Hızlı Soru - Cevap

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #13,241
Soft 99 Kiwami 3 ay sonunda dayanimini yitirdi.
Dayanim,parlaklik ve boncuklama ozellikleri daha ustun hangi urunu tavsiye edersiniz ? (Araci kapali otoparkta sakliyorum)
3 ay bence az bir süre değil garajdada dursa hava şartlarına ve yıkamaya maruz kalıyor 3 ayda bir yenilemenizi öneririm aynı ürünle
Carnauba içerikli ürünler mevcut önemli olan bütce?

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
arkadaşlar almadan önce danışmak istedim. halihazırda torpido ve diğer plastik yüzeylerde spritz kullanıyorum. araç içi çok kirlenmediği için ve sürekli temizlediğim için spritz yetiyor.

spritz haricinde sonax temizleyici almak istiyorum. niyetim beze sıkıp silme şeklinde kullanmak. yani fırça vs. uğraşmak istemiyorum. bunun için sonaxın hangi ürününü almam lazım. görsellerini eklediğim 2 ürünü de almam gerekli mi. yoksa herhangi bir tanesi kâfi gelir mi? veyahut sonaxın başka bir ürününü mü önerirsiniz. teşekkürler şimdiden:alkıssx:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar almadan önce danışmak istedim. halihazırda torpido ve diğer plastik yüzeylerde spritz kullanıyorum. araç içi çok kirlenmediği için ve sürekli temizlediğim için spritz yetiyor.

spritz haricinde sonax temizleyici almak istiyorum. niyetim beze sıkıp silme şeklinde kullanmak. yani fırça vs. uğraşmak istemiyorum. bunun için sonaxın hangi ürününü almam lazım. görsellerini eklediğim 2 ürünü de almam gerekli mi. yoksa herhangi bir tanesi kâfi gelir mi? veyahut sonaxın başka bir ürününü mü önerirsiniz. teşekkürler şimdiden:alkıssx:
Sonaxın birçok iç temizleyicileri var. Bu başlıkta sıralamıştım bakabilirsiniz:

Sonax İç Temizleyiciler

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

spritz, cockpit reiniger ürününün muadilidir. fark mat son verir. çift etkili hafif temizleme ve bakım için kullanılır.
sonax auto innenreiniger sadece temizlik yapan bir üründür. ama tekstil, sert-yumuşak plastik, deri gibi yüzeylerde kullanılabilir. fırçalarsanız köpürme yetiside mevcuttur. direk sık-sil şeklinde yani sizin istediginiz gibide kullanılabilir. ama nemli bezle silmeniz yada kuru silim sonrası üstünden geçmeniz kalıntı bırakmaması açısından önem arz eder.

iyi detaylar.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
@informatiker, evet sizin de belirttiğiniz iç temizlikte gibi bir çok ürünü var.
@ege reiniger alacağız hocam o zaman. hem temizlik hem koruma daha güzel olur. teşekkür ederim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam kafanız süper karışmış, ben birz daha karıştırıyım. :D:D Eğer hortumun bağlantı aparatları hortuma bağlı ise tetiğe basmaz iseniz çeşmeden hortuma su gelmiyor ama tetiğe basarsanız hortumun içinde ki su tetiğe doğru geldiği için çeşme tarafında ki stoplu parça diyafram gibi hareket edip suyun gelmesine izin veriyor. :)
Hocam bu söylemiş olduğunuzu bauhausta koçtaşta elemanlara anlattım öyle bir sistem yok diyorlar, tetiğe basmazsan su gelmez ama tetikten gelmez, yani tetiğe kadar su musluktan gelir diyorlar. E o zaman hortumda basınç olur ki.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam bu söylemiş olduğunuzu bauhausta koçtaşta elemanlara anlattım öyle bir sistem yok diyorlar, tetiğe basmazsan su gelmez ama tetikten gelmez, yani tetiğe kadar su musluktan gelir diyorlar. E o zaman hortumda basınç olur ki.
Bilgilendirme için teşekkürler, kesin iddia ettiğim bir konu değil ancak parçaları takıp tetiğe basmadığımız sıra çeşme tarafında ki stoplu parça diyafram şeklinde çalışıp su girişini kapattığını gözlemledim.

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar, bugün kapıyı açtığımda yağmur damlaları sonucu bu izler çıktı. Nemli bezle sildim çıkmıyor. Üzerinde sadece colourlock vinil koruyucu var. Ne yapmalıyım?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
mjjc foam lance kutusundan çıkan 2 adet nozzle var. hangisi ne avantaj sağlıyor arkadaşlar bilen var mı? foto da ekliyorum ayrıca.

Nozulları yıkama makinalarının gücüne göre kullanabilirsiniz.
İç çapı 1.0mm 70 ~ 100bar (700 ~ 1000psi) basınçlı yıkama için uygundur;
İç çapı 1.1mm 100 ~ 130bar (1000 ~ 1750psi) basınçlı yıkama için uygundur;
İç çapı 1.25mm 135 ~ 180bar (1800 ~ 2600psi) basınçlı yıkama için uygundur;
İç çapı 1.40mm 185 ~ 280bar (2700 ~ 4000psi) basınçlı yıkama için uygundur;
İç çapı 285 ~ 345bar (4000 ~ 5000psi) basınçlı yıkama için uygundur.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
@onurçiko @occan öncelikle teşekkür ederim yanıt için. bende eski bir makine var, 130 bar yazıyor ama o kadar veriyor mu bilmiyorum çünkü baya bir eski 2002 yılında alınma. ayrıca bahçedeki su basıncı da düşük, tazyikli akmıyor su. bu sebeple küçük nozzle kullanmam daha iyi olur mu acaba?
makine de şu

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@onurçiko @occan öncelikle teşekkür ederim yanıt için. bende eski bir makine var, 130 bar yazıyor ama o kadar veriyor mu bilmiyorum çünkü baya bir eski 2002 yılında alınma. ayrıca bahçedeki su basıncı da düşük, tazyikli akmıyor su. bu sebeple küçük nozzle kullanmam daha iyi olur mu acaba?
makine de şu
Küçük nozulu 1.1mm olarak biliyorum 130 bara kadar da kullanılabiliyor. Küçük
Nozulu takıp deneyin sorun çıkmazsa devam edersiniz. Sorun çıkarsa diğer nozula geçersiniz. Sorundan kastım ben küçük nozulu K5 te denemiştim makina 5 saniye köpük atıyor sonra birkaç saniye duruyor yani kesik kesik atıyordu. Eğer bu şekilde bir problem yaşamazsanız küçük nozul hem ürün tasarrufu hemde daha yoğun köpük sağlayabilir.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar merhabalar,
Resimlerde göstermeye çalıştım, bazı araçların arka çamurluk kısmında küçük çıkıntılar yer alıyor. Bu çıkıntıların ne işe yaradığını bilen birisi yazabilir mi?
Teşekkürler...

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Arkadaşlar merhabalar,
Resimlerde göstermeye çalıştım, bazı araçların arka çamurluk kısmında küçük çıkıntılar yer alıyor. Bu çıkıntıların ne işe yaradığını bilen birisi yazabilir mi?
Teşekkürler...
Zamanında şu videoyu izleken karşıma çıkmıştı aynı soru.

3 dakika 53.saniye'de aynı soruyu soruyorlar.

Bunun bir regulation (düzenleme) olduğunu söylüyor. Avrupa Birliği yasalarına göre lastiklerin kaplayacağı maksimum bölgeyi belirliyor. Yandan bakıldığında lastikler bu uzantının dışına çıkmamış olmalı gibi bir bilgiye erişmiştim zamanında.

Son düzenleme: