Hızlı Soru - Cevap

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #13,261
Selamlar
KLPJ7171 orbital polisaj makinesinde 120 ~ 130 luk polisaj tablası kullanmak istiyorum. Kendi tablası 150 lik sanırım benim aldığım polisaj süngerleride 150 lik tam üstüne göre oldu. Bu nedenle biraz daha küçük tabla kullanarak olası hatalarımı bertaraf etmek istiyorum. Bu makineye her tür tabla olurmu (rotary makinelerin tablalarıda uyarmı) yoksa her makinenin kendine uygun polisaj tablasımı vardır. Şimdiden teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar
KLPJ7171 orbital polisaj makinesinde 120 ~ 130 luk polisaj tablası kullanmak istiyorum. Kendi tablası 150 lik sanırım benim aldığım polisaj süngerleride 150 lik tam üstüne göre oldu. Bu nedenle biraz daha küçük tabla kullanarak olası hatalarımı bertaraf etmek istiyorum. Bu makineye her tür tabla olurmu (rotary makinelerin tablalarıda uyarmı) yoksa her makinenin kendine uygun polisaj tablasımı vardır. Şimdiden teşekkürler.
Rotary Makinanin Tablasi Orbitale olmaz Rotary ler Kendinden vidalidir tablalar ona gore uretilmistir.
Orbitalde gecmeli kenar ve sonradan vidali yöntemdir.

Gecenlerde Ben de 125 MM lik Shine Mate nin Tablasini aldim tavsiye ederim.

https://www.hepsiburada.com/shine-m...5-mm-p-HBV00000UF3LI?magaza=yamaclardetailing

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Selamlar
Selamlar
türkiyede yok biliyorum bende aliexpresten aldım 15 günde istanbula geldi kil eldiveniyle beraber 16,tl vergi çıktı birebir uyumlu bakabilirsiniz.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Forumda elbet çok konuşulmuştur ama bulamadım. Foam lance içinde hangi ürünlerle nasıl bir oran yakalamam gerekli?
Sahip olduklarım; Ceviz, VP Foamula 1, Flowey EV13, Flowey B33.
Araçta seramik koruma yok.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Ara ara desteklemeniz gerekiyor. Bu destek ürünlerinde en başarılısı Tac Quartzmax'a şans verin derim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim carpro reload içinde cureden iyi diye yorumlar aldım hemde daha hesaplı bu ara beni carpro tutkusu sardı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Forumda elbet çok konuşulmuştur ama bulamadım. Foam lance içinde hangi ürünlerle nasıl bir oran yakalamam gerekli?
Sahip olduklarım; Ceviz, VP Foamula 1, Flowey EV13, Flowey B33.
Araçta seramik koruma yok.
Foamulayı yeni edindim hala kullanamadım ama atıyorum 100ml şampuan gerisi su için de size şöyle bir sıralama yapabilirim

1B33
2Ev13
3ceviz

Foamın da kondisyonda olması lazım

1 nozul basınca göre seçildi mi
2 içindeki o-ringler hava kaçırıyor mu
3 üstteki vana en kısık seviyede ve sağlam çalışıyormu
4 içindeki örgü temiz mi
5 herhangi bir bağlantı yerinde gevşeklik hava alma var mı

Yukarıdaki soruların hemen hepsini foamı parçalara ayırınca görebilirsiniz. Kullanırken köpük kıvamından farkedilir elbet.

Şampuan miktarı farklılık gösteriyor elbette. Mesela @Dragstar abi 70ml ev13 le yoğurt elde etmişti o derece koyu niye çünkü makinesi 200bar basabiliyor.

Yine kendisinin belirttiği üzere az şampuanla elbette köpük elde edilebilir ama bu seferde çok seyreleceği için şampuan yapacağı işi yapamıyor diyor. Bu sayede ideal miktarın 75-150ml olduğunu belirtirken ekseriyetle 100ml diyebiliriz.

Aynı mantıkta makine, şampuan, foam sıhhati bu üçünün koalisyonunda artık nasıl ekmek çıkarsa öyle köpüğümüz oluyor:terlisırıtan:

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Ya şu lanet kuş pisliklerini kolayca temizleyecek bir ürün var mı üstadlar?

3d final touch veya af finale olabilir mi?

Son düzenleme:

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Mentalfeed Çok teşekkür ederim. Daha önceki uygulama başlıklarında şöyle bir şey görmüştüm.
Örneğin 75ml EV13, 25ml Ceviz karıştırılıyordu. O karışımlar basınçlı pompalarla kullanmak içindi diye anlıyorum. Foam lance için değildi, doğru mudur?

Benim makinem zaten çok giriş seviyesi, çok aşırı büyük performans beklentim yok. Sadece yılda bir kaç ay kullanabildiğim için giriş seviyesi K2 almıştım. :) Gerçi o bile 600-700tl'yi geçmiş. Ben daha Ağustos ayında 150tl'ye almıştım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed Çok teşekkür ederim. Daha önceki uygulama başlıklarında şöyle bir şey görmüştüm.
Örneğin 75ml EV13, 25ml Ceviz karıştırılıyordu. O karışımlar basınçlı pompalarla kullanmak içindi diye anlıyorum. Foam lance için değildi, doğru mudur?

Benim makinem zaten çok giriş seviyesi, çok aşırı büyük performans beklentim yok. Sadece yılda bir kaç ay kullanabildiğim için giriş seviyesi K2 almıştım. :) Gerçi o bile 600-700tl'yi geçmiş. Ben daha Ağustos ayında 150tl'ye almıştım.
Yo gayette foama olur, aşırı bir tüketimi yok

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Tavsiyeniz için teşekkür ederim carpro reload içinde cureden iyi diye yorumlar aldım hemde daha hesaplı bu ara beni carpro tutkusu sardı

tac > carpro > gyeon gibi düşünebilirsiniz. Benim kendi gözlemim bu şekilde oldu

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Erkin1970

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aliexpress linkini gönderebilir misiniz teşekkürler
TRY 72.68 6%OFF | BT- Marflo destek plakası çift etkili parlatıcı DA parlatıcı destek plakası arka tutucu 5 inç 125mm 6 inç 150mm
US $9.49 5% OFF|BT Marflo Backing Plate for Dual Action Polisher DA Polisher Backing Plate Back Holder 5 inch 125mm 6 Inch 150mm|Polishing Disc| - AliExpress

5inç siparişi verdim. Yorumlarda klpj7171 için uygun olduğu söyleniyor.
İlginize teşekkürler

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,
Dün başımdan şöyle bir olay geçti,
1-Dün sabah aracımın yanına gittim,
2-Yağını ve suyunu kontrol ettim, herşey normaldi 30 saniye arabayı rolantide çalıştırdıktan sonra hareket ettim,(Hava soğuk idi sıcaklık 2 derece falandı.)
3-20km gittikten sonra aracım soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
4-Aracimi sağa çektim stop ettim,motor kaputunu açtım oda ne soğutma kabında hiç antifiriz yok,
5-Bagajimda konsantre antifiriz ve saf suyum vardı 1:1 karıştırarak soğutma kabına doldurdum,
6-Tekrar hareket ettim 500metre gitmeden gene soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
7-indim motor kaputunu açtım gene soğutma kabında hiç antifiriz yok,
8-Tekrar soğutma kabına antifiriz safsu karışımı yaptım doldurdum devam ettim,
9-Servise gittim,
10-Aracimi bırakmam gerektiğini kontrol edeceklerini,sisteme basınç yapacaklarmış,
11-yapilan tüm testlerde ne kaçak,nede normal olmayan bir durumla karsilasmadiklarini söylediler,(Basınç, bağlantı noktası,hortumlar,egr kontrolu yapmışlar.)
12- sisteme Brava adında antifiriz koymuşlar,
Aşağıya resmini koydum,
Bu antifirizi bilen varmı,
Bu durumla karşılaşan oldumu,
Bunu yapan Bosch Car Servis,
Aracım Volkswagen Caddy MK3
2014 model 25binde.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Selamlar arkadaşlar,
Dün başımdan şöyle bir olay geçti,
1-Dün sabah aracımın yanına gittim,
2-Yağını ve suyunu kontrol ettim, herşey normaldi 30 saniye arabayı rolantide çalıştırdıktan sonra hareket ettim,(Hava soğuk idi sıcaklık 2 derece falandı.)
3-20km gittikten sonra aracım soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
4-Aracimi sağa çektim stop ettim,motor kaputunu açtım oda ne soğutma kabında hiç antifiriz yok,
5-Bagajimda konsantre antifiriz ve saf suyum vardı 1:1 karıştırarak soğutma kabına doldurdum,
6-Tekrar hareket ettim 500metre gitmeden gene soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
7-indim motor kaputunu açtım gene soğutma kabında hiç antifiriz yok,
8-Tekrar soğutma kabına antifiriz safsu karışımı yaptım doldurdum devam ettim,
9-Servise gittim,
10-Aracimi bırakmam gerektiğini kontrol edeceklerini,sisteme basınç yapacaklarmış,
11-yapilan tüm testlerde ne kaçak,nede normal olmayan bir durumla karsilasmadiklarini söylediler,(Basınç, bağlantı noktası,hortumlar,egr kontrolu yapmışlar.)
12- sisteme Brava adında antifiriz koymuşlar,
Aşağıya resmini koydum,
Bu antifirizi bilen varmı,
Bu durumla karşılaşan oldumu,
Bunu yapan Bosch Car Servis,
Aracım Volkswagen Caddy MK3
2014 model 25binde.

Hocam kaçak yada herhangi sorun gözükmüyor ise birden nasıl bıraktığını vs öğrenebildiniz mi ?

Markayı çok bilmiyorum ama şöyle bi tabir var, kırmızı antifriz varsa aynı renkten devam yeşil varsa yeşile devam.Genelde çoğu markada kırmızı kullanıyorlar ama markalar ile çok bi bilgim yok açıkçası

Bana göre antifiriz değil bunun birden boşalması önemli, 2 kere olduğuna göre bi sıkıntı olmuş olmalı