Hızlı Soru - Cevap

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #12,901
evet seramik var wet coat ile destekliyorum ilk baata cilali sampuan ile yikadim sanirim ondan cozumu nedir peki ? ayni dediginiz olay var bende
Berkay hocamın da dediği gibi wetcoat izi ise geçer ama seramik kalıntısı ise polisajdan başka çaresi yok sanırım.başka fikri olan varsa belirtir yardımcı olmaya çalışır.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Wetcaot izidir o. Bir dahaki yıkamada çoğu gidecek, kalanlara quick detailer uygularsanız düzelir :)

sorunu çözdüm ph3 şampuanla yikayacagim bu sefer daha önce yikadim geçmedi berkay bey malesef

şu linkteki urunu aldim bu şampuan temizliyormus ph 3 bi detayci abimi aradim pazar pazar izmirde gyeon dstribitörü saolsun yardımcı oldu ama dediginiz gibi wet coat olmasada cila kalintisi falan

Oto Şampuan Modelleri ve Fiyatları - n11.com

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Berkay hocamın da dediği gibi wetcoat izi ise geçer ama seramik kalıntısı ise polisajdan başka çaresi yok sanırım.başka fikri olan varsa belirtir yardımcı olmaya çalışır.

seramik ilk yapilsiginda yoktu geçen yıl ben meguiars sari cilali sampuanla yıkadım acemilik işte sonra bathe+ kullaniyorum ama ph3 şampuan senin işi çözer dedi bakalim siparis gelsin sonucu paylasicam seramikte sıkıntı yok iyiki ilk basta olsaydi zaten sorun çıkarırdım yapan kişiye

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öneriniz olan 1000 yerine 400 kullanabilirim tabiki, çok çizik olmadığı için biraz daha yumuşak tutmak istedim polisajı. Ayrıca 400 lük polisaj işleminden sonra sadece İPA kullanırım buda zamandan kazandıracaktır.
Asıl sorum şu, menzerna 3800 uyguladıktan sonra boya koruyucu (Menzerna Power Lock Ultimate Protection) direkt 3800 ün üzerine mi uygulayacağım.

Bilgiler için teşekkür ederim.
Hayır söylediğim şeyi anlamadınız sadece wax veya korumadan önce ipa kullanmanız yeterlidir. 400 den sonra değil 3800 den sonra kullanın yeterli gelir

Muhammed DEMİR

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi akşamlar. Aracıma jayswax extreme uyguladım parlaklığı çok güzel. Acaba dayanımı arttırmak için ne kullanmalıyım. Elimde Sonax Bsd, Koch Chemie Pw, Carpro Ech2o var. Bunlar uygun mudur ya da başka ne tavsiye edersiniz.

Son düzenleme:

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Herkese iyi akşamlar. Aracıma jayswax extreme uyguladım parlaklığı çok güzel. Acaba dayanımı arttırmak için ne kullanmalıyım. Elimde Sonax Bsd, Koch Chemie Pw, Carpro Egh2o var. Bunlar uygun mudur ya da başka ne tavsiye edersiniz.
3ü de uygundur. Ech2o kullanabilirsiniz her yıkamada.

Son düzenleme:

overlockcu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, Cilalı şampuan arayışındayım. Sizlerin yardımını bekliyorum. İkisi arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? aracımda seramik koruyucu vs hiç bir şey yok, kovayla sünger ile yıkıyorum sürekli. Aracım beyaz renk.

1 ) Valet Pro Advanced Poseidon
2 ) Meguiars Ultimate Wash&Wax

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Merhaba arkadaşlar, Cilalı şampuan arayışındayım. Sizlerin yardımını bekliyorum. İkisi arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? aracımda seramik koruyucu vs hiç bir şey yok, kovayla sünger ile yıkıyorum sürekli. Aracım beyaz renk.

Ben meguiars diyorum :)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

@MoonDance hocamda kaldıysa autobride banana gloss öneririm. Bunlara göre fiyatı daha uygun. Çok kaygan ve güzel köpüren bir ürün. Ben koruması olmayan arkadaşlarımın arabasında onu kullanıyorum öneriririm

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
resimde şimdi gösterdim. Yağ yada aracın fiat egea hb aracı 0 aldım plastik akşamdan şu gelince siyah akıntı yapıyor ondan gelen bir şeyde olabilir
bizim aracın grubunda da çok yaşayaan vardı bu siyahlığı. yağmurda bu ne böyle plastik mi eriyor diyen oldu ama öyle değil. araç fabrikada stokta çok beklediyse veya en kötü size gelene kadar tır üstünde baya yol yapıyor. bayiye gelince de üstten uyduruk yıkayıp size veriyorlar. bu kapı kollarının arasını, fitilleri vs. güzelce temizleyin. zamanla o siyahlık gider diye düşünüyorum

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sevgili üstatlarım. döşeme koruyucularla alakalı valet pro fab seal, feynlab textile gibi ürünler karşıma çıktı. döşeme ve koltuk koruyucu için bu veya bunu gibi materyalleri kullanıp sonuç alan var mı? pek uygulama videosu veya konusunu göremedim. Varsa linkte atabilirsiniz. teşekkürler

Son düzenleme:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Sevgili üstatlarım. döşeme koruyucularla alakalı valet pro fab seal, feynlab textile gibi ürünler karşıma çıktı. döşeme ve koltuk koruyucu için bu veya bunu gibi materyalleri kullanıp sonuç alan var mı? pek uygulama videosu veya konusunu göremedim. Varsa linkte atabilirsiniz. teşekkürler
Ben bir kaç sefer kullandım ama kumaş koruyucular pek iş görmüyor, 1 ay içinde hiç oluyorlar genelde. Bence boşa uygulama gibi bişi o.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
CG'nin koruyucusuna para verme hatasını yapıp temizlikten sonra uygulamıştım. Tenteli aracınız varsa belki bir kaç çeşit denenebilir ancak normal koltuklar veya paspaslar için gereksiz kalıyor. 130 liraya almıştım galiba 500ml komple gitti zaten 1 aracın koltuklarına. Biraz suyu itiyordu ancak kesinlikle videolarda göründüğü kadar değil. Kim yapmıştı tam olarak hatırlamıyorum ancak tenteye 303 fabric guardı kaba döküp kestirme fırça ile uygulamıştı. Galiba düzgün diyebileceğimiz bir koruma için koltuklara 1L ürün gidiyor. O kadar vermeye bence gerek yok çünkü sürekli kullanılan şoför koltuğu gibi yerlerde belirtilen sürenin 4/1 anca dayanır diye düşünüyorum.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
linkini bıraktığım bezi aldım bakalım spark performası varmı yada görüntüdeki ürün mü değil mi görcez.fiyatı ebadına baktığımda denemeye değer gördüm.alan gören bilen var mı acaba.

Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi 45,00 TL yerine 29,99 TL
Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi Fiyatları ve Özellikleri

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
linkini bıraktığım bezi aldım bakalım spark performası varmı yada görüntüdeki ürün mü değil mi görcez.fiyatı ebadına baktığımda denemeye değer gördüm.alan gören bilen var mı acaba.

Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi 45,00 TL yerine 29,99 TL
Omniclean 50x70 cm Siyah Mikrofiber Oto Cila ve Kurulama Bezi Fiyatları ve Özellikleri

Bende bugün gördüm... iplik yapısı benziyor.. yakından bakmak lazım... gelince yorum bekliyorum