Hızlı Soru - Cevap

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #12,881
@santos42, aceleniz yoksa aşağıdaki ürünü sipariş verip güvenli bir şekilde kil uygulamasını yapabilirsiniz. 20 gün civarında geliyor. :begenixx:

TRY 56.30 | Araba yıkama sihirli kil Bar Mitt araba kil kumaş oto bakım temizlik havlusu mikrofiber sünger ped kil bez detaylandırma Brilliatech
US $7.3 |Car Wash Magic Clay Bar Mitt Car Clay Cloth Auto Care Cleaning Towel Microfiber Sponge Pad Clay Cloth Detailing Brilliatech|clay pigeon|glove furclay frog - AliExpress
bu kil eldivenleri normal killere gore daha guvenli aynen 20 gunde gelir diye dusunuyorum bende teşekkürler

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar
Forumdan alabildiğimce bir takım bilgiler edinmeye çalıştım. Bende aracıma orbital makinayla polisaj yapmayı düşünüyorum. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca en son aşama olan boya korumada bir sorum olacak onunda cevabını verebilirseniz çok sevinirim.
Aracımda çok fazla çizik olduğunu düşünmediğimden az aşındırıcıyı tercih ettim

1 Yıkama
2 Demir tozu uygulama
3 Kil uygulama Divortex Nano Kil Diski 150 Mm
Divortex Nano Kil Diski 150 MM - DVX6504 Fiyatları ve Özellikleri
4 Farecla Sarı Pasta süngeri, Menzerna 1000 polisaj
5 İPA İsopropil alkol
6 Farecla Sarı Pasta Süngeri, Menzerna 2500 hare giderme
7 İPA İsopropil alkol
8 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna 3800 wax
Bu aşamadan sonra boya koruma Menzerna Power Lock Kullanacağım?????? İPA İsopropil alkol KULLANILIYOR MU
9 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna Power Lock Ultimate Protection

*8. aşamadan sonra wax üzerine İPA yapılacak mı bu konuyu bulamadım. Yapılması pek mantıklı gelmedi, ama cila üzerine de koruma nasıl yapılacak onu kendim çözemedim.
* Ayrıca kil işlemi çok uğraştıracağını düşündüğümden orbital makine ile divortexin nano kil diskini kullanacağım bununla ilgilide bilgi verebilirseniz çok makbule geçecektir.

Arkadaşlar sizden istirhamım bu yazdıklarımla ilgili varsa yanlışım yada öneriniz paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Boya koruma öncesi ipa kullanıldığı zaman wax sealent vb ne kullanacaksanız yüzeye daha iyi yapışmasını sağlıyorsunuz. Wax üzerine ipa yapılmaz o zaman ürünün ömrünü çok kısaltırsınız. Kil diskini orbital ile atasansanız minimum hızda çalıştırabilirsiniz makinenizi :)

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wax sonrası (menzerna 3800) boya koruma yapacağım (Menzerna Power Lock) boya korumayı wax üzerine mi uygulayacağım hiçbir işlem yapmadan.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Wax sonrası (menzerna 3800) boya koruma yapacağım (Menzerna Power Lock) boya korumayı wax üzerine mi uygulayacağım
Önce kendinizi tanıtabilir misiniz tanışma bölümünden?
Tanışma konusunu açtıktan sonra sorunuzu hızlı-soru cevap bölümüne taşıyacağım ordan cevaba ulaşabilirsiniz.
Tanışma
Düzenleme:
@Erkin1970 Hoş geldiniz, sorunuzu taşıdım. Keyifli forumlar

Son düzenleme:

dabledor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba,

Geçen gün aracımı yıkama ardından kurulama esnasında bezde bulunan siyahlık kapı içi kaportasına iz bıraktı ve izi çıkartamadım. Nasıl çılartabileceğim konusunda sizlerin deneyimlerine ihtiyacım var

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
gyeon vinly cleaner ve preserve sipariş geçtim aracimda ki kokpiti dreksiyonu korumayı hedefliyorum gyeon vinly cleaneri sert plastik olmayan yumusak kokpitte kullansam sadece bez ile yada fırça ile sorun teşkil edermi ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhaba,

Geçen gün aracımı yıkama ardından kurulama esnasında bezde bulunan siyahlık kapı içi kaportasına iz bıraktı ve izi çıkartamadım. Nasıl çılartabileceğim konusunda sizlerin deneyimlerine ihtiyacım var
Bezde nasıl bir siyahlık vardı ki. Yağ vb birşey mi geldi. Fotograf atatsanız daha iyi olur.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Selamlar
Forumdan alabildiğimce bir takım bilgiler edinmeye çalıştım. Bende aracıma orbital makinayla polisaj yapmayı düşünüyorum. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca en son aşama olan boya korumada bir sorum olacak onunda cevabını verebilirseniz çok sevinirim.
Aracımda çok fazla çizik olduğunu düşünmediğimden az aşındırıcıyı tercih ettim

1 Yıkama
2 Demir tozu uygulama
3 Kil uygulama Divortex Nano Kil Diski 150 Mm
Divortex Nano Kil Diski 150 MM - DVX6504 Fiyatları ve Özellikleri
4 Farecla Sarı Pasta süngeri, Menzerna 1000 polisaj
5 İPA İsopropil alkol
6 Farecla Sarı Pasta Süngeri, Menzerna 2500 hare giderme
7 İPA İsopropil alkol
8 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna 3800 wax
Bu aşamadan sonra boya koruma Menzerna Power Lock Kullanacağım?????? İPA İsopropil alkol KULLANILIYOR MU
9 Farecla Cila Süngeri Siyah, Menzerna Power Lock Ultimate Protection

*8. aşamadan sonra wax üzerine İPA yapılacak mı bu konuyu bulamadım. Yapılması pek mantıklı gelmedi, ama cila üzerine de koruma nasıl yapılacak onu kendim çözemedim.
* Ayrıca kil işlemi çok uğraştıracağını düşündüğümden orbital makine ile divortexin nano kil diskini kullanacağım bununla ilgilide bilgi verebilirseniz çok makbule geçecektir.

Arkadaşlar sizden istirhamım bu yazdıklarımla ilgili varsa yanlışım yada öneriniz paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar
Her pasta sonrası ipa gerekmez. Birde manzerna 1000 yerine 400 kullanın. Kil diski kullanmak diğerlerinden kolay olsada sorun çıkarma olasılığınız daha yüksektir. Waxtan önce ipa kullanmanız yeterli olur. Hatta 2 defa geçin ipa ile ama beze dikat edin çizebilirsiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Lucullan, kil barı sadece suyla kullan diyor, bana pek mantıklı gelmedi açıkcası,
çizmesi yüksek ihtimal gibi. Siz nasıl kullanıyorsunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her panelde kovada temizleme ile Temiz şampuanlı su ile kullanıyoruz.

DENİZLİ

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
gyeon vinly cleaner ve preserve sipariş geçtim aracimda ki kokpiti dreksiyonu korumayı hedefliyorum gyeon vinly cleaneri sert plastik olmayan yumusak kokpitte kullansam sadece bez ile yada fırça ile sorun teşkil edermi ?
Etmez fakat vinly cleaner çok pahalı bir ürün o fiyata nanolex interior cleaner daha mantıklı olur hatta 40 liraya sonax interior cleaner bile işinizi görecektir

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
aracin kaportasinda çıkaramadığım telefon ışığında gorulen cok kucuk sekilde gyeon wet coat kalintilari var gibi ama hepsi bir iğne seklinde pastaya gerek olacagini düşünmüyorum demir tozu denedim kaporta tertemiz çıktı(auto finesse iron out) yapiskanda değil herhangi bir recinede degil ama recine temizleyici yada gyeon prep gyeon bugs and grime( sinek bicek temizleyici) gibi urunlerimi denemeliyim maliyetli ama gyeon prep daha yakin geldi bezle sildigimde gecmiyor ama dedigim gibi telefon ışığında gorunuyor ancak resim çektim gorunmedi ama matlik yapmış sanki boyaya

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
aracin kaportasinda çıkaramadığım telefon ışığında gorulen cok kucuk sekilde gyeon wet coat kalintilari var gibi ama hepsi bir iğne seklinde pastaya gerek olacagini düşünmüyorum demir tozu denedim kaporta tertemiz çıktı(auto finesse iron out) yapiskanda değil herhangi bir recinede degil ama recine temizleyici yada gyeon prep gyeon bugs and grime( sinek bicek temizleyici) gibi urunlerimi denemeliyim maliyetli ama gyeon prep daha yakin geldi bezle sildigimde gecmiyor ama dedigim gibi telefon ışığında gorunuyor ancak resim çektim gorunmedi ama matlik yapmış sanki boyaya
araçta seramik kaplama varsa düzgün silinmediğinde o iğne başı gibi top top küçücük izler olur sizde seramik varmı bilmiyorum ama başka aklıma gelmiyor wetcoat uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir kalıntı vs bırakmadı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her pasta sonrası ipa gerekmez. Birde manzerna 1000 yerine 400 kullanın. Kil diski kullanmak diğerlerinden kolay olsada sorun çıkarma olasılığınız daha yüksektir. Waxtan önce ipa kullanmanız yeterli olur. Hatta 2 defa geçin ipa ile ama beze dikat edin çizebilirsiniz.
Öneriniz olan 1000 yerine 400 kullanabilirim tabiki, çok çizik olmadığı için biraz daha yumuşak tutmak istedim polisajı. Ayrıca 400 lük polisaj işleminden sonra sadece İPA kullanırım buda zamandan kazandıracaktır.
Asıl sorum şu, menzerna 3800 uyguladıktan sonra boya koruyucu (Menzerna Power Lock Ultimate Protection) direkt 3800 ün üzerine mi uygulayacağım.

Bilgiler için teşekkür ederim.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
araçta seramik kaplama varsa düzgün silinmediğinde o iğne başı gibi top top küçücük izler olur sizde seramik varmı bilmiyorum ama başka aklıma gelmiyor wetcoat uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir kalıntı vs bırakmadı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet seramik var wet coat ile destekliyorum ilk baata cilali sampuan ile yikadim sanirim ondan cozumu nedir peki ? ayni dediginiz olay var bende

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öneriniz olan 1000 yerine 400 kullanabilirim tabiki, çok çizik olmadığı için biraz daha yumuşak tutmak istedim polisajı. Ayrıca 400 lük polisaj işleminden sonra sadece İPA kullanırım buda zamandan kazandıracaktır.
Asıl sorum şu, menzerna 3800 uyguladıktan sonra boya koruyucu (Menzerna Power Lock Ultimate Protection) direkt 3800 ün üzerine mi uygulayacağım.

Bilgiler için teşekkür ederim.
Pasta işlemi bittikten sonra ipayla silip boya koruyucuyu uygulayacaksınız. Aksi takdirde tutunmaz. Aralarda o kadar ipayla silip en son silmemeniz mantıksız olur