Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #10,021
Arkadaşlar konu dışı bir sorum olacaktı, burayı meşgul etmeden bana özelden ilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Ahşap atölyesi tarzı bir hobisi olan arkadaşlardan kullanmam gereken zımpara ve yağ-vernik hakkında bilgi almak istiyorum.
Bence böyle konuları sohbet-muhabbet de paylaşın fikri olanlar ile rahatlıkla sohbet edebilirsiniz.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Araç içerisinde kullanabilecegimiz koku tavsiyesi verebilirmisiniz? Özellikle daha ferah ağır olmayan odunsu kokular tercihim. Şekerli tatlı kokular sıcak ve nem'in etkisiyle aşırı derecede baş ağrısı ve rahatsız ediyor beni.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Araç içerisinde kullanabilecegimiz koku tavsiyesi verebilirmisiniz? Özellikle daha ferah ağır olmayan odunsu kokular tercihim. Şekerli tatlı kokular sıcak ve nem'in etkisiyle aşırı derecede baş ağrısı ve rahatsız ediyor beni.
Koku tavsiyesi değil ama bu sıcak havalardaki duruma önlem olarak 'su bazlı' kokuları tercih ederseniz problem yaşamazsınız. Sadece çok uzun ömürlü olmuyorlar.

Rating

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, flowey i2 yi kap içlerinde detay olarak kullanabilir miyim? Fısfısla sık, fırçala ve kurula olarak düşünüyorum.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye

Bunu değerlendirin bence hocam. Mazgala takılan modellerin içeriğinde bulunan kokular yazıyor ona göre alırsınız. Kalıcılığı en az 1-1,5 ay diyor kullanan arkadaşlar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar merhaba, flowey i2 yi kap içlerinde detay olarak kullanabilir miyim? Fısfısla sık, fırçala ve kurula olarak düşünüyorum.
Evet yapabilirsiniz hiç bir sıkıntı oluşmaz, zaten amacı o. Arama çubuğuna Flowey diye aratıp birde sadece başlıkda ara derseniz Flowey rutin yıkamam çıkacaktır. Orda İ2 ile iç temizlik yapmıştım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Zaten önceden bir konu açılmıştı, linkini atıyım yardımcı olucaktır.

Araç Kokusu Tavsiyesi

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Bunu değerlendirin bence hocam. Mazgala takılan modellerin içeriğinde bulunan kokular yazıyor ona göre alırsınız. Kalıcılığı en az 1-1,5 ay diyor kullanan arkadaşlar.
Bu markayı daha öncede forumda denk gelmiştim. Sadece ne tür kokulari olduğunu bilmiyordum. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Bu markayı daha öncede forumda denk gelmiştim. Sadece ne tür kokulari olduğunu bilmiyordum. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
Kokuya tıkladığınızda sağa kaydırınca içindeki aromalar yaziyor. Zevkinize göre seçersiniz.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koch chemie fse. Hızlı cila gibi sık sil yapıyorsun, genellikle kireç lekeleri için kullanılıyor güzel temizlik yapıyor.
Seramikli yüzeyde uygulanır mı hocam? Bu arada bende sonax bsd var. Bunu Fse yerine uygulasam olurmu? Benim kaportada da az miktarda su ve kireç lekeleri var. Her yıkamadan sonra seramiği de destekleme açısından Bsd uygulasam sıkıntı olur mu?

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet yapabilirsiniz hiç bir sıkıntı oluşmaz, zaten amacı o. Arama çubuğuna Flowey diye aratıp birde sadece başlıkda ara derseniz Flowey rutin yıkamam çıkacaktır. Orda İ2 ile iç temizlik yapmıştım.
Sercan benim arabada kapı içindeki kol dayamaya güneş kremi bulaşmış. Hanım sağolsun koluna sürmüş sonra olduğu gibi kol dayamaya :D. Hafif beyazlamış yüzey. Bu arada yüzey galiba suni deri ve ya deri de olabilir tam bilmiyorum. Seat leon aracım. İ2'yi 1e 15 sulandırıp uyguladım işe yaramadı. Daha sertleştirsem bu deri yüzeyde sıkıntı olur mu? Flowey ürünlerinde doktorasını tamamlamış birine sormak istedim :).

