Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #10,481
Çok teşekkür ederim hocam Allah sizden razı olsun bütün çeyizi sayende dizdim o zaman enduranceye para vermek yerine gri şişe sarp alıyorum
Grı şişeye tam garanti vermiyorum, bana kalırsa 1 2 çeşit parlatıcı bulunması lazım. Son gönderimi güncelledim. :) Ne demek abi rica ederim, forumdan topladığım bilgiler bunlar.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim hocam Allah sizden razı olsun bütün çeyizi sayende dizdim o zaman enduranceye para vermek yerine gri şişe sarp alıyorum
@Sercan20 kardeşim detayları aktarmış. Sırasıyla sarp, meguiars endurance, 3d magic dressing ve sonax jel lastik parlatıcı kullanan biri olarak endurance en beğendiğim ürün olmuştu ömrü ve toz çekmemesi anlamında. Sonax da ömür anlamında güzel ama Bi tık geride, bıraktığı final olarak simsiyah çok güzel. Sarp ilk kullandığım üründü ve bence acayip derecede toz çekiyordu. Diğer jel olan endurance ve sonaxta aynı yollarda bu durumu yaşamadım. Lastik parlatıcı ürünler jel ise 2 seneye yakın gidiyor bir paketi. O yüzden bütçe varsa bir kere alın güzel ürün alın derim, kendim de yaşadım bu durumu. Çünkü bence lastik parlatıcı sürmek meşakkatli ve kirli iş, üstüne Bi de 2 günde kirlenince insan emeğine üzülüyor :)

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
@Sercan20 kardeşim detayları aktarmış. Sırasıyla sarp, meguiars endurance, 3d magic dressing ve sonax jel lastik parlatıcı kullanan biri olarak endurance en beğendiğim ürün olmuştu ömrü ve toz çekmemesi anlamında. Sonax da ömür anlamında güzel ama Bi tık geride, bıraktığı final olarak simsiyah çok güzel. Sarp ilk kullandığım üründü ve bence acayip derecede toz çekiyordu. Diğer jel olan endurance ve sonaxta aynı yollarda bu durumu yaşamadım. Lastik parlatıcı ürünler jel ise 2 seneye yakın gidiyor bir paketi. O yüzden bütçe varsa bir kere alın güzel ürün alın derim, kendim de yaşadım bu durumu. Çünkü bence lastik parlatıcı sürmek meşakkatli ve kirli iş, üstüne Bi de 2 günde kirlenince insan emeğine üzülüyor :)
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam endurance alacağım :)

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
pırestar dublex 160 tl
superclean mikrofiber eldiven 2 adet 80 tl
nanolex pure 100tl
vpro ansf 500ml 55 tl
kwazar 160 tl
grid guard aparat 45 tl
Bu saydıklarımı alıyorum, uygun mu? Sanırım jant için fırça vs almam lazım bundan sonra değil mi :terlisırıtan: hanım boşayacak :kahkahaa:

abarutcu40

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım seramik kaplama yaptıracam nerde hangi ürünü tercih etmeliyım...
Clio 5 araç renault servıste
kaput flim Orakal'ın 1.sinif olanı
3m seramik
3m cam filmi
Araç alt izalasyon
Koltuk koruma
Motor koruma
2360 tl
Hocam sıfır arac alsam inanki servise yaptirmam butik calisan bir yere yaptiririm kesinlikle, ama size vermis olduklari fiyat hepsi icin dusunuldugunde bence iyi karar sizin

abarutcu40

Çaylak Detaycı
Üye
pırestar dublex 160 tl
nanolex pure 100tl
vpro ansf 500ml 55 tl
kwazar 160 tl
grid guard aparat 45 tl
Bu saydıklarımı alıyorum, uygun mu? Sanırım jant için fırça vs almam lazım bundan sonra değil mi :terlisırıtan: hanım boşayacak :kahkahaa:
Yolun basi bence daha bi cok sey alacaksin mesala sonax bsd elinizde yoksa indirimde alin bence:kahkahaa:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
pırestar dublex 160 tl
nanolex pure 100tl
vpro ansf 500ml 55 tl
kwazar 160 tl
grid guard aparat 45 tl
kwazar 160 lira çok gereksiz bir harcama olur, tek getirisi sizi yormak başka bir şeye yaramaz. ansfyi normal 20 liralık pompayla da kullanabilirsiniz. Hatta ansf yerine flowey ev13 daha ekonomik bir ürün.
Listenin geri kalanı iyi gözüküyor.

Birkaç tane de detay fırçası alın, arabanın içi için valet pro, dışı için stargil yuvarlak fırçalar iş görüyor. Yerli detay fırçası diye bir konu vardı ona da bakabilirsiniz.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
kwazar 160 lira çok gereksiz bir harcama olur, tek getirisi sizi yormak başka bir şeye yaramaz. ansfyi normal 20 liralık pompayla da kullanabilirsiniz. Hatta ansf yerine flowey ev13 daha ekonomik bir ürün.

Birkaç tane de detay fırçası alın, arabanın içi için valet pro, dışı için stargil yuvarlak fırçalar iş görüyor. Yerli detay fırçası diye bir konu vardı ona da bakabilirsiniz.
Flowey satan bulamadım, o nedenle pro alayım dedim
Pompada da secho alacaktım ama nozul bulamadım, epey araştırdım 1 kişi satıyordu o da 65tl ye 10 tane nozul satıyor :) nozul satan bir yer biliyorsanız secho alsam iyi olurdu

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pompada da secho alacaktım ama nozul bulamadım, epey araştırdım 1 kişi satıyordu o da 65tl ye 10 tane nozul satıyor :) nozul satan bir yer biliyorsanız secho alsam iyi olurdu
Nozul bende fazla var isterseniz ücretsiz olarak verebilirim. Beytepe tarafındayım.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhabalar araç kurulama bezi almayı düşünüyorum fiyat maks 150 TL civarı kendi düşüncem purestar dublex 45x75 sizlerinde fikrini almak istedim sizler ne dersiniz
Bir sorum daha olacak araç yıkama eldiveni hangi ürünü tercih etmeliyim karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

20tllik pompa ile köpük atma nasıl yapacağız pompayi biraz modifiye etmek gerekiyor sanırım

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar araç kurulama bezi almayı düşünüyorum fiyat maks 150 TL civarı kendi düşüncem purestar dublex 45x75 sizlerinde fikrini almak istedim sizler ne dersiniz
Bir sorum daha olacak araç yıkama eldiveni hangi ürünü tercih etmeliyim karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum
Kurulama bezi çok tavsiye ediliyor forumda
Yıkama için forumda superclean mikrofiber eldiven alıp beğenen vardı, ona istinaden bende sipariş verdim.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
20tllik pompa ile köpük atma nasıl yapacağız pompayi biraz modifiye etmek gerekiyor sanırım
Köpük atmasına gerek yok aynı kir çözücülüğü sağlıyor. Sadece köpük formda araç üzerinde daha fazla kalıyor ve geç kuruyarak detaylarına girmenize daha çok olanak sağlıyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
hocam spreye koyup fıslasanız da olur. 20 liralık pompaya koyup sıkabilirsiniz. Köpüğe ihtiyacınız yok ön yıkama için konuşuyorum.

Esser0036

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Seramik kaplama olan araca yıkamada neler kullanılmalı. İşlem sıralaması ne olmalı.
Seramik kaplaması olan araca demir tozu gıderme için ve kil uygulaması yapılır mı? Zarar verir mi. Aracında seramik olan arkadaslar kullandığı ürünleri ve Yıkama yaperkenki işlem Sıralamasını yazabilir mi.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Seramik kaplama olan araca yıkamada neler kullanılmalı. İşlem sıralaması ne olmalı.
Seramik kaplaması olan araca demir tozu gıderme için ve kil uygulaması yapılır mı? Zarar verir mi. Aracında seramik olan arkadaslar kullandığı ürünleri ve Yıkama yaperkenki işlem Sıralamasını yazabilir mi.
Demirtozu gidermesi yapman cok Gerekli degil. Belki senedir 1-2 kere . Benim senesi doldu 1 kere bi kisminda yapmayi dusunuyorum.
Kil yapma

Ph notr urunleri tercih et. Islak birakma. Refineli agaclar altina birakma.

ph notr. Yikama kopugu ile. Kopuk yaparsin. Ön yıkama için. Yada yıkama öncesi sprey de uygulayabilirsinn. Zevkine göre .
Ondan sonra durulayıp. Çift kova yöntemi ile. Güzel bi pH nötr şampuan ile. Güzel bi yıkama eldiveni ile dikkatlice yıkayıp. Durulayıp. Güzel bi havlu ile kurulamam yeterli

Nymphetamin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
demir tozu konusu forumlarda cok tartısılmıs anladıgım kadarı ile ne yararı var ne zararı seramik üzerinde çok okudum vardığım kanı bu, kil yapamazsınız kılcalda olsa çizer yıkamak için ph nötr ürünler kullanmalısınız seramiğin aslında dayanımı 2-12 ph arasıdır ama aşırı asidik bazik nihayetinde etki edecektir. yıkama sıralaması vs içinde forumun dehlizlerinde acayip bilgiler var ararsan bulursun.