Hızlı Soru - Cevap

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #12,561
Spark bezleri ben hissiyat olarak beğenmedim. Su emiciliği nasıldır bilmiyorum ama kurulama için sert geldi bana. Çizecekmiş gibi hissettirdi.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Paylaştığınız ürün ile aracınızı kuralayamazsınız. Çok kısa sürede su emme kapasitesi dolacağı için sürekli aracın üzerindeki suyu gezdirirsiniz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@dabledor konuyu yanlış başlığa açmışsınız. Sorunuz ve tüm cevaplar taşındı. Buradan devam edebilirsiniz.

Bu tür sorular için hızlı soru-cevap başlığını kullanabilirsiniz.

Linkteki ürünü almanızı tavsiye etmiyorum su emişi düşüktür Can hocamın dediği gibi suyu gezdirirsiniz. Ne kadar temas o kadar çizik demek buna dikkat etmek lazım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba arkadaşlar, jantlarin parlamasi için bir ürün var mi, yıkama sonrası kullanmak için
Parlaklıkta öncelik zemin temizliği ve hazırlığı (kil,polisaj,demirtozu) bu adımlardan sonra kaportada kullanılan tüm ürünler kullanılabilir fakat oluşan ısıdan dolayı dayanım zayıf olacaktır. Jant için özel ürünler tercih edebilirsiniz cg rim guard,rim wax, zymöl whell coat veya seramik grubu ürünler daha da yüksek dayanım gösterecektir. Takdir,tercih sizin:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, jantlarin parlamasi için bir ürün var mi, yıkama sonrası kullanmak için
Tavsiyelere ek olarak turtle wax sealant iyi dayanıyor. Ben aynı ürünün amerika versiyonu olan seal n shine kullanıyorum. Ucuz ve pratik. Öncesinde polisaj, demirtozu kil temizliği şart.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben en son Angelwax'ın Bilberry'sini kullanmıştım, parlaklığı ve dayanımı güzel olan bir jant Sealant'ı. Jantıma amatörce polisaj yapıp uygulamıştım, sonbahar aylarında yağmurlu ve çamurlu bir şekilde 1.5-2 ay civarı ömrü vardı. Parlaklık olarak güzel, su iticilik olarak ise idare eder bir izlenimim oldu.

DonanimciAhmet

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba. Mercedes W205 2016 model aracıma yetkili servise polisaj yaptırmıştım. Tabii ki de hiç memnun kalmadım. Aracın ön direklerine bakıldığında boya değeri 80 mikron geliyor. Aracım siyah renk. Çok kötü durumda mı ? Ne yapılması gerekiyor ? Teşekkürler iyi forumlar.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba. Mercedes W205 2016 model aracıma yetkili servise polisaj yaptırmıştım. Tabii ki de hiç memnun kalmadım. Aracın ön direklerine bakıldığında boya değeri 80 mikron geliyor. Aracım siyah renk. Çok kötü durumda mı ? Ne yapılması gerekiyor ? Teşekkürler iyi forumlar.
Yapacak bir şey yok, yetkili serviste kötü iş yapıldığını düşünürsek düzgün bir polisaj yapılıp korumaya alınacak. Vernik durumu çok kötü değilse 1-2 mikronla halledilecek bir iş. Yapacağınız en iyi şey korumasını eksik etmemek :)

DonanimciAhmet

Çaylak Detaycı
Üye
80mikron artık sonuna gelmiş boyanın

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zamanla kendi kendine mikron değeri azalıp güneş yanığı gibi mi olur ? İyi seramik kaplama yaptırsam yıkamalarını dışarıda standart bir yıkamacıda yaptırmaya devam etsem iyi kötü korunmuş olur mu hocam

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Zamanla kendi kendine mikron değeri azalıp güneş yanığı gibi mi olur ? İyi seramik kaplama yaptırsam yıkamalarını dışarıda standart bir yıkamacıda yaptırmaya devam etsem iyi kötü korunmuş olur mu hocam
Ppf folyo kaplatın aracı. Benim aracım kia boyası 80,110 geliyor. Polisaj vs yapılmadı normal mi?

Venus_V3_5040_2GB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Gunes yanigi olabilir ve En ufak dokunmada cizilebilir Disaridaki Standart Yikamacilara devam ederseniz istediginiz seramik kaplama yi yaptirin omru 6 ay i gecmez hatta yaklasamaz en guzeli sizin kendi yikamaniz olur belli standartlara uyarak.

DonanimciAhmet

Çaylak Detaycı
Üye
Gunes yanigi olabilir ve En ufak dokunmada cizilebilir Disaridaki Standart Yikamacilara devam ederseniz istediginiz seramik kaplama yi yaptirin omru 6 ay i gecmez hatta yaklasamaz en guzeli sizin kendi yikamaniz olur belli standartlara uyarak.
Maalesef İstanbul dayım işlerim çok yoğun hadi onu da geçtim araba yıkamaya 2 saatimi harcama gibi bir durumum yok. En iyisi şeffaf kaplama yaptırmak olacak.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Maalesef İstanbul dayım işlerim çok yoğun hadi onu da geçtim araba yıkamaya 2 saatimi harcama gibi bir durumum yok. En iyisi şeffaf kaplama yaptırmak olacak.
Kalitesiz "pvc" olanları yaptırmayın. Stek gibi kaliteli markalar yaptırın.

DonanimciAhmet

Çaylak Detaycı
Üye
Kalitesiz "pvc" olanları yaptırmayın. Stek gibi kaliteli markalar yaptırın.

Stek fiyatları uçmuş durumda 20.000 TL civarı tutar. Amerikan film merkezinde 5 yıl garantili poliüretan 9000 TL büyük ihtimal onu yaptırırım tabi bunlardan önce aracımın içinde ufak eksiklikler var onu tamamlamam gerekecek. Malum 92.000 km ye geldi direksiyon ve koltuk derisinde aşınmalar başladı :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Stek fiyatları uçmuş durumda 20.000 TL civarı tutar. Amerikan film merkezinde 5 yıl garantili poliüretan 9000 TL büyük ihtimal onu yaptırırım tabi bunlardan önce aracımın içinde ufak eksiklikler var onu tamamlamam gerekecek. Malum 92.000 km ye geldi direksiyon ve koltuk derisinde aşınmalar başladı :)
Anaaaaaam 20.000 TL mi? Yahu o paraya gider başka birşey/ler alırım. (alamazmıyım, alırım ya, alamazmıyım ya, 20.000 TL'ye bisiklet de mi vermiyorlar yoksa, yo yoo hiçbirşeyin fiyatına baktıramazsınız hayıııırrr bakmak istemiyorum hayıııırrrr )

bugrahongul

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Şimdi 80mikronda boya ne durumda önemli olan o

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gokkur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben en son Angelwax'ın Bilberry'sini kullanmıştım, parlaklığı ve dayanımı güzel olan bir jant Sealant'ı. Jantıma amatörce polisaj yapıp uygulamıştım, sonbahar aylarında yağmurlu ve çamurlu bir şekilde 1.5-2 ay civarı ömrü vardı. Parlaklık olarak güzel, su iticilik olarak ise idare eder bir izlenimim oldu.
Bu ürünü bulamadim arattim ama Türk sitelerinde