Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Emre'nin bahsettiği kir gibi gözüken plastik solması mı?
Solma, yipranma ne derseniz deyin artik.
Zamanla davlumbaz plastigi yipraniyor ne yaparsak yapalim. Hatta lastik kanal izleri gibi davlumbazda izler cikar, o kanallardan atilan sivilarin taslarin izleri direk davlumbaza gecer karbon kopya gibi.

Benim anladigim bahsettigi temizlik ve kuruma sonrasi kir geri gelmesi dedigi seyler bunlar.

Ha bunlar degilse davlumbazda degreaser kullanabilir bir kac sefer. Sonrasinda b33 ile devam @Emre9110

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Solma, yipranma ne derseniz deyin artik.
Zamanla davlumbaz plastigi yipraniyor ne yaparsak yapalim. Hatta lastik kanal izleri gibi davlumbazda izler cikar, o kanallardan atilan sivilarin taslarin izleri direk davlumbaza gecer karbon kopya gibi.

Benim anladigim bahsettigi temizlik ve kuruma sonrasi kir geri gelmesi dedigi seyler bunlar.

Ha bunlar degilse davlumbazda degreaser kullanabilir bir kac sefer. Sonrasinda b33 ile devam @Emre9110

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok net anladım demek istediğini sağolasın Ömer abi. :)
@EmirhanYigiter kusuruma bakma ders veriyormuş gibi anlatmaya başladım nasıl yapılacacağını.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Aynı problemi plastik marşpiyellerde yaşıyorum. Tam ön tekerin arkasında yıllarca pislik yemekten rengi gitmiş. Her yıkama sonrası PSS istiyor aynı davlumbazlar gibi. Ön davlumbazlarda da aynı şekilde bir koruyucu ürün uygulamadan kesinlikle mat siyah hale gelmiyor. B33, KC GS, 3D Orange, VP ANSF vs. vs. ürünleri denedim, ne yaparsam yapayım o renk eski haline gelmiyor maalesef. En kesim çözümü çinli seramik aslında da neyse kaşınmayım ben. :komik:

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Turtle Wax Hibrid Boya Koruyucu uygulaması için ne önerirsiniz?
Koch Chemie PW'de aracı yıkayıp duruladıktan sonra ıslak bırakıp, ürünü sıkıp, 3-5 dakika bekledikten sonra durulayıp kuruluyordum.
Bunda da aynısını mı yapmalı?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Beyler şunları zamanında stoklara eklemişim ama ne yapılır bunlarla, fikrinizi alayım. Şarjlı güzel matkap hali hazırda mevcut. Mesela far patlatmaya nasıl olur mesela
Plenty'yi kullanmadım ama carnauba diye sattıkları ne olduğu belirsiz karper peynir kıvamındaki zımbırtıyı denemiştim, hatta kanalda videosu da var. Plenty almaya tövbe ettim. Elindekinin de olanı berbat bile etme durumu söz konusu olabilir. :(
Soft99'lar için şunkarı söyleyebilirim;
-Bmw, Mercedes, Audi gibi sert boyalarda elle uygulama beyhude çalışmalardan öteye gitmez.
-Yumuşak orta sertlikteki boyalarda ise elle uygulamada sonuç alma ihtimalin çok yüksek. :)

Bmw X3'de elle denemişliğim var, malesef dairesel çizikler olduğu gibi duruyordu. Makine ile uygun sertlikteki pad kombinasyonu ile sonuç alabilmiştim :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Turtle Wax Hibrid Boya Koruyucu uygulaması için ne önerirsiniz?
Koch Chemie PW'de aracı yıkayıp duruladıktan sonra ıslak bırakıp, ürünü sıkıp, 3-5 dakika bekledikten sonra durulayıp kuruluyordum.
Bunda da aynısını mı yapmalı?
Dün ömer agabey'im de bana bu konuda yardımcı olmuştu bu videodaki gibi uygulayabilirsiniz.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Cümleten Selamınaleyküm. Uzun bir süredir ev ve şehir değişikliği nedeniyle forumdan uzak kaldım. Bayağı da bir konu birikmiş okuyacak, artık ara ara boş kaldıkça girerim. Sorum şu olacak Doğu illerinde Detailing ürünü alabileceğim yerler varmı bildiğiniz acaba?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Plenty'yi kullanmadım ama carnauba diye sattıkları ne olduğu belirsiz karper peynir kıvamındaki zımbırtıyı denemiştim, hatta kanalda videosu da var. Plenty almaya tövbe ettim. Elindekinin de olanı berbat bile etme durumu söz konusu olabilir. :(
Soft99'lar için şunkarı söyleyebilirim;
-Bmw, Mercedes, Audi gibi sert boyalarda elle uygulama beyhude çalışmalardan öteye gitmez.
-Yumuşak orta sertlikteki boyalarda ise elle uygulamada sonuç alma ihtimalin çok yüksek. :)

Bmw X3'de elle denemişliğim var, malesef dairesel çizikler olduğu gibi duruyordu. Makine ile uygun sertlikteki pad kombinasyonu ile sonuç alabilmiştim :)
O efsane video unutulur mu ? :komik:

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Cümleten Selamınaleyküm. Uzun bir süredir ev ve şehir değişikliği nedeniyle forumdan uzak kaldım. Bayağı da bir konu birikmiş okuyacak, artık ara ara boş kaldıkça girerim. Sorum şu olacak Doğu illerinde Detailing ürünü alabileceğim yerler varmı bildiğiniz acaba?
Aleyküm Selam Doğu illerinde pek çok yerde yaşamıśbiri olarak ben hiç bu tarz ürün satişi yapan yer görmedim. Uygulama yapan vardır ama illaki. Doguya yakin olarak Gaziantep'te vardı biryer yanliş hatirlamiyorsam. En iyi ihtimal Diyarbakır da vardır. Siz internet alışverişi yapacaksınız gibi hep :)

Son düzenleme:

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
24 saat önce nasiol yağmur kaydırıcı uyguladım bu gün deneyimledim silecekler atlama yapıyor hem de baya zangir zangir atlıyor yeni diyemi acaba bir kaç yıkamadan sonra düzelir mi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
24 saat önce nasiol yağmur kaydırıcı uyguladım bu gün deneyimledim silecekler atlama yapıyor hem de baya zangir zangir atlıyor yeni diyemi acaba bir kaç yıkamadan sonra düzelir mi
Bir sonraki yıkamada ipa ile silecek temizliği ve plastik bakım ürünüyle bakım yapın, düzelirse düzelir. Düzelmezse yapacak bir şey yok malesef. Tw seal n shine atlama yapmıyor, tw sealant da deneyebilirsiniz nasiol yerine.
Belki biraz kalıntı kalmıştır ilk yıkamada gider bir ihtimal düzelebilir

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Aleyküm Selam Doğu illerinde pek çok yerde yaşamıśbiri olarak ben hiç bu tarz ürün satişi yapan yer görmedim. Uygulama yapan vardır ama illaki. Doguya yakin olarak Gaziantep'te vardı biryer yanliş hatirlamiyorsam. En iyi ihtimal Diyarbakır da vardır. Siz internet alışverişi yapacaksınız gibi hep :)
@DropX Mardinde yaşadım bende sanayide birisine m600 getirttim başka yok. Geri kalan hep netten aldım. Petrolde kaçak elektrik, kuyu suyu yıkama yaptım hep. Belki 30petrol vardır yıkamalı. En az 10undan kovulmuşumdur:halay::D

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
@DropX Mardinde yaşadım bende sanayide birisine m600 getirttim başka yok. Geri kalan hep netten aldım. Petrolde kaçak elektrik, kuyu suyu yıkama yaptım hep. Belki 30petrol vardır yıkamalı. En az 10undan kovulmuşumdur:halay::D
Çok hor kullanıliyor araçlar oralarda malesef... Kaçak elektrik ile hatırı sayılır anım çoktur malesef

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar auto finesse spritz uygulaması yaptım, önce beze sıkıp ardından sildim torpidoyu. Fakat daha sonra baktığımda lekelenmeler vardı. Üzerinden tekrardan bezle geçtim, acaba bu lekelenmeler nedendir, ürünü bölünmüş aldım, ondan mıdır belki bozuktur ya da çok mu sıktım beze