Hızlı Soru - Cevap

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Autofinesse Aqua Deluxe havlumu forum üzerinden satmayı planlıyorum.

Bir süredir foruma uzak kaldım bildiğiniz gibi. En yaygın kullanılan tavsiye edilen kurulama havlusu nedir :)
Twisted pile diye tavsiye ettiğimiz ürünler burgu iplikli

@Brindabella satıyor forumda ondan temin edebilirsiniz. Wizard of gloss tr de yok forumda var piyasa satılanlardan daha ucuz

bir çok çeşidi var mesela
Purestar - Superclean satıyor internette
Liquidelements blackhole tr de yok
Klin korea - tr de yok

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Autofinesse Aqua Deluxe havlumu forum üzerinden satmayı planlıyorum.

Bir süredir foruma uzak kaldım bildiğiniz gibi. En yaygın kullanılan tavsiye edilen kurulama havlusu nedir :)
Purestar duplex çok öneriliyor ben de smartbee nin pahalı olan ürünlerini merak ediyorum onlara da göz atabilirsiniz.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Başarılı bir yöntemmi peki? Videolarda imkansız denilen yerleri temizliyor.
Almanya’da sıvı kimyasallı temizlemenin yerini yavaş yavaş almaya başladı bu sistem. Özellikle iç mekan temizliğinde.
Diğer en büyük artısı bu yöntemle yüzeydeki bakteri ve mikrop oranı ciddi oranlarda düşürülüyor. Geçen sene bir inceleme videosunda direksiyon, vites Topuzu ve gaz pedallarında vs öncesi/sonrası bakteri ölçümlerinde çok büyük başarı sağlanıyordu. Motor bölümü temizliğinde de gayet başarılı ve sağlıklı bir sonuç alınıyordu. Videoyu bulabilirsem buradan paylaşayım

aramazmert

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar uzun zamandır mikrofiber bezlerimi çamaşır makinesinde sıvı deterjan ile yıkıyorum. Genel olarak hepsi ucuz ürünler. O yüzden çok sıkıntı etmedim. Ama artık Wizard of Gloss Blue Marlin, Suff iç detay, Suff güderi, Suff cam bezi ve Purestar Ultimate Towel gibi kaliteli ürünler aldım. Hatta mecbur olduğumdan dolayı Blue Marlin'i çamaşır makinesinde yıkadım bile normal sıvı deterjanla. Ama bezlerin özelliklerini kaybetmemesi için Autobrite Direct Clean Towel Mikrofiber Şampuan almak istiyorum. Tavsiye eder misiniz ? Veya temizlemek için başka önerileriniz var mıdır ? Autobrite istememin sebebi geçen forumda bir konuda gördüm tertemiz olmuştu bez. Çok iyi temizlemişti yani. Ondan dolayı öncelikle ona bakıyorum.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar uzun zamandır mikrofiber bezlerimi çamaşır makinesinde sıvı deterjan ile yıkıyorum. Genel olarak hepsi ucuz ürünler. O yüzden çok sıkıntı etmedim. Ama artık Wizard of Gloss Blue Marlin, Suff iç detay, Suff güderi, Suff cam bezi ve Purestar Ultimate Towel gibi kaliteli ürünler aldım. Hatta mecbur olduğumdan dolayı Blue Marlin'i çamaşır makinesinde yıkadım bile normal sıvı deterjanla. Ama bezlerin özelliklerini kaybetmemesi için Autobrite Direct Clean Towel Mikrofiber Şampuan almak istiyorum. Tavsiye eder misiniz ? Veya temizlemek için başka önerileriniz var mıdır ? Autobrite istememin sebebi geçen forumda bir konuda gördüm tertemiz olmuştu bez. Çok iyi temizlemişti yani. Ondan dolayı öncelikle ona bakıyorum.
@technologyst Başkan, hocamıza bi help

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

bu konuda. Yardım alabilirsiniz
Kısaca perwoll yeşil - sentetikler için bakım ve ferahlık ile temizlik sirkesi kullanarak uzun süreli kullanım yapilirsiniz.
2 ölçek sirke 1 ölçek perwoll kullanabilirsiniz

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Belki soruldu daha önce ama, bulamadım. Aracın iç camlari inanılmaz bugu yapıyor sürekli klima ile ugrasmaktansa buna bir çözüm varmı ürün veya bisey kullanan? Tesekkurler :)

sefakcl

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Amatör bir detaycı olarak orbital veya rotary hangi marka model tavsiye edersiniz. Amacım yüzeyi yakmadan parlaklık vs sağlayabilmek

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Piano black jantlara wax öncesi soft kil yapmalı mı? Yoksa çizme ihtimaline karşı hiç sürmemek mi lazım

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Piano black jantlara wax öncesi soft kil yapmalı mı? Yoksa çizme ihtimaline karşı hiç sürmemek mi lazım
Bence demirtozu spreyi sonrasında nazik ve ince bir uygulama ile yumuşak kil uygulanabilir. Ama benim naçizane tavsiyem demir tozu temizliği ve hızlı cila ile korumaya almak olurdu dediğiniz riski ortadan kaldırmış olurduk. İnsanın içi gidiyor sonra, keşke demek moral bozuyor :). Kolay gelsin

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bence demirtozu spreyi sonrasında nazik ve ince bir uygulama ile yumuşak kil uygulanabilir. Ama benim naçizane tavsiyem demir tozu temizliği ve hızlı cila ile korumaya almak olurdu dediğiniz riski ortadan kaldırmış olurduk. İnsanın içi gidiyor sonra, keşke demek moral bozuyor :). Kolay gelsin
auto finesse jant waxı var elimde kil uygulasam mı kararsız kaldım.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
auto finesse jant waxı var elimde kil uygulasam mı kararsız kaldım.
En kral kil bile yüzeyi çizer. Bununla ilgili yabancı birinin yaptığı testin başlığını açmıştım zamanında. Mikro kamera ile piyasadaki tüm killeri deniyor ve en iyisi bile eser miktarda yüzeyi çiziyordu.

bence risk almayın yüzey güzelce temizleyip korumanızı yapın.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Jantı temaslı yıkarken fırçalar bile çiziyor ben sizin yerinizde olsam riske girmeden demir tozu ve Apc temizliği yapıp koruma uygulardım
En kral kil bile yüzeyi çizer. Bununla ilgili yabancı birinin yaptığı testin başlığını açmıştım zamanında. Mikro kamera ile piyasadaki tüm killeri deniyor ve en iyisi bile eser miktarda yüzeyi çiziyordu.

bence risk almayın yüzey güzelce temizleyip korumanızı yapın.
fırçada mı sürmesem napsam ez detail brush var. Piano kullanmadım tabi daha önce nasıl olur bilmiyorum

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Twisted pile diye tavsiye ettiğimiz ürünler burgu iplikli

@Brindabella satıyor forumda ondan temin edebilirsiniz. Wizard of gloss tr de yok forumda var piyasa satılanlardan daha ucuz

bir çok çeşidi var mesela
Purestar - Superclean satıyor internette
Liquidelements blackhole tr de yok
Klin korea - tr de yok
Black hole u forum içerisinden satın aldım havlu master hocam teşekkürler tavsiye için. :) Tavsiye isterken senin içten içe tavsiye vermeni beklemiştim. :)

Sen yanaş şöyle :) Ne lazımsa söyle.
Bugün geliyorum yanına nasipse :)