Son düzenleme:

Caner

Amatör Detaycı
Üye
Seramikli yüzeyde uygulanır mı hocam? Bu arada bende sonax bsd var. Bunu Fse yerine uygulasam olurmu? Benim kaportada da az miktarda su ve kireç lekeleri var. Her yıkamadan sonra seramiği de destekleme açısından Bsd uygulasam sıkıntı olur mu?
Hocam benim aracın kaportasında da bazı yerlerinde kireç lekesi oldu. Yüzeyde seramik var ancak sonax bsd ile sildiğimde kireç lekeleri tamamen temizleyemedim. Sadece direk güneş ışığı altında bakıldığında belli oluyor. Polisaj yada fse vb. ürünlerden başka çözüm yok sanırım. Birkaç yerde beyaz sirke kullanıldığını gördüm sanırım ama üstadlar daha garanti bir çözüm sunacaktır.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam benim aracın kaportasında da bazı yerlerinde kireç lekesi oldu. Yüzeyde seramik var ancak sonax bsd ile sildiğimde kireç lekeleri tamamen temizleyemedim. Sadece direk güneş ışığı altında bakıldığında belli oluyor. Polisaj yada fse vb. ürünlerden başka çözüm yok sanırım. Birkaç yerde beyaz sirke kullanıldığını gördüm sanırım ama üstadlar daha garanti bir çözüm sunacaktır.
Cevabınız çin teşekkürler. Aslında beyaz sirke 1e1 sulandırıp deneyesim var ama seramikli yüzeyde nasıl olur bilemiyorum. Üstadların önerilerini bekliyorum. Bu arada Fse'nin temizleyici özelliğinden dolayı seramiği biraz eller diye düşünüyorum.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Kısa süre kullanmak üzere bi 99 corolla otomatik almıştım, 180 binde, motor şanzuman canavar gibi maşallah e 20 yıllık kir olunca, yeni hali yıkama makinası edinince sancı tuttu. @SemihT kadar cengaver olamadık ama koltuk söküp taban döşemesi ve koltuklara daldım. Makina içine flowey l2 koydum, köpürmeme özelliği ile çok iyi oldu. Kirli yoğun yerlere koch chemie mzr ile matkapla ekstra giriştim. Hatta matkap ile hunharca kapılara bile giriştim.
Son fotoğraf temiz bir koltuk, arabayı topladım ama geç olunca fotoğraf yok, bir ara tekrar eklerim.
@Cavraoğlu ben kullandım memnun kaldım. makianaya 50-100 ccye 1 litre su koymuştum. Yoğun kirli yerlere koch chemie mzr ile fırçaladım.
Kapı eşiklerinde bir yılın sonunda söktüğüm koruma bantlarından izler kaldı;

Tar remover denedim olmadı, detaymarketim’in tavsiyesiyle sıcak suyla müdahale ettim yine olmadı,
malzeme plastik olduğundan çok daha ağır kimyasal kullanmak istemiyorum fakat kalan bant izlerini de çıkamadım maalesef.

Tavsiyelere açığım;

ipa veya normal kolonya denediniz mi?
Flowey i2'yi koltuklarda oldugu gibi taban halısı temizligin de kullanılabilirmi?
Arkadaşlar abd den almıs oldugum tr de satışı olmayan chemical guys keçi tüyü kalın fırça ve valet pro ince detay fırçası var. Birisini iç aksamda birisinide dış aksam ve motor temizliginde kullanmayı düşünüyorum. Sizce hangisini iç aksamda hangisini dış aksamda kullanmalı?

iç aksamda ince fırçalar daha kullanışlı oluyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Fse tavsiye etmem 2,5 ph değeri var ve temizleyici içeriyor. Beyaz sirkeyi sulandırıp deneyin olmazsa seramiğe zarar vermeden almak pek olası değil. Bsd 1:1 sulandırıp kullanın sıkıntı yaratmaz ama ne kadar temas o kadar çizik. Sık-durula şeklinde kullanılan ürünleri tavsiye ederim (koch chemie pw gibi)

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fse tavsiye etmem 2,5 ph değeri var ve temizleyici içeriyor. Beyaz sirkeyi sulandırıp deneyin olmazsa seramiğe zarar vermeden almak pek olası değil. Bsd 1:1 sulandırıp kullanın sıkıntı yaratmaz ama ne kadar temas o kadar çizik. Sık-durula şeklinde kullanılan ürünleri tavsiye ederim (koch chemie pw gibi)
Cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkürler.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan benim arabada kapı içindeki kol dayamaya güneş kremi bulaşmış. Hanım sağolsun koluna sürmüş sonra olduğu gibi kol dayamaya :D. Hafif beyazlamış yüzey. Bu arada yüzey galiba suni deri ve ya deri de olabilir tam bilmiyorum. Seat leon aracım. İ2'yi 1e 15 sulandırıp uyguladım işe yaramadı. Daha sertleştirsem bu deri yüzeyde sıkıntı olur mu? Flowey ürünlerinde doktorasını tamamlamış birine sormak istedim :).
1:10 ile deriye zarar vermiceğini düşünüyorum, siz yine de ufak bir yerinde test edin. Baktınız olmadı Flowey Leather Cleaner'da alabilirsiniz.