Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkürler soft alınacak karar verildi.. yılbaşı hediyesi olarak geliyor.. bir arkadaşa da halı paspas kitledim.. 2021 güzel başlıyor :)
Arkadaşının halı paspas ile kurtardığına sevindim :D Ben olsam, Subaru'nun havuzlu kauçuk paspasını kilitlerdim :D :D

campingspo

Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Pandeminin başından beri dezenfektana maruz kalan alanda oluşan lekeler. VP APC 1/10 ile temizledim, Gyeon preserve denedim. Üst kısımlarda siyah plastiklerde preserve %90 iş gördü ancak açık renkli kısımlarda değişiklik yok. Üstadlar ne önerir? m700 iş görür mü?

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Pandeminin başından beri dezenfektana maruz kalan alanda oluşan lekeler. VP APC 1/10 ile temizledim, Gyeon preserve denedim. Üst kısımlarda siyah plastiklerde preserve %90 iş gördü ancak açık renkli kısımlarda değişiklik yok. Üstadlar ne önerir? m700 iş görür mü?

Oray söküp aynı renke boyamanızı tavsiye ederim.

Selimcanklnc

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Parasını fazlasıysa hak ediyor
Daha ucuza bir ürün bakarsanız valet proda güzel
Kullanma fırsatınız oldu mu ? Ben bir tane kuzu postu almıştım Slopes marka tüy döktüğü için iade ettim,bunlarda öyle bir durum var mı köpük ve suyu muhafaza edebiliyor mu.Birde kılları sert mi yıkarken çizme şansı var mıdır acaba ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Sadece bir leke üzerinde m700 deneyin duruma göre hareket ederiz.

DENİZLİ

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Dün carpro perl ile ilgili soru sormuştum. Biraz daha araştırdım ve düşündüm. Aracımda deri olarak kapı kolçakları vites topuzu ve direksiyon deri. Deri için colorluck deri kalkanı alacağım. Perl'i kullanma amacım iç trimler, paspaslar, davlumbaz, dış trimler ve lastikler. Parlaklık olarak videolarda tam ayarında geldi bana. UV koruması felan varmış. Sulandırılması da cabası... Nasıl bir üründür acaba?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Dün carpro perl ile ilgili soru sormuştum. Biraz daha araştırdım ve düşündüm. Aracımda deri olarak kapı kolçakları vites topuzu ve direksiyon deri. Deri için colorluck deri kalkanı alacağım. Perl'i kullanma amacım iç trimler, paspaslar, davlumbaz, dış trimler ve lastikler. Parlaklık olarak videolarda tam ayarında geldi bana. UV koruması felan varmış. Sulandırılması da cabası... Nasıl bir üründür acaba?
Hocam merhaba,

Deri özelinde colourlock en iyi tercihlerden biri olacaktır. Öncesinde hafif deri temizleyicisiyle temizlerseniz kalkan da çok daha iyi tutunacaktır.

Perl i henüz kullanamadım ama dış aksamda kullandığım ürünü aracın içinde herhangi bir yerde kullanmam diye düşünüyorum. Her ne kadar kullanım alanlarında özellikle belirtilse de. Sulandırma durumu da sizin dediğiniz gibi özellikle beni de cezbetmişti. Perl i lastik, dış trim ve davlumbazlarda sanırım kullanacağım.

Son düzenleme:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
İnternetten ikinci el, garantisiz fakat sadece bir kaç kez kullanılmış karcher k5 ve k7 buldum, k5 en son 1650 tl ye, k7 yi ise son 2500 e indirdim, sizce rakamlar iyi mi?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Lastiğe, davlumbaza ve dış trimlere saf kullanıyorum. Kalıcılık ve parlaklık çok artıyor, tabi 1:1 de kullanılabilir ama tercih meselesi. :) İç trime ise saf kullandığımda çok parlak ve yapış yapış oluyor, en azından saf sıktığımda çok yaymam gerekiyor eğer 1:2 gibi bir oran ile sürersem homojen bir şekilde yayılıp normal bir parlaklık elde ediyorum. İç trimlerde ise biraz fazla toz çektiğini gözlemledim.
Deri aksam Fiorino da yok ancak olsaydı yine kullanmazdım. Deriye özel ürünler her zaman daha mantıklı geliyor.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Lastiğe, davlumbaza ve dış trimlere saf kullanıyorum. Kalıcılık ve parlaklık çok artıyor, tabi 1:1 de kullanılabilir ama tercih meselesi. :) İç trime ise saf kullandığımda çok parlak ve yapış yapış oluyor, en azından saf sıktığımda çok yaymam gerekiyor eğer 1:2 gibi bir oran ile sürersem homojen bir şekilde yayılıp normal bir parlaklık elde ediyorum. İç trimlerde ise biraz fazla toz çektiğini gözlemledim.
Deri aksam Fiorino da yok ancak olsaydı yine kullanmazdım. Deriye özel ürünler her zaman daha mantıklı geliyor.
Hocam iç plastikteki kullanım oranı 1:5 diye yazıyor. Deride colorluck ürünleri kullanacağım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam iç plastikteki kullanım oranı 1:5 diye yazıyor. Deride colorluck ürünleri kullanacağım.
Evet 1:5 yazıyor ancak dış trimlerde ise 1:1-3 kullanılabilir yazıyor, yazdıklarına uyunca benim için yeterli dayanımı sağlamıyor. Ondan dolayı biraz daha yoğun oranında kullanıyorum.
Hafta sonu temizliğinde sizin için iç trimlerde test yapıyım. Saf, 1:1, 1:2 gibi oranlarla karşılaştırıyım ve gözlemliyim.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanma fırsatınız oldu mu ? Ben bir tane kuzu postu almıştım Slopes marka tüy döktüğü için iade ettim,bunlarda öyle bir durum var mı köpük ve suyu muhafaza edebiliyor mu.Birde kılları sert mi yıkarken çizme şansı var mıdır acaba ?
Evet şuan kullanıyorum. Heö workstuff hemde valet pro güzel eldivenler. Workstuff çok daha iyi güzel köpük ve su emiyor, dökülme vs olmadı iplik yapılı.