Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #13,801
@Murathan28 Hoş geldiniz.
Sorunuzu bu başlığa taşıdım bilginize.

Anladığım kadarıyla arabayı sıfır aldınız. Size tavsiyem hiç elletmeyin bulunduğunuz ilde butik bir uygulama merkezi varsa orada yaptırın.
Yapılması gereken pasta ile seramiğin sökülmesi ve yüzey temizleyici veya m700 ile yüzeyin silinmesi.
Tekrar polisaj işlemi. (pasta)
Yüzey temizliği ve seramik uygulaması.
Kürleşme.
Eğer kil yapmadılarsa yıkama sonrası en başta kil yapsınlar aksi takdirde yoğun pasta işlemiyle yüzeydeki kontaminasyonlar verniğe gömülür geri dönüşü de olmaz.

Bir de size işlem öncesi ve araba tamamen hazır olunca mikron ölçümü talep etmenizi tavsiye ederim. Bunu isterseniz çok daha titiz çalışmak zorunda kalacaklar.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhaba aracımın ön göğs kokpiti aracim yeni tip 1 kez koch po ile temizledim gyeon preserve kullaniyordum gtechinq c6 ya geçtim ama tekrar apc ile temizleme gereklimi ? aracima po hafif bir apc de olsa kullanmam zarar verirmi urun degistirirken apc temizligi şartmı ?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba arkadaşlar,
ön yıkama öncesi jantlarda demir tozu temizliğimi, yoksa ön yıkama sonrası mı yapmak daha etkili olur?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
merhaba aracımın ön göğs kokpiti aracim yeni tip 1 kez koch po ile temizledim gyeon preserve kullaniyordum gtechinq c6 ya geçtim ama tekrar apc ile temizleme gereklimi ? aracima po hafif bir apc de olsa kullanmam zarar verirmi urun degistirirken apc temizligi şartmı ?
Nemli bir bezle üstünden bir kaç kez geçin. Gerekirse normal sulandırma oranından daha fazla sulandırıp kullanabilirsiniz.

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Preserve ü kaldırmak için kullanın bence. Po sıkıntı yapmaz kullanabilirsiniz

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Ön yıkama için Flowey Ev13 düşünüyordum fakat 1lt 60 TL yüksek gibi geldi fiyatı. Önerebileceğiniz alternatif F/P ürünler var mı arkadaşlar?
Aslında f/p olarak ev13 en uygun fiyatlı ürün, daha ucuza ancak forumdan bölünmüş ürün bulabilirsiniz.
1lt şampuan size 1 yıl rahat rahat yetecektir zaten her yıkamada foam lancer ile 1 litre su için 20-30ml kullanacaksınız ki bu da yaklaşık 40-50 yıkamaya denk gelir.
Yine de alternatif olarak vp ansf bakabilirsiniz ancak onun da litresi 110tl civarı ve sarfiyatınız aynı olacak.

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arkadaşlar Kuş lekelerini temizleyebilmek için bir ürün öneriniz varmıdır ?
Ayrıca 50 100 tl arasında kaliteli bir yıkama eldiveni önerebilirmisiniz ?

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Daha önceden aliexpress üzerinden alışveriş yapıyordum. 2 yıl önce adresim değişti ve yeni adresime 11 siparişimin 3 ü gelince alışveriş yapmayı bıraktım. Dağıtım merkezi vs. De gittim ama sonuç hüsran idi o zamanlar. Şuan ki vergi sistemi ile eve gelmeme durumu varmı acaba bilgisi olan varmı ? Diğer kargo firmaları da girdi işin içine diye biliyorum.

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Daha önceden aliexpress üzerinden alışveriş yapıyordum. 2 yıl önce adresim değişti ve yeni adresime 11 siparişimin 3 ü gelince alışveriş yapmayı bıraktım. Dağıtım merkezi vs. De gittim ama sonuç hüsran idi o zamanlar. Şuan ki vergi sistemi ile eve gelmeme durumu varmı acaba bilgisi olan varmı ? Diğer kargo firmaları da girdi işin içine diye biliyorum.
Ne alsam geldi hocam. Aldıklarımın hepsinde takipli kargo vardı. :alisveris:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar Kuş lekelerini temizleyebilmek için bir ürün öneriniz varmıdır ?
Ayrıca 50 100 tl arasında kaliteli bir yıkama eldiveni önerebilirmisiniz ?
Auto finesse finale kullanabilirsiniz ama mevcut korumaya zarar veriyor. Carpro echo, adams rinseless wash tarzı ürünlerle biraz apc karıştırıp kullanabilirsiniz alternatif olarak.

50-100 lira arası önerebileceğim Aliexpress lucullan yıkama eldiveni.

BerkayKuzu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar 2. El Karcher K2 Classic almayı düşünüyorumda ne tavsiye edersiniz ? Dikkat etmem gerekenler nelerdir makineler hakkında en ufak bir bilgim yok. Bu köpük atması için aparatını internette 160 tl ye satıyorlar ama uygunluğu nedir ?