Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #12,621
Merhaba arkadaşlar yine kararsız kaldım :))
Su iticilik ve parlaklık olarak soft99 fusso mu yoksa chemical guys butter wax mı.. bir yardımcı olun kararımı vereyim :))
fusso parlaklık çok az, dayanım fazla. Butter wax parlaklık fazla, dayanım sıfır :)
İkisinin ortası soft99 kiwami alabilirsiniz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay abi görmüşsündür ama tecrübelerini biraz aktarır mısın? :)
Gördümde burada ortalık karışık biraz o yuzden topa girmedim :)

Ts iç plastik koruma ürünü, perl hem iç hem dışta kullanılıyor. Deride falan aman öyle şeyler yapmayın bence..
Buradaki amaç deri mi yoksa plastik ürünü kullanmak mı?
Her ikisi de isteniyorsa colourlock suni deri koruyucu seçeneğimiz var. Ama parlaklık mı isteniyor, tam mat mı isteniyor, uv koruması aranıyor mu bunlar önemli. Zevkleri bilmediğim için spesifik bir ürün tavsiye edemiyorum. Ben şunu şunu istiyorum ne tavsiye edersin şeklinde sorulursa cevap çok daha basit olur :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Linkteki iki ürün arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? 7000 lümen yeterli aydınlatmayı sağlar mı? Bu ürünler zamanla fara zarar verir mi? Farların arka kapağının kapanmasına engel olur mu? Ve en önemlisi karşıdan gelenin gözünü rahatsız eder mi?(Farlar mercekli olacak) Başka öneriler varsa değerlendirebilirim.
Photon Ultimate HIR2 9012 Led Headlıght 9500 Lumens 3 Plus - Photon Online
Photon Mono HIR2 9012 Led Xenon 7000 Lümen HEADLIGHT - Photon Online
Dostum ben photon inwells ve çeşitli Çinli LED xenonlari kullandım hepsinde karşıdan gelenin gözünü alıyordu sellektor yiyordum ve bı zaman sonra yol aydınlatması iyice bitiyordu, sonra araştırmalarım sonucunda atölye Semih var bizim İstanbul'da bana çok yakın dükkanı ve adamlar bu işin ustası hem mükemmel yol aydınlatması hemde müthiş sellektor atıyor mercekli far gibi yani( h4 ampul tipim bizim en büyük sıkıntımız sellektor attığında çok fark olmaması) ve karşıdan geleni asla rahatsız etmiyor memnunum baya. Çok tereddüt etmiştim bilmediğim bı dükkanın kendi markasına o para verilir mi diye ama inanın bidaha olsa bidaha veririm

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pompa modifiye yapmayı düşünüyorum da sechoya yapıldığını biliyorum bide bı kaç kişide veta gördüm secho gibi oda modifiye edilip köpüklü atım yapıyor mu aynı yapıdalarmı

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ts alacaktım lakin carpro perl diye bir ürün gördüm forumda. Deride vs kullanılıyormuş. Bu fiyata daha ekonomik veya kaliteli ürün var mıdır?
Ben perl u dış plastik ve lastik de kullanıyorum.. Bu arada deri koltuklara sövdüm deri koltuklar da bayağı bir parlatma yapıyor.. fakat iç plastiklerde kullandığımda pek beğenmedim.. fazla parlak duruyor yapay bir görüntü oldu.. lastiklerde mutlaka dene ben çok beğendim şu anda ürünü sadece dış Plastik ve lastiklerde kullanıyorum bayağı memnunum

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
tabiki :) İsterseniz sohbet muhabbet kısmından da yazabilirsiniz
Bence buradaki çoğu kişinin de ilgisini çekebilecek bir konu eğer evliler ise.. yaptığım uygulamaları bazen hatuna gösteriyorum .. Tabii sonrasında bu olayı kendi lehine çevirmek istedi... bir şey bul da duşakabindeki cam asık orada su kalmasın kireç oluyor dedi.. bu konuda aklınıza bir şey geliyor mu duşakabindeki su lekeleri neden kurtulmak için bir uygulama yapsak da bizim hatuna da rezil olmasak :))

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bence buradaki çoğu kişinin de ilgisini çekebilecek bir konu eğer evliler ise.. yaptığım uygulamaları bazen hatuna gösteriyorum .. Tabii sonrasında bu olayı kendi lehine çevirmek istedi... bir şey bul da duşakabindeki cam asık orada su kalmasın kireç oluyor dedi.. bu konuda aklınıza bir şey geliyor mu duşakabindeki su lekeleri neden kurtulmak için bir uygulama yapsak da bizim hatuna da rezil olmasak :))
3d eraser uygulayın temizlikmadeni mi hobiotom mu birinde vardi. Bulamazsanız divortex kireç sökücü uygulayın. Alkolle silin cam yağmur kaydırıcı uygulayın. Yağmur kaydırıcı yoksa koch chemie pw sıkıp durulayın düzenli olarak. Crystal concept glass guard güzel ürün arabada da kullanırsınız, temin etme konusunda sıkıntı yaşarsanız özelden iletişime geçelim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar arabamda seramik kaplama var. flowey ev13 ile ön yıkamanın ardından foam lance ile bu ürünü uygulayıp eldivenle girişmek istiyorum. yani amacım çift kova ile uğraşmamak.

sormak istediğim bu ürün seramiğe zarar verir mi. kullananız var mıdır?

Korumaya zarar vermiyormuş, hafif alkali, PH 10.5 değerine sahip bir snow foam şampuanı.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Numloq, evet sorduğumda ben de öyle cevap almıştım. ilgi ve alakan için teşekkür ederim hocam:alkıssx:
Rica ederim, hobimiz sonuçta içten cevaplıyorum. :)

Bu arada 2.4 pre Wash tarzıymış, Mustafa abinin dediği gibi. Pre Wash'ın mantığını biliyorsunuzdur, ağır yol filmini sökmek için güzel bir çözüm. Flowey Erkan abi sağolsun cevapladı.

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öneri için teşekkür ederim. Hiç duymadığım bir marka. Mercekli farda deneyimlediniz mi? Karşıdan geleni rahatsız eder mi? Uzun süreli kullanımda araca zararı olur mu? Orijinal halojen dışında ampul kullanmadığım için tedirginim biraz :)
Selâm ben de çok araştırdım led için burası 2 sene garanti veriyor zaten. Ben şu anda kullanıyorum ve memnunum. Benim farlar merceksiz ama mercekli içinde ürünleri var. Holojen ampulden daha güvenli emin olun.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selâm ben de çok araştırdım led için burası 2 sene garanti veriyor zaten. Ben şu anda kullanıyorum ve memnunum. Benim farlar merceksiz ama mercekli içinde ürünleri var. Holojen ampulden daha güvenli emin olun.
Sizi önce tanımak isteriz.
Tanışma

baris26

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Merhabalar iyi forumlar bir sorum olacakti.
Aracıma pasta cila uygulamasi yaptirmak istiyorum. Sakarya da yaşıyorum birkaç yere sordum soruşturdum bi dükkanda şuan da kış kampanyası var.
--Ürün olarak
meguiars
3m
menzerna
--Uygulama olarak
Kil temizleme
Hare giderici
Pasta-cila
Boya koruma
Rutus
--Fiyat olarak 500 tl sizce uygunmudur?
Benim asil sorum şuan havalar soğuk yağmur kar, vs simdi yaptırsam yaza kadar etkisi kalır mı acaba?
Birde kapıda ufak bir göçük var ilk önce onu mu yaptırmalıyım yoksa pasta cila işleminden sonra yaptirsam da olur mu?
Merhaba;
Fiyatı hangi firmadan aldınız acaba?