Hızlı Soru - Cevap

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Öne çıkan konu #9,581
Herkese merhaba m700 temizlik tineri saf halde araç dış yüzeyinde her yere kullanılabilir mi? Örneğin camlarda ve kaputta oluşan kireç lekesi için kullanılabilir mi? Ya da dış plastik - lastik aksama sürüldüğünde bir zararı oluyor mu acaba? Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
direksiyonda rutin temizlik için kullanmak pek uygun olmaz o zaman

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet kesinlikle uygun değildir deri temizleyici ürünler valet pro leather soap gyeon leather cleaner colourlock chemical guys zymöl flowey deri ürünleri güzeldir af deri temizleyici tavsiye etmem bu arada:)

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet kesinlikle uygun değildir deri temizleyici ürünler valet pro leather soap gyeon leather cleaner colourlock chemical guys zymöl flowey deri ürünleri güzeldir af deri temizleyici tavsiye etmem bu arada:)
tamamdır çok sagolun

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba m700 temizlik tineri saf halde araç dış yüzeyinde her yere kullanılabilir mi? Örneğin camlarda ve kaputta oluşan kireç lekesi için kullanılabilir mi? Ya da dış plastik - lastik aksama sürüldüğünde bir zararı oluyor mu acaba? Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Saf halde kullanın zaten hocam. Solvent içerikli ürünler sulandırılmaz. Üretici boyasız plastikte güvenli olduğunu belirtse de plastik ve kauçukla yine de pek haşır neşir etmeyin boyasını alıyor. Kaportaya sürerken bezi değerseniz sorun olmaz.

Maskeleme yaparken fitillere bant yapışmadığı için degreaser niyetine m700 ile silmiştim boyası gelmişti bir miktar.

Camda denedim kireç lekesi almıyor :)

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Saf halde kullanın zaten hocam. Solvent içerikli ürünler sulandırılmaz. Üretici boyasız plastikte güvenli olduğunu belirtse de plastik ve kauçukla yine de pek haşır neşir etmeyin boyasını alıyor. Kaportaya sürerken bezi değerseniz sorun olmaz.

Maskeleme yaparken fitillere bant yapışmadığı için degreaser niyetine m700 ile silmiştim boyası gelmişti bir miktar.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dün arabayı yıkadım onca uğraştım yağmurdan mı benzinlik suyundan mıdır nedir hep kireç lekesi. Çok canım sıkıldı. Özellikle camlarda iz kalmış eraser demiş pek çok arkadaş ama bakalım önce bi sirke olmazsa da temizlik tineri deneyeceğim.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler cevap için,
Kalın pasta ile almadım, metal polish ile almak mümkünmü bilmediğimden soruyorum.
Uygulaması beze sürüp ovalama şeklindemi, tedarik edip deneyeceğim.
Metal cilaları yüzeyi aşındırmak değil de farklı bir prensiple çalışıyor sanırım. Ondan almamış olabilir. Araç sürekşi kostik içerikli ürünlerle yıkanıyorsa kalıcı hasar oluşmuş olabilir.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dün arabayı yıkadım onca uğraştım yağmurdan mı benzinlik suyundan mıdır nedir hep kireç lekesi. Çok canım sıkıldı. Özellikle camlarda iz kalmış eraser demiş pek çok arkadaş ama bakalım önce bi sirke olmazsa da temizlik tineri deneyeceğim.
Beyaz sirke deneyin, henüz taze olduğu için iş görecektir, :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Beyaz sirke deneyin, henüz taze olduğu için iş görecektir, :)
Peki beyaz sirke ile nasıl bi uygulama yöntemi önerirsiniz ?
genel olarak kaporta İçin soruyorum . 1:1 beyaz sirkeli su karışımı arabaya uygulayıp beklemek yeterli olur mu ? Yada üstüne çift Kovalı şampuan ile arabayı ovalamak Mı lazım ? Nasıl daha iyi sonuç alınır

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Tekstil kumaş döşemede valet pro cc sonrası,kumaş koruma amaçlı ve sıvı dökülmelerinde hidrofobik özellik katacak ürün buldum 1 2 tane.birtanesi gtechnic firması diğeri de würth.Daha etkili tavsiye olunacak ürün varmıdır?
Dr. Beasley Carpet Protectant @Murat abide olabilir ulaşabilirsiniz. Kullanıp memnun kaldığım ürünlerden

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Beyler deri direksiyon temizliğinde apc kullanmak ne kdr doğru? Bora beyin videolarını izleyeyim dedim detay işine girmeden. Deri direksiyonu apc ile temizledi. Benim elimde koch ls ve po var. Koch gs ile mi yapmalı ilk temizligi yoksa po ile mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Beyler deri direksiyon temizliğinde apc kullanmak ne kdr doğru? Bora beyin videolarını izleyeyim dedim detay işine girmeden. Deri direksiyonu apc ile temizledi. Benim elimde koch ls ve po var. Koch gs ile mi yapmalı ilk temizligi yoksa po ile mi?

Koch gs direksiyon için çok kuvvetli bir ürün. Koch po ile temizleyip Koch ls korumaya almak daha doğru olur.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kireç lekesinde bir faydası olmuyor, diğer plastik kısımlarda camlarda kullanılabilir. Kir varsa sökmez, zift reçine gibi şeyleri sökebilir

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

Po zsten deri temizliği için değil mi? Bence po ile temizle ls ile korumaya al :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yani ilk videosunda suni deride apc olur demişti. Simdi gerçek deri degil mi bu direksiyon? Yine apc kullandı :D

apc dediği o pompada polstar var. Polstar zaten deriye uygun. Eğer öyle bir ifade kullandıysa yanlış ifade etmiştir. Kendisi de deride deri temizleyici kullanıyor videolara bakarsanız. Bu konu defalarca yazıp çizildi, apc deriye uygun değildir.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar aklıma bişey takılıyor bayadır belki komik gelecek ama çok konusu var çünkü bunun üzerine, pre wash için en uygun hem fiyat performans hemde iyi köpük yapan modifiye vs gerektirmeyen ürün hangisidir pompalarda (manuel)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar aklıma bişey takılıyor bayadır belki komik gelecek ama çok konusu var çünkü bunun üzerine, pre wash için en uygun hem fiyat performans hemde iyi köpük yapan modifiye vs gerektirmeyen ürün hangisidir pompalarda (manuel)
Ustaların yorumu ve geçen gün Onur abinin yanın da konuşulan konuların üstüne Alta Foam diyorum, Kwazar alıp modifiye edilip daha iyi atım yapılmak isteniliyorsa bana kalırsa Secho al kendin modifiye yap. Tabi ki sonuçta Kwazar'a daha az uğraşılıyor ancak Secho'ya daha fazla uğraşıp daha uyguna gelebilir.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Karcher uyumlu foam lance nin şişesi zarar gördü, yeni şişe sipariş vereceğim, belki üst seriden bir takım ve yedek şişe de sipariş verebilirim. Üst seriden alan oldu mu? Gözle görünür fark varmı?

US $22.9 |MJJC with High Quality Foam Gun for Karcher K2 K7, Snow Foam Lance for all Karcher K Series pressure washer Karcher|mjjc karcher|mjjc snow foam lancemjjc foam lance - AliExpress

Bir de autobrite foam Lance alayım dersem nerden bulabilirim, şöyle bir baktım göremedim.