Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #10,101
yani bu pw yi ne kadar sıklıkta 1 atmalı? bende yarın compact k4 makinam ile kullanacağım pw yi yıkamadan sonra. chemical guys mammoth bezimide ilk defa kullanmayı planlıyorum. şimdi bez zarar görecekse elimde ucuz gojo kurulama havlusu var onu mu kullanmalı? böyle olacaksa niye aldık ki kurulama havlusunu :D gojo ile devam etseydik.
Burdan cevap veriyim orda ki konuyu meşgul etmeyelim, aslında güzelce durularsak PW tarzı cilaları havlulara zarar vermiyor. Sizde de K4 olduğuna göre düzgün durulama da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, ben hortum aparatı ile durulayıp kurulamıştım havlumun emişi düşmüştü. Ancak tayzekli su ile durulayıp aynı havluyla kuruladığım da her hangi bir performans düşüklüğünü gözlemlemedim. Baktınız performansı düşüyor, güzelce makinada uzun program ile Perwol+sirke ile 60 derece de yıkayın ardından yine düzelmez ise sirkeli su da bir gün yatırın ve nazikça eğimli bir şekilde tarayın.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Avansas dan 5 lira civarı aldıgım tesa maskeleme bantları geldi. 35 m x 24 mm

Bu tip bantlar inanılmaz yapışkan izi bırakıyor, dikkat etmenizi tavsiye ederim. Küçğn bir alana yapıştırıp bektedin, sonra söküp bir kontrol edin bence.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
cevap veriyim orda ki konuyu meşgul etmeyelim, aslında güzelce durularsak PW tarzı cilaları havlulara zarar vermiyor. Sizde de K4 olduğuna göre düzgün durulama da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, ben hortum aparatı ile durulayıp kurulamıştım havlumun emişi düşmüştü. Ancak tayzekli su ile durulayıp aynı havluyla kuruladığım da her hangi bir performans düşüklüğünü gözlemlemedim. Baktınız performansı düşüyor, güzelce makinada uzun program ile Perwol+sirke ile 60 derece de yıkayın ardından yine düzelmez ise sirkeli su da bir gün yatırın ve nazikça eğimli bir şekilde tarayın.
kardeşim güzel açıklamışsın ben de naçizane bir ek yapayım. cilayı sıktıktan sonra durularken o beyaz beyaz cilanın arabadan tamamen akmasını sağlıyorum. eğer tavandan aşağı su tuttuğumda hala beyaz beyaz cila aktığını görürsem yine su tutmaya devam ediyorum. o beyaz cilalar komple akacak :) yoksa bezlere yazık olur :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu tip bantlar inanılmaz yapışkan izi bırakıyor, dikkat etmenizi tavsiye ederim. Küçğn bir alana yapıştırıp bektedin, sonra söküp bir kontrol edin bence.
kaliteli gibi göründüğünden siparis geçtim ucuza hemde risk alınır :) bakalım nasıl çıkacak.
Tesa kaliteli bir bant üreticisi ve fiyat olarak çok üst düzeydedir, biz fabrikada kalite kontrol dahil çeşitli alanlarda farklı modellerini kullanıyoruz. Bantın kalitesine laf yok ama @onurçiko abinin dediği gibi, endüstriyel amaçla üretilmiş bir bant ise tutkal oranı fazla olup iz bırakabilir. Sipariş ettiğiniz yerde ki açıklamayı iyi okumakta fayda var.

Bizim bu markadan kullandığımız yer işaretleme bantları var onlarda aynı şekilde maskeleme bandı olarak geçiyor ama yere yapıştırdıktan sonra iki kişi asılsa zor çıkartır. Mazallah buda boyayı esnetmesin ?

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tesa kaliteli bir bant üreticisi ve fiyat olarak çok üst düzeydedir, biz fabrikada kalite kontrol dahil çeşitli alanlarda farklı modellerini kullanıyoruz. Bantın kalitesine laf yok ama @onurçiko abinin dediği gibi, endüstriyel amaçla üretilmiş bir bant ise tutkal oranı fazla olup iz bırakabilir. Sipariş ettiğiniz yerde ki açıklamayı iyi okumakta fayda var.

Bizim bu markadan kullandığımız yer işaretleme bantları var onlarda aynı şekilde maskeleme bandı olarak geçiyor ama yere yapıştırdıktan sonra iki kişi asılsa zor çıkartır. Mazallah buda boyayı esnetmesin ?
sanmıyorum. genel amaçlı kullanım yazıyor açıklamasında zaten. endüstriyel vs bahsetmiyor. gidip detailingcilerin satması nedeniyle 1 banda 10-15 tl vermeye gerek yok. kalite f/p
ürünü olacak bence :)

• Genel maskeleme ve iç mekan kullanımına uygundur
  • Yapışkanı doğal kauçuktan üretilmiştir
  • Tüm boya tiplerine uygundur
  • 3 güne kadar iz bırakmadan çıkarılabilir
  • Kısa süreli bant uygulamalarında kullanılır
3 güne kadar iz bırakmayacağı yazıyor.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar. Bir tanıdığımın 2007 model bir Kia Rio’su var. Araç uzun zamanlar güneş altında kaldığından direksiyonun üst kısmında deride dökülmeler olmuş. Torpido ve üst panel tamamen deri görünümlü sert plastik. Bu kısımda da renk solmaları, aşınmalar olmuş. Çaresi var mıdır bunların?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Arkadaşlar merhaba,

Araç cam suyu içine silikonlu camsil karıştırdığımızda herhangi bir zararı olur mu?

@Selcuk Keskin bacanağım arabasında kullanıyor. Yağmur kaydırıcı kullanıyorcasına performans sağlıyor.

Yorumlarınız nedir?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar merhaba,

Araç cam suyu içine silikonlu camsil karıştırdığımızda herhangi bir zararı olur mu?

@Selcuk Keskin bacanağım arabasında kullanıyor. Yağmur kaydırıcı kullanıyorcasına performans sağlıyor.

Yorumlarınız nedir?
Silikon zamanla kauçuklarda, plastiklerde iz yapabilir,silecek su hortumlarıda dahil. Açık renkli araçlarda cam ve tavan arasında zor çıkan lekelerede sebep olabiliyor bu tür cam temizleyiciler. Takdir sizin

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Arkadaşlar merhaba,

Yorumlarınız nedir?
Bu işlemi yıllar önce bimde satılan silikonlu camsil ile yapmıştım. Tavsiye etmem :)
Sağa sola sıçradığı için o kısımlarda iz bırakıyor, kirli görünüyor. Silikonun plastik üzerindeki zararlı etkisini de unutmamak gerek.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet abi adından da anlaşılacağı gibi aksesuar ve yaptığı işler dar ancak aynı basıncı veriyor. Eğer aşağı yukarı her yıkamada indirilecekse Compack daha mantıklı geldi. Ben tek elime makinayı alıp diğer elime de 3 kova ve yıkama eldiveni gibi şeyleri alıyorum, sepetle ise kurulama havlularını aşağıya doğru sallıyorum indiğim de arabaya atıyorum. :D
Sanırım kovadan da su çekiyor. Bir araba için yaklaşık kaç kova su gidiyor

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sanırım kovandan da su çekiyor. Bir araba için yaklaşık kaç kova su gidiyor
Evet abi neredeyse her model su çekiyor, Compack da su çekebiliyor. Yaklaşık 20 Litre bir arabaya yetiyor ancak fanteziye girmeden tasarruf etmek için yıkarsam. Tahminen hortum ile bağladığım da en az 30 litre gidiyordur tabi daha çift kovası ve jant kovası içinde değil.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese hayırlı akşamlar ağabeyler gardaşlar. Bir aralar forumda magic dressing ürünü 1:1 sulandırma ile davlumbazda mı lastikte mi ne kullanıldığını okumuştum. Ama o yazıyı birdaha bulamadım açıkcası. Böyle bir sulandırma oranı kullanılabilir mi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese hayırlı akşamlar ağabeyler gardaşlar. Bir aralar forumda magic dressing ürünü 1:1 sulandırma ile davlumbazda mı lastikte mi ne kullanıldığını okumuştum. Ama o yazıyı birdaha bulamadım açıkcası. Böyle bir sulandırma oranı kullanılabilir mi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Magic dressing solvent bazlı bir ürün. Sulandırılmıyor diye biliyorum. 3D Ultra Protectant'la karıştırmış olabilir misiniz?

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Magic dressing solvent bazlı bir ürün. Sulandırılmıyor diye biliyorum. 3D Ultra Protectant'la karıştırmış olabilir misiniz?
Açıklama metinin de Magic Dressing olduğunu hatırlıyorum. 3D Protectant oldugunu sanmıyorum ama dedigim gini hatırlayamadığım için de kesin yargılarla konusmak istemiyorum :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
sanmıyorum. genel amaçlı kullanım yazıyor açıklamasında zaten. endüstriyel vs bahsetmiyor. gidip detailingcilerin satması nedeniyle 1 banda 10-15 tl vermeye gerek yok. kalite f/p
ürünü olacak bence :)

• Genel maskeleme ve iç mekan kullanımına uygundur
  • Yapışkanı doğal kauçuktan üretilmiştir
  • Tüm boya tiplerine uygundur
  • 3 güne kadar iz bırakmadan çıkarılabilir
  • Kısa süreli bant uygulamalarında kullanılır
3 güne kadar iz bırakmayacağı yazıyor.
Inşallah iyi çıkar, fiyatı çok iyi, ilk ben alırım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
3D magic bildiğim kadarıyla galon olarak satılanlar arasında 3D firmasının tek sulandırılmayan ürünü. Protectant 1:4 mata yakın 1:2 parlak sonuç veriyor.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar flowey s3 sulandıran varsa resmini paylaşabilir mi? ben 1:10 yaptım. 45 ml ürüne 455 ml su fakat @onurçiko biraz açık olmuş rengi dedi. bende merak ettim şimdi varsa elinde olan paylaşabilir mi?

benimki böyle oldu

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar flowey s3 sulandıran varsa resmini paylaşabilir mi? ben 1:10 yaptım. 45 ml ürüne 455 ml su fakat @onurçiko biraz açık olmuş rengi dedi. bende merak ettim şimdi varsa elinde olan paylaşabilir mi?

benimki böyle oldu

Abi çektiğim şişe mat olduğu için içi gözükmüyor ancak üstünden çektim ve senin karışım niyese çok açık rengi var.