Hızlı Soru - Cevap

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,601
Hmm anladım dostum yani perwoll daha akıl kârı diyorsun
Ben mikrofiberler için 60 derece taraftarıyım :) CG'ın bir ürününde (hangi ürününde hatırlamıyorum) mikrofiber kanalların açılması için yüksek sıcaklıkta yıkanması öneriliyordu. Onun dışında Perwoll + beyaz sirke.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben mikrofiberler için 60 derece taraftarıyım :) CG'ın bir ürününde (hangi ürününde hatırlamıyorum) mikrofiber kanalların açılması için yüksek sıcaklıkta yıkanması öneriliyordu. Onun dışında Perwoll + beyaz sirke.
Adminim baya iddiali dediğiniz şey siz bu şekilde mi yikiyorsunuz

Perwoll ve sirke işinizi görür. Başka bişeye ihtiyaç duymadım.
Perwoll indirimi kovalama zamanı:)

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

40 ve 60 dereceden ikisini de denemiş biri olarak oyumu 60’tan yana kullanıyorum. Diğer türlü temizlenmiyormuş gibi hissediyorum :) Granül ve beyaz sirke kullanıyorum, bir de elbise fırçasıyla kuruduktan sonra fırçalıyorum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Ben 3-4 yıkama da bir kesin 60 derece de yıkıyorum, bez veya havlu kendine geliyor. Hele pedal veya kapı aralarına sildiğim bezleri kesin 60 derece de yıkıyorum veya wax bezlerinin bazıları waxı emiyor 40 derecede bile çıkmıyor illa 60 derece istiyor. :) Yıkama eldivenlerini de düzgünce el ile duruluyorum daha bir sıkıntı yok oluşmadı.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
40 ve 60 dereceden ikisini de denemiş biri olarak oyumu 60’tan yana kullanıyorum. Diğer türlü temizlenmiyormuş gibi hissediyorum :) Granül ve beyaz sirke kullanıyorum, bir de elbise fırçasıyla kuruduktan sonra fırçalıyorum.
Ben 3-4 yıkama da bir kesin 60 derece de yıkıyorum, bez veya havlu kendine geliyor. Hele pedal veya kapı aralarına sildiğim bezleri kesin 60 derece de yıkıyorum veya wax bezlerinin bazıları waxı emiyor 40 derecede bile çıkmıyor illa 60 derece istiyor. :) Yıkama eldivenlerini de düzgünce el ile duruluyorum daha bir sıkıntı yok oluşmadı.
Anlaşılan hepsini deneyimleyip sonuca göre tatminkarliga göre daha doğrusu haraket etmek lazım :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Trendyoldan 100 120 tl ye kadar önereceğiniz yıkama eldiveni varmı ben bu ikisi arasında kaldım hangisi daha iyidir

Hocam indirimli almayacaksanız satıcıların kendi sitelerinde genelde daha uygun oluyor ürünler ve alternatif de çok .genelde fiyatına göre beğenilen work stuff eldiven var onada bir bakın isterseniz

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam indirimli almayacaksanız satıcıların kendi sitelerinde genelde daha uygun oluyor ürünler ve alternatif de çok .genelde fiyatına göre beğenilen work stuff eldiven var onada bir bakın isterseniz
kupon kullanicaz o yüzden Trendyol dan bakiyorum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 1 aydır motor soğukken 1500 devir civarında dikiş makinası sesini andıran bir ses geliyor. Isınınca çok zor duyuluyor. Sizce ciddi bir problem midir?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yaklaşık 1 aydır motor soğukken 1500 devir civarında dikiş makinası sesini andıran bir ses geliyor. Isınınca çok zor duyuluyor. Sizce ciddi bir problem midir?
Bana niyese yataklardan veya siboplardan ses geliyor gibime geldi. :( Gerçi bu cinayet seneryasu gibi oldu, yağda eksilme veya aşırı hararet durumu olmadıkdan sonra yataklardan ses gelmesi mümkün mü ki ? :( En güzeli güzel bir motor ustasına dinletmek bence, geçenler de baskı balatadan ses geliyor demiştin ama egzosdan çıkmıştı. :) İnşallah böyle bir şeydir.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bana niyese yataklardan veya siboplardan ses geliyor gibime geldi. :( Gerçi bu cinayet seneryasu gibi oldu, yağda eksilme veya aşırı hararet durumu olmadıkdan sonra yataklardan ses gelmesi mümkün mü ki ? :( En güzeli güzel bir motor ustasına dinletmek bence, geçenler de baskı balatadan ses geliyor demiştin ama egzosdan çıkmıştı. :) İnşallah böyle bir şeydir.
Bana da lifter sesi gibi geldi. Yağ sipariş ettim. Değiştirip gözlemleyeceğim. Düzelmezse sanayi yolu göründü malesef.

Brancool

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Camsuyunda seyrelterek highgenic silikonlu cam temizleyici kullanıyorum. Temizleme ve Su kaydırıcılığı güzel tatmin edici geldi,

Peki bu ürünü uzun dönemde bez ile camları temizleme de kullanan var mı?
Cam filmlerine zarar olur mu? Olursa cam filmli araçlarda hangi ürün kullanmak lazım.?

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flexipads var onada bakabilirsin ben yamaçlara sorduğumda valet pro’dan daha İyi demişti. Yün eldiven değil ama mikrofiber olan :)
fiyatı 180 TL şimdi baktim guzele benziyor ama fiyati bütçeme pek uygun değil vp aldım o yüzden

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Camsuyunda seyrelterek highgenic silikonlu cam temizleyici kullanıyorum. Temizleme ve Su kaydırıcılığı güzel tatmin edici geldi,

Peki bu ürünü uzun dönemde bez ile camları temizleme de kullanan var mı?
Cam filmlerine zarar olur mu? Olursa cam filmli araçlarda hangi ürün kullanmak lazım.?
Sanırsam 101den veya bimden aldın, silikon bazlı bir ürün olduğu için filme, kauçuğa ve plastiklere zararı oluyor. Çatlama solma yapıyor, kendi aracımın göğüslüğünde acı bir şekilde gözlemledim.

Uygun fiyatlı Flowey S3 var ama bu işin babası Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner. Bez ile silebilirsin, cama veya cam filmine zarar vermez. Cam suyu olarak şimdilik içme suyu kullanıyorum, forumda konstre cam sularından kullananlar vardı sanırsam.