadigim icin farklarini bilmiyorum. Tesekkur ederim simdiden :)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Ben kullandım güzel ürün tavsiye ederim, kir durumuna göre uygun sulandırma oranıyla kullanabilirsiniz.

Peki hocam M1 in kullanımında dikkat etmem gereken ekstra bir durum var mıdır? Yoksa spreyle fırçala bekle basınçlı su ile temizle yeterli midir? Yada su tutmadan bezle silinir mi?

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ayıp ediyorsun ne müsadesi :) X50'nin toz tutma olayı Jayswax Ceramic Wax ile nerdeyse aynı, geçenler de kendi konumda 6 günlük fotoğraflarını atmıştım. Orda tam gözükmüyor ancak nerdeyse toz tutmamış, yani tozu çekme gibi dezavantajı yok aksine itmiş diyebilirim. Bana kalırsa yazlık olarak çok güzel. :D
X50'ye bsd katarsak pw yi hem parlaklık hem toz tutma olarak döver diyorsun yani :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Peki hocam M1 in kullanımında dikkat etmem gereken ekstra bir durum var mıdır? Yoksa spreyle fırçala bekle basınçlı su ile temizle yeterli midir? Yada su tutmadan bezle silinir mi?

Aynı dediğiniz gibi yapabilirsiniz ama motora basınçlı su kullanmayın, normal suyla durularsınız yada bezlede silebilirsiniz, ben yinede su ile durulama tavsiye ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Herkese iyi forumlar,görmüş olduğunuz gibi eldivenim hakkın rahmetine kavuştuğu için yeni eldiven arayışına girdim.Forumda yapmış olduğum araştırmalar sonucunda ufs koyun yünü eldiven ile work stuff storm arasında kalmış bulunmaktayım.Son zamlardan sonra aralarında aşırı fiyat farkı kalmaması da ikisi arasında tercih yapma seçeneğine sevk etti beni.Mikrofiber olup,daha uzun ömürlü olmasını düşündüğüm sebebiyle ws storm ağır bassa da sizlerin değerli yorumlarını almak istedim.Bu kadar para vermene gerek yok şu da işini görür tarzında önerebileceğiniz bir eldiven var mı veya kardeşim eldiven devri artık bitti yeni trend ped diyerek bu yönde mi tavsiye vereceksiniz merakla bekliyorum:)
Simdilik baska eldiveniniz var ise biraz sabir gosterin. Yakinda guzsl bir konu gelecek bununla ilgili ;)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Evet arkadaşlar selamlar,

Dün bir kaç test yanında ufaktan bir de aplikatörü deneyeyim dedim. Bahaneyle tekrar emeği geçenlere teşekkürler. @Pro @Endotown

Aplikatör ele süper oturuyor, 80 mm pasta uygulama süngeri kullandım ben, befar marka:
pasta cila polisaj seti pasta süngerleri 80mm 8cm PASTA CİLA FAR TEMİZLEME SETİ matkapla pasta cila Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Aplikatör link:
Ortak Alım - Endotown Aplikatör (Detail Forum Aplikatör İlk Ve Tek)

Video:
Ömer hocam ellerine sağlık. Çok kullanışlı bu aplikatör :)

Süngerlerden memnun musunuz tavsiye eder misiniz. 7 parça var sanırım. Yorum yapabilir misiniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ömer hocam ellerine sağlık. Çok kullanışlı bu aplikatör :)

Süngerlerden memnun musunuz tavsiye eder misiniz. 7 parça var sanırım. Yorum yapabilir misiniz.
Tesekkur ederim.

Sungerleri ben de yeni aldim sayilir, bir tanesiyle cama pasta yaptim matkapla bir de bu uygulama. Cirt cirti cok guclu zor ayriliyor birbirinden. Onun disinda bir gozlemim olmadi acikcasi.

@Mentalfeed makinede yikama cirtlar bozuluyor diye uyarmisti. Matkaplik islerde is gorur gibi bence.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Tesekkur ederim.

Sungerleri ben de yeni aldim sayilir, bir tanesiyle cama pasta yaptim matkapla bir de bu uygulama. Cirt cirti cok guclu zor ayriliyor birbirinden. Onun disinda bir gozlemim olmadi acikcasi.

@Mentalfeed makinede yikama cirtlar bozuluyor diye uyarmisti. Matkaplik islerde is gorur gibi bence.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkürler. Her türlü iş görür, o zaman çeyize ekleyelim :deli:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@golf , polisajda boya yakma olayı yüzeyin aşırı ısıtılıp yüzeydeki boyanın aşırı yıpranması ve astarı görmektir.

Forum aplikatorumuz icin wax surmek icin hangi pedi onerirsiniz. Daha onceden hic ped almadigim ve kullanmadigim icin farklarini bilmiyorum. Tesekkur ederim simdiden :)
Herhangi bir finishing ped olabilir. 80 mm olan pedleri tercih edebilirsiniz.
Almış olduğum ped linkini bırakayım.
Flexipads Sarı Cila Süngeri 80mm yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Aliexpress mjjc foam lance siparişi geçeceğim. Yakın zamanda sipariş vermiş olan var mı? Gümrük vergisi ortalama ne kadar tutuyor ?

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Aliexpress mjjc foam lance siparişi geçeceğim. Yakın zamanda sipariş vermiş olan var mı? Gümrük vergisi ortalama ne kadar tutuyor ?
Bende dün gece sipariş verdim. Toplamda kargo dahil 160 tl tuttu. Normalde %20 vergi uygulaması vardı ama bu son vergi oranları artışında nasıl bir değişiklik oldu tam bilmiyorum. Tahminimce 50 veya 60 tl gibi bir vergi çıkması gerekiyor. Tabi satıcıya mesaj atıp ücreti düşük göstere bilirseniz biraz daha vergiyi düşürebilme şansınız olur.