Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #12,761
Hocam Carpro'nun ceramic wax ürününü görmüştüm. İçeriğinde sio2 var. Sizin de vesilenizle forumdaşlarımıza soralım. Bu ürünü kullanan ve deneyimlerini aktarmak isteyen var mı? @toygar68 in incelediği Goodstuff'ın Sio2 Wax'ı da radarımda. Bunun dışında hızlı cila olarak new gyeon wet coat ve kc pw kullandım ve ikisinden de çok memnun kalmıştım. Şimdi hızlı cila olarak CarPro Hydo2 wipeless silica spray alasım var. Konsantre satılıyor ve 1e 6 sullandırın deniyor. Uv koruması da varmış. Bir diğer hızlı cila adayım da Sams Detailing Ceramic Boost. Bu ürünleri kullanan Forumdaşlarımın da yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Carpronun oyle bir urunu yok hocam benim bildigim. Good Stuff ile karistiriyor olabilir misiniz? sams detailing ve meguiarsin o isimde urunleri mevcut belki de onlarla karistirdiniz. Ben size Hydro2 oneririm ancak lite versiyonu daha berketli olacaktir. Hydro2 nun kullanima hazir hali. Yani sulandirmaniza gerek yok ve 1 litre. Hydro2 ise 100 ml ve 1:6 oranli. Yani 700 mk :) Hydro2Lite versiyonunu alin keyfinize bakin. Wetcoat ve pwye gore toz tutma konusunda cok cok basarili.

Bu arada Carpronun ech2o diye bir urun var. Amerika`da kullanmak nasip olmustu muazzam bence ancak bir suredir burda yoktu. Sag olsun parlatanadamlar 50 ml lik deneme surumunu getirdiler. 50ml i bir litreye karistirin ve alin size elixir :) sadece 20 lira. 50 ml kadar reload eksik olacak icinde ama ben cok fark gormedim. Silmesi daha kolay ve toz t utma durumu neredeyse 0. Haftada bir yapilacak bir uygulama icin harika ki quick detailer zaten bu urun.

Son düzenleme:

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Carpronun oyle bir urunu yok hocam benim bildigim. Good Stuff ile karistiriyor olabilir misiniz? sams detailing ve meguiarsin o isimde urunleri mevcut belki de onlarla karistirdiniz. Ben size Hydro2 oneririm ancak lite versiyonu daha berketli olacaktir. Hydro2 nun kullanima hazir hali. Yani sulandirmaniza gerek yok ve 1 litre. Hydro2 ise 100 ml ve 1:6 oranli. Yani 700 mk :) Hydro2Lite versiyonunu alin keyfinize bakin. Wetcoat ve pwye gore toz tutma konusunda cok cok basarili.
Evet Sams detailing ile karıştırmışım :sussx::sırıtan1:. O zaman hydro2 lite'a yönelebilirim. Aslında elim kaşınıyor ve seramik tabanlı wax istiyor ama benzinlik tayfası olduğumdan ve bu wax silme işinin üstesinden gelmekten korktuğumdan(iz bırakma konusunda) wax işine giremiyorum bir türlü. Hızlı cilalarla bir süre daha devam edeceğim sanırım. Hydro2 lite'ı parlaklık konusunda Gyeon Wetcoat ile kıyasladığınızda nasıl? Bu arada hydro2 lite seramik üzerine uygulanıyordu değil mi? Onu da karıştırmış olmayayım da. Okuyan arkadaşları yanlış yönlendirmeyeyim :):)

Son düzenleme:

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Evet Sams detailing ile karıştırmışım :sussx::sırıtan1:. O zaman hydro2 lite'a yönelebilirim. Aslında elim kaşınıyor ve seramik tabanlı wax istiyor ama benzinlik tayfası olduğumdan ve bu wax silme işinin üstesinden gelmekten korktuğumdan(iz bırakma konusunda) wax işine giremiyorum bir türlü. Hızlı cilalarla bir süre daha devam edeceğim sanırım. Hydro2 lite'ı parlaklık konusunda Gyeon Wetcoat ile kıyasladığınızda nasıl?
Hocam bir onceki mesajimda bir edit yaptim sizin icin cok daha uygun bir alternatif var isterseniz ona da bir bakin. Hydro parlaklik, toz tutma ve kayganlik olarak wetcoattan daha onde ancak toz tutmasi cok cok onde bunu uzun uzun karsilastirdim. Wetcoata gore daha berketli. Ancak wetcoat cok daha etkili. Yani hydro su itis olarak bir iki tik gerisinde kaliyor wetcoatin, ancak duzenli kullanimda onun onune gecmis oluyorsunuz. Wetcoat cok guzel cok pratik harika bir urun ancak cok fazla toz cekiyor. Ben aracim temizlensin diye yikiyorum ancak ertesi gun bu gunden daha tozlu oluyor arac wetcoat yuzunden buna pw de dahuil. :(

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bir onceki mesajimda bir edit yaptim sizin icin cok daha uygun bir alternatif var isterseniz ona da bir bakin. Hydro parlaklik, toz tutma ve kayganlik olarak wetcoattan daha onde ancak toz tutmasi cok cok onde bunu uzun uzun karsilastirdim. Wetcoata gore daha berketli. Ancak wetcoat cok daha etkili. Yani hydro su itis olarak bir iki tik gerisinde kaliyor wetcoatin, ancak duzenli kullanimda onun onune gecmis oluyorsunuz. Wetcoat cok guzel cok pratik harika bir urun ancak cok fazla toz cekiyor. Ben aracim temizlensin diye yikiyorum ancak ertesi gun bu gunden daha tozlu oluyor arac wetcoat yuzunden buna pw de dahuil. :(
Önerileriniz için teşekkürler. Ech20'ye baktım. Denemek için müthiş bir fiyatı var. Onu alacağım galiba :):). Parlatanadamlardaki seyreltme bilgilerine bakın süper :) Hızlı cila olarak deneyeyim bunu :)

50ml, 750 ml Susuz Yıkama...!!! (1:15).

50ml, 1,250 Litre Çok Parlak Detay Spreyi...!!! (1:25).

50ml, 2 Litre Kil Yağlayıcı...!!! (1:40).

50 mi 10 Litre Islak kullanımı hızlı cila...!!! (1: 200)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Bu arada Carpronun ech2o diye bir urun var. Amerika`da kullanmak nasip olmustu muazzam bence ancak bir suredir burda yoktu. Sag olsun parlatanadamlar 50 ml lik deneme surumunu getirdiler. 50ml i bir litreye karistirin ve alin size elixir :) sadece 20 lira. 50 ml kadar reload eksik olacak icinde ama ben cok fark gormedim. Silmesi daha kolay ve toz t utma durumu neredeyse 0. Haftada bir yapilacak bir uygulama icin harika ki quick detailer zaten bu urun.
Son paragrafa kayıtsız kalamadım ve kendimi bir anda ech20 nin yanına neler ekleyebilirim durumunda buldum
:of:
Şeytana uyucaz, orası belli oldu da öncesinde merak ettiğim bir nokta var
Bildiğiniz üzere bu tarz bazı ürünlerde sulandırılan ürün belli bir süre kullanılmayınca karışım bozuluyor ve çöp oluyor
Şimdi ech20 de böyle bir sıkıntı var mı?
Yoksa 1 lt karışımı sıkıntı yaşamadan aylarca kullanabilir miyim?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Son paragrafa kayıtsız kalamadım ve kendimi bir anda ech20 nin yanına neler ekleyebilirim durumunda buldum
:of:
Şeytana uyucaz, orası belli oldu da öncesinde merak ettiğim bir nokta var
Bildiğiniz üzere bu tarz bazı ürünlerde sulandırılan ürün belli bir süre kullanılmayınca karışım bozuluyor ve çöp oluyor
Şimdi ech20 de böyle bir sıkıntı var mı?
Yoksa 1 lt karışımı sıkıntı yaşamadan aylarca kullanabilir miyim?
Ben bu zamana kadar hic bir sulandirmada sorun yasamadim hocam ama tek sart saf su olmali. Sorun yasayanlar da olabilir ama kendi tecrubelerime gore konusacak olursam saf su ile karistirildigi zaman problem yasanmiyor.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Ben bu zamana kadar hic bir sulandirmada sorun yasamadim hocam ama tek sart saf su olmali. Sorun yasayanlar da olabilir ama kendi tecrubelerime gore konusacak olursam saf su ile karistirildigi zaman problem yasanmiyor.
Hocam benim mutfakta su arıtma sistemim var. O su ile sulandırıyorum bi sıkıntı olur mu?

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Hocam benim mutfakta su arıtma sistemim var. O su ile sulandırıyorum bi sıkıntı olur mu?

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam arıtılmış su = hazır su bile desek hazır su saf su kadar garanti olmayabilir. Kısa vadede Çeşme suyundan iyi olsa da uzun vadede problem çıkartabilir.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@afkazankayaa carpro ürünleri hakkında oldukça tecrübelisiniz carpro reset nasıldır şampun vp concantrated yerine alacağım Elixiri aklıma soktunuz en kısa zamanda kesin alacağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
@afkazankayaa carpro ürünleri hakkında oldukça tecrübelisiniz carpro reset nasıldır şampun vp concantrated yerine alacağım Elixiri aklıma soktunuz en kısa zamanda kesin alacağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vp concantrated in yaptigindan daha fazlasini yapmiyor gerek yok para vermeye acikcasi :)

Kağan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhabalar herkese, bir şampuan arayışındayım, şu an elimde sonaxın turuncu şampuanı var ama bitecek, meguiarsın sarı şampuanını almaya niyetlendim, uzun kullanımda bu cilalı şampuanın boyaya, parlaklığa bir zararı var mıdır, bu ürün hakkında kullananlar veya bilgisi olanlar fikir verebilirlerse çok sevinirim, teşekkürler

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@Kağan merhablar hoş geldiniz forum kuralları gereği tanışma kısmına kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

meg sarı konusuna gelince ürün aracınızda koruma varsa onu etkiliyor aşındırıp yok edebilir ve aynı zamanda içeriğindeki wax onun üstüne kaplama yapıp sizin yaptığınız boya korumanın etkisini azaltıp kendi kalitesiz cilasını koyuyor. Bizim tavsiyemiz eğer kova şampuanı içinse ph nötr bir şampuan kullanmanız yönünde olacaktır. Buna onlarca örnek verebiliriz
Flowey ev 12 ph nötr
Valet pro concentrated
Gyeon bathe
Gibi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Kağan

Öncelikle böyle kısa soruları Hızlı Soru-Cevap kısmından sorabilirsiniz. Ve sizi tanışma konusunda tanıyabilir miyiz? :)

Sorunuzu ve cevapları Hızlı Soru - Cevap kısmına taşıdım. :)

Kağan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
@Kağan merhablar hoş geldiniz forum kuralları gereği tanışma kısmına kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

meg sarı konusuna gelince ürün aracınızda koruma varsa onu etkiliyor aşındırıp yok edebilir ve aynı zamanda içeriğindeki wax onun üstüne kaplama yapıp sizin yaptığınız boya korumanın etkisini azaltıp kendi kalitesiz cilasını koyuyor. Bizim tavsiyemiz eğer kova şampuanı içinse ph nötr bir şampuan kullanmanız yönünde olacaktır. Buna onlarca örnek verebiliriz
Flowey ev 12 ph nötr
Valet pro concentrated
Gyeon bathe
Gibi
Merhaba, aracımda boya koruma yok, kendim tarafından uygulanan wax vs. Yok. Yine de bu şampuanı önermez misiniz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba, aracımda boya koruma yok, kendim tarafından uygulanan wax vs. Yok. Yine de bu şampuanı önermez misiniz
Forumca arabalarımızı sevdiğimiz için her zaman koruma uyguluyoruz, bu wax oluyor hızlı cila oluyor ama korumasız bırakmamaya çalışıyoruz. Ondan dolayı koruma dostu şampuanlar almaya özen gösteriyoruz. :) Birde cilalı şampuanlar var, Autobrite Banana gibi veya Koch Chemie NMS gibi şampuanlar da var.
Ancak bu cilalı şampuanlarla korumalı aracı yıkarsak araçtaki koruma yerine bunlardaki cilanın etkisini gösteriyor, yani perdeleme yapıyor.
Temel mantığını açıklamaya çalıştım diyebilirim. Siz şu anda koruma uygularsanız kesinlikle koruma dostu bir şampuan almanız gerekicek, yukarıda ki abimin cevabında yazanlar gibi.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
merhabalar
purestar yıkama eldivenin hakkında neler düşünüyorsunuz acaba? daha önce tüyleri kısa olduğundan çok tercih edilmediğini okumuştum yanılmıyorsam. eğer kullanan varsa görüşlerinizi alabilir miyim?
bir diğer sorum ise ufs sarı-beyaz yün eldiven hakkında. beyazların artık yünlerden yapıldığını veya 2. kalite olduğunu okumuştum sanırım. bu konuda bilginiz var mı acaba?
şimdiden teşekkür ederim:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
merhabalar
purestar yıkama eldivenin hakkında neler düşünüyorsunuz acaba? daha önce tüyleri kısa olduğundan çok tercih edilmediğini okumuştum yanılmıyorsam. eğer kullanan varsa görüşlerinizi alabilir miyim?
bir diğer sorum ise ufs sarı-beyaz yün eldiven hakkında. beyazların artık yünlerden yapıldığını veya 2. kalite olduğunu okumuştum sanırım. bu konuda bilginiz var mı acaba?
şimdiden teşekkür ederim:)
Hocam merhaba,

Purestar lı kısma cevap vermeye çalışayım. Bende eldiveni yok ama washpad i var iki tane nerdeyse 1 senedir kullanıyorumdur. Çoklu eldiven ile yıkıyorum aracımı. Dediğiniz gibi tüyleri kısa ama oldukça yumuşak. Washpad in içindeki sünger vasıtasıyla su, köpük tutma konusunda başarılı. İyi bir ön yıkama sonrası zarar vereceğini düşünmüyorum açıkçası. Ben memnunum. @oğuzda hocam eldivenden almıştı ama kullanabildimi bilmiyorum. Gördüğünde yardımcı olmaya çalışacaktır.

Unutmuşum @SuperClean washpad den bir sonraki sevkiyat da getirmeyi düşündüğünü belirtmişti. Bilginiz olsun.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar herkese, bir şampuan arayışındayım, şu an elimde sonaxın turuncu şampuanı var ama bitecek, meguiarsın sarı şampuanını almaya niyetlendim, uzun kullanımda bu cilalı şampuanın boyaya, parlaklığa bir zararı var mıdır, bu ürün hakkında kullananlar veya bilgisi olanlar fikir verebilirlerse çok sevinirim, teşekkürler
Eğer aracınıza herhangi bir wax vb. bir ürün uygulamıyor ve bundan sonra da uygulamayı düşünmüyorsanız evet bahsi geçen şampuanı kullanabilirsiniz. İsmi, cismi ve içeriği belli bir ürün olduğu için aracınıza bir zararı olmaz. Belki parlaklığı bir tık iyi olur.
Aksi durumda hangi şampuanları kullanmanız gerektiğini arkadaşlarım açıklamış.

Kağan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Eğer aracınıza herhangi bir wax vb. bir ürün uygulamıyor ve bundan sonra da uygulamayı düşünmüyorsanız evet bahsi geçen şampuanı kullanabilirsiniz. İsmi, cismi ve içeriği belli bir ürün olduğu için aracınıza bir zararı olmaz. Belki parlaklığı bir tık iyi olur.
Aksi durumda hangi şampuanları kullanmanız gerektiğini arkadaşlarım açıklamış.
Teşekkürler, çok wax yapmaya fırsatım olmuyor, hızlı cila kullanmıştım, bu şampuanın daha pratik olacağını düşündüğüm için sanırım alacağım teşekkürler

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selam, Aracıma polisaj yaptırmak istiyorum,durumu çok kötü değil 10 bin km de ama ikinci el aldığım için, öncesinde kötü yıkanmış. İstanbul Anadolu yakasında bu işi yapabilicek arkadaş tavsiyesi alabilir miyim?