Hızlı Soru - Cevap

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, günlerdir okuyorum konuları, epey bir yol aldığımı düşünüyorum :)
Lastik-jant meselesini çok anlayamadım.
jantı temizlemek için fırça almam lazım onu da anladım.
Bu demir tozu meselesi nedir?
Chemical Guys Signature Series Wheel Cleaner bunu mu alacağım ? yoksa Koch Chemie FelgenBlitz bunu mu?
ikisini de mi alacağım? tam olarak anlayamadım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba, günlerdir okuyorum konuları, epey bir yol aldığımı düşünüyorum :)
Lastik-jant meselesini çok anlayamadım.
jantı temizlemek için fırça almam lazım onu da anladım.
Bu demir tozu meselesi nedir?
Chemical Guys Signature Series Wheel Cleaner bunu mu alacağım ? yoksa Koch Chemie FelgenBlitz bunu mu?
ikisini de mi alacağım? tam olarak anlayamadım
CG Signature jant temizleyicisidir yani rutin kullanıma uygun ancak demir tozlarını temizlemez. Jant temizleyicisi olarak korumaya zarar vermeyenlerin bir kaçını söyliyim: Flowey R1, CG Signature, CG Diablo, CG Sticky. Tavsiye ettiklerim ve kullandıklarım bunlardır, uygun olarak R1 ön plana çıkıyor.

KC fb diye bahsettiğiniz hem jant da ki kirleri temizleyen hemde demirtozu temizleyen bir üründür. Kaportada ki demir tozlarını da temizlryebilir.
Örnekleri: Flowey R1, KC FB, Tuga yeşil olan gibi.

Bana kalırsa uzun yoldan gelince Demirtozu temizleyicisi sıkın, jantın parladığını görüceksiniz. Şehir içi kullanım da ise 1 2 ayda bir kullanmak daha iyi gibi geliyor. Ama her rutin yıkama da kullanım da sıkıntı olmadığını bir kaç üstad kanıtlamıştı.
Rutin ve temaslı yıkamada sprey şeklinde jant temizleyicisi kullanabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Jantlarda Bu Demirtozu temizleyici kullanmayınca ne oluyor ? Ne zararı var arkadaşlar ? Bi sene oldu 1 kere kullandım.

araba da seramik var. Daha arabaya hiç sıkmadım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Jantlarda Bu Demirtozu temizleyici kullanmayınca ne oluyor ? Ne zararı var arkadaşlar ? Bi sene oldu 1 kere kullandım.

araba da seramik var. Daha arabaya hiç sıkmadım
Demir tozu temizleyicilerinin amacı verniğin üstünde kalan demir tozlarını temizleyerek daha parlak bir görüntü oluşturmak. Gözle görünmeyen demir tozları metalık boyalarının tam parlamasını engel oluyor. Tabiki de en belirgin metalik boyalarda belli olduğu için söyledim yoksa normal boyalarda da etkili oluyor. Bide temaslı uygulamalar da demir tozları verniğin içine saplanarak geri dönmesi zor bir hasara yol açar. Bana kalırsa rutin temizlikler de kullanınca sorun yaşamadım ancak maddi sorundan dolayı kullanmayabilirsiniz. Ayda bir bile kullansanız ne kadar fazla çıktığını görüceksiniz.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Sercan20, 3 tane Demirtozu sökücü. ValetPro dragons , tonyin Demirtozu sökücü , tuga var. Daha dragons u kullandım ama çok kötü hepsinin kokusu. Hep bi dahaki sefere kullanacağım diyorum :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20, 3 tane Demirtozu sökücü. ValetPro dragons , tonyin Demirtozu sökücü , tuga var. Daha dragons u kullandım ama çok kötü hepsinin kokusu. Hep bi dahaki sefere kullanacağım diyorum :D
Kullan abi kullan :D Parlaklık farkını görüceksin. Bir çok demir tozu temizleyicisini kullandım ama en iyileri R10 ve Korrosol herhalde. :)

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
CG Signature jant temizleyicisidir yani rutin kullanıma uygun ancak demir tozlarını temizlemez. Jant temizleyicisi olarak korumaya zarar vermeyenlerin bir kaçını söyliyim: Flowey R1, CG Signature, CG Diablo, CG Sticky. Tavsiye ettiklerim ve kullandıklarım bunlardır, uygun olarak R1 ön plana çıkıyor.

KC GB diye bahsettiğiniz hem jant da ki kirleri temizleyen hemde demirtozu temizleyen bir üründür. Kaportada ki demir tozlarını da temizlryebilir.
Örnekleri: Flowey R1, KC FB, Tuga yeşil olan gibi.

Bana kalırsa uzun yoldan gelince Demirtozu temizleyicisi sıkın, jantın parladığını görüceksiniz. Şehir içi kullanım da ise 1 2 ayda bir kullanmak daha iyi gibi geliyor. Ama her rutin yıkama da kullanım da sıkıntı olmadığını bir kaç üstad kanıtlamıştı.
Rutin ve temaslı yıkamada sprey şeklinde jant temizleyicisi kullanabilirsiniz.
Teşekkürler cevap için, şuan pff kaplama-seramik-bez-şampuan derken oldukça yüksek rakamlara çıktım, ilk etapta hangisini alayım?
Demir tozunu olmazsa daha sonra alayım, daha jantı temizlemek için fırça falan alacağım. Jantı temizlemek için Sonax Falgenreiniger GeL 58 bunu alsam yeterli mi şimdilik?
Forumda çok fazla flowey öneren var ama ne hikmetse r1 de yok :)
5 ürün önerildi beşini de bulamadım, gizli bir dükkan falan mı var aldığınız :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkürler cevap için, şuan pff kaplama-seramik-bez-şampuan derken oldukça yüksek rakamlara çıktım, ilk etapta hangisini alayım?
Demir tozunu olmazsa daha sonra alayım, daha jantı temizlemek için fırça falan alacağım. Jantı temizlemek için Sonax Falgenreiniger GeL 58 bunu alsam yeterli mi şimdilik?
Forumda çok fazla flowey öneren var ama ne hikmetse r1 de yok :)
5 ürün önerildi beşini de bulamadım, gizli bir dükkan falan mı var aldığınız :D
Hiç birinde öncelik yok yani hepsi gerekli şeyler, sadece uygun fiyatlara yönelebilirsiniz.
Sonax'ın o ürününü bilmiyorum.
Aslında özel bir dükkan yok. :D 1 kaç ay önce indirimde ne varsa süpürünce ya stok kalmadı ya da sitelerinde sorun var herhalde. :) r1'i jant için önerebilirim.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
arkadaşlar hortumla basınçlı makinenin giriş ağzına takılan işaretlediğim parçanın ismi nedir. satın alacağım da, ne diye aratmam lazım

Esser0036

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım seramik kaplama yaptıracam nerde hangi ürünü tercih etmeliyım...
Clio 5 araç renault servıste
kaput flim Orakal'ın 1.sinif olanı
3m seramik
3m cam filmi
Araç alt izalasyon
Koltuk koruma
Motor koruma
2360 tl

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
Selamın aleyküm.

1999 model bir qracım var daha önce boyanmış bazı parçalar ama bilinçsiz polisajla falan bazı keskşn yerler açılmış. Şimdi ben buna 2500 sulu zımpara yapsam sonra polisaj yapsam kurtarır mı ne önerirsiniz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Lastik parlatma ve bakım için hangi ürünü kullanıyorsunuz meguiars endurance var aklımda
Jel bir üründür ve dayınımı epey bir fazla, mat görünüm yakalıyor.
Sarp Vinil Koruyucu : Fakir Enduruncesidir 35tlydi sanırsam, dayanımı parlaklığı endurunceye çok benziyor.
Sarp Lastik Parlatıcısı Grı Sprey Şişe: Dayanımı yaklaşık 1 aydı parlaklığı biraz ön palndaydı ve su iticiliği neredeyse sarp ve endurunceyle aynıydı. En kısa sürede alıp inceleme yapıcağım, elimde bitmişti.
Flowey R4: İlkbahar Yazlık bir ürün su gördüm dayanamıyorum ama 2 haftalık ömrü var.

Düzenleme: Emre abide @MoonDance Angelwax Elixir vardı, kaliteli bir ürün. Uk korumalı lastik ve kauçuk koruma Parlatma. Koruyucu katman yapıyor, boncuk boncuk. Carpro Perl'de vardı eğer bitmediyse alın derim.

Son düzenleme:

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Jel bir üründür ve dayınımı epey bir fazla, mat görünüm yakalıyor.
Sarp Vinil Koruyucu : Fakir Enduruncesidir 35tlydi sanırsam, dayanımı parlaklığı endurunceye çok benziyor.
Sarp Lastik Parlatıcısı Grı Sprey Şişe: Dayanımı yaklaşık 1 aydı parlaklığı biraz ön palndaydı ve su iticiliği neredeyse sarp ve endurunceyle aynıydı. En kısa sürede alıp inceleme yapıcağım, elimde bitmişti.
Flowey R4: İlkbahar Yazlık bir ürün su gördüm dayanamıyorum ama 2 haftalık ömrü var.

Düzenleme: Emre abide @MoonDance Angelwax Elixir vardı, kaliteli bir ürün. Carpro Perl'de vardı eğer bitmediyse alın derim.
Çok teşekkür ederim hocam Allah sizden razı olsun bütün çeyizi sayende dizdim o zaman enduranceye para vermek yerine gri şişe sarp alıyorum