Öne çıkan konu
#13,281
Selamlar arkadaşlar,
Dün başımdan şöyle bir olay geçti,
1-Dün sabah aracımın yanına gittim,
2-Yağını ve suyunu kontrol ettim, herşey normaldi 30 saniye arabayı rolantide çalıştırdıktan sonra hareket ettim,(Hava soğuk idi sıcaklık 2 derece falandı.)
3-20km gittikten sonra aracım soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
4-Aracimi sağa çektim stop ettim,motor kaputunu açtım oda ne soğutma kabında hiç antifiriz yok,
5-Bagajimda konsantre antifiriz ve saf suyum vardı 1:1 karıştırarak soğutma kabına doldurdum,
6-Tekrar hareket ettim 500metre gitmeden gene soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
7-indim motor kaputunu açtım gene soğutma kabında hiç antifiriz yok,
8-Tekrar soğutma kabına antifiriz safsu karışımı yaptım doldurdum devam ettim,
9-Servise gittim,
10-Aracimi bırakmam gerektiğini kontrol edeceklerini,sisteme basınç yapacaklarmış,
11-yapilan tüm testlerde ne kaçak,nede normal olmayan bir durumla karsilasmadiklarini söylediler,(Basınç, bağlantı noktası,hortumlar,egr kontrolu yapmışlar.)
12- sisteme Brava adında antifiriz koymuşlar,
Aşağıya resmini koydum,
Bu antifirizi bilen varmı,
Bu durumla karşılaşan oldumu,
Bunu yapan Bosch Car Servis,
Aracım Volkswagen Caddy MK3
2014 model 25binde.
Dün başımdan şöyle bir olay geçti,
1-Dün sabah aracımın yanına gittim,
2-Yağını ve suyunu kontrol ettim, herşey normaldi 30 saniye arabayı rolantide çalıştırdıktan sonra hareket ettim,(Hava soğuk idi sıcaklık 2 derece falandı.)
3-20km gittikten sonra aracım soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
4-Aracimi sağa çektim stop ettim,motor kaputunu açtım oda ne soğutma kabında hiç antifiriz yok,
5-Bagajimda konsantre antifiriz ve saf suyum vardı 1:1 karıştırarak soğutma kabına doldurdum,
6-Tekrar hareket ettim 500metre gitmeden gene soğutma sıvısı eksik uyarısı verdi,
7-indim motor kaputunu açtım gene soğutma kabında hiç antifiriz yok,
8-Tekrar soğutma kabına antifiriz safsu karışımı yaptım doldurdum devam ettim,
9-Servise gittim,
10-Aracimi bırakmam gerektiğini kontrol edeceklerini,sisteme basınç yapacaklarmış,
11-yapilan tüm testlerde ne kaçak,nede normal olmayan bir durumla karsilasmadiklarini söylediler,(Basınç, bağlantı noktası,hortumlar,egr kontrolu yapmışlar.)
12- sisteme Brava adında antifiriz koymuşlar,
Aşağıya resmini koydum,
Bu antifirizi bilen varmı,
Bu durumla karşılaşan oldumu,
Bunu yapan Bosch Car Servis,
Aracım Volkswagen Caddy MK3
2014 model 25binde.
Vw kroniği gibi birsey devirdaim arızası sık görülüyor
Kapaktanda atma ihtimali var ama bir anda boşalması hiç normal değil inş servis tıkayıcı atmamıştır içine
Vw önerdiği antifiriz de g13 olması gerekiyor
Motul kullanabilirsiniz gönül rahatlığı ile