Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Orbital makine için keçe önerebilir misiniz
Ufs Hybrid Kece veya Meguiars Da Mikrofiber Ped En hizli bulabileceginiz Urunlerdir.Yurtdisi Aliexpress veya Amazonda Cesit coktur.

Ped Olarak İsterseniz hizlica bulabileceginiz aslinda secenek cok sadece kullandigim urunleri yazdim

Orbital ile

Meguiars kirmizi Ped
Koch Chemie Kirmizi Ped
Shine Mate Sari Ped
3D Hava Kanalli Mavi Ped
Flexs i Ped Hybrid Kece
Flexs Ped Sari Ped
Meguiars Da Cutting Disc
Polytop Kirmizi Ped

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tavsiyelere ek olarak turtle wax sealant iyi dayanıyor. Ben aynı ürünün amerika versiyonu olan seal n shine kullanıyorum. Ucuz ve pratik. Öncesinde polisaj, demirtozu kil temizliği şart.
Berkay abiye katılıyorum, TW Sealant ciddi anlamda uzun süre dayanımı var. Kil demirtozu temizliği olmayan yüzeyde bile 5-6 ay kadlığını gözlemledim. Hadi jantda olduğu için 1.5 ay dayansın yine güzel. Ama parlaklık konusunda jantda nasıl olur bilemiyorum.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Linkteki iki ürün arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? 7000 lümen yeterli aydınlatmayı sağlar mı? Bu ürünler zamanla fara zarar verir mi? Farların arka kapağının kapanmasına engel olur mu? Ve en önemlisi karşıdan gelenin gözünü rahatsız eder mi?(Farlar mercekli olacak) Başka öneriler varsa değerlendirebilirim.
Photon Ultimate HIR2 9012 Led Headlıght 9500 Lumens 3 Plus - Photon Online
Photon Mono HIR2 9012 Led Xenon 7000 Lümen HEADLIGHT - Photon Online

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Arkadaşlar malum kış geldi cam suyuna antfrizli cam suyu koydum. Üstüne pw eklesem tepkimeye girip her ikisinin özelliği bozulur mu?

Venus_V3_5040_2GB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
dayanım,boncuk durumu ve parlaklık olarak tw sealant ile tw seal&shine ikilisini karşılaştırırsak durum ne olur?
Parlaklık aynı, boncuklar ilk başta seal n shine bir tık önde sonradan eşitleniyor. Dayanım olarak avrupa versiyonu sealant olan yine çok az önde. Hemen hemen aynı ürün zaten çok fark yok

Berkay abiye katılıyorum, TW Sealant ciddi anlamda uzun süre dayanımı var. Kil demirtozu temizliği olmayan yüzeyde bile 5-6 ay kadlığını gözlemledim. Hadi jantda olduğu için 1.5 ay dayansın yine güzel. Ama parlaklık konusunda jantda nasıl olur bilemiyorum.
ortalama 1 ay dayanıyor Sercan. Çok yağmur çamur görürse süre düşer tabi. Parlaklık olarak çok iyi değil orta karar. Bana yetiyor. Jantta pratik ürün lazım abi. 20 kollu jant var bende çarp 4le 80 kol. Wax mı yapılır buna yav düşünürken bile yoruldum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Parlaklık aynı, boncuklar ilk başta seal n shine bir tık önde sonradan eşitleniyor. Dayanım olarak avrupa versiyonu sealant olan yine çok az önde. Hemen hemen aynı ürün zaten çok fark yok

ortalama 1 ay dayanıyor Sercan. Çok yağmur çamur görürse süre düşer tabi. Parlaklık olarak çok iyi değil orta karar. Bana yetiyor. Jantta pratik ürün lazım abi. 20 kollu jant var bende çarp 4le 80 kol. Wax mı yapılır buna yav düşünürken bile yoruldum
Aslında tw seal&shine almadan önce bsd ile tw sealant arasında gidip geliyordum. Seal&shine yanına sealant ya da bsd almaya gerek yok mu yoksa şunu alıp da denemek iyi olur mu dersiniz? Bsd boncuğu güzel olsa da araç çok tozlu topraklı yerde bulunduğu için kafam tw sealant a kayıyordu

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aslında tw seal&shine almadan önce bsd ile tw sealant arasında gidip geliyordum. Seal&shine yanına sealant ya da bsd almaya gerek yok mu yoksa şunu alıp da denemek iyi olur mu dersiniz? Bsd boncuğu güzel olsa da araç çok tozlu topraklı yerde bulunduğu için kafam tw sealant a kayıyordu
Bir tanesi yeterli bence. Tozlu topraklı yerde duruyorsa tw seal n shine ve sealant ürünlerinde de biraz toz çekme problemi var benim gözlemlediğim. Ama yanlış hatırlamıyorsam @onurçiko abi toz çekme performansını beğenmişti.

Şu konuyu incelediniz mi?
21 Quick Wax Karşı Karşıya Büyük Test

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Linkteki iki ürün arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? 7000 lümen yeterli aydınlatmayı sağlar mı? Bu ürünler zamanla fara zarar verir mi? Farların arka kapağının kapanmasına engel olur mu? Ve en önemlisi karşıdan gelenin gözünü rahatsız eder mi?(Farlar mercekli olacak) Başka öneriler varsa değerlendirebilirim.
Photon Ultimate HIR2 9012 Led Headlıght 9500 Lumens 3 Plus - Photon Online
Photon Mono HIR2 9012 Led Xenon 7000 Lümen HEADLIGHT - Photon Online
Stark full power bakın derim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar malum kış geldi cam suyuna antfrizli cam suyu koydum. Üstüne pw eklesem tepkimeye girip her ikisinin özelliği bozulur mu?

Bulabilirseniz ki biraz zor. Soft99 Glaco'nun yağmur damlası özelliği de olan cam suyu var. PW camda leke bırakabilir :( Belki nozzlerı da tıkayabilir.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Pw boyalı ve cam yüzeyde üzerinden durulama olmadığı için lekelenme yapabilir.

DENİZLİ

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ben şahsen denemedim, bugüne kadar hiç sulandırılabilen hızlı cilayı da cam suyu haznesine eklemedim. Belki aramızdan bu dediğinizi merak edip deneyen olmuş ve hiçbir sıkıntı yaşamamış da olabilir. Ama ben kullanmam